Ο χρήστης kacey έγραψε:
@tgdα) οσον αφορα το νομικο/τυπικο του πραγματος, αφου οι πινακιδες εχουν μπει αυθαιρετα και χωρις μελετη (πραγμα που γνωριζω, δεν το υποθετω), τοτε ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ συμφωνα με τους νομους της χωρας μας. Τι δεν καταλαβαινεις?
Δεν καταλαβαίνω από που τα ψαρεύεις αυτά
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Κάθε διοικητική πράξη διέπεται από το λεγόμενο τεκμήριο νομιμότητας...Αυτό σημαίνει ότι είναι νόμιμη και ισχύει κανονικά μέχρι να ακυρωθεί με δικαστική απόφαση....Έτσι λοιπόν και η τοποθέτηση παρανόμως πινακίδας μέχρι να ακυρωθεί ως ενέργεια από διοικητικό δικαστήριο είναι 'νόμιμη' και ισχύει έναντι όλων...Το τι θεωρείς εσύ ή εγώ νόμιμο είναι κουβέντα καφενείου αλλά μόνο το δικαστήριο εν τέλει αποφασίζει...
Είτε λοιπόν προσβάλλεις την διοικητική πράξη ευθέως στα δικαστήρια για να την ακυρώσεις είτε παραβιάζεις και ελπίζεις να αποδεχτεί το δικαστήριο που θα γίνει εναντίον σου το παράνομο της διοικητικής πράξης. Πάντως εκείνη τη στιγμή που παραβιάζεις ο μπάτσος οφείλει να σε γράψει : δεν είναι δουλειά του να κρίνει το νόμιμο των ενεργειών των ΟΤΑ, τα έχουμε ξαναπεί αυτά...Στα δικαστήρια για τα υπόλοιπα...
Αν υπάρχει δικαστική απόφαση φυσικά τα πράγματα είναι αλλιώς (και έχει ευθύνη όποιος δεν την εφαρμόζει) αλλά δηλώσεις του στυλ 'εγώ ξέρω ότι αυτό είναι παράνομο γιατί διάβασα το νόμο ή (δεν) είδα τη μελέτη' είναι αστείες...Αυτό έλλειπε να επαφιόμεθα στη δική μου ή τη δική σου ερμηνεία ή γνώση του νόμου για να αποφασίσουμε τι είναι νόμιμο ή όχι...