-
@vasil said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα! Ερώτηση: όταν έχουμε πολύ αυξημένη κατανάλωση λαδιού (γύρω στο 1 lt στα 1.000 km κατά μέσο όρο) και κάπου κάπου το αυτοκίνητο βγάζει από την εξάτμιση έντονο ντουμάνι από λευκό καπνό που μυρίζει έντονα, χωρίς όμως να μειώνεται η στάθμη του παραφλού στο ψυγείο, τι σημαίνει αυτό;
Μπορεί να είναι ένδειξη καμμένης φλάντζας κεφαλής ; Η απλά καίει λάδια και χρειάζεται επισκευή ο κινητήρας;
Τι πρόβλημα μπορεί να προκληθεί εάν δουλεύει έτσι το αυτοκίνητο; Να χαλάσει εντελώς ο κινητήρας; Η αν παρακολουθώ και συμπληρώνω λάδια συνεχώς δεν διατρεχω κάποιον κίνδυνο;
Να μην πάς σε πιο χοντρό ιξώδες.
Σε τέτοιο σημείο έφτασε ενα Mazda 6 που είχα . Σταδιακά αυξήθηκε η κατανάλωση και μετά λάδωνε μπουζί και είχε θέμα με ρεταρίσματα . Το έδωσα γιατι είχα βρεί ενα Volvo V40 2015. Πιθανόν απο ελατήρια πιστονιών / τσιμουχάκια και λόγω και χιλιομέτρων . Προγραμμάτισε επισκευή του ή βρες όσο μπορείς ενα καλο μετ/σμενο μοτέρ ( λαχείο ειναι πάλι).
Θέλει άνοιγμα το μοτέρ του για να ξέρεις σίγουρα. -
Αχ, πολλά λεφτά τα 2k για μοτέρ, για τέτοιας αξίας αυτοκίνητο, αλλά αν σκοπεύεις να το κρατήσεις....
Και σε μεταχείρο να πας, δεν θα πάει κανά 1k μαζί με τοποθέτηση;
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν έμπαινε ο 1.6 της κορόλα, αλλά δεν μπαίνει ή τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν το είχα ψάξει. -
@margm said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα! Ερώτηση: όταν έχουμε πολύ αυξημένη κατανάλωση λαδιού (γύρω στο 1 lt στα 1.000 km κατά μέσο όρο) και κάπου κάπου το αυτοκίνητο βγάζει από την εξάτμιση έντονο ντουμάνι από λευκό καπνό που μυρίζει έντονα, χωρίς όμως να μειώνεται η στάθμη του παραφλού στο ψυγείο, τι σημαίνει αυτό;
Μπορεί να είναι ένδειξη καμμένης φλάντζας κεφαλής ; Η απλά καίει λάδια και χρειάζεται επισκευή ο κινητήρας;
Τι πρόβλημα μπορεί να προκληθεί εάν δουλεύει έτσι το αυτοκίνητο; Να χαλάσει εντελώς ο κινητήρας; Η αν παρακολουθώ και συμπληρώνω λάδια συνεχώς δεν διατρεχω κάποιον κίνδυνο;
Να μην πάς σε πιο χοντρό ιξώδες.
Σε τέτοιο σημείο έφτασε ενα Mazda 6 που είχα . Σταδιακά αυξήθηκε η κατανάλωση και μετά λάδωνε μπουζί και είχε θέμα με ρεταρίσματα . Το έδωσα γιατι είχα βρεί ενα Volvo V40 2015. Πιθανόν απο ελατήρια πιστονιών / τσιμουχάκια και λόγω και χιλιομέτρων . Προγραμμάτισε επισκευή του ή βρες όσο μπορείς ενα καλο μετ/σμενο μοτέρ ( λαχείο ειναι πάλι).
Θέλει άνοιγμα το μοτέρ του για να ξέρεις σίγουρα.Επέμεναν ότι δε θα αλλάξει κάτι με πιο χοντρό ιξώδες και πάλι μου έβαλαν 10w-40 στην αλλαγή καθώς αυτά τα λάδια παίρνει.
-
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αχ, πολλά λεφτά τα 2k για μοτέρ, για τέτοιας αξίας αυτοκίνητο, αλλά αν σκοπεύεις να το κρατήσεις....
Και σε μεταχείρο να πας, δεν θα πάει κανά 1k μαζί με τοποθέτηση;
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν έμπαινε ο 1.6 της κορόλα, αλλά δεν μπαίνει ή τουλάχιστον έτσι μου έλεγαν όταν το είχα ψάξει.Ακριβώς, για μεταχειρισμένο μου είπαν ότι κανά 500άρι το μοτέρ και άλλα τόσα τα περαστικά, σύνολο 1.000 και χωρίς να είμαστε σίγουροι. Δε σκοπεύω να το κρατήσω χρόνια, οπότε δεν σκέφτομαι αυτά τα σενάρια.
Το θέμα είναι αν τουλάχιστον μπορεί να δουλεύει έτσι ή θα μου βγάλει χοντρά προβλήματα που θα είναι ασύμφορα, άρα πρέπει να κοιτάξω άμεσα για άλλο αυτοκίνητο...
-
Κανένας δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό.
Αλλά και να σου έλεγε «τι να πάθει ο γιαπωνέζος, μη φοβάσαι τίποτα» αν παρ ελπίδα, πάθεις ζημιά, τι θα κάνεις;Θα πας να το ζητήσεις τον λόγο, ενώ δεν θα έχει ακουμπήσει ούτε κατσαβόδι στο αυτοκίνητο;
Βάλε κανά πρόσθετο λαδιού («μέλι») μήπως μειωθεί το ντουμάνι. -
Αλλά και να σου έλεγε «τι να πάθει ο γιαπωνέζος, μη φοβάσαι τίποτα» αν παρ ελπίδα, πάθεις ζημιά, τι θα κάνεις;Θα πας να το ζητήσεις τον λόγο, ενώ δεν θα έχει ακουμπήσει ούτε κατσαβόδι στο αυτοκίνητο;
Βάλε κανά πρόσθετο λαδιού («μέλι») μήπως μειωθεί το ντουμάνι.To σκέφτηκα αυτό με το πρόσθετο λαδιού, αλλά έχω ακούσει και διαβάσει πολλούς που λένε ότι όχι απλά δεν κάνουν δουλειά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν χειρότερα προβλήματα στον κινητήρα. Και πως το λάδι ούτως ή άλλως έχει τέτοιου είδους ουσίες μέσα που όταν αναμειχθούν με αυτά τα πρόσθετα, αχρηστεύονται...
-
Ford focus φίλου, 1.0 mhev 125, το έβαλε μπροστά δεν ανέβαζε με τίποτα πάνω από 2.000, μόλις και μετα βίας έπιανε τα 20 - 30 km/h παραλίγο να τον φάνε στην παραλιακή. Το φόρτωσε η οδική, έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;
Για πολλαπλασιαστής μου κάνει. Λαμπάκι κανένα. -
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ford focus φίλου, 1.0 mhev 125, το έβαλε μπροστά δεν ανέβαζε με τίποτα πάνω από 2.000, μόλις και μετα βίας έπιανε τα 20 - 30 km/h παραλίγο να τον φάνε στην παραλιακή. Το φόρτωσε η οδική, έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;
Για πολλαπλασιαστής μου κάνει. Λαμπάκι κανένα.Aν ηταν πολλαπλασιστης θα ετρεμε κιολας
-
Καμιά αντλία βενζίνης; Αν και είναι κανούριο το αυτοκίνητο, 23.000 km.
-
Μπορεί και καύσιμο?
-
Πιθανό να γέμισε σε πολύ σοβαρό και οικονομικοτατο πρατήριο.
-
-
Δε ξέρω μου φαίνεται κουλό σε τόσο καινούριο αυτοκίνητο να τα παίξει η αντλία από κακής ποιότητας βενζίνη. Μόνο αν έβαζε συνέχεια.
Θα σας πω από Τετάρτη που θα ανοίξει η αντιπροσωπεία, είναι στην εγγύηση ακόμα ευτυχώς. -
Βάλε κανά πρόσθετο λαδιού («μέλι») μήπως μειωθεί το ντουμάνι.To σκέφτηκα αυτό με το πρόσθετο λαδιού, αλλά έχω ακούσει και διαβάσει πολλούς που λένε ότι όχι απλά δεν κάνουν δουλειά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν χειρότερα προβλήματα στον κινητήρα. Και πως το λάδι ούτως ή άλλως έχει τέτοιου είδους ουσίες μέσα που όταν αναμειχθούν με αυτά τα πρόσθετα, αχρηστεύονται...
Ίσως σε βοηθήσει πρόσθετο ξεπλύματος κινητήρα και κάποιο πρόσθετο λαδιού . Κάτι άλλο δε μπορείς να κάνεις πέρα από τη επισκευή του . Τα ίδια είχα και στο Mazda 6. Αποφάσισα ότι δε θα ασχοληθώ καθώς είχα βρει άλλο . Και σώθηκε εις γνώση του επόμενου ιδιοκτήτη
-
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δε ξέρω μου φαίνεται κουλό σε τόσο καινούριο αυτοκίνητο να τα παίξει η αντλία από κακής ποιότητας βενζίνη. Μόνο αν έβαζε συνέχεια.
Θα σας πω από Τετάρτη που θα ανοίξει η αντιπροσωπεία, είναι στην εγγύηση ακόμα ευτυχώς.Μόνο που αν ευθύνεται το καύσιμο για το πρόβλημα...η εγγύηση συνήθως πάει περίπατο.
-
Τελικά το πρόβλημα προέκυψε από βενζίνη κακής ποιότητας. Δε προκλήθηκε κάποια βλάβη. Ανανέωσαν τη βενζίνη και όλα οκ.
-
Για πολλοστή φορά την πάτησα, βάζοντας βενζίνη από φθηνό πρατήριο, και άρχισαν τα ρεταρίσματα και δυσκολίες στο ξεκίνημα.
Καρμπυρατέρ γαρ.. -
Για πολλοστή φορά την πάτησα, βάζοντας βενζίνη από φθηνό πρατήριο, και άρχισαν τα ρεταρίσματα και δυσκολίες στο ξεκίνημα.
Καρμπυρατέρ γαρ..Καλά σου έκαναν με το χρέπι που κυκλοφορείς.
Δεν έχεις καταλάβει ότι όταν βλέπεις φθηνή βενζίνη κάτι παίζει
-
Aν είχα βγάλει πινακίδες ιστορικού, τα ίδια θα έλεγες;
Ποιά θα ήταν η διαφορά; -
Θα σου έδινε respect και συγχαρητήρια γιατί θα ήσουν χομπίστας.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........