-
Με μιά κασετίνα helicoil θα γίνει καλύτερο από πριν... Ψάξτο στο ίντερνετ να δεις περι τίνος πρόκειται ή βρες κάποιον που να μπορεί να στο κάνει.
-
Άλλη απορία...αν είναι οφ-τόπικ να μεταφερθεί παρακαλώ!
Σε γενικές γραμμές πόσο κοστίζει η αλλαγή ιμάντα δυναμό και ο έλεγχος-καθαρισμός των σιαγώνων στα πίσω φρένα?
Ο καθαρισμός των σιαγώνων αν δεν κάνω λάθος κανα 20άρικο...απλώς θέλω να το σιγουρέψω.Ξέρω ότι οι τιμές διαφέρουν από μαγαζί σε μαγαζί αλλά πάνω-κάτω λέμε τώρα... -
FIAT PUNTO του 04 ή του 06 πάτησε το συμπλέκτη ο οδηγός να βάαλει ταχυτητα και το πεντάλ έμεινε πατημένο. Το επανέφερε με το χέρι, δείχνει να λειτουργεί αλλάζει ταχύτητες αλλά η αίσθηση είναι σα να μην δουλεύει. Ξέρει κανείς αν είναι υδραυλικός ή με συρμματόσχοινο ? Δεν πιστεύω να είναι δίσκο /πλατώ? Τι λέτε?
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
FIAT PUNTO του 04 ή του 06 πάτησε το συμπλέκτη ο οδηγός να βάαλει ταχυτητα και το πεντάλ έμεινε πατημένο. Το επανέφερε με το χέρι, δείχνει να λειτουργεί αλλάζει ταχύτητες αλλά η αίσθηση είναι σα να μην δουλεύει. Ξέρει κανείς αν είναι υδραυλικός ή με συρμματόσχοινο ? Δεν πιστεύω να είναι δίσκο /πλατώ? Τι λέτε?
Σπασμένο ελατήριο επαναφοράς πεντάλ αν είναι υδραυλικός....
-
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σε γενικές γραμμές πόσο κοστίζει η αλλαγή ιμάντα δυναμό και ο έλεγχος-καθαρισμός των σιαγώνων στα πίσω φρένα?
Ο καθαρισμός των σιαγώνων αν δεν κάνω λάθος κανα 20άρικο...απλώς θέλω να το σιγουρέψω.Ξέρω ότι οι τιμές διαφέρουν από μαγαζί σε μαγαζί αλλά πάνω-κάτω λέμε τώρα...
Κάνε ολοκληρωμένη συντήρηση στα φρένα ,και να αλλάξεις και υγρά φρένων εννοείται εάν δεν εχουν αλλαχτεί . Δήλαδη δές και στόν εμπρός άξονα σε τι κατάσταση είναι .
Ο ιμάντας δυναμό συνήθως ως ανταλλακτικό κοστίζει 15-25€ αλλά ισως χρειαστεί και τεντωτήρα εαν έχει πολλά χιλιόμετρα το αμάξι οπότε το κόστος δεν είναι σταθερό. -
@margm said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ο καθαρισμός των σιαγώνων αν δεν κάνω λάθος κανα 20άρικο...απλώς θέλω να το σιγουρέψω.Ξέρω ότι οι τιμές διαφέρουν από μαγαζί σε μαγαζί αλλά πάνω-κάτω λέμε τώρα...
Κάνε ολοκληρωμένη συντήρηση στα φρένα ,και να αλλάξεις και υγρά φρένων εννοείται εάν δεν εχουν αλλαχτεί . Δήλαδη δές και στόν εμπρός άξονα σε τι κατάσταση είναι .
Ο ιμάντας δυναμό συνήθως ως ανταλλακτικό κοστίζει 15-25€ αλλά ισως χρειαστεί και τεντωτήρα εαν έχει πολλά χιλιόμετρα το αμάξι οπότε το κόστος δεν είναι σταθερό.Δίσκοι-τακάκια μπροστά και υγρά φρένων αλλάχτηκαν πέρυσι...ο ιμάντας δυναμό είχε αλλαχτεί και αυτός πέρυσι μαζί με τεντωτήρα αλλά επειδή κάνει λίγο θόρυβο πιστεύω πως έτυχε ελλατωματικό κομμάτι και σκέφτομαι να αλλάξω μόνο ιμάντα μπας και σταματήσει ο θόρυβος...
-
Πιθανότερο είναι να είναι ελαττωματικός ο τεντωτηρας παρά ο ιμάντας
-
@thodoris91 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Πιθανότερο είναι να είναι ελαττωματικός ο τεντωτηρας παρά ο ιμάντας
Κάνει ένα θόρυβο για 4-5 λεπτά αλλά μετά ηρεμεί.Συνήθως όταν είναι κρύο αλλά κανα δυό φορές και ζεστό.
Επειδή όμως τα προβλήματα τελειωμό δεν έχουν.Σε ένα Citroen πριν κάποιους μήνες σαν να έβγαζε ατμούς(όχι τον καπνό που βγάζει όταν υπερθερμαίνεται ο κινητήρας)ψηλά στον κινητήρα,ακριβώς κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες.Δεν είχε ανεβάσει θερμοκρασία ούτε έκανε παράξενα.Πριν λίγες μέρες το ξανάκανε.Βγαίναν ατμοί από εκεί που είναι οι υαλοκαθαριστήρες(από κάτω)αλλά δεν είχαμε πρόβλημα με θερμοκρασία,διακοπές κινητήρα κλπ.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι?
Την πρώτη φορά λέγαμε πως είναι τυχαίο αλλά αφού το ξανάκανε δεν πρέπει να το αφήσουμε... -
Επειδή όμως τα προβλήματα τελειωμό δεν έχουν.Σε ένα Citroen πριν κάποιους μήνες σαν να έβγαζε ατμούς(όχι τον καπνό που βγάζει όταν υπερθερμαίνεται ο κινητήρας)ψηλά στον κινητήρα,ακριβώς κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες.Δεν είχε ανεβάσει θερμοκρασία ούτε έκανε παράξενα.Πριν λίγες μέρες το ξανάκανε.Βγαίναν ατμοί από εκεί που είναι οι υαλοκαθαριστήρες(από κάτω)αλλά δεν είχαμε πρόβλημα με θερμοκρασία,διακοπές κινητήρα κλπ.
Την πρώτη φορά λέγαμε πως είναι τυχαίο αλλά αφού το ξανάκανε δεν πρέπει να το αφήσουμε...Αν σταματάει μετά από λίγο, υπάρχει η πιθανότητα να είναι απλώς η θέρμανση-εξάτμιση υγρασίας που υπάρχει εξωτερικά από την θερμότητα του κινητήρα.
-
@manast said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Την πρώτη φορά λέγαμε πως είναι τυχαίο αλλά αφού το ξανάκανε δεν πρέπει να το αφήσουμε...Αν σταματάει μετά από λίγο, υπάρχει η πιθανότητα να είναι απλώς η θέρμανση-εξάτμιση υγρασίας που υπάρχει εξωτερικά από την θερμότητα του κινητήρα.
Σταματάει ναι.Πρώτη φορά το έκανε τον Ιούνιο με πόση ζέστη και δεύτερη φορά πριν λίγες μέρες.Και εγώ στην αρχή νόμιζα πως είναι κάτι άλλο πχ φλάντζα κυλινδροκεφαλής ή ψυγείο καλοριφέρ ή κολλάρο αλλά αφού παραφλού δεν είχε χάσει ούτε ml,θερμοκρασία δεν ανέβασε και δεν έκανε θόρυβο-διακοπές κλπ λέω ΟΚ δεν είναι και κάτι τόσο σοβαρό.Απλώς επειδή το συγκεκριμένο τετράτροχο υπάρχει αρκετά χρόνια,δεν το είχε ξανακάνει παλιότερα.Όπως είπα και πριν μια φορά τον Ιούνιο και άλλη μια τον Οκτώβρη...
-
Πρόβλημα σε Yaris.
Βάζω το κλειδί στη μίζα να βάλω μπροστά. Γυρίζει το κλειδί στην πρωτη θέση αλλά δεν πάει παρακάτω. Ο μόνος τρόπος να ξεμπλοκάρει και να πάρει μπροστά είναι όταν το σπρώχνω να πάρει μπροστά να το τραβάώ παράλληλα μέσα έξω. Τότε και μόνο τότε ξεπερνιέται το κόλλημα, περνάει το κλειδί παραμέσα και παίρνει μπροστά. Το κόλλημα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν το τιμόνι είναι κλειδωμένο.
Και καλά, το αμάξι παίρνει μπροστά. Υπάρχει κίνδυνος να πάθει σοβρότερη ζημια η μίζα, η κλειδαριά ή κάτι άλλο? -
ΡΙΞΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΛΙΓΟ CONTACT SPRAY
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Πρόβλημα σε Yaris.
Βάζω το κλειδί στη μίζα να βάλω μπροστά. Γυρίζει το κλειδί στην πρωτη θέση αλλά δεν πάει παρακάτω. Ο μόνος τρόπος να ξεμπλοκάρει και να πάρει μπροστά είναι όταν το σπρώχνω να πάρει μπροστά να το τραβάώ παράλληλα μέσα έξω. Τότε και μόνο τότε ξεπερνιέται το κόλλημα, περνάει το κλειδί παραμέσα και παίρνει μπροστά. Το κόλλημα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν το τιμόνι είναι κλειδωμένο.
Και καλά, το αμάξι παίρνει μπροστά. Υπάρχει κίνδυνος να πάθει σοβρότερη ζημια η μίζα, η κλειδαριά ή κάτι άλλο?Ίσως είναι διακόπτης επαφής μίζας ή κλειδαρια . Πολλές φορές επικσευάζεται η κλειδαρια χωρίς να βγάλεις νέα κλειδιά και να μπλέξεις με immobilizer
-
Όσον αφορά ιμάντες(και χρονισμού και εξωτερικούς)η Dayco είναι καλή σαν εταιρία όσον αφορά την ποιότητα;
Και γενικά,από τις πιο γνωστές μάρκες(SKF,Gates,Dayco,Continental)ποιά θεωρείται καλύτερη;Υπάρχουν και άλλες πχ INA,Optibelt,NTN αλλά δεν έχω ακούσει καλά λόγια.Επίσης και για την Bosch και την Magnetti Marelli ενώ είναι καλές σαν εταιρίες,για ιμάντες έχω ακούσει μέτρια πράγματα... -
Dayco ή gates για όλους τους ιμάντες και gates για το σετ χρονισμού
-
Οι gates έχω ακούσει ότι έχουν πέσει σε ποιότητα...η ina ειναι πολύ καλή εταιρία κατασκευής ρουλεμάν (οι ιμάντες στα Κιτ της είναι της continental λογικά γιατί ανήκουν στον ίδιο όμιλο) ...έχω βάλει στο clio της οικογένειας σετ χρονισμού με τρόμπα νερού της ina εδώ και σχεδόν 5 χρόνια κι είναι απροβλημάτιστο ..σε 1-2 μήνες που θα τους αλλάξω αν έχει μεγάλη διαφορά από το γνήσιο πάλι το ίδιο θα βάλω ή continental
-
Σε Renault Clio 3ης γενιάς του 2006 σταμάτησε να δουλεύει το παράθυρο του συνοδηγού.Βγάλαμε το πλαστικό της ασφαλειοθήκης μπας και είναι καμμένη ασφάλεια(του οδηγού δουλεύει κανονικά αλλά επειδή κάποια οχήματα έχουν διαφορετική ασφάλεια για κάθε παράθυρο είπαμε να ρίξουμε μια ματιά).Επειδή όμως υπάρχουν κρυμμένες ασφάλειες πίσω από το άνοιγμα της ασφαλειοθήκης,όποιος είχε ή έχει Clio 3 θα καταλάβει,βγάλαμε όλο το πλαστικό που την καλύπτει(το κομμάτι κάτω από τη μίζα).Όπως το ξεκουμπώσαμε "πετάχτηκε" ένα καλώδιο με καφέ φίσα ISO σαν αυτή του ραδιοφώνου.Δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι αυτή η φίσα και αν ξεκούμπωσε από κάπου ή αν κρέμοταν από πριν.Δεν πειράξαμε κάτι άλλο και απλώς ξανακουμπώσαμε το πλαστικό.Όταν βγήκαμε έξω δεν κλείδωσε με την πρώτη με το τηλεκοντρόλ αλλά με τη δεύτερη.Ας δώσει τα φώτα του κάποιος που γνωρίζει τι μπορεί να είναι αυτό το καλώδιο με την καφέ φίσα δίπλα στην ασφαλειοθήκη.Κατά τα άλλα το παράθυρο του συνοδηγού δεν δουλεύει μάλλον είτε από χαλασμένο γρύλλο ή/και από χαλασμένο/ους διακόπτη/ες...
-
Σε Renault Clio 3ης γενιάς του 2006 σταμάτησε να δουλεύει το παράθυρο του συνοδηγού.Βγάλαμε το πλαστικό της ασφαλειοθήκης μπας και είναι καμμένη ασφάλεια(του οδηγού δουλεύει κανονικά αλλά επειδή κάποια οχήματα έχουν διαφορετική ασφάλεια για κάθε παράθυρο είπαμε να ρίξουμε μια ματιά).Επειδή όμως υπάρχουν κρυμμένες ασφάλειες πίσω από το άνοιγμα της ασφαλειοθήκης,όποιος είχε ή έχει Clio 3 θα καταλάβει,βγάλαμε όλο το πλαστικό που την καλύπτει(το κομμάτι κάτω από τη μίζα).Όπως το ξεκουμπώσαμε "πετάχτηκε" ένα καλώδιο με καφέ φίσα ISO σαν αυτή του ραδιοφώνου.Δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι αυτή η φίσα και αν ξεκούμπωσε από κάπου ή αν κρέμοταν από πριν.Δεν πειράξαμε κάτι άλλο και απλώς ξανακουμπώσαμε το πλαστικό.Όταν βγήκαμε έξω δεν κλείδωσε με την πρώτη με το τηλεκοντρόλ αλλά με τη δεύτερη.Ας δώσει τα φώτα του κάποιος που γνωρίζει τι μπορεί να είναι αυτό το καλώδιο με την καφέ φίσα δίπλα στην ασφαλειοθήκη.Κατά τα άλλα το παράθυρο του συνοδηγού δεν δουλεύει μάλλον είτε από χαλασμένο γρύλλο ή/και από χαλασμένο/ους διακόπτη/ες...
Για δες εδώ:
http://www.greekrenaultclub.gr/forum/index.php?topic=6516.195 -
Για δες εδώ:
http://www.greekrenaultclub.gr/forum/index.php?topic=6516.195Επειδή δεν είμαι μέλος,συνεπώς δεν μπορώ να μπω,λέει κάτι σχετικό με αυτό που ρώτησα?
-
Ακριβώς ίδια περίπτωση
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........