-
Έχεις δει τις τεράστιες προειδοποιήσεις για την βλάβη στην υγεία στα πακέτα των τσιγάρων , πιστεύω να ξέρεις τον λόγο που υπάρχουν ...
-
@monman2 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Έχεις δει τις τεράστιες προειδοποιήσεις για την βλάβη στην υγεία στα πακέτα των τσιγάρων , πιστεύω να ξέρεις τον λόγο που υπάρχουν ...
Τί σχέση έχει η νικοτίνη και η πίσσα στον πνεύμονα,με την εκπαίδευση των σανοφάγων στον εγκλεισμό;;;;;
-
@ggab said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Τί σχέση έχει η νικοτίνη και η πίσσα στον πνεύμονα,με την εκπαίδευση των σανοφάγων στον εγκλεισμό;;;;;
Εχει εχει σκέψου λίγο...
-
@ggab said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Εχει εχει σκέψου λίγο...
Δεν έχει,δεν έχει σκέψου λίγο. Χαχαχα!
-
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Αν πας και μηνήσεις την camel πχ γιατί έπαθες καρκίνο από τα τσιγάρα της θα σου πει το δικαστήριο τις προειδοποιήσεις στο πακέτο τόσες δεκαετίες δεν τις έβλεπες .
Αν περάσεις ένα ρέμα με τα αυτοκίνητο σου και σε πνίξει το νερό και έχεις το μήνυμα από το 112 στο κινητό σου όχι αποζημίωση δεν θα πάρουν οι συγγενείς (από την δήμο την περιφέρεια το κράτος ) αλλά πιο πολλές πιθανότητες έχει να τους χρεώσουν τον γερανό που θα βγάλει το αυτοκίνητο από τον βούρκο!
Θα βρει και πάτημα η ασφάλεια του αυτοκίνητου ή ζωής να μην πληρώσει τίποτα.
-
Με την διαφορά ότι το μήνυμα δεν το λαμβάνουν όλοι. Οπότε μάλλον πάει περίπατο ο ισχυρισμός "στείλαμε μήνυμα".
Εγώ π.χ. ούτε μήνυμα έχω λάβει ποτέ, ούτε ξέρω τι είναι αυτά τα μηνύματα.Προφανώς με άσχημες καιρικές συνθήκες τα πολλά πέρα/δώθε και τα σούρτα/φέρτα είναι περιττά, ειδικά με την προϊστορία που έχει η χώρα με τα γεγονότα που έχουν προκύψει.
Αλλά εδώ είναι Ελλάντα και όλο και κάποιοι θα βρεθούν να πάνε σήμερα Αράχωβα...
-
Εσύ είσαι ο ίδιος καταιγίδα
Το γράφω και συμφωνώ , αν έχεις λάβει το μήνυμα ...
-
Ευτυχώς ούτε σε μένα έχουν στείλει ποτέ μήνυμα με αυτό τον ήχο της συντέλειας του κόσμου. Αποζημίωση άλλωστε ποτέ δεν πήρε σχεδόν κανένας. Σχεδόν γιατί πήρε το αρχαιοκάπηλο για τις ελιές του! Πιθανόν να έχουν πάρει και οι προσκυνημένοι.
-
Πάω τώρα τον υιό στο κλειστό γιατί έχουμε αγώνα ντερμπακι! Τα λέμε με νεότερα απο το μέτωπο της καταιγίδας. Θα είναι και άδειοι οι δρόμοι,καλή φάση.
-
Προσοχή γιατί ακούω βροντές εδώ στο Χαλάνδρι και μάλλον κάπου ρίχνει καρεκλοπόδαρα...
-
Σας παρακαλώ κύριε, στη σειρά σας, μην σπρώχνετε, να αποζημιωθούν πρώτα οι αποκλεισμενοι της Αττικής Οδού, μετά οι Πλημμυροπαθείς ζγΚαρδίτσα, οι σεισμοπαθείς, οι Ευβοιώτες, και μετά εσείς που κόβετε βόλτες λες κι αγοράσατε ντίζελ, και πέρα βρέχει...
-
Πάντως τώρα όντως πέρα βρέχει.
Εδώ σταμάτησε...
-
Προν λιγο καιρο δυο συμπολιτες μας πνιγηκαν απο ρεμα που τους πηγε στην θαλασσα γιατι ΔΕΝ σταλθηκε 112.
Και δεν υπαρχει μονο βροχη, υπαρχει αερας, πτωσεις δενδρων και πυλωνων κλπ. Καλιο γιαδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε... -
Ειλικρινά δε ξέρω με ποια στάνταρ ασφαλείας στέλνουν το μήνυμα , ή μήπως είμαστε απλά "τυχεροί" και το φαινόμενο είναι πιο ήπιο, αλλά στο τέλος θα πάθουν(με) όπως την ιστορία με τον ψεύτη βοσκό.
Στείλανε 2 μηνύματα από την Παρασκευή, για μία βροχή Νοεμβρίου η οποία στην Ήπειρο , δεν ήταν τίποτα το αξιοσημείωτο. Μια φυσιολογική βροχή φθινοπώρου. Ναι έβρεχε συνεχόμενα επί δωεκαώρου, και; δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε η τελευταία. Έτσι θα πάει για κανένα εξάμηνο από εδώ και πέρα. Μηνύματα επί μηνυμάτων για φαινόμενα φυσιολογικά και δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά επαναλαμβανόμενη "αποτυχία" ( ευτυχώς!).
Πάντως φταίει και το πλήθος των μετεωρολόγων - ειδικών. Μοιάζει ότι στην προσπάθεια να "ακουστούν" να υπερισχύει η τρομολαγνία. Το καλοκαίρι έζησα τις μπόρες του τέλους Αυγούστου στο Πήλιο. Ήρθαν μηνύματα , δελτία καιρού κ.λπ. Το κατάλυμα που ζούσα κυριολεκτικά άδειασε, ακύρωσαν οι υπόλοιποι εκτός της δικής μας ( πολυπληθούς ) παρέας. Νεαρό ζευγάρι που είχε έρθει την προηγουμένη , μου λέει πρέπει να φύγουμε γρήγορα να περάσουμε το βουνό ( εννοούσε τα Χάνια!!!) , δεν είδες το μνμ μου λέει; Τι να του πείς ότι καλύτερα να είσαι στο κατάλυμα παρά στο δρόμο την ώρα της μπόρας; Τον άφησα στο τρόμο του. Κοινώς το παράπονο του ¨ξενοδόχου" ότι μας χάλασε όλη αυτή η ιστορία την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου , οπότε θα κλείσουμε νωρίτερα τη θερινή σεζόν ήταν δικαιολογημένο , για μπόρες καλοκαιρινές οι οποίες σου άφηναν το περιθώριο αν όχι την ίδια μέρα τουλάχιστον την επομένη να ξαναπάς θάλασσα, Αύγουστος ήταν.......
Πρέπει να μπεί ένα φρένο πρώτα στους μετεωρολάγνους ( δε ξέρω πως....) και μετά στα μηνύματα. Είναι ολόσωστη η πολιτική των μηνυμάτων αλλά η χρήση μέχρις στιγμής κάπου "μπάζει"...
-
οκ, απλη χαλαρη βροχουλα... σε σχεση με τους τιτλοι τρομου και αρμαγεδων απο τα λιντλ.
αλλα παει, περασε η μερα και για την παρακολουθηση του δενδια δεν ασχοληθηκε κανεις... -
@criuser said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Πάντως τώρα όντως πέρα βρέχει.
Εδώ σταμάτησε...
Έλα μαζέψου τώρα που πήρες θάρρος!!!
Θα σου πει το αρχαιοκάπηλο πότε θα βγεις. Μέσα για το καλό σου. Εγώ πήγα στο και να φανταστείς τι έζησα,απλά σου λέω ότι έβαλα Υαλοκαθαριστηρες. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα......... -
This post is deleted! -
Ο υπερβαλλον ζήλος των ιθυνόντων να προβληθεί ότι δουλεύει το 112 τους κάνει να στέλνουν μύνημα για ψύλλου πηδημα, κι όταν έρθει κανένα αληθινό πηδημα δεν θα πιστεύει κανείς...
Κάποιοι αστειεύονταν πως οι θάνατοι καρδιοπαθων απ τον ήχο του μυνηματος ξεπερνούν τις ζωές που σώθηκαν απ το μύνημα...
-
@civil357 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ειλικρινά δε ξέρω με ποια στάνταρ ασφαλείας στέλνουν το μήνυμα , ή μήπως είμαστε απλά "τυχεροί" και το φαινόμενο είναι πιο ήπιο, αλλά στο τέλος θα πάθουν(με) όπως την ιστορία με τον ψεύτη βοσκό.
Στείλανε 2 μηνύματα από την Παρασκευή, για μία βροχή Νοεμβρίου η οποία στην Ήπειρο , δεν ήταν τίποτα το αξιοσημείωτο. Μια φυσιολογική βροχή φθινοπώρου. Ναι έβρεχε συνεχόμενα επί δωεκαώρου, και; δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε η τελευταία. Έτσι θα πάει για κανένα εξάμηνο από εδώ και πέρα. Μηνύματα επί μηνυμάτων για φαινόμενα φυσιολογικά και δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά επαναλαμβανόμενη "αποτυχία" ( ευτυχώς!).
Πάντως φταίει και το πλήθος των μετεωρολόγων - ειδικών. Μοιάζει ότι στην προσπάθεια να "ακουστούν" να υπερισχύει η τρομολαγνία. Το καλοκαίρι έζησα τις μπόρες του τέλους Αυγούστου στο Πήλιο. Ήρθαν μηνύματα , δελτία καιρού κ.λπ. Το κατάλυμα που ζούσα κυριολεκτικά άδειασε, ακύρωσαν οι υπόλοιποι εκτός της δικής μας ( πολυπληθούς ) παρέας. Νεαρό ζευγάρι που είχε έρθει την προηγουμένη , μου λέει πρέπει να φύγουμε γρήγορα να περάσουμε το βουνό ( εννοούσε τα Χάνια!!!) , δεν είδες το μνμ μου λέει; Τι να του πείς ότι καλύτερα να είσαι στο κατάλυμα παρά στο δρόμο την ώρα της μπόρας; Τον άφησα στο τρόμο του. Κοινώς το παράπονο του ¨ξενοδόχου" ότι μας χάλασε όλη αυτή η ιστορία την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου , οπότε θα κλείσουμε νωρίτερα τη θερινή σεζόν ήταν δικαιολογημένο , για μπόρες καλοκαιρινές οι οποίες σου άφηναν το περιθώριο αν όχι την ίδια μέρα τουλάχιστον την επομένη να ξαναπάς θάλασσα, Αύγουστος ήταν.......
Πρέπει να μπεί ένα φρένο πρώτα στους μετεωρολάγνους ( δε ξέρω πως....) και μετά στα μηνύματα. Είναι ολόσωστη η πολιτική των μηνυμάτων αλλά η χρήση μέχρις στιγμής κάπου "μπάζει"...
Οι μετεωρολόγοι και κυρίως η ΕΜΥ ενημερώνουν το υπουργείο πολιτικής προστασίας. Άρα αυτό είναι το κριτήριο.
Τις τελευταίες μέρες οι μετεωρολόγοι (η γνωστή συντεχνία, όπως οι σεισμολόγοι) έβγαιναν στα ΜΜΕ και σε γνωστά site και ανακοίνωναν με τρόμο για 900χλμ καταιγίδων.
Στην Ελλάδα για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει οι προγνώσεις καιρού είναι για τα "μπάζα". Σε αντίθεση με Γερμανία και Αμερική όπου εκεί υπήρχε πραγματική πρόγνωση και μάλιστα για αρκετές επόμενες ημέρες.
Στην Ελλάδα ούτε καν για τις επόμενες ώρες δεν μπορούν να κάνουν σοβαρή πρόγνωση. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. -
Επειδή κατά καιρούς η δουλειά μου εξαρτάται από τον καιρό, μακράν το πιο έμπιστο σάιτ για τον καιρό έχω βρει ότι είναι το παρακάτω
Είναι κυρίως για τους ναυτικούς, δε βγάζει το τυπικό δελτίο, αλλά αν το σκαλισεις λίγο βρίσκεις αυτό που θέλεις. Α , δεν κάνει και πρόβλεψη μετά από τρεις τέσσερις μέρες. Και αυτό πέφτει κάπου κάπου έξω, αλλά εγώ αυτό κοιτάω όταν είναι να προγραμματίσω εξωτερική εργασία
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες