-
Τα Filtron μια χαρά φίλτρα είναι.
Τα λάδια δεν τα ξέρω, αλλά για αντίστοιχα λάδια που δίνει το Lidl έχω ακούσει και έχω διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις. Θα στα σύστηνα μόνο αν έχεις πολύ παλιό αυτοκίνητο και τα αλλάζεις συχνά, αλλιώς άστο καλύτερα.
Για βαλβολίνες κιβωτίου, η γνώμη μου είναι απλά ξέχασέ το. Αποκλειστικά ότι προτείνει ο κατασκευαστής ή στη χειρότερη κάποια γνωστή μάρκα. -
Το γκολφ έχει τον αισθητήρα εκκεντροφόρου κάθετα τοποθετημένο στο ψευτοκαπακο.Τον έβγαλα ,έβαλα μπροστά και..... Μετά από λίγα δευτερόλεπτα άρχισε να ξερνάει λαδια......
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τα λάδια δεν τα ξέρω, αλλά για αντίστοιχα λάδια που δίνει το Lidl έχω ακούσει και έχω διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις. Θα στα σύστηνα μόνο αν έχεις πολύ παλιό αυτοκίνητο και τα αλλάζεις συχνά, αλλιώς άστο καλύτερα.
Για βαλβολίνες κιβωτίου, η γνώμη μου είναι απλά ξέχασέ το. Αποκλειστικά ότι προτείνει ο κατασκευαστής ή στη χειρότερη κάποια γνωστή μάρκα.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Λάδι από το Lidl έχω βάλει καναδυό φορές(σε παλιό αμάξι),δεν είχα κάποιο πρόβλημα.Για βαλβολίνες από όσο κατάλαβα καλύτερα κάτι επώνυμο του στυλ Total,Castrol,Motul,Liqui Moly κλπ.
Για τα φίλτρα CoopersFiaam ξέρεις κάτι?Έχω βρει ένα φίλτρο καμπίνας αυτής της μάρκας αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο καλή... -
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Για βαλβολίνες κιβωτίου, η γνώμη μου είναι απλά ξέχασέ το. Αποκλειστικά ότι προτείνει ο κατασκευαστής ή στη χειρότερη κάποια γνωστή μάρκα.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Λάδι από το Lidl έχω βάλει καναδυό φορές(σε παλιό αμάξι),δεν είχα κάποιο πρόβλημα.Για βαλβολίνες από όσο κατάλαβα καλύτερα κάτι επώνυμο του στυλ Total,Castrol,Motul,Liqui Moly κλπ.
Για τα φίλτρα CoopersFiaam ξέρεις κάτι?Έχω βρει ένα φίλτρο καμπίνας αυτής της μάρκας αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο καλή...Βαλβολίνες όποιες πληρούν τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σου και από γνωστή μάρκα. Πολύ αραιά θέλουν άλλαγμα και αν κιόλας, οπότε δεν αξίζει το ρίσκο για οικονομικούς λόγους.
Αυτά τα φίλτρα CoopersFiaam πρώτη φορά τα ακούω. -
Για τα φίλτρα CoopersFiaam ξέρεις κάτι?Έχω βρει ένα φίλτρο καμπίνας αυτής της μάρκας αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο καλή...Βαλβολίνες όποιες πληρούν τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου σου και από γνωστή μάρκα. Πολύ αραιά θέλουν άλλαγμα και αν κιόλας, οπότε δεν αξίζει το ρίσκο για οικονομικούς λόγους.
Αυτά τα φίλτρα CoopersFiaam πρώτη φορά τα ακούω.Το έψαξα λίγο...Ιταλικά είναι και μάλιστα μπαίνανε σαν πρώτη τοποθέτηση στο εργοστάσιο σε Fiat-Alfa Romeo-Lancia...δεν ξέρω τώρα με την Stellantis τι γίνεται...
Οι βαλβολίνες στο συγκεκριμένο μοντέλο θεωρούνται ¨εφ'όρου ζωής"...πουθενά δεν γράφει για αντικατάσταση ούτε καν έλεγχο...κανά δυο μαστόρια που ρώτησα μου είπαν τα ίδια περί εφ'όρου ζωής και ο ένας είπε άντε να τις αλλάξεις αν αλλάξεις δίσκο-πλατό και πάλι δεν είναι και υποχρεωτικό...
Και κάτι τελευταίο που το ξέχασα πριν..τα FILTRON είπες ότι είναι μια χαρά.Είναι καλά σαν φίλτρα λαδιού ή όχι?Γιατί άλλο του λαδιού και άλλο του αέρα και της καμπίνας...τα δύο τελευταία δεν πειράζει αν δεν βάλεις και κάτι τόσο καλό...του λαδιού όμως είναι άλλη περίπτωση. -
Αυτά τα φίλτρα CoopersFiaam πρώτη φορά τα ακούω.Το έψαξα λίγο...Ιταλικά είναι και μάλιστα μπαίνανε σαν πρώτη τοποθέτηση στο εργοστάσιο σε Fiat-Alfa Romeo-Lancia...δεν ξέρω τώρα με την Stellantis τι γίνεται...
Οι βαλβολίνες στο συγκεκριμένο μοντέλο θεωρούνται ¨εφ'όρου ζωής"...πουθενά δεν γράφει για αντικατάσταση ούτε καν έλεγχο...κανά δυο μαστόρια που ρώτησα μου είπαν τα ίδια περί εφ'όρου ζωής και ο ένας είπε άντε να τις αλλάξεις αν αλλάξεις δίσκο-πλατό και πάλι δεν είναι και υποχρεωτικό...
Και κάτι τελευταίο που το ξέχασα πριν..τα FILTRON είπες ότι είναι μια χαρά.Είναι καλά σαν φίλτρα λαδιού ή όχι?Γιατί άλλο του λαδιού και άλλο του αέρα και της καμπίνας...τα δύο τελευταία δεν πειράζει αν δεν βάλεις και κάτι τόσο καλό...του λαδιού όμως είναι άλλη περίπτωση.Είναι γνωστή μάρκα για φίλτρα αέρα. Όχι από τις top αλλά ούτε και φτηνιάρικη, αξιοπρεπέστατη. Δεν ξέρω για λάδι.
-
Εγώ πάντως σε φίλτρο αέρα κινητήρα είμαι απογοητευμένος από οποιαδήποτε εταιρεία (καλά δύο τρεις επώνυμες δοκίμασα) πλην της μανν. Όλα τα φίλτρα αρπάζουν στην περιμετρική τσιμουχα,σε βαθμό να αναρωτιέμαι,φιλτραρε ή από το χείλος γινόταν πάρτι σκόνης?
Αντίστοιχα σε φίλτρο λαδιού το μανν δεν τσαλακώνεται,το filtron νομίζω είχε τσαλακώσει εμφανώς. -
Μόνο mann βάζω κι εγώ σε φίλτρα, τίποτα άλλο. Πληρώνω 20€ το χρόνο παραπάνω, κι έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο. Άσε που άμα τα ψάχνεις, κατά καιρούς βγάζουν προσφορές και τα αρπάζω φθηνότερα από τα άλλα, ή το πολύ ίδια τιμή. Τα κρατάω και τ' αλλάζω μετά από μήνες, δεν παθαίνουν τίποτα μέσα στα κουτιά τους.
-
MANN είναι τα καλύτερα για γερμανικά και Purflux για γαλλικά.Επίσης τίμια είναι και τα BOSCH.
-
MANN είναι τα καλύτερα για γερμανικά και Purflux για γαλλικά.Επίσης τίμια είναι και τα BOSCH.
Και το φίλτρο αέρα της bosch δεν εχει την εφαρμογή του mann αλλά όχι και χάλι.
-
Καλή χρονιά σε όλους τους συμφορουμίτες!
Έχω μια απορία καιρό τώρα,που ξέχασα να την ρωτήσω.
Σε ένα manual του Renault Clio 3 έλεγε κάπου ότι πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται στο σύστημα κλιματισμού "έλεγχος στάθμης φρέον".Στο βιβλίο σέρβις που έχουμε είδα ότι εδώ και 16 χρόνια αυτό δεν έχει γίνει ποτέ,ούτε στην αντιπροσωπεία τα πρώτα χρόνια,ούτε σε διάφορα συνεργεία μετά.Το air condition πάντως δουλεύει κανονικά.Μήπως πρέπει να γίνει ή δεν είναι και τόσο σημαντικό; -
Να ήταν μόνο αυτό;
Χρειάζεται να το τσεκάρεις όπως και να καθαρίσεις τα λάδια του κομπρεσορα. Υπάρχουν ειδικά μηχανήματα για αυτό. -
Το γκολφ 4 1,4 μου καίει λάδια σε καταστάσεις κατηγορίας και φρενάρισμα με τον κινητήρα με κλειστό γκάζι..... μέχρι χθες!
Οι αναθυμιάσεις του κινητήρα από την pcv κατευθύνονται πριν την πεταλούδα γκαζιού.Τοποθετησα στο σωλήνα αντεπιστροφη βαλβίδα που να επιτρέπει τη ροή αέρα μόνο από το Κάρτερ προς την πεταλούδα και όχι την εισροή αέρα στο Κάρτερ. Αυτό δεν ήταν αρκετό πάλι έκαιγα λάδια στις κατηφόρες.
Το πήγα ένα βήμα παραπέρα,με ένα σωληνάκι διαμέτρου εσωτερικής 1μμ το οποίο συνδεσα στο σωλήνα που φεύγει από το Κάρτερ ΠΡΙΝ την αντεπιστροφη βαλβίδα και η άλλη άκρη του καταλήγει σε ένα σωλήνα υποπίεσης της πολλαπλής εισαγωγής.
Ως συνέπεια των παραπάνω το Κάρτερ και η κεφαλή βρίσκεται μονίμως υπό συνθήκες υποπίεσης.Αυτο αποτρέπει το ρουφηγμα λαδιού από τον κύλινδρο που με κλειστό γκάζι δημιουργεί έντονη υποπίεση.
Το δοκίμασα δύο μέρες σε κατηφορικες διαδρομές , σχεδόν ανύπαρκτος καπνός στο τέλος όταν ξαναπατήσω γκάζι και ας φρενάρω πλέον με 3-4η ενώ πριν κατέβαινα με 5η. Λαδια 5-30 παρακαλώ.
Να στείλω βιογραφικό στη vw? -
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Το γκολφ 4 1,4 μου καίει λάδια σε καταστάσεις κατηγορίας και φρενάρισμα με τον κινητήρα με κλειστό γκάζι..... μέχρι χθες!
Οι αναθυμιάσεις του κινητήρα από την pcv κατευθύνονται πριν την πεταλούδα γκαζιού.Τοποθετησα στο σωλήνα αντεπιστροφη βαλβίδα που να επιτρέπει τη ροή αέρα μόνο από το Κάρτερ προς την πεταλούδα και όχι την εισροή αέρα στο Κάρτερ. Αυτό δεν ήταν αρκετό πάλι έκαιγα λάδια στις κατηφόρες.
Το πήγα ένα βήμα παραπέρα,με ένα σωληνάκι διαμέτρου εσωτερικής 1μμ το οποίο συνδεσα στο σωλήνα που φεύγει από το Κάρτερ ΠΡΙΝ την αντεπιστροφη βαλβίδα και η άλλη άκρη του καταλήγει σε ένα σωλήνα υποπίεσης της πολλαπλής εισαγωγής.
Ως συνέπεια των παραπάνω το Κάρτερ και η κεφαλή βρίσκεται μονίμως υπό συνθήκες υποπίεσης.Αυτο αποτρέπει το ρουφηγμα λαδιού από τον κύλινδρο που με κλειστό γκάζι δημιουργεί έντονη υποπίεση.
Το δοκίμασα δύο μέρες σε κατηφορικες διαδρομές , σχεδόν ανύπαρκτος καπνός στο τέλος όταν ξαναπατήσω γκάζι και ας φρενάρω πλέον με 3-4η ενώ πριν κατέβαινα με 5η. Λαδια 5-30 παρακαλώ.
Να στείλω βιογραφικό στη vw?Βιάσου γιατί έχει στείλει κι ο Τατούρης, θα στη φάει τη θέση τεχνικού διευθυντή στη vw. Είσαι απολαυστικός, στο δίνω αυτό χαχαχα
-
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Να στείλω βιογραφικό στη vw?Βιάσου γιατί έχει στείλει κι ο Τατούρης, θα στη φάει τη θέση τεχνικού διευθυντή στη vw. Είσαι απολαυστικός, στο δίνω αυτό χαχαχα
Δεν έφαγα ακόμη αρκετα καρβέλια, πρέπει να αγοράσω κανένα tfsi πρώτα και να καίει και εκείνο λάδια -
Στο σοβαρό κομμάτι το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως η υποπίεση που γίνεται είναι υψηλή και ξεκουμπωσει κανένα τσιμουχακι βαλβίδων. Τυπικά μιλάμε για -0,5 bar.
-
Σε αναζήτηση της αιτίας που μυρίζει καμμένο ή κάτι σαν καυσαέριο στο σύστημα εξαερισμού/θέρμανσης όταν είναι γυρισμένο στο ζεστό και δεν μυρίζει στο κρύο και αφού αποκλείστηκαν η εισροή καυσαερίου από την εισαγωγή αέρα για την καμπίνα ή η διαρροή και στάξιμο λαδιού από την βαλβίδα egr κλπ, η επόμενη διάγνωση είναι μικρή διαρροή αντιψυκτικού υγρού στο ψυγείο του καλοριφέρ, το οποίο όταν είναι γυρισμένο στο ζεστό καίγεται και η μυρωδιά μεταφέρεται στην καμπίνα. Δηλαδή τρύπιο ψυγείο ή κάποιο σωληνάκι. Αυτό μάλλον προϋποθέτει κατέβασμα του ταμπλώ (το οποίο με τρομάζει γιατί δεν ξέρω αν μετά θα λειτουγούν όλα κανονικά). Γίνεται αλλαγή ψυγείου καλοριφέρ ή σωληνώσεων με άλλον τρόπο; Το αυτοκίνητο είναι w211 mercedes.
-
Περί start stop.
Τι διαφορετικό έχει ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με start stop από ένα χωρίς?
Έχει μεγαλύτερη/ καλύτερη μπαταρία?
Πιο ανθεκτική μίζα?
Κάτι άλλο? -
Σε Corsa C 2003 , υπάρχει περίπτωση να φταίει ο αισθητήρας στροφάλου και να μή υπάρχει ένδειξη σε στροφόμετρο και ταχύμετρο ; Βγάζει βλάβη για αισθητήρα εκκεντροφόρου και συγκεκριμένα : P0340 Camshaft Position Sensor . O αισθητήρας εκκεντροφόρου όμως είχε αλλαχτεί και δε είχα θέμα τόσο καιρό. Μπορεί όλα αυτά να τα επηρεάζει η μπαταρία του ;
Πλέον διορθώθηκε και δουλεύει και check δε ανάβει χωρίς κάποια αλλαγή. -
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Περί start stop.
Τι διαφορετικό έχει ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με start stop από ένα χωρίς?
Έχει μεγαλύτερη/ καλύτερη μπαταρία?
Πιο ανθεκτική μίζα?
Κάτι άλλο?Η μπαταρία είναι βαθιάς εκφόρτισης και κοστίζει κατά περίπτωση σχεδόν τα διπλάσια χρήματα.
Η μίζα λένε οτι είναι πιο ενισχυμένη αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........