-
Γιατί να μην επιτρέπεται; Οι 3 στους 10 όπως είπες που στρίβουν αριστερά δεν έχουν δει αν υπάρχει απαγορευτικό;
Την επόμενη φορά δες αν υπάρχει 1 στοπ ή 2 εκατέρωθεν. Κανονικά 2 στοπ τοποθετούνται σε μονόδρομους με 2 λωρίδες. Στην περίπτωσή σου βέβαια δεν αλλάζει κάτι αφού δεν υπάρχει διαγράμμιση αλλά έτσι, για να δω πόσο μπάχαλο είναι αυτή η διασταύρωση. -
Το ότι στρίβουν και άλλοι δεν το κάνει νόμιμο. Σπίτι μου στο χωριό κάθε φορά μπαίνω σε μονόδρομο για 20 μέτρα. Αλλιώς θέλει να κάνω κύκλο για κανένα χλμ. Μόνο καλοκαίρι το ακολουθώ. Χειμώνα είμαστε 10 άτομα σε όλη την παραλία.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Γιατί να μην επιτρέπεται; Οι 3 στους 10 όπως είπες που στρίβουν αριστερά...Οι 7/10 στρίβουν αριστερά είπα και οι 3/10 στρίβουν δεξιά.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Γιατί να μην επιτρέπεται; Οι 3 στους 10 όπως είπες που στρίβουν αριστερά...
Οι 7/10 στρίβουν αριστερά είπα και οι 3/10 στρίβουν δεξιά.
Οκ, λάθος μου. Τόσο πιο απίθανο τότε να υπάρχει απαγορευτικό για αριστερά.
-
Περιοριστής ταχύτητας από 2022 σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας του δρόμου.
https://www.dailymail.co.uk/money/cars/ ... rules.html
Και γράφουν ότι μετά από κάποιο διάστημα ΔΕΝ θα απενεργοποιείται. Δεδομένου ότι ήδη το παλιό μου κινητό έπιανε τα όρια ταχύτητας, θεωρώ πολύ πιθανό να εφαρμοστεί αυτό που λένε. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Περιοριστής ταχύτητας από 2022 σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας του δρόμου.
https://www.dailymail.co.uk/money/cars/ ... rules.html
Και γράφουν ότι μετά από κάποιο διάστημα ΔΕΝ θα απενεργοποιείται. Δεδομένου ότι ήδη το παλιό μου κινητό έπιανε τα όρια ταχύτητας, θεωρώ πολύ πιθανό να εφαρμοστεί αυτό που λένε.Θέλω να δω σε επαρχιακό πίσω από νταλίκα με 50χλμ/ώρα.
Στόχος το 2021 καινούργιο αυτοκίνητο και να το κρατήσω καμιά 30αρια χρόνια μέχρι να σταματήσω να οδηγάωSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Πρέπει δλδ να πάρουμε καινούργιο αυτοκίνητο πριν το 2022
-
*Αλλαγές φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αφού όσοι οδηγούν ενώ είναι σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι ή έχουν σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο όχημά τους, θα διώκονται.
Ειδικότερα, το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει σωματική ή ψυχική εξάντληση, σύμφωνα με το OPEN, με φυλάκιση έως τριών ετών.*
Αν ισχύει, ο τροχονόμος θα σε κατεβάζει από το αμάξι και θα σε υποβάλλει επιτόπου σε εργομετρικά ή ψυχολογικά τεστ;!
-
Τότε ΌΛΟΙ όσοι γυρίζουν από τη δουλειά τους πρέπει να διώκονται
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Και οι άνεργοι όμως μα ψυχική εξάντληση την έχουν ...
-
Είπα να αφήσω την ψυχική εξάντληση γιατί σε ένα βαθμό όλοι την έχουμε.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Κακώς ,όλοι στην φυλακα
-
Φίλος μου είπε ότι όσοι κυκλοφορούν στην Ελλάδα με γερμανικές πινακίδες, δεν διατρέχουν κίνδυνο με τις κάμερες ταχύτητας (να τους έρθει η κλήση δηλαδή) καθώς δεν μπορούν να τους επιβληθούν πρόστιμα στη Γερμανία, λόγω μη συμφωνίας Ελλάδας-Γερμανίας. Ισχύει;
-
Αυτό θα φανεί νομίζω όταν το αυτοκίνητο προσπαθήσει να βγει από τη Γερμανία. Αν το αφήσουν να βγει θεωρώ ότι δεν κινδυνεύει.
-
Νομίζω ότι η συμφωνία ισχύει για όλη την ΕΕ.
-
Αλλαγές φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας αφού όσοι οδηγούν ενώ είναι σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι ή έχουν σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο όχημά τους, θα διώκονται.
Ειδικότερα, το άρθρο 290 Α του νέου Ποινικού Κώδικα κάνει για πρώτη φορά αδίκημα την οδήγηση σε περίπτωση που ο οδηγός έχει σωματική ή ψυχική εξάντληση, σύμφωνα με το OPEN, με φυλάκιση έως τριών ετών.
Αν ισχύει, ο τροχονόμος θα σε κατεβάζει από το αμάξι και θα σε υποβάλλει επιτόπου σε εργομετρικά ή ψυχολογικά τεστ;!
Απορώ πως θα τεκμηριώνεται αντικειμενικά και ποσοτικά η 'εξάντληση'. ¨Προφανώς είναι τελείως αδύνατον και η διάταξη πρακτικά είναι ανεφάρμοστη. Απλά ενισχύει την διαδεδομένη άποψη ότι έχουμε νομοθεσία γραμμένη στο πόδι... με ένα σωρό προχειρότητες και κενά.. Τέτοιο κράτος, τέτοιους πολιτικούς στη Βουλή έχουμε (αυτοί δεν νομοθετούν;;), απλά αλλάζουν χρώμα, αλλά την (χείριστη) ποιότητά τους δεν την αλλάζουν...
-
Ε, καλα αν του μιλάς και βλέπεις πως τα ματια του με προσπάθεια τα κρατα ανοιχτα....ή τσιρίζει, βρίζει, φωνάζει ...το διαπιστωνεις
Στο τελευταίο ...άπειροι είναι τέτοιοι στον δρόμο.
-
Απορώ πως θα τεκμηριώνεται αντικειμενικά και ποσοτικά η 'εξάντληση'. ¨Προφανώς είναι τελείως αδύνατον και η διάταξη πρακτικά είναι ανεφάρμοστη. Απλά ενισχύει την διαδεδομένη άποψη ότι έχουμε νομοθεσία γραμμένη στο πόδι... με ένα σωρό προχειρότητες και κενά.. Τέτοιο κράτος, τέτοιους πολιτικούς στη Βουλή έχουμε (αυτοί δεν νομοθετούν;;), απλά αλλάζουν χρώμα, αλλά την (χείριστη) ποιότητά τους δεν την αλλάζουν...
Δύο παραδείγματα όταν γύρναγα από τη δουλειά στο σπίτι:
-
8 το πρωί, Κηφισός, άνοδος, κάτω από την γέφυρα Αγίων Αναργύρων, μποτιλιάρισμα. Ξεκινούν τα μπροστινά αυτοκίνητα, ο μπροστινός μου όμως δεν ξεκινά. Περιμένω, περιμένω, περιμένω. Περιμένουν και όλοι από πίσω. Κάποια στιγμή ανησυχώ. Βγαίνω από το αυτοκίνητο, πλησιάζω και βλέπω ένα κεφάλι ανθρώπου να έχει πέσει στο τιμόνι, αναίσθητο. Το αυτοκίνητο κλειδωμένο και ένα κεφάλι, από παλικάρι πεσμένο στο τιμόνι. Βγαίνουν και άλλοι οδηγοί. Αρχίζω να χτυπώ το τζάμι δυνατά. Παραλίγο να το σπάσω. Κάποια στιγμή ο τύπος σήκωσε το κεφάλι του. Τον πήρε ο ύπνος. Ξενύχτης και μεθυσμένος. Άνοιξε το παράθυρο και με ρώταγε που βρίσκεται...
-
3 το βράδυ, πάλι Κηφισός, άνοδος, όπως πήγαινα ξαφνικά με περνάει μία Toyota Celica και στα 50 μέτρα μπροστά μου κάνει τετακέ και μένει μέσα στη μέση του δρόμου. Βγαίνουν ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο και τρέχει στη θέση του οδηγού. Βγάζει με τα χέρια τον οδηγό (μάλλον χαπακωμένοι) και τον σέρνει προς τις μπάρες. Το αυτοκίνητο παρατημένο μέσα στο δρόμο και οι επιβάτες του στις μπάρες ξαπλωμένοι σε άθλια κατάσταση...
-
-
Ελεος.....
Ιστοριες καθημερινης τρελας.....και τιτανοβλαμενων.
Με θυμωσαν αυτα που ειπες
-
Σήμερα το πρωί στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Αθηνών (ρεύμα προς Αθήνα) στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ενώ κινούμασταν σε σχετικά πυκνή ροή πλήθος οχημάτων και στις 3 λωρίδες με ταχύτητες γύρω στα 130-140 χλμ (με όριο τα 130) βλέπω σε κάποιο σημείο στη Λ.Ε.Α. βανάκι και περιπολικό της ΕΛΑΣ παρκαρισμένα και 3-4 αστυνομικοί έξω (άνδρες-γυναίκες) και μια γυναίκα αστυνομικός με την κάμερα-ραντάρ ανά χείρας να σημαδεύει στα αυτοκίνητα.
Σε ότι με αφορά πήγαινα με 135 χαω σε εκείνο το σημείο, άρα τυπικά είχα υπερβεί το όριο. Δεν με σταμάτησε κανείς μετά αλλά και όταν πέρασα από τα διόδια Ελευσίνας είδα ότι στη δεξιά πλευρά είχε πάλι ένα βανάκι της τροχαίας σταματημένο. Η σκέψη που έκανα ήταν ότι ενδεχομένως όσα αυτοκίνητα 'έγραφαν' για ταχύτητα στο σημείο του μπλόκου θα τα σταματούσαν είτε στα διόδια της Ελευσίνας (ή ενδεχομένως και στις ενδιάμεσες εξόδους της εθνικής) για να τους επιδώσουν κλήση της παράβασης. Ισχύει αυτό ή η βεβαίωση τυχόν παράβασης γίνεται και σε περιπτώσεις μπλόκων όπως το συγκεκριμένο, όμοια με τις ηλεκτρονικές κάμερες ταχύτητας σε σταθερά σημεία, όπου δηλ. σου ερχόταν η βεβαίωση της παράβασης εκ των υστέρων στο σπίτι; Ή μήπως πλέον δεν παίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο και γίνεται εξαρχής ηλεκτρονική βεβαίωση τέτοιων παραβάσεων (πχ μέσω Taxis);
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.