-
@diego1960 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Πάντως εμείς στο Ελληνικό κλαίμε που μας έφυγε το αεροδρόμιο και δεν το λέω ειρωνικά. Είχε ασφάλεια η περιοχή, φαρμακείο 24/7, φωτισμό κτλ. Τώρα για κατέβα προς τα εκεί το βράδυ, φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Ο θόρυβος ποτέ δεν ενόχλησε κάτοικο, και έχουμε μιλήσει με πολλούς.
όπως και η αμερικανική βάση ωραίες εποχές ... μεχρι που έβαλαν τις βόμβες στο Bobi's (Εθνικό μέτωπο ακροδεξιοί) και το Oscar (ο Κάρλος το τσακάλι και οι εδώ συνεργάτες του) και μας το χάλασαν ...
-
Που να δεις κλαμα οι Κρητικοι οταν εφυγε η βαση στις Γουρνες (αν θυμαμαι καλα). Μεχρι τοτε πορειες και λοιπες παπατζες.
Στη Νεα Μακρη τα ιδια. Τωρα μονο φωτιες απο ανευθυνους 75αρηδες... -
Τα έχουν προλάβει οι γονείς μου αυτά τα μπαρ και τη βάση εννοείται, εγώ ήμουν μικρός για να τα θυμάμαι. Στα καλά, η ανάπτυξη της περιοχής ήταν μεγάλη γιατί τότε υπήρχε και τεράστια διαφορά ανάμεσα στο μισθό ενός στρατιωτικού Αμερικανού και των Ελλήνων κατοίκων. Αυτοί όλοι έμπαιναν σε κάνα μαγαζί, ψώνιζαν κανα μπλουζάκι, κάνα σουβλάκι κτλ.
Επίσης το λαθρεμπόριο πήγαινε σύννεφο, ανοίκιαστο σπίτι δεν υπήρχε στην περιοχή κτλ. Είχε και ασφάλεια φουλ η γειτονιά γενικότερα εννοείται, τώρα ειδικά στο κάτω Ελληνικό μιλάμε για μαύρο σκοτάδι από κάποιο σημείο και μετά, και πριν την αγορά από το Λάτση και τώρα που απλά έχει μπεί περίφραξη. Μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε θυμάμαι και ένα αστυνομικό τμήμα εκεί, τώρα το έχουν ξηλώσει και αυτό και είναι μια εκκλησία μόνο, κατά τα άλλα νεκροί χώροι το πρωην Ανατολικού Αεροδρομίου. Δεν είναι όμως μόνο οτι έφυγε η βάση αλλά οτι έγινε το έγκλημα του να κλείσει το αεροδρόμιο.
Στα μελανά σημεία φυσικά, πάντα υπήρχε ο φόβος σε όλους οτι μπορεί να γίνει κάνα χτύπημα στη βάση η οποία ήταν κολλητά σε κατοικημένη περιοχή και να καταλήξουν παράπλευρες απώλειες οι κάτοικοι, το γεγονός οτι υπήρχε έλεγχος παντού ακόμα και αν ένα τηλέφωνο σταθερό έκανε παρεμβολές, όπως επίσης οτι δεν ήταν όλοι οι Αμερικανοί...ώριμοι και νηφάλιοι, και το ξύλο και κάποιες τα μαχαιρώματα ήταν στανταράκι στα μπαρ αργά.
ΥΓ: Βέβαια για να τα λέμε όλα ήταν άλλες εποχές, και δεν ήταν μόνο οι Αμερικάνοι που κινούσαν την αγορά. Κάποτε είχε ένα κύμα (νομίζω δεκαετία 80;) από Λιβανέζους που αγόραζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έμπαινε μέσα πελάτης τέτοιος και ξεπούλαγες. Είχε μαγαζί η γιαγιά μου κάποτε και μου τα είχαν πεί.
-
Τι είναι αυτά που λέτε ?
Ο θόρυβος από τα αεροπλάνα ήταν φοβερός από Γλυφάδα έως Φάληρο, απλά το είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι.
Ηταν έγκλημα που έφυγε ?
Γέλασα πολύ...
Αν είχε πέσει εκείνο το μπόινγκ τότε στα σέβεντις θα είχαμε 500.000 νεκρούς...
Επίσης δεν είχε χώρο για δεύτερο διάδρομο, εκτός να γκρεμίζαμε την Ανω Γλυφάδα, το Άνω Ελληνικό και το Ανω Καλαμάκι.
Η το κάναμε μέσα στην θάλασσα κόβοντας τις παραλίες...
-
Ποιός θόρυβος από τα αεροπλάνα μωρέ; Ποτέ δεν ενόχλησε κανέναν. Δλδ όλοι τρελοί είμαστε και λέμε το ίδιο; Ούτε τα μωρά δεν ενοχλούσε, αν δεν έχεις μείνει νότια πως τα λες αυτά;
Επίσης το "αν είχε πέσει το αεροπλάνο" είναι φράση λογικής αν είχε η γιαγιά μου ρόδες θα ήταν καροτσάκι. Θα μπορούσε να πέσει οπουδήποτε σε κατοικημένη περιοχή ένα αεροπλάνο μετά από βλάβη όπου και αν είναι το αεροδρόμιο, την ίδια πιθανότητα θα έχει.
Πάντως δεν είπε κανένας για δεύτερο διάδρομο προς την κατοικημένη περιοχή, είπαμε για 2 αεροδρόμια στην Αθήνα, ένα πχ. για ιδιωτικά τζετ (να παραμείνουν στο Ελληνικό) και το άλλο στα Σπάτα για commercial πτήσεις. Ή εναλλακτικά οι πτήσεις της (τότε) Ολυμπιακής από το Ελληνικό μόνο και όλες οι ξένες στο άλλο. Αντίστοιχες προτάσεις είχαν γίνει από διευθυντικό στέλεχος της Ολυμπιακής που γνωρίζω αλλά οι αποφάσεις είχαν παρθεί ήδη, ή μάλλον είχαν έρθει συστημένες απ' έξω για να είμαστε ακριβείς και τα πρόθυμα υπαλληλάκια έβαλαν τη τζίφρα. Αν και το σενάριο να κοπεί η παραλία προσωπικά εμένα δε θα με χάλαγε αν έμενε το αεροδρόμιο εδώ. Σιγά τα ωα για παραλίες δλδ, κοροιδευόμαστε μου φαίνεται.
-
Πάλι μανία καταδίωξης σε έπιασε, λογικό μάλλον κατάλοιπο…Αν το είχες ψάξει λίγο θα ήξερες ότι οι πρώτες ας πούμε κινήσεις για τα Σπάτα έγιναν την δεκαετία του 50 και τα πρώτα έργα το 1975…ούτε στην ΕΟΚ δεν ήμασταν τότε. Και αν έπεφτε εκείνο το 747 τότε, θα κλαίγαμε ακόμα έτσι όπως ήταν φορτωμένο με 50 τόννους καύσιμα. Όντως, πάντως,θα είχε ανοίξει αρκετός χώρος στη Νέα Σμύρνη για 2ο αεροδρόμιο. Υπενθυμίζω ότι ο καταγραφέας δεδομένων σταμάτησε να λειτουργεί θεωρώντας ότι το αεροπλάνο έπεσε, τόσο χαμηλά πέρασε.
-
Δεν έχω καταλάβει, θέλετε οι κάτοικοι εκεί ένα κάποιο αεροδρόμιο και όχι ας πούμε το νέο πρότζεκτ του ελληνικού;
-
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Δεν έχω καταλάβει, θέλετε οι κάτοικοι εκεί ένα κάποιο αεροδρόμιο και όχι ας πούμε το νέο πρότζεκτ του ελληνικού;
Μάλλον αμερικανική βάση για να κολυμπάνε στο δολάριο…
-
Τα σπίτια σας θα πάρουν τόση αξία που μερικοί δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλεψετε εάν πουλήσετε στην σωστή εποχή.
Και εσείς θέλετε αεροπλάνα και θόρυβο; -
Tα γνωρίζω όλα αυτά που λες, το ποιός έβαλες τις υπογραφές θα μας πείς; Γιατί από τα πλάνα μέχρι να πέσει η τζίφρα υπάρχει τεράστια απόσταση. Και για την πτήση του Μιγάδη γνωρίζω προφανώς. Μεμονωμένο περιστατικό ανάμεσα σε 100δες χιλιάδες πτήσεις που τίποτα δεν πήγε στραβά.
Οι κάτοικοι ήθελαν βάση και αεροδρόμιο, τώρα δεν τους πολυχαλάει το project (αν και όπως γίνει) γιατί θα πάρει αξία η περιοχή. Εγώ προσωπικά μόνο αεροδρόμιο ήθελα. Δε θέλω ξεπούλημα περιοχής σε ολιγάρχες για μερικά φυστίκια. Εντάξει τώρα; -
Σε λίγο θα μας πεις ότι οι κάτοικοι ήθελαν τόσο πολύ το αεροδρόμιο που μάζευαν υπογραφές για να απαλλοτριωθούν τα σπίτια τους και να γίνει επέκταση του.
-
Κλασική περίπτωση straw man αλλά η μπάλα στην εξέδρα είναι γνωστή τακτική.
-
Τα σπίτια σας θα πάρουν τόση αξία που μερικοί δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλεψετε εάν πουλήσετε στην σωστή εποχή.
Και εσείς θέλετε αεροπλάνα και θόρυβο;Στη Γλυφάδα ήταν πάντα πλούσιοι, δεν περίμεναν το πρότζεκτ ελληνικού.
Επισης και εγώ θυμάμαι τα αεροπλάνα να κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο κατά την προσγείωση.
-
@xenos said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Και εσείς θέλετε αεροπλάνα και θόρυβο;Στη Γλυφάδα ήταν πάντα πλούσιοι, δεν περίμεναν το πρότζεκτ ελληνικού.
Επισης και εγώ θυμάμαι τα αεροπλάνα να κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο κατά την προσγείωση.
Ενώ στην απογείωση με full throttle?
-
Κλασική περίπτωση straw man αλλά η μπάλα στην εξέδρα είναι γνωστή τακτική.
Αυτή είναι 100% δικιά σου τακτική και έχεις και πνευματικά δικαιώματα. Άλλωστε ουδέποτε έχεις απαντήσει με κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα….πάντα η κακούργα κενωνία φταίει, ο καπιταλισμός, ο Κούλης, ο ανάδρομος Ερμής κλπ.
Σε πειράζει που «ολιγάρχες» ανέλαβαν την ανάπλαση του Ελληνικού….ποιος περίμενες να το κάνει? Κάποια εταιρεία λαϊκής βάσης? Ο εξωραϊστικός σύλλογος Αγίου Φανουρίου Αργυρούπολης? Ή μήπως το ελληνικό κράτος που ούτε παρτέρι δεν είναι άξιο να φτιάξει? -
O,τι να ΄ναι όπως πάντα, αρκεί να μη χαλάσει το παραμύθι οτι πάμε καλά, έχουμε ανάπτυξη, γίνεται σοβαρή δουλειά στο project κτλ. Μια ζωή τα ίδια, simping στους ολιγάρχες και τη ΝΔ και μπάλα στην εξέδρα. Μετά το straw man που χρησιμοποιείς συνέχεια, περνάς όταν σε στριμώχνουν και στο ad hominem. Αδιόρθωτος
-
@pgs said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
O,τι να ΄ναι όπως πάντα, αρκεί να μη χαλάσει το παραμύθι οτι πάμε καλά
Greece Returns to Investment-Grade Elite With Scope Rating Upgrade
Μην τα βάζεις αυτά….χαλάς το αφήγημα αυτών που υποστηρίζουν τα γνωστά απολυταρχικά καθεστώτα. Αυτά που όχι δίμπουκο δεν θα είχες αλλά η μόνη σου επιλογή θα ήταν Lada Samara 1100…εκτός και αν ήσουν επίλεκτο μέλος του κόμματος και σε άφηναν να πάρεις το 1300.
-
Πάρτε και από εμένα μερικά γιατί από δείκτες ξέρω και εγώ.
Πληθωρισμός τροφίμων: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα
https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1496225/plithorismos-trofimon-protathlitria-i-ellada/Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις αυξήσεις των τιμών στα φρούτα η Ελλάδα
https://www.ot.gr/2023/07/28/oikonomia/akriveia-protathlitria-eyropis-stis-ayksiseis-ton-timon-sta-frouta-i-ellada-pinakas/Αμόλυβδη: Η Ελλάδα στο παγκόσμιο «top 10» της ακρίβειας
https://www.ot.gr/2023/05/17/energeia/amolyvdi-i-ellada-sto-pagkosmio-top-10-tis-akriveias-grafima/Έκρηξη» ακρίβειας στα ενοίκια: Νέοι στο κυνήγι του φθηνότερου
https://eleftherostypos.gr/oikonomia/ekrixi-akriveias-sta-enoikia-neoi-sto-kynigi-tou-fthinoterou-pinakes-kai-paradeigmataΤο δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δισ. ευρώ!
https://www.eea.gr/arthra-eea/to-dimosio-chreos-xeperase-ta-400-dis-eyro/Όλα καλά παιδιά! Πάμε τέλεια!
Μη σας χαλάσει το παραμύθι του Κούλη μόνο! Η μόνη σας έγνοια η Νουδούλα, λες και τρώτε κιόλας από το καθεστώς.
-
Στο Καλαμάκι έμενε η γυναίκα μου και τα πεθερικά μου, οπότε όσο να είναι έχω εμπειρία της περιοχής που το αεροπλάνο έμπαινε από την μπαλκονόπορτα του σαλονιού μέσα στο σπίτι και έβγαινε από την μπαλκονόπορτα του δωματίου... γιατί συνήθως λόγω αέρα από εκεί γινόταν η απογείωση...
Ωραία εμπειρία βέβαια και στα μπιφτεκάδικα της Γλυφάδας, την ώρα που τσιμπούσες το μπιφτεκάκι και σου ξύριζε τα μαλλιά το 747... στην προσγείωση του...
Τώρα για τις τιμές στην περιοχή, όντως υπάρχει μία τάση για μεγάλη αύξηση των τιμών των οικοπέδων, αλλά από την στιγμή που ΜΕΣΑ στο Ελληνικό πέρα από τις βίλλες και τους ουρανοξύστες, τα άλλα σπίτια θα είναι από 7-15000 ευρώ το τμ, δεν είναι εύκολο να πουλήσεις έξω από το Ελληνικό πάνω από 7000 άντε 10000 για κάτι πολύ ιδιαίτερο, γιατί μέχρι τώρα ακούμε από οικοπεδούχους το στυλ 50 % αντιπαροχή και κάτι εκατομμύρια ακόμα, που φτάνουν σε αξία οικοπέδου 4-5000, ενώ υπήρξε και κάποιος που στην Γλυφάδα κοντά στην εκκλησία ζήτησε 10000 το τμ για το οικόπεδο μόνο.
Σωστά επισημάνθηκε ότι η μεταφορά στα Σπάτα είχε ξεκινήσει από το 50 σαν ιδέα και νομικά έγινε στα μέσα του 70 με την απαλλοτρίωση της περιοχής.
-
Mε το χρέος θα πέσει το κλάμμα λογικά με τα πλεονάσματα που πήγε και υπέγραψε ο Τζίφρας. Εκεί να δεις κορυφές.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες