-
Δυστυχώς συνεχίζεις στο ίδιο εριστικό και πλέον ειρωνικό μοτίβο.....
Θλίψη ....
Σέβομαι τα υπόλοιπα σοβαρά παιδιά που διαβάζουν με πολλά από τα οποία έχουμε πιει τις μπυρες μας εκτός, τη διαχείριση και ειδικά το φίλο Φανη και δεν το κάνω κουγκι.
-
Ακριβώς...ο,τι καλύτερο έγραψες Πηλιε.
Πάντως η προσέγγιση που ακολουθείται για τη φωτιά θυμίζει αυτή του 'φτου κακά' πατερουλη στον Β' ΠΠ. Υποχωρουμε και αφήνουμε τον εχθρό να εισχωρήσει. Κάρμα...
Μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει λοιπόν ως τώρα και με δεδομένο ότι τα λεφτά είναι 'από εδώ ως εκεί', τι κάνουμε; Παίρνουμε πίσω κάποιους από τους εποχικούς πυροσβέστες που διώξαμε ή προσλαμβάνουμε 1000 μπάτσους (αυτοί τον αξίζουν τέρμα τον τίτλο) στα Παν/μια;
ΥΓ: Δεν έχει προσβάλει κανέναν επί προσωπικού ο Πήλιος και αν έχει πει κάτι, είναι ως απάντηση σε κάποιον που τον προκάλεσε πρώτος. Η δυσανεξία στην κριτική είναι χαρακτηριστική από κάποιους, όχι όλους. Το επίπεδο διαλογου μέχρι στιγμής τηρουμενης της κατάστασης που ζούμε είναι μια χαρά.
-
Για όσους δεν έχουν εικόνα για τι δρόμο πρεπει να χαράξεις για να μεταφέρεις έναν έλικα ανεμογεννήτριας.
Άντε να ανοίξεις αυτό το πέταλο σε ένα κατάφυτο δάσος!
Θελει δλδ 3 λωριδες δρομο να ανοιξειςνσυο βουνο?
Γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν.
Υπαρχει νομος που υπαγορευει το μεγιστο πλατος των δασικων δρομων. Περιπου 5 μετρα ειναι.
Εχει ακουσει τι ειναι το blade lift? Εχεις ακουσει οτι στα κλειστα πεταλα χρησιμοποιουν μεθοδο αλλαγης κατευθυνσης στην καροτσα μεταφορας επειδη ακριβως υπαρχει περιορισμος στο πλατος του δρομου?
Μην αναπαραγετε οτι ανακριβεια κυκλοφορει στα blog
-
Οκ το βίντεο που ανερτησα είναι fake news φτιαγμένο από υπολογιστή και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα! Εδώ τις φτερωτές τις φέρνει με μαγικό τρόπο ο πελαργός!!!
-
Οταν υπαρχει υφισταμενος δρομος με μεγαλο πλατος χρησιμοποιειται αυτη η απλη μεθοδος μεταφορας.
Οταν υπαρχει περιορισμος σε δασικο δρομο η μεσα σε αστικο ιστο, χρησιμοποιουν αυτο http://www.google.com/amp/s/www.iefimerida.gr/zoi/pterygio-anemogennitrias-metaferetai-steno-dromo%3famp
-
Δυστυχώς συνεχίζεις στο ίδιο εριστικό και πλέον ειρωνικό μοτίβο.....
Θλίψη ....
Σέβομαι τα υπόλοιπα σοβαρά παιδιά που διαβάζουν με πολλά από τα οποία έχουμε πιει τις μπυρες μας εκτός, τη διαχείριση και ειδικά το φίλο Φανη και δεν το κάνω κουγκι.
Εγώ όπως βλέπεις απλά παρακολουθώ. Όσες φορές προσπάθησα να υπενθυμίσω ότι το φόρουμ έχει κανόνες λειτουργίας μάλλον με θεώρησαν γραφικό.
...
ΥΓ: Δεν έχει προσβάλει κανέναν επί προσωπικού ο Πήλιος και αν έχει πει κάτι, είναι ως απάντηση σε κάποιον που τον προκάλεσε πρώτος. Η δυσανεξία στην κριτική είναι χαρακτηριστική από κάποιους, όχι όλους. Το επίπεδο διαλογου μέχρι στιγμής τηρουμενης της κατάστασης που ζούμε είναι μια χαρά.
...
Το οποίο προφανέστατα δεν ισχύει. Εκτός αν γνωρίζεις (γνωρίζετε) τα μέλη επί προσωπικού.
-
Oχι Στορμ, μόνο το γατί ξέρω, κατόπιν επιθυμίας του. Κανέναν άλλο. (ΟΚ και άλλον έναν από το μακρινό πια παρελθόν)
Από εκεί και περα άλλο να νευριάζει ο άλλος από αυτά που γράφεις για το κόμμα του ή την πολιτική του θεωρηση και άλλο να τον προσβάλλεις ευθέως.
-
Ας είμαι γω ο λόγος να ανακαλύψουν δεξιοί κι ακροδεξιοί τι πα να πει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, όπως συσπειρώνονται κατά του κοινού οχτρού στα τελευταία ποστ, κι ας διαγραφώ...
Αυτά που έχω να πω πάντως τα λέω ευθέως χωρίς να θεωρώ κανέναν εχθρό μου και χωρίς να παίζω με τη νοημοσύνη των γύρω μου, απαιτώντας να αποδεχτούν όλοι το μεγαλείο του τιτανοτεράστιου ηγέτη και του αψογου Επιτελικου Μηχανισμού του, ενώ γίνονται όλα στάχτη.
Ούτε υπέρ του ξεφτίλα του Τσίπρα το κάνω, ούτε φταίω εγώ αν θεωρείτε πως όποιος δεν επαινεί έναν γιο του μπαμπά του με μανικετόκουμπα απ το Χάρβαρντ και παρουσιάζει την πραγματικότητα, σας ειρωνεύεται... ΤΟΝ ειρωνεύομαι, ναι, για να μην τον βρίσω, και προσχωρήσω στο γνωστό σύνθημα που βρίσκεται πλέον στα χείλη όσων δεν εθελοτυφλουν. Η αστική ευγένεια απαιτεί να μην βρίζουμε, όχι να μην σκεφτόμαστε και να χειροκροτούμε τους ρεζιληδες. Κι αν σας κάνει να νιώσετε άνετα το να απομονωθειτε από μένα, τον Γιόχαν, τον Τκιν και όποιον άλλο σας ενοχλεί, θα νιώσετε πολύ άσχημα έξω από μια φούσκα ομοϊδεατων, γιατί αυτή τη στιγμή έξω στην κοινωνία η πλειοψηφία είτε είναι σιωπηρά δυσαρεστημένοι είτε τους βρίζουν.
-
Ανεξάρτητα από το ότι εμένα με 'ξετσουβαλιάζετε' θα πω ότι μάλλον μπαίνετε σε άλλα φόρουμ, αρπαζόσαστε και μετά έρχεστε εδώ και 'ξεχαρμανιάζετε'. Δεν έχω δει εδώ μέσα κανέναν 'υπερασπιστή της κυβερνήσεως' με την έννοια που αναφέρθηκε. Να βγει και να πει δλδ π.χ. 'όλα καλά τα έχει κάνει η κυβέρνηση' και να αναπαράγει π.χ. κυβερνητικά Tweet. Απ όλα όσα γράφεις piliou κανείς δεν έχει γράψει ούτε τα μισά. Απόψεις εκφέρει π.χ. και ο ice, απόψεις κι εγώ που τυγχάνει να είναι και λίγο διαφορετικές (βασικά μία και μόνη, επί του 'ζωές-περιουσίες-δάσος'). Αυτό δεν κάνει αυτόν κατάπτυστο και τυφλό υποστηρικτή της κυβέρνησης κι εμένα σωστό και μάγκα.
Ζήτησα μόνο (κι εγώ) να μην γίνεται τυχαία αναπαραγωγή δημοσιευμάτων από κλικαδόρους που βρήκαν ευκαιρία να τσιμπήσουν αναγνωσιμότητα, άκριτα. Σκέψου δλδ να έχουμε εδώ κάτοικο Β Εύβοιας και να διαβάζει ότι 'σώθηκε το σπίτι του Σκρέκα' (που όμως η φωτό για όποιον ξέρει την περιοχή μόνο από το Κρυονέρι δεν ήταν...), ή ότι 'δεν αγόρασε η κυβέρνηση canadair' (που όμως δεν παράγονται για να τα παραγγείλεις...). Προσπάθησα χτες το βράδυ να κάνω μια ειλικρινή κουβέντα με τον tkin και φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει συζήτηση με επιχειρήματα. Άμα ξεκινάμε ευθύς εξαρχής ότι όποιος αμφισβητεί κάτι είναι 'διεφθαρμένος', 'πληρωμένος', 'υποστηρικτής' δεν βγάζει κάπου. Σκεφτείτε όπως λέει και ο Ice να άρχιζε να πετάει κάποιος εδώ μέσα 'έγκυρες' ειδήσεις από 'sites' του στυλ 'αναρχοάπλυτοι με γκαζάκια έβαζαν φωτιές στην Βαυμπόμπη', 'συνελήφθη αφγανός στην Εύβοια' κλπ.
Εννοείται βέβαια ότι αν είμασταν στην θέση των κατοίκων της Β Εύβοιας θα ρίχναμε κι εμείς κατάρες. 'Μου κάηκε' το αγαπημένο μου μέρος αναψυχής στην Αττική χωρίς να πάθω και τίποτα και ειμαι έτοιμος να αρχίσω τις μούτζες, πόσο μάλλον οι άλλοι. Εννοείται ότι θεωρώ 100% υπεύθυνη την κυβέρνηση και όχι την κακιά την ώρα, τον άνεμο κλπ και περιμένω όταν κάτσει η σκόνη τις ανάλογες παραιτήσεις.
-
Με φιλους που ζουν εκει. Να μη μιλησω καλυτερα γι το πως σκεφτονται για αυτους που εχουν το θρασσος με τον ιδιο αρχηγο να διεκδικουν εκ νεου την εξουσια. Αυτο που με εχει συνταράξει αλλη μια φορα ειναι τα ψυχικα τραυματα σε ενηλικες και παιδια κυριως.
Πρωτα η ανθρωπινη ζωη κι επειτα ολα τα αλλα. Σε αυτο ο Κουλης αποδειχθηκε πολυ καλυτερος απο τον μπουχεσα της 'Αριστεράς' (σικ!).
Οχι Πηλιου. Εδω και χρονια θα διαφωνησω, οι δεξιοι ειναι λιγοτερο θορυβωδεις απο τους αριστερους. Αυτους τους νεο αριστερους που ενδομυχα ευχονται να επιστρεψουν εποχες Μπαθοκ. Κι ας το λενε Θυριζα ή οτι αλλο. Αρκει να γινονται προσληψεις συμβασιουχων, μονιμων ή οτι αλλο στα προπυργια της Αριστερας.
Αυτα που την εκαναν γιαλατζι.
-
Σε αυτό θα συμφωνήσω πλήρως fiverg, άλλωστε γι'αυτό απέχω από την αναπαραγωγή τέτοιων ειδήσεων.
Μόνο με το fb που ποσταρα εξεραγην γιατί ήξερα κάποιους από τους σχολιαστές. Άλλωστε δεν το έχουμε δει ακόμα ούτε στο ΣΚΑΪ, σκεφτείτε πόσο 'εμπαζε'...
Ομοίως αυτοσυγκράτηση και για τα τυχον ακραια της άλλης πλευράς.
-
Στον Γιοχαν τον 4ο
-
Μπείτε στο κόπο να το διαβάσετε.
https://www.capital.gr/xristos-xomenidis/3574948/klotsompounidi-aneleito -
Το διάβασα . Γνωστός ο αθρογράφος . Πασόκος προεδρικός που συχνά γράφει το τίποτα με 500 λέξεις για να βγεί το μεροκάματο.
Και εδώ το τίποτα έγραψε .
Καμία αναφορά στις ευθύνες των πολιτών , καμία αναφορά στις ευθύνες των δασολόγων , καμία αναφορά στις ευθύνες των γερόντων του στε , που κάποιοι συνταξιούχοι από αυτούς το παίζουν και 'περιβαντολλόγοι' με σπουδές στο ρωμαϊκό δίκαιο.
Θα μπορούσε άνετα να γράψει το άρθρο στην Ε.Ω. με τόσες θρησκευτικές αναφορές που έχει.
Καλό είναι γενικά να προσέχουν τι γράφουν , γιατί μόλις σταματήσουν οι φωτιές και γυρίσει ο κόσμος και δει την καταστροφή , ο θυμός θα είναι τεράστιος .
Μάγκας πάντως ο Τσίπρας . Πήγε στα κρυφά με 5-10 κολλητούς και έκανε επίσκεψη , την ώρα που οι άλλοι έδιναν μάχες .
Ο Κούλης βέβαια ούτε μεταμφιεσμένος δεν θα πήγαινε . Να δούμε πόσοι θα πάνε πάνω από την Χαλκίδα για να ζητήσουν ψήφους .
Μόνο ο Κεντέρης που έχει πέσει μέσα μικρός στο φάρμακο, θα μπορούσε να πάει ...
και να προλάβει να ξεφύγει...
Περιμένω τις αγωγές και τις μηνύσεις ...
Αλλά παράλληλα θέλει και δυναμικές κινήσεις .,,,
Τώρα που είναι φοβισμένοι....
Στα άλλα τα είπαμε .
Ματοκαμένα 0,60 , εναντίον ευβοιοκαμμένων 0.60 .
Και στο μόνο που δεν έχουμε έλλειψη είναι στα ψεκαστήρια ...
Δουλεύουν ακατάπαυστα ...
-
Ριξτε μια ματιά στις πρωτες σελίδες του παρόντος νήματος απο το 2007 ,θα εκπλαγείτε απο τις ομοιότητες.
Τα ιδια και τα ίδια.Βασικά εγω το εχω πάρει αποφαση οτι θα συνεχίσουμε να είμαστε μπουρδέλο για πάντα και εχω σταματήσει να ασχολούμαι πλέον με οτιδήποτε αφορά τη χώρα.Εχω ησυχάσει ....Απέχω απο κάθε συζήτηση.
-
Oχι Στορμ, μόνο το γατί ξέρω, κατόπιν επιθυμίας του. Κανέναν άλλο. (ΟΚ και άλλον έναν από το μακρινό πια παρελθόν)
Από εκεί και περα άλλο να νευριάζει ο άλλος από αυτά που γράφεις για το κόμμα του ή την πολιτική του θεωρηση και άλλο να τον προσβάλλεις ευθέως.
Εγώ φίλε Johan από το φόρουμ γνωρίζω δύο μέλη λόγω αγγελιών πριν πάρα πολλά χρόνια. Δεν γράφουν τα δύο μέλη, απλά ζήτησαν πληροφορίες για αντικείμενα που χάριζα και βρέθηκα μαζί τους για να τους δώσω τα πράγματα.
Επίσης γνωρίζω άλλο ένα μέλος, μέσω άλλου φόρουμ μέσω ομαδικής αγοράς προϊόντων. Και αυτό πριν πολλά χρόνια. Κανέναν άλλον. Ούτε καφέδες, ούτε παρέες, ούτε απολύτως τίποτα.
Γιατί όμως τα γράφω αυτά; Γιατί δεν θέλω να διαβάζω απόψεις που βάζουν και μένα σε ένα τσουβάλι. Δυστυχώς γίνονται πολλές άμεσες ή έμμεσες αναφορές στα μέλη του φόρουμ με διάφορα κοσμητικά επίθετα.
Π.χ. το 'εμείς' και οι 'εσείς'. Ποιοι είναι οι 'εμείς' και ποιοι είναι οι 'εσείς';
Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Ή μάλλον υποψιάζομαι κάποιους λόγους και για αυτό προσπαθώ όσο μπορώ να απέχω από συγκεκριμένους διαλόγους που θα προκαλέσουν 'σύρραξη' στο φόρουμ.
-
Πως το είπε πριν ο Tkin73 και το έγραψε περιφραστικα ο Χωμενίδης;
Σφάξε με Αγά μου, ν' αγιάσω!
Επίσης για τις ανεμογενητριες. Δεν πρέπει να σταλούν στο πυρ το εξώτερον, αλλά γίνονται ηδη όπως περιγράφει ο Κριου. Αυτό που θα έπρεπε να είναι ως ένα βαθμό 'ευλογία' ... όπως τσιμεντώθηκε άρπα κόλλα η Αττική κι απο μια ξακουστης ομορφιάς περιοχή έγινε αβίωτο δάσος από μπετο, τέτοιο που μόνο σε Μεσανατολικό ξερότοπο βλέπεις, το ίδιο άρπα κόλλα και να κονομήσει ο εργολάβος απ τα μπετά, γίνεται τώρα στα παρθένα κορφοβούνια.
Είναι κάποια βιντεάκια με εκατομμύρια θεάσεις που δείχνουν το μέγεθος του έργου της κατασκευής. Μπορείτε με στοιχειώδη εμπειρία να αντιληφθείτε τί μεγέθους χωματουργικες εργασίες απαιτούνται να γίνουν σε παρθένους τόπους, τι μπετά και μηχανήματα να μεταφερθούν (θα κάψει τα μισά σκουπίδια της Ευρώπης για να παράγει όλο αυτό το τσιμεντο η Λαφάρτζ στο Βόλο)τί δρόμοι να χαραχθουν, τί πυλώνες υψηλής/υπερυψηλής τάσης να στηθούν... όπως και το ότι εκεί γύρω κάποιοι λίγοι που επιβίωναν χάρη σε δραστηριότητες στη φύση, θα βρεθούν ξαφνικά στη μέση ενός βιομηχανικού πάρκου και ούτε λόγος τους πέφτει ούτε ξέρουν τί θα κάνουν μετά. Παλιά έβγαζαν και κάνα μεροκάματο απ τα έργα της ΔΕΗ. Κι ό,τι στήνεται σήμερα, σε 20-25 χρόνια που θα έχει βγει εκτός λειτουργίας τι θα γίνει; ποιος και ΠΩΣ θα το κατεβάσει;
Είναι πολύ δύσκολο να βγάλουν τα λεφτά τους και να αξίζουν τη θυσία περιβάλλοντος αυτά τα έργα.
-
του? μονον? σαντ νιους
-
Ξαναλέω ανεμογεννήτριες είναι γεμάτη η Σκανδιναβία της Γκρέτα .
Αλλο το ΑΝ θα βάλουμε και άλλο το ΠΩΣ θα τις βάλουμε και ΠΩΣ θα τις βγάλουμε .
Στο πρώτο λέμε εξ ορισμού ΝΑΙ . Στο δεύτερο λέμε ΝΑΙ στην σοβαρή κουβέντα για τα ΠΩΣ και στα ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ των τοπικών κοινωνιών.
Ανόητα συνθήματα του τύπου 'ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά' απευθύνονται σε πάρτι ψεκασμένων .
Προς το παρόν έχουμε πετύχει το σύνθημα : 'ελεύθερα βουνά , καμμένα ολικά' .
-
Αν και τις συζητούσαμε σε άλλο νήμα τις ανεμογενητριες, δείτε και πιο αναλυτικά ντοκιμαντέρ οι ενδιαφερόμενοι:
Το ότι θα στηθούν καμιά χιλιάδα τέτοιες μηχανές , όλα εισαγόμενα λες κι είναι αυτοκίνητα, χωρίς κανένα ανταποδοτικο όφελος για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, είναι επίσης σκανδαλώδες ότι κόμμα κι αν ψηφίζεις. Σκεφτείτε πόσες δεκαδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και τί οικονομικο πολλαπλασιαστη δίνουν στις χώρες που παράγονται αυτά τα μεγαθήρια.
Κι εδώ είναι απλά αγορές με δάνεια.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες