-
@thodoris91 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ακριβώς ίδια περίπτωση
Τελικά δεν κάναμε κάτι με τη φίσα.Δεν υπήρχε κάποια υποδοχή για να μπει.Μάλλον θα είναι από κάποιο στοιχείο εξοπλισμού που είχε κάποια πλουσιότερη έκδοση και γι'αυτό κρέμονταν εκεί.Με το παράθυρο του συνοδηγού επίσης δεν βγάλαμε άκρη.
Αλλά πιστεύω κατά 99% είναι ή ο διακόπτης(μπορεί και οι 2 γιατί δεν δουλεύει ούτε από τη μεριά του οδηγού ούτε από τη μεριά του συνοδηγού)ή ο γρύλλος.Περιττό να πω βέβαια ότι όταν πατάς διακόπτη από τη μεριά του συνοδηγού ακούγεται το ελαφρύ βζζζζζ του μοτέρ αλλά το παράθυρο δεν κατεβαίνει.Από το διακόπτη του οδηγού δεν ακούγεται κάτι...
Θα ξεκινήσουμε με το να βγάλουμε τους διακόπτες και να ρίξουμε WD-40 επαφών.Αν δεν γίνει τίποτα,προχωράμε... -
Έχουμε εξελίξεις...
Κατά 99% είναι ο κεντρικός διακόπτης στη μεριά του οδηγού.Αγοράσαμε έναν ιμιτασιόν αλλά δεν δουλέυει καθόλου...
Σε ΟΕΜ υπάρχει μόνο από την πιο ακριβή έκδοση με αυτόματο παράθυρο οδηγού(με άσπρο πριζάκι,το κλασσικό χωρίς αυτόματο παράθυρο οδηγού έχει γκρι πριζάκι).Αν βάλουμε το ΟΕΜ που είναι για όσα έχουν αυτόματο παράθυρο οδηγού θα δουλέψει ή μπα? -
Ξέρει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργήσω σύνδεση Bluetooth σε audio20 της w211, για να παίζω μουσική από το τηλέφωνο;
-
Κυρίως με κρύο κινητήρα έχω ένα ήχο κροτάλισμα+σφύριγμα που εναλλάσσονται μεταξύ τους, θυμίζει ιμάντα.
Έβγαλα τον ιμάντα φαίνεται μια χαρά.Ο τεντωτηρας είναι Οκ.
Δυναμό γυρνάει ελεύθερα με ελαφρύ γρατσουνισμα,τα κάρβουνακια? Αντλία λαδιού οκ,τροχαλία τεντωτηρας οκ. Τροχαλία ac ελάχιστο τζόγο αλλά οκ . Αντλία νερού..... Βλέπω παντού στο ίντερνετ ότι πρέπει να γυρνάει ελεύθερα, εμένα γυρνάει πολύ σφιχτά!!! διαρροή δεν έχει .Τα φτύνει ή είναι φυσιολογικό να έχει αντίσταση? -
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Κυρίως με κρύο κινητήρα έχω ένα ήχο κροτάλισμα+σφύριγμα που εναλλάσσονται μεταξύ τους, θυμίζει ιμάντα.
Δυναμό γυρνάει ελεύθερα με ελαφρύ γρατσουνισμα,τα κάρβουνακια? Αντλία λαδιού οκ,τροχαλία τεντωτηρας οκ. Τροχαλία ac ελάχιστο τζόγο αλλά οκ . Αντλία νερού..... Βλέπω παντού στο ίντερνετ ότι πρέπει να γυρνάει ελεύθερα, εμένα γυρνάει πολύ σφιχτά!!! διαρροή δεν έχει .Τα φτύνει ή είναι φυσιολογικό να έχει αντίσταση?Λογικά αν είναι αντλία νερού, όσο πατάς γκάζι και ανεβαίνουν οι στροφές του αυτοκινήτου πρέπει να ακούγεται πιο δυνατά ο θόρυβος (σφύριγμα). Η αντλία πρέπει να γυρνάει με το χέρι, τώρα πόσο σφιχτά ή ελεύθερα δεν έχω υπόψη μου.
-
Δυναμό γυρνάει ελεύθερα με ελαφρύ γρατσουνισμα,τα κάρβουνακια? Αντλία λαδιού οκ,τροχαλία τεντωτηρας οκ. Τροχαλία ac ελάχιστο τζόγο αλλά οκ . Αντλία νερού..... Βλέπω παντού στο ίντερνετ ότι πρέπει να γυρνάει ελεύθερα, εμένα γυρνάει πολύ σφιχτά!!! διαρροή δεν έχει .Τα φτύνει ή είναι φυσιολογικό να έχει αντίσταση?Σημαίνει o ring τέλος. Επόμενο στάδιο διαρροή.
-
Λοιπόν σήμερα κοίταξα και την αντλία του άλλου w202 μηδαμινή αντίσταση. Bonus με βρεγμένο ιμάντα για λίγα δευτερόλεπτα δεν γυρνάει η τροχαλία της αντλίας νερού και ταιριάζει ο ιμάντας πάνω της. Λέω για SKF εκτος αν βρω την μάρκα της αντλίας που έχει 400.000+κμ και είναι άψογη ακόμα.
-
Λοιπόν σήμερα κοίταξα και την αντλία του άλλου w202 μηδαμινή αντίσταση. Bonus με βρεγμένο ιμάντα για λίγα δευτερόλεπτα δεν γυρνάει η τροχαλία της αντλίας νερού και ταιριάζει ο ιμάντας πάνω της. Λέω για SKF εκτος αν βρω την μάρκα της αντλίας που έχει 400.000+κμ και είναι άψογη ακόμα.
Σ' έχασα. Η τροχαλία κατέληξες ότι φταίει?
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σ' έχασα. Η τροχαλία κατέληξες ότι φταίει?
Σόρρυ δεν ήμουν σαφής. Η αντλία ευθύνεται έχει πολύ μεγάλη αντίσταση όντως. -
Στη Mercedes w211 μυρίζει καυσαέριο στην καμπίνα. Η μυρωδιά εμφανίζεται όταν είναι ανοιχτός ο αέρας(καλοριφέρ) στο θερμό ή το air-condition στη ζέστη. Δεν μυρίζει με το air-condition στο κρύο. Κοίταξα στον χώρο του κινητήρα και δεν φαίνεται να βγάζει κάπου εκεί καυσαέριο ώστε να το απορροφά η εισαγωγή αέρα για το καλοριφέρ. Εξάλλου φαίνεται ότι το διαμέρισμα του κινητήρα είναι απομονωμένο από εκείνο της εισαγωγής αέρα για το καλοριφέρ.
Κάποια γνώμη; ευχαριστώ. -
@xeno said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Στη Mercedes w211 μυρίζει καυσαέριο στην καμπίνα. Η μυρωδιά εμφανίζεται όταν είναι ανοιχτός ο αέρας(καλοριφέρ) στο θερμό ή το air-condition στη ζέστη. Δεν μυρίζει με το air-condition στο κρύο. Κοίταξα στον χώρο του κινητήρα και δεν φαίνεται να βγάζει κάπου εκεί καυσαέριο ώστε να το απορροφά η εισαγωγή αέρα για το καλοριφέρ. Εξάλλου φαίνεται ότι το διαμέρισμα του κινητήρα είναι απομονωμένο από εκείνο της εισαγωγής αέρα για το καλοριφέρ.
Κάποια γνώμη; ευχαριστώ.Κάτι τέτοιο είχε πάθει ένας γνωστός σε golf και δεν έβρισκαν στην αντιπροσωπία τι φταίει. Τελικά πήγε σε ένα άλλο εξειδικευμένο vag έξω και του το έφτιαξαν αμέσως, κάτι τσιμουχάκια άλλαξαν αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αν δε βγάλεις άκρη με το συνεργείο σου, γράψε ξανά να προσπαθήσω να τον βρω να μου πεί.
-
Κάποια γνώμη; ευχαριστώ.Τσεκαρε στα σημεία που βγαίνουν τα καλώδια από την καμπίνα και στις ανάλογες τάπες.
Με ανοιχτό καπό κινητήρα έχεις ανάλογη οσμή καυσαερίων? -
Συμπληρώνω ατσαλα λάδια στο γκολφ και μου φεύγει πάνω από το Μαξ 3-4 μμ. Πάω ταξίδι,το πρωί το κυκλοφορώ χωρίς να ζεσταθεί όμως και παρκάρω.Μετραω λάδια για το ταξίδι της επιστροφής αφού έμεινε δύο ώρες σβηστό αλλά.....λάδι δν υπήρχε στο δείκτη. Ξαναμετραω ξανά και ξανά, τίποτα δεν ακουμπούσε καν λάδια.Ανοιγω τάπα λαδιού φαινόταν οκ βρεγμένα με λάδι όλα.Βαζω μπροστά και ξανασβηνω. Και ως εκ θαύματος τα λάδια ξαναεμφανίστηκε στο δείκτη πάνω από το Μαξ. Άλλη μια φορά το ειχα πάθει αυτό αλλά όχι σε σημείο να μη βρίσκω λάδια στο δείκτη.
Καμία ιδέα πού μπορεί να ήταν τόσα λίτρα λάδι? -
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
...
Κάτι τέτοιο είχε πάθει ένας γνωστός σε golf και δεν έβρισκαν στην αντιπροσωπία τι φταίει. Τελικά πήγε σε ένα άλλο εξειδικευμένο vag έξω και του το έφτιαξαν αμέσως, κάτι τσιμουχάκια άλλαξαν αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αν δε βγάλεις άκρη με το συνεργείο σου, γράψε ξανά να προσπαθήσω να τον βρω να μου πεί.Πήγα από το συνεργείο και δεν βρήκαν κάτι. Υπονόησαν ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιο μοτεράκι που στέλνει αέρα στο καλοριφέρ. Εκτιμώ ότι το προβλημα πορέρχεται από αιτίες σαν αυτές που περιγράφεις ότι συνέβαιναν στο golf του φίλου σου. Σε παρακαλώ, αν μπορείς γράψε μου ποια τσιμουχάκια άλλαξαν και λύθηκε το πρόβλημα.
Θα τσεκάρω και αυτό που λέει o w202, δηλαδή τα σημεία που βγαίνουν τα καλώδια από την καμπίνα και στις ανάλογες τάπες.
Όπως επίσης αν συμβαίνει το ίδιο με ανοιχτό το καπώ ή μόνο με κλειστό. -
Συμπληρώνω ατσαλα λάδια στο γκολφ και μου φεύγει πάνω από το Μαξ 3-4 μμ. Πάω ταξίδι,το πρωί το κυκλοφορώ χωρίς να ζεσταθεί όμως και παρκάρω.Μετραω λάδια για το ταξίδι της επιστροφής αφού έμεινε δύο ώρες σβηστό αλλά.....λάδι δν υπήρχε στο δείκτη. Ξαναμετραω ξανά και ξανά, τίποτα δεν ακουμπούσε καν λάδια.Ανοιγω τάπα λαδιού φαινόταν οκ βρεγμένα με λάδι όλα.Βαζω μπροστά και ξανασβηνω. Και ως εκ θαύματος τα λάδια ξαναεμφανίστηκε στο δείκτη πάνω από το Μαξ. Άλλη μια φορά το ειχα πάθει αυτό αλλά όχι σε σημείο να μη βρίσκω λάδια στο δείκτη.
Καμία ιδέα πού μπορεί να ήταν τόσα λίτρα λάδι?Μάλλον θα λέω ανοησίες, αλλά μήπως είχε μπλοκάρει το φίλτρο τη ροή τους; ή μήπως η αντλία ;
-
Καμία ιδέα πού μπορεί να ήταν τόσα λίτρα λάδι?Μάλλον θα λέω ανοησίες, αλλά μήπως είχε μπλοκάρει το φίλτρο τη ροή τους; ή μήπως η αντλία ;
Το φίλτρο υποτίθεται ότι λειτουργεί σαν αντεπιστροφη βαλβίδα και δεν αδειάζει άρα όταν μετράμε τη στάθμη το φίλτρο και οι αγωγοί λαδιού έχουν λάδι.
Όταν άλλαξα τσιμουχακια ο μηχανικός ξέχασε πανιά στις επιστροφές λαδιού (τα βάλε να μην πέσει τπτ μέσα κατά την αλλαγή τσιμουχακια).Το αμάξι πέταξε λάδια από την τάπα λαδιού με πίεση.Ξαναλυθηκε φυσικά για να βγουν τα πανιά ωστόσο υποψιάζομαι ότι κάποιο πανί με την πίεση που σηκώθηκε έφυγε πιο μέσα.το πρωί που το βαλα μπροστά για λίγο και δεν ζεστάθηκε τα λάδια έμειναν χοντρά οπότε και δεν κατάφεραν να στραγγίσουν στο Κάρτερ εν αντιθέσει με όταν είναι ζεστά και λεπτόρρευστα.Ακομα και σ αυτό το ακραίο σκεπτικό έλειπαν λίτρα ολόκληρα και όχι 300μλ. -
Ρε συ w202 μας έκανες τα μυαλά κοτσιδα με τα αινίγματα που βάζεις. Αλλά τελικα τη βρίσκεις την άκρη. Φαίνεται γνωρίζεις ότι ο μηχανικός σου πίνει νερό της λησμονιας.χαχαχααχβαχ!!!!!
-
@otokomae said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ρε συ w202 μας έκανες τα μυαλά κοτσιδα με τα αινίγματα που βάζεις. Αλλά τελικα τη βρίσκεις την άκρη. Φαίνεται γνωρίζεις ότι ο μηχανικός σου πίνει νερό της λησμονιας.χαχαχααχβαχ!!!!!
Τι να σου πω , το γκόλφ είναι πολύ αινίγματικο αμάξι ή εγώ γκαντεμης και αυτά συμβαίνουν μόνο σε μένα. Είπα να μην πω κατευθείαν το σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Θα βγάλω τον αισθητήρα του εκκεντροφόρου να δω αν κρύο πλημμύριζει το καπάκι από λάδια. -
@otokomae said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τι να σου πω , το γκόλφ είναι πολύ αινίγματικο αμάξι ή εγώ γκαντεμης και αυτά συμβαίνουν μόνο σε μένα. Είπα να μην πω κατευθείαν το σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Θα βγάλω τον αισθητήρα του εκκεντροφόρου να δω αν κρύο πλημμύριζει το καπάκι από λάδια.Τα 'χεις κάνει πειραματόζωα τ' αυτοκίνητά σου, εγώ σε βρίσκω μερακλή. Τράβα βιντεάκια για YouTube, θα γίνεις ανάρπαστος...
-
Θέλω γνώμες για τα φίλτρα CoopersFiaam και Filtron.Μιλάμε πάντα για φίλτρα αέρα και καμπίνας.Επίσης αν γνωρίζει κανείς θα ήθελα γνώμες για τα λιπαντικά LUBEX(τα φέρνει το Πράκτικερ,κατασκευάζονται Τουρκία αν δεν κάνω λάθος),κυρίως για βαλβολίνες.
Είναι καλά ή να πάω σε κάτι πιο επώνυμο;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........