-
@civil357 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Αλήθεια χωρίς να ξέρω το θέμα , χωρίς λαϊκισμό , χωρίς τίποτα , αλλά δεν υπάρχουν εναέρια ή πιο σύγχρονα
Το συγκεκριμένο που λές επειδή και εγώ αναρωτιόμουν πέρυσι και το είχα ψάξει, οι παραδόσεις γίνονται πολλά χρόνια μετά. Η καταστολή είναι δύκολη, η πρόληψη είναι η καλύτερη επιλογή και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα
αν υπάρχει διάθεση.Μα τι λέω χαχα.. καλύτερα να παραγγείλουμε κανα καναντέρ και ο Θεός μαζί μας -
@mastoras78 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@civil357 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Αλήθεια χωρίς να ξέρω το θέμα , χωρίς λαϊκισμό , χωρίς τίποτα , αλλά δεν υπάρχουν εναέρια ή πιο σύγχρονα
Το συγκεκριμένο που λές επειδή και εγώ αναρωτιόμουν πέρυσι και το είχα ψάξει, οι παραδόσεις γίνονται πολλά χρόνια μετά. Η καταστολή είναι δύκολη, η πρόληψη είναι η καλύτερη επιλογή και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα
αν υπάρχει διάθεση.Μα τι λέω χαχα.. καλύτερα να παραγγείλουμε κανα καναντέρ και ο Θεός μαζί μαςΑς κάνουν ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μακροπρόθεσμο, δηλαδή αν κάποια κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τέτοιο θέμα , δε μπορώ να φανταστώ ότι δε θα έχει σίγουρα τη λαϊκή υποστήριξη.
Πόσα χρόνια μετά θα παραλάβουμε; η toyota τα φτιάχνει;
Εκεί θα τα χαλάσουμε;;;;;
-
Κόστος λέει 25-35 μύρια το ένα. Κάπου αλλού διάβαζα για παράδοση από το 2030. Έχει και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τον υπάρχων στόλο μας
-
Μεταφέρω πληροφορίες από δημοσιεύματα που είχα διαβάσει κι εγώ, πέρυσι νομίζω.
Οι Καναδοί έχουν σταματήσει τη γραμμή παραγωγής των Canadair. Όταν απευθύνθηκε η Ελληνική κυβέρνηση για παραγγελία, ζήτησαν ελάχιστο αριθμό αεροσκαφών για να βάλουν μπρος τη γραμμή, με τεράστιο κόστος και χρόνους παράδοσης μετά το '30.Υποθέτω ότι ο Κούλης έκανε πίσω και για λόγους κόστους και χρόνου παράδοσης.
Άρα ωραία η κριτική, αλλά να είμαστε και ενημερωμένοι. Με ιδεοληψίες και εξιδανικεύσεις δεν λύνονται τα προβλήματα.
-
@vasilis-type-r said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Σε πιάνει τρέλα προσπαθώντας να φανταστείς τι περάσανε στα τελευταία τους λεπτά, τα θύματα.Η ιδια τρελα που σε επιασε με το μακαβριο αστειο σου για τον νεκρο ψαρα στο σχολιο με τα τροχαια ατυχηματα?
Το ιδιο κ ο spi duster του αρεσε που εβαλε γελακια.
Ειναι να απορεις με την συμπεριφορα των ανθρωπων,εδω στεναχωρια στα σχολια εκει αστεια.Kάνε μερικά ανοίγματα με τα Τάπερ, και θα ηρεμήσεις!
-
@vasilis-type-r said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Τις ζυγές μέρες μόνο, με πιάνουν οι ευαισθησίες μου.
Για τον ψαρά έγραψα το σχόλιο μονή μέρα (23/7)Μονο τις μονες μερες εισαι καραγκιοζης δηλαδη.
Τώρα και τι ζυγές.
-
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά, ασύλληπτη η καταστροφή
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/353042_mainetai-i-pyrkagia-sti-dadia-asyllipti-i-katastrofi?amp
Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στο πολύτιμο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου προκαλώντας τεράστια καταστροφή στη μεγαλύτερη περιοχή «Natura 2000» της χώρας μας και μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε διεθνές επίπεδο.Λέσβος: Η φωτιά άνοιξε σε «γλώσσες» και μπήκε στα Βατερά - Καίγονται σπίτια https://www.ieidiseis.gr/ellada/156152/fotia-tora-sti-lesvo-kaigetai-pefkodasos-konta-se-paralia
-
515 η οτιδήποτε άλλο συναφές πλέον δεν παράγεται. Μόνο αν πάει πχ ενωμένη η ΕΕ και κάνει συνολική παραγγελία θα ανοίξει η γραμμή.
Επίσης επειδή όλοι ψάχνουν εναέρια μέσα, εννοείται ότι γίνεται χαμός ποιος θα πρωτονοικιασει.
Εξέλιξη στα εναέρια μέσα υπάρχει εκεί που χωλαινουμε, ελικόπτερα που θα μπορούν να επιχειρούν και νύχτα είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη. Κάποια στιγμή όταν θα είναι πλήρως επιχειρησιακά μπορεί να στραφούμε και προς τα εκεί. Εννοείται βέβαια ότι για το ελληνικό ανάγλυφο πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο. -
Η φωτιά και τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη νοτιοδυτική Σάμο
-
Σχέδια εγκατάστασης για ανεμογεννήτριες, παίζει να υπάρχουν για κάθε βουνοκορφή της Ελλάδας. (ασχέτως ποια θα προχωρήσουν τελικά)
-
-
Είναι αλήθεια ότι Μ αρέσουν οι μεγάλες χολυγουντιανές παραγωγές θεωριών συνομωσίας, κατασκόπων κλπ
Είδατε ένα μικρό βίντεο που ένας τύπος βάζει φωτιά και σπεύδει να φύγει? Νομίζω ότι περαστικοί είδαν έγκαιρα την φωτιά και την έσβησαν.
Ο τύπος μου φάνηκε πάντως σα να "τουρκόφερνε" -
Τέλειος αέρας να σπάσει την ζέστη αλλά φοβάμαι αύριο με τις ψησταριές για τους εορτασμούς της Θεοτόκου θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές.
-
@alejandro ολα καλά? Είδα μεγάλες ζημιές από το σεισμό!
https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/1285635/seismos-tora-stin-taivan-ishuri-donisi-72-rihter-proeidopoiisi-gia-tsounami/AMP/ -
@yem said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/1285635/seismos-tora-stin-taivan-ishuri-donisi-72-rihter-proeidopoiisi-gia-tsounami/AMP/Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον yem ! Ναι όλα καλά, αν και οι δυο βασικοί σεισμοί ήταν δυνατοί και τους αισθανθήκαμε για τα καλά, ενώ έχει και αρκετούς μετασεισμούς. Είμαστε 100 χλμ μακρυά από το επίκεντρο οπότε εδώ δεν έχει ζημίες.
Αυτό που με τσίτωσε βασικά δεν ήταν η ένταση αλλά ο 2ος γιατι έλεγα ο 1ος θα ειναι ο κύριος και θα έχουμε για 1-2 μέρες μετασεισμούς, όπως Ελλάδα συνήθως. Αλλά σήμερα το μεσημέρι που έγινε ο 2ος (και κάπως πιο μεγάλος αν και τον αισθανθήκαμε λιγότερο σχετικά), όντως αγχώθηκα γιατι είχα ηρεμίσει κάπως.
Ειμαστε και στο 15ο όροφο που η ταλάντωση ειναι και πιο μεγάλη...
Αλλά εδώ γενικά ειναι πιο χαλαροί. Ουτε έξω βγήκαν (πέρα από τη περιοχή του επικέντρου), ούτε τα κανάλια παιζουν 24ωρο τι έγινε. Μάλιστα οι σεισμολόγοι βγήκαν εδώ και είπαν "ωχ, δε το ξέραμε αυτό το ρήγμα...". Εγώ ήμουν έτοιμος για όπλο/κράνος/εξάρτηση και ηρωϊκή έξοδο, να έχω έτοιμο σάκο εκστρατίας, να έχω το αυτοκίνητο έξω απο το Υπόγειο 3 σε κάποιο πάρκινγκ ανοιχτό εδώ γύρω, αλλά μία που η γυναίκα μου με κοίταξε σα κόπανο και μία που ουτε κιχ δεν ακούστηκε σε όλη τη γειτονιά, λέω, άσε...
Για να δούμε τί άλλο θα μας βρεί! Κινέζοι, Τυφώνες (αν και αυτοί πέρασαν ξυστά φέτος οπότε απλά βροχούλες), Σεισμοί! -
Όλα καλά τότε ! Κάντο εικόνα να κοιμηθείς το βράδυ δίπλα στο αμάξι με εξοπλισμό κάμπινγκ μέσα την πόλη ... θα σε κοιτάνε οι ντόπιοι θα λένε τρελάθηκε ο Έλληνας αχχαχαχα. Καλά μιλάμε 15ος όροφος και σεισμός , συνδυασμός που κερδίζει
-
@alejandro said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/1285635/seismos-tora-stin-taivan-ishuri-donisi-72-rihter-proeidopoiisi-gia-tsounami/AMP/Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον yem ! Ναι όλα καλά, αν και οι δυο βασικοί σεισμοί ήταν δυνατοί και τους αισθανθήκαμε για τα καλά, ενώ έχει και αρκετούς μετασεισμούς. Είμαστε 100 χλμ μακρυά από το επίκεντρο οπότε εδώ δεν έχει ζημίες.
Αυτό που με τσίτωσε βασικά δεν ήταν η ένταση αλλά ο 2ος γιατι έλεγα ο 1ος θα ειναι ο κύριος και θα έχουμε για 1-2 μέρες μετασεισμούς, όπως Ελλάδα συνήθως. Αλλά σήμερα το μεσημέρι που έγινε ο 2ος (και κάπως πιο μεγάλος αν και τον αισθανθήκαμε λιγότερο σχετικά), όντως αγχώθηκα γιατι είχα ηρεμίσει κάπως.
Ειμαστε και στο 15ο όροφο που η ταλάντωση ειναι και πιο μεγάλη...
Αλλά εδώ γενικά ειναι πιο χαλαροί. Ουτε έξω βγήκαν (πέρα από τη περιοχή του επικέντρου), ούτε τα κανάλια παιζουν 24ωρο τι έγινε. Μάλιστα οι σεισμολόγοι βγήκαν εδώ και είπαν "ωχ, δε το ξέραμε αυτό το ρήγμα...". Εγώ ήμουν έτοιμος για όπλο/κράνος/εξάρτηση και ηρωϊκή έξοδο, να έχω έτοιμο σάκο εκστρατίας, να έχω το αυτοκίνητο έξω απο το Υπόγειο 3 σε κάποιο πάρκινγκ ανοιχτό εδώ γύρω, αλλά μία που η γυναίκα μου με κοίταξε σα κόπανο και μία που ουτε κιχ δεν ακούστηκε σε όλη τη γειτονιά, λέω, άσε...
Για να δούμε τί άλλο θα μας βρεί! Κινέζοι, Τυφώνες (αν και αυτοί πέρασαν ξυστά φέτος οπότε απλά βροχούλες), Σεισμοί!Μήπως τον πρωθυπουργό εκεί τον λένε Κου-Λή?
-
Όλα καλά τότε ! Κάντο εικόνα να κοιμηθείς το βράδυ δίπλα στο αμάξι με εξοπλισμό κάμπινγκ μέσα την πόλη ... θα σε κοιτάνε οι ντόπιοι θα λένε τρελάθηκε ο Έλληνας αχχαχαχα. Καλά μιλάμε 15ος όροφος και σεισμός , συνδυασμός που κερδίζει
Χαχαχα, ναι λέω "άσε, εμένα θα δείχνουν τα κανάλια". Ησυχο βράδυ, πριν λίγο έκανε ενα 5,9 εκεί αλλά το αισθανθήκαμε ελαφρά. Καλό ειναι να εκτονώνεται η ενέργεια.
Το περίεργο ειναι οτι απο εχθές το πρωι, έχω μόνιμη ζαλάδα οταν ειμαι στο σπίτι. Δηλαδή, συνέχεια, συνέχεια αισθάνομαι σα να ειμαι σε καράβι. -
-
Μείνετε όλοι μέσα στο μαντρί για το καλό σας!
Κάπου στην επικράτεια βρέχει,αφήστε που κάπου έχει και λίγο αέρα. Κάπου ψιχαλίζει και το χειρότερο έχει συννεφιά και ο ηλιακός δεν ζεσταίνει το νερό!!!!!
Ευτυχώς που το αρχαιοκάπηλο έστειλε 112 σε όσους δεν τον πιστεύουν.......
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες