-
Nickthetrib διαβάζω τα ποστ σου και συμπάσχω απόλυτα! Με δίδυμα αγοράκια 14 μηνών σε λίγες μέρες στα λίγα ταξίδια που έχω κάνει σε ΕΟ η πίεση του χρόνου είναι όντως μεγάλη! Μιλάμε για 160+ παντού χωρίς κίνηση για να προλάβουμε την γκρίνια σε ταξίδια 2-3 ωρών! Το να σταματήσεις να ταισεις στον δρόμο δεν έπαιξε σωστά ποτέ, ως προς τον ύπνο ευτυχώς καταφέρνουν να κοιμηθούν στα καθισματακια τους με την βοήθεια από τα ζουζούνια σε τάμπλετ στα προσκέφαλα. Πάντως είναι από τα πράγματα που δεν τα σκέφτεσαι ποτέ αν δεν τα δεις στην πράξη. Δεν ξέρω πότε σταματάει αυτό , τώρα μου λένε πως σε λίγο θα ξεκινήσουν και οι ...εμετοί κάθε μισή ώρα σε επαρχιακό! Ισχύει αυτό; Νομίζω πως το καλύτερο για τα παιδιά είναι μια μεγάλη πανοραμική οροφή όπως έχουν πολλά PSA , ένα άνετο και ευάερο C4 spacetourer θα ήταν ιδανικό!
Γενικά πάντως νομίζω πως στην ΕΟ η πας με 120 με ένα καινούργιο αυτοκίνητο με acc και ασχολεισαι με το Spotify και του χάρτες στην οθόνη ή πας με 160 + και ασχολεισαι με το πώς θα ξεφεύγεις από την κίνηση. Το ενδιάμεσο 140χλμ νομίζω είναι πιο κουραστικό γιατί δεν φτάνει για να είσαι περισσότερο στην αριστερή αλλά και συνέχεια θα πρέπει να φεύγεις από την μεσαία ψάχνοντας κενό στην αριστερή.
-
δεν πιανει τπτ... εγω ειχα παρει ενα ματριξ - επουλησα ενα μαζντα, το εμετιασανε, το χεσανε, το ζωγραφισανε. μετα απο ενα εξαμηνο το επλενα και μεσα με λαστιχο, τάιντ και σκουπα με κονταρι. στα 3 χρονια με σαλονι #le_skouria_et_emetoskatulen γονατισα, το χαιρετισα, παραδεχτηκα τις υπηρεσιες του, το χαρισα. ειναι κοτετσι πλεον στον παρνωνα. απο ταχυτηται θυμαμαι ταξιδι με 100 και στρογυλλο καθρεφτακι να βλεπω πισω, μολις κουνιοτανε κοιλια ή ερχοτανε μυρωδια εμπαινα στον πρωτο ελαιωνα, τοτες δεν ειχε εο κλειστες αλλα πικροδαφνες και χωραφια. ακομη και σημερα δεν εχω λυσει το μυστηριο πως ειναι δυνατον τοσο γλυκα στοματακια να παλλονται με τοσο επιμονα ντεσιμπελ, τοσο μικρα στομαχια να ρουκεταρουν με τοση δυναμη μολις δουν ροδα και τοσο τρυφερα εντερα να παραξουν τοσο πολυ σκατο.
-
Ένα λαχείο ειναι όντως όλο αυτό. Βασικά άπαξ και κοιμηθεί, αμολας ένα τσιμεντολιθο στο γκάζι (σε αυτοκινητόδρομο) για να κερδίσεις όσο χρόνο μπορείς.
Εγώ δόξα τω θεώ υπήρξα τυχερός με μόνο 3 μεγάλους ξερατικους, οι δύο Καλαμπακα-Καταρα και ο άλλος στον Ροδου-Λινδου (ντοϊνγκ). Δε βγάζεις άκρη. Δομοκό ας πούμε δε μας έχει κεράσει ποτε...
-
Όταν η ταχύτητα ταξιδιού γίνεται 160 αντί για 120, η ασφάλεια πηγαίνει περίπατο. Και στα τρία επίπεδα.
Πρώτον, ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερα διανυθέντα μέτρα.
Δεύτερον, δραματική αύξηση στην απόσταση ακινητοποίησης.
Τρίτον, αν η πρόσκρουση είναι αναπόφευκτη, 20 χιλιόμετρα παραπάνω σημαίνουν σίγουρο θάνατο αντί για ήπιο τραυματισμό.
Βρήκα μια μελέτη τού BBC. 10 μίλια παραπάνω, 70 αντί για 60, ισοδυναμούν με ακινητοποίηση σε 95+ μέτρα αντί για 70κάτι. Κι όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες, τόσο μεγαλώνει η διαφορά.
https://www.bbc.co.uk/bitesize/guides/zxh2qhv/revision/2
Κάντε ένα δώρο στην οικογένειά σας (που τόσο αγαπάτε και λέτε ότι για αυτούς τα κάνετε όλα), αλλά και στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου: μειώστε ταχύτητα. Η ζωή δεν είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι, δεν έχετε δεύτερη ευκαιρία.
-
Παιδιά πραγματικά προσέχετε όταν έχετε την οικογένεια μέσα αλλά και όταν είσαστε μόνοι σας γιατί η οικογένεια σας, σας χρειάζεται.
Αυτό που γράφετε ότι πάτε γρήγορα (εντάξει 140 σε εθνική με 4 λωρίδες είναι σχετικά ΟΚ) για να γλυτώσετε γκρίνιες, ύπνους και οτιδήποτε άλλο, ξανά σκεφτείτε το, γιατί θεωρώ ότι είναι λάθος λόγος.
Δεν πειράζει μια γκρίνια ή μια αϋπνία παραπάνω προκειμένου να φτάσετε στον προορισμό σας ασφαλείς.
Αν τα παιδιά κουραστούν μέσα στο αυτοκίνητο τότε κάντε μια στάση παραπάνω.
Καταλαβαίνω ίσως να χτυπήσεις 160 για ένα λεπτό μόνο και σε μία ευθεία με αραιή κίνηση και μετά να κόψεις πάλι, αλλά να πηγαίνεις συνέχεια πατημένος δεν το θεωρώ σοφή επιλογή.
Ναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν άλλες δυνατότητες αλλά σε πολλά χιλιόμετρα αν τύχει η στραβή τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα όσο καλό και σύγχρονο αυτοκίνητο να έχεις.
Εκτός αυτού, δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο αλλά και οι δυνατότητες του κάθε ενός από εμάς, καθώς και των άλλων που οδηγούν δίπλα μας.Επίσης τα παιδιά μέχρι 3 χρονών δεν έχουν την αίσθηση της ζαλάδας.
Από εκεί και πάνω, υπάρχουν χαπάκια (φυτικά) για τη ζάλη και τη ναυτία. -
Το τραγικοποιειτε χωρίς λόγο κύριοι. Προφανώς και όλους μας ενδιαφέρει η ασφάλεια η δική μας και της οικογένειας μας και των υπολοίπων χρηστών του δρομου.
Αν βρίσκεστε πχ στην ευθεία της Θήβας δεν είναι έγκλημα (μιλάμε πάντα με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο 2010 και μετά) να πας με 160. Ειδικα αν έχεις diesel δε θα το πολυκαταλαβεις*. Δεν είπε κανείς για μεγάλες ταχύτητες 'ακατεβατες' ανεξαρτήτως συνθηκών. Ξεχνάτε και το ειδικό σύστημα με το οποίο είναι εφοδιασμένα όλα τα αυτοκίνητα (pantofl) που χειρίζεται η συνοδηγός.
*6η, κάπου 3000 και κάπου 180 με το diesel qashqai. Πιστέψτε με, ΔΕΝ το καταλαβαινεις. Επίσης όλα εξαρτώνται από τη διαδρομή και το αυτοκίνητο. Αθηνα-Λαμια μπορεί να το κάνεις 2 ωρες κρυμμένος πίσω από ΚΤΕΛ για μικρότερη αεροδυναμική αντισταση, μπορεί και μιάμιση με 'τοσο-οσο' πάτημα σε μερικά σημεία, όχι τάπα όλη την ωρα. Δεν γίνονται όλα 'για το τέταρτο' που δεν αξίζει βεβαια. Τέταρτο ειναι για μια διαδρομή περίπου 100km, πιο πάνω 'ανοίγει'...
-
Συμφωνώ ότι τα 180 δεν τα 'καταλαβαίνεις'. Δυστυχώς όμως τα καταλαβαίνουν οι νόμοι της Φυσικής κι είναι αμείλικτοι.
-
με πεντεξι παιδιά ο καθένας μόλις πάρουν δίπλωμα θα πηγαίνουν 200+ για να μην έχουν γρινιες...
-
Τα περί τρίχας (140-160) που γίνονται τριχιά (200 φτάσαμε αισίως) φαντάζομαι είναι γνωστά, έτσι;
-
Τα περί τρίχας (140-160) που γίνονται τριχιά (200 φτάσαμε αισίως) φαντάζομαι είναι γνωστά, έτσι;
Μάλλον όχι, γιατί ξεκινήσαμε από τα καθαρά 140 και μετά στα 150, 160, 180 και τώρα 200+. Λες και κάποιος πάει με 140 (ή παραπάνω) και δεν κόβει όταν νιώθει ότι το αμάξι δεν του εμπνέει σιγουριά ότι θα το ελέγχει αν γίνει κάτι???
Λες και πάμε με 160 συνέχεια, ή αν έχει κίνηση και κάνουμε σφήνες με τα παιδιά μας μέσα???
Ή οι υπόλοιποι όλοι δεν πάνε με 140 ή 160 αν βρουν ανοιχτό δρόμο???
Σε αυτό το φόρουμ πριν 15 χρόνια υπήρχαν κάποιοι που έκαναν το Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες, ή ακόμα χειρότερα το Αθήνα Πάτρα σε 2 ώρες και τέτοιο κράξιμο δεν έτρωγαν (λόγο χάλια αναζήτησης δεν μπορώ να βάλω λινκ)
-
Κάτσε emil, εδώ τώρα ανακατωσαμε και πρόσφυγες, αρχίζει να έχει πλάκα...
-
Κάτσε emil, εδώ τώρα ανακατωσαμε και πρόσφυγες, αρχίζει να έχει πλάκα...
Χαμπάρι δεν πήρα, δεν πρόσεξα τον τίτλο...
-
Απο την αλλη με το acc παιδια αλλαζουν ολα. Ειναι τοσο ξεκούραστο και οικονομικο, που το βαζεις 120 χλμ/ωρα και το ταξιδι γινεται σαν να βλεπεις ταινια με τα τοπια της διαδρομης. Περνας απλ τις ιδιες διαδρομες και νομιζεις οτι δεν τις ηξερες, βλεπεις τοσα πολλα που δεν τα κοιτουσες.
Χωρις αυτο (ιδιαιτερα αν το ρυθμισεις σε μεγαλη αποσταση απο τον εμπροσθιο και νιωθεις ασφαλεια) εισαι μονιμως υποσυνείδητα σε εγρήγορση για να διατηρείς την αποσταση. Αυτο κουραζει τον εγκεφαλο παρα πολυ.
Εμένα αυτό που λες μου φαίνεται πιο επικίνδυνο πάντως. Σαν αυτούς με τα τέσλα που βλέπουν ταινίες και σκοτώνονται. Πρέπει να έχεις το νου σου στο δρόμο και όχι στις ρομαντζάδες. Αν θέλεις το 2ο, μάλλον κάνειςπερισσότερο για συνοδηγός.
Παλιότερα είχα κι εγώ πολύ διαφορετική ψυχολογία και ταξίδευα με πολύ υψηλότερες ταχύτητες, θεωρώ όμως πλέον πως τότε έκανα λάθος... (και το αστείο είναι πως τώρα οδηγώ πολύ καλύτερα αυτοκίνητα που μπορούν να υποστηρίξουν τις μεγαλύτερες ταχύτητες που δεν τις χρειάζομαι).
Όπως είπες, μεγαλώνουμε. Και βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα.
Αλλά είναι και οι αυτοκινητόδρομοι πολύ βαρετοί ρε παιδί μου, πλέον.
-
+1 στα δύο τελευταία...
-
+1 στα δύο τελευταία...
+1 στα δύο τελευταία,
Να βάλουμε όμως το ότι οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι και πιο ασφαλείς (δεν κινδυνεύεις να σου έρθει μες τη μάπα ο άλλος από απέναντι (πχ παλιά Κόρινθος Πάτρα). Το ότι ανεβάζουμε ταχύτητα στους νέους δρόμους έχει να κάνει και με το ότι προσπαθούμε να μείνουμε σε εγρήγορση. Πραγματικά το κολλημένο 120 στο κομμάτι Μαλακάσα Σχηματάρι, για παράδειγμα, με στέλνει για ύπνο (που να είχα και acc και να μην έκανε αυτέ τις μικρομετρικές κινήσεις το πόδι στο γκάζι). Η λύση που έχω βρει εγώ είναι παίζω από 120-160 με μέσο όρο τα 140 και μένω ξύπνιος.
-
Βρε όλοι δίκιο έχουμε...απλά ακρότητες δε θέλει, ούτε από τους 'νομοταγείς' ούτε από τους 'παράνομους'.
-
Βρε όλοι δίκιο έχουμε...απλά ακρότητες δε θέλει, ούτε από τους 'νομοταγείς' ούτε από τους 'παράνομους'.
Συμφωνώ, αλλά που βάλαμε ακρότητες εμείς οι 'παράνομοι' και πέσαν πάνω οι 'νομοταγείς' ???
Ψάχνω να βρω, και αν χρειαστεί να πω 'όπα λάθος, το τραβάω εδώ'. Αν βρεις κάτι πες!
-
Δεν προλαβαίνω ρε μαν, λόγω δουλειάς περνάω ΔΕ-ΠΑ από Μαλακάσα και προσέχω με το ταπεινό 160αλογο μου μη μου αφήσει λαστιχια στην οροφή με το Pagani του κανένας πρόσφυγας, τώρα με τα tesla να δεις τι τραβάμε που έρχονται στα μουγγα και κορνάρουν στα 200+ να μεριάσουμε...
Πάντως είναι κιμπαρηδες οι αλαουαχμπαρ, στα διόδια που έχει διπλα δεν ασχολούνται με ρέστα κτλ και οποτε περναω είναι ξέχειλο το μηχάνημα σαν κουλοχέρης σε καζίνο του Λας Βέγκας.
-
Εγώ πάντως διαβάζω τις ταχύτητες που αναφέρετε, και ακόμη περισσότερο το λόγο για τον οποίο τις πιάνετε, και σφίγγεται η καρδιά μου λίγο... το να προσπαθήσω νουθεσίες όμως, μόνο σε καυγά μπορεί να καταλήξει... δυστυχώς είμαστε η γενιά που μεγαλώσαμε με το 'μπαμπά μην τρέχεις' και φαίνεται 'παίρνουμε το αίμα μας πίσω' για λογαριασμό των πατεράδων μας...
Ή μάλλον, κάνουμε τα πάντα νευρωτικά κι αγχωμενα, με ή χωρίς την οικογένεια. Να υπενθυμίσω μόνο ότι τα αστέρια ασφάλειας στα αυτοκίνητα και καθισματάκια ισχύουν μέχρι τα 55-60 χαω το μέγιστο.
Δε ξέρω που θα βρω να σας πάρω απ αυτά κι αν θα τα κολλήσετε πάνω στα μαλακά πλαστικά με βενζινόκολα όπως το είχε ο πατέρας μου στο Pony! Βγαίνανε και με Παναγίτσες (όχι απ αυτές που ρίχνουμε στις διασταυρώσεις, απ τις κανονικές που μας φυλάνε!)
-
Είχαμε κι εμείς τέτοιο σε Lada 1200s! Αμ πως! Μόνο που είχε 2 φωτογραφίες (και των 2 παιδιών) αντί για θερμόμετρο
Με το Vitara πάντως με την οικογένεια ή χωρίς δεν πάω πάνω από 150 κι αυτό άντε για κανένα λεπτό.
Συνήθως πάω μέχρι 120-130 στους αυτοκινητόδρομους, ασφάλεια και σχετική οικονομία.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.