-
Kοίταξα λίγο στο site της Hyundai το νέο i30 hatch και fastback (τιμοκατάλογο,τεχνικά χαρακτ. κι εξοπλισμό)
Εμένα μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις -ειδικά οι εκδόσεις Ν line-,με Μ/Τ 1.5 160hp,ξεκινά 22.400 (22.900 το fastback) και 1.600 ευρώ παραπάνω με το αυτόματο. Έχουν κάποιες μικροελλείψεις (π.χ. blind spot) στον εξοπλισμό,αλλά σαν κινητήρας,εγγύηση,αναρτήσεις (πολλ/λους πίσω), είναι πολύ καλό πακέτο. Μάλιστα το fastback, είχα διαβάσει για το προfl,πως είχε και βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά σε σχέση με το hatch.
Aναμένω για καλύτερη άποψη, να διαβάσω/ δω και δοκιμές για τα νέα fl μοντέλα (και πιο ειδικά για N-line)
-
https://s7g10.scene7.com/is/content/hyundaiautoever/Nuovai30_Listinopdf
+6.200 ευρώ διαφορά* το i30 N-line 1.5 48v σε Ιταλία σε σχέση με Ελλάδα! Με ίδιο εξοπλισμό.Επίσης στην Ιταλία δεν υπάρχει ακόμη με το αυτόματο DCT σε βενζίνη.Δεν έκανα σύγκριση τις τιμές για πετρέλαιο,αλλά κι εκεί με μια 1η ματιά μου φάνηκαν σαφώς ακριβότερες στην Ιταλία.
Περίμενα την Ιταλία ακριβότερη ως συνήθως στα αυτοκίνητα 1500-3000 ευρώ max.,αλλά όχι και 6000+ (!)
Δεν δικαιολογώ τη στάση σε πολλά θέματα της εδώ εισαγωγικής,αλλά για να είμαστε ειλικρινείς πέτυχε πολύ καλές τιμές.
Υ.Γ. Στο τέλος του αρχείου που πόσταρα,έχει κάποια πακέτα με extra εξοπλισμό (blind spot,10,25' οθόνη κ.τ.λ.) με τις τιμές τους στην Ιταλία.Βέβαια,δεν μπορεί να γίνει ακριβής αναγωγή στα ελληνικά δεδομένα κι ούτως ή άλλως απ'ότι είδα, ο συνφορουμίτης Tkin73 τελικά πήρε συγκεκριμένη τιμή για πακέτο ADAS.
edit* μια μικρή διόρθωση,η διαφορά είναι ~5.500 ευρώ,γιατί ένα 700άρι+ είναι στην Ιταλία με το κλειδί στο χέρι.
-
H διαφορα που περιγράφεις είναι ~23% από τις τιμες ελλαδας. Νομίζω η διαφορα στην αγοραστική δυναμη του ελληνα σε σχεση με το Ιταλο είναι πάνω από αυτο το ποσοστό οπότε πάλι ακριβο μας βγαίνει.
Κανονικά από τις τιμές ευρώπης ( όχι πρωην ανατολικου μπλοκ από τις υπολοιπες) θα έπρεπε να ηταν τουλάχιστον 30% για να μπορουσε ο ελληνας να κοιτάζει με την ίδια σχετικη ευκολια που βλεπει ο ευρωπαίος την αγορα αυτοκινήτου.
Αλλα ας είναι καλά ο κρατικός μηχανισμός που βγαζει όλη την ανεπάρκεια του στην φορολόγηση του αμαξιού και η αχορταγη συμπεριφορα των εισαγωγέων που δεκατετίες θησαυρίζουν αφαιρώντας εξοπλισμό και ανεβαίζοντας τιμες.
Γυρνώντας στην τιμη του I30 θα έλεγα οτι έτσι όπως εχουν διαμορφωθεί οι τιμες στα c hatch η τιμή μοιαζει δικαιη.
Παίρνεις υψηλή αξιοπιστία ( ίσως την υψηλότερη μαζί με το ceed) , ενα σχεδιασμό οκ copy-paste με κάμποσα ακομα μοντελα αλλα ετσι ειναι πια η κατασταση, αν πας στον 1.5 159 παιρνεις πλεον και συγχρονο προηγμένο κινητηρα με πληρως ανταγωνιστικες επιδόσεις, μεσο όρο σε χωρους παντου ( στις αποσκευες ρίχνει και λιγο στα περισσότερα) , ποιοτητα εσωτερικου ( αν και δεν το εχω δει απο κοντα) απο αυτά που βλέπω αρκετά κοντά στα γερμανογαλλικα. Γενικά δεν υστερεί πουθενα.
Στην ελλαδα στο μονο που υστερει ειναι σε στατους μαρκας όπου την χιουνται εξακολουθεί μεγαλο ποσοστό να την σνομπάρει μη γνωρίζοντας η αδιαφορώντας ότι πρόκειται για παγκόσμιο κολοσσό στην βιομηχανία στην πρωτη 5αδα. Και από μια μερια καλυτερα γιατί αν την ειχαμε περι πολλού και εδω το i30 θα ειχε την τιμή του γκολφ.
-
H διαφορα που περιγράφεις είναι ~23% από τις τιμες ελλαδας. Νομίζω η διαφορα στην αγοραστική δυναμη του ελληνα σε σχεση με το Ιταλο είναι πάνω από αυτο το ποσοστό οπότε πάλι ακριβο μας βγαίνει.
Κανονικά από τις τιμές ευρώπης ( όχι πρωην ανατολικου μπλοκ από τις υπολοιπες) θα έπρεπε να ηταν τουλάχιστον 30% για να μπορουσε ο ελληνας να κοιτάζει με την ίδια σχετικη ευκολια που βλεπει ο ευρωπαίος την αγορα αυτοκινήτου.
Αλλα ας είναι καλά ο κρατικός μηχανισμός που βγαζει όλη την ανεπάρκεια του στην φορολόγηση του αμαξιού και η αχορταγη συμπεριφορα των εισαγωγέων που δεκατετίες θησαυρίζουν αφαιρώντας εξοπλισμό και ανεβαίζοντας τιμες.
Δλδ οι κατασκευαστές θα έπρεπε να τιμολογούν ανάλογα με το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών μιας χώρας... στην Ζιμπάμπουε ας πούμε να χαρίζονται τα iphone και να παίρνουμε και εμείς από εκεί τσάμπα.
Στις Ευρωπαικές χώρες του Ανατολικού μπλόκ φαντάζομαι θα έπρεπε να πουλιέται και κάτω από 50% σε σχέση με Ιταλία το κάθε αμάξι...
Μάλιστα...
-
Ναι δεν ζουμε στο βουνο ξέρουμε τι συμβαίνει...γνωριζουμε πως υπάρχουν συγκεκριμενα κοστολογια...
λεμε τι θα επρεπε να συμβαίνει για να βλέπουμε την αγορα αμαξιου οπως την βλεπει ενας αλλος ευρωπαιος ( οχι ζιμπαμπουανος...).
-
Μόνο που υπάρχουν και Ευρωπαικές χώρες με τους μισούς μισθούς σε σχέση με Ελλάδα..
-
Με τους μισους μισθους απο την ελλαδα δεν υπαρχει καμια από τις 27 τις ΕΕ. Υπαρχουν μονο η ρουμανια (66) , η κροατια (63) και η βουλγαρία (51) που έχουν χειροτερους κατά κεφαλή ΑΕΠ σε ΜΑΔ δεικτες . Ελλαδα 68. Δλδ παιρνάμε πρακτικα μονο την βουλγαρια σε αγοραστικη δυναμη.
Η ιταλια που αναφερθηκε πιο πανω έχει 97 δλδ 42% πιο πανω απο εμάς, η' φτωχη' πορτογαλλια εχει 13% πανω απο εμας.
Είμαστε πρακτικα ουραγοι τις ΕΕ με αμαξια ( όπως και τα περισσοτερα αγαθα που συνήθως συγκρινιμαστε με τις δυνατες χωρες) απο τα ακριβα στην ΕΕ.
Οπότε καταλήγουμε ότι το ακριβό i30 της ιταλιας είναι εμφανώς φθηνοτερο από το φθηνο i30 της Ελλαδας.
-
Τα πακέτο blind spot monitoring και adaptive cruise control πόσο το χρεώνουν άραγε στο i30;
-
H απαντηση που μου είχαν δώσει:
Για το αυτόματο κιβώτιο (κωδικός Η 40093) N Line HB 1.6D 136ps 7DCT 48V
Η τιμή πελάτη είναι 1600€ και περιλαμβάνει
BCA/RCCA
LFA
αλλά επιπλέον λόγω εργοστασιακών ρυθμίσεων έχει
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
15’’ δισκόφρενα πίσω
Σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης (ανίχνευση δικύκλων)
Smart Cruise Control (SCC)
Αεραγωγός πίσω καθισμάτων
Δεν υπάρχει η δυνατότητα για το ISLA (εργοστασιακός περιορισμός)
Το LVDA υπάρχει ήδη στον εξοπλισμό , ενώ το Blind Spot Detection (BSD) προφανώς εμπεριέχεται στο BCA/RCCA που είναι αναβαθμισμένο χαρακτηριστικό.
-
Μάλλον δεν ξέρουν τι λένε... Σίγουρα μια μ@λ@κία από αυτά που έχουν γράψει είναι οι δίσκοι των 15' πίσω. 375 χιλιοστά διάμετρος για πίσω δίσκους στο i30; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό το ανέκδοτο! Άσε που δε νομίζω να χωράνε σε ζάντες μικρότερες από 18άρες...
-
Μάλλον δεν ξέρουν τι λένε... Σίγουρα μια μ@λ@κία από αυτά που έχουν γράψει είναι οι δίσκοι των 15' πίσω. 375 χιλιοστά διάμετρος για πίσω δίσκους στο i30; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, καλό το ανέκδοτο! Άσε που δε νομίζω να χωράνε σε ζάντες μικρότερες από 18άρες...
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της παπάτζας (μάλλον ορθογραφικό λάθος εδώ που τα λέμε), η νέα Ferrari SF90 Stradale των 1000 ίππων έχει πίσω δίσκους 360 χλστ...
-
Στο επίσημο αρχείο πάντως με τα τεχν. χαρακτηριστικά, λέει για 14' πίσω δισκόφρενα.
-
harisma23 wrote:
Στο επίσημο αρχείο πάντως με τα τεχν. χαρακτηριστικά, λέει για 14' πίσω δισκόφρενα.
Και πάλι μιλάμε για 35,6 εκατοστά, μέγεθος που μόνο κορυφαία supercars έχουν. Δεν ξέρουν τι λένε απλά.
-
Έχουν ξεφύγει τελείως εκεί στη Hyundai! Άκου 14' και 15' ίντσες πίσω δισκόφρενα σε ένα μικρομεσαίο αμαξάκι...
-
Έχουν ξεφύγει τελείως εκεί στη Hyundai! Άκου 14' και 15' ίντσες πίσω δισκόφρενα σε ένα μικρομεσαίο αμαξάκι...
+1
Έψαξα και βρήκα κάτι πιο έγκυρο -από την ελληνική αντιπροσωπεία- για τις διαστάσεις των φρένων κι όντως βρήκα ότι ακόμη και στο i30 N με τα 250 και 275hp, έχουν 345mm μπροστά και 314mm πίσω.
-
Καλά η Hyundai το'χει με τα πίσω δισκόφρενα! Η ιστορία κρατάει από το 1996 που είχα αγοράσει ένα από τα πρώτα Lantra sw, και τότε τα τεχνικά χαρακτηριστικά έγραφαν για πίσω δισκόφρενα 14in σε ζάντες 14in!! Κάτι που το είχαν υιοθετήσει και οι 4Τ στη δοκιμή τους και απορούσαν μάλιστα πως χωρούσαν στις ζάντες. Φυσικά τα φρένα είχαν πολύ μικρότερη διάμετρο (10in αν θυμάμαι καλά).
-
Βέβαια το 314 mm είναι 12,4 ίντσες.
-
Γνωρίζουμε πραγματικές καταναλώσεις των mh; στη σελίδα της hyundai το hybrid με το non έχουν διαφορά 0,2 στα 100. Αξίζει;
-
Χωρις να ξέρω πραγματικες καταναλώσεις θεωρώ οτι δεν αξιζει θα πρέπει φυσικα να ελέγξεις και τις τιμές πώλησεις με των συμβατικών.
Της χιουνται το mh όπως έχω διαβάσει δουλεύει σε πολυ συγκεκριμένες καταστάσεις οδηγησης αρκετά περιορισμένα σε σχέση πχ με της vw και ίσως της φορντ. Το μονο σίγουρο είναι το εξτρα βαρος της μπαταριας που θα κουβαλας παντα και ότι στην φαση της ανακτησης ενέργειας θα εχεις ενα ελαφρυ? φρενάρισμα που ίσως δεν είναι επιθυμητό και να σε αναγκάζει να πατας επιπλέον το γκαζι για να διατηρήσεις σταθερή ταχύτητα ( αυτο ισχύει για όλα τα Mh).
-
Μάλλον δεν ξέρουν τι λένε...
το 14 ή 15 που γράφουν τα δισκόφρενα δεν αφορά τις πραγματικές διαστάσεις, ειναι η ονοματολογία που έχει δοθεί στα συγκεκριμένα ανταλλακτικά σαν καταταξη μεγέθους, χρόνια τώρα...
Hyundai i30