-
Εντωμεταξύ βλέπουμε πόσες φορές τρώτε!!!!
Πόσες φορές ανάβετε φούρνους και ζεσταίνετε φαγητά!!!
-
Εδω βλεπουμε το τελευταιο γραφημα, το οποιο ειναι συμπληρωματικο του προηγουμενο. Αν παμε ποντικι, σε οποιοδηποτε χρονικο σημειο, βλεπουμε τι συνεβη εκεινη τη στιγμη. πχ στις 00:40 αντλουσαμε 12β απο το δικτυο της δεη, 959β απο την μπαταρια, καταναλωναμε 0 βαττ απο τα πανελα (ηταν βραδυ), παραγαμε 0 βαττ (ηταν βραδυ) και η μπαταρια βρισκοταν στο 32%.
Βλεπουμε οτι η μπαταρια αποφορτιστηκε εως το 15% (το οποιο εχουμε ρυθμισει ως ελαχιστη χωρητικοτητα ωστε να υπαρχει backup σε διακοπη ρευματος) και αρχισε να γεμιζει παλι απο τις 08:00 (περιπου). Το soc της μπαταρια ειναι η πρασινη γραμμη και η ενεργεια που τροφοδοτησε η μπαταρια το σπιτι μας ειναι η πρασινη επιφανεια.
Η γκρι επιφανεια ειναι η ενεργεια που καταναλωσαμε απο την δεη.
Η κιτρινη γραμμη ειναι η ενεργεια που παρηγαγαν τα πανελ.
Η κιτρινη επιφανεια ειναι η ενεργεια που καταναλωσε το σπιτι κατευθειαν απο τα πανελ.
Βλεπουμε λοιπον οτι απο τις 08:00 περπου, εως τις 17:00, οι αναγκες του σπιτιου καλυπτονται απολυτα απο την ηλιακη παραγωγη. Εως να πεσουμε για υπνο, πχ 00:00, το σπιτι καλυπτεται απο την μπαταρια.Μενει ενα κενο μεταξυ 03:00 και 07:00, οπου χρησιμοποιουμε την ενεργεια της ΔΕΗ. Αυτες τις kwh ομως, τις εχουμε επιστρεψει με το παραπανω πισω στην δεη, οποτε θεωρω οτι εχουμε μηδενισει την καταναλωση μας απο την δεη.
Απο την μερια μας, μεταφεραμε ολες τις ενεργοβορες διαδικασιες (πλυντηρια κτλπ) κατα τις πρωινες ωρες ωστε να εκμεταλλευτουμε στο επακρο το συστημα μας. Εγω θα φορτζω το αυτοκινητο την κυριακη, διοτι ειναι η μοναδικη μερα που ειμαι σπιτι κατα τις ωρες μεγιστης ηλιακης παραγωγης. Δεν αρκει ομως μονο αυτη η φορτιση (διοτι δεν θελω να στυψω την μπαταρια του), οποτε μαλλον θα "τσιμπαω" μερικες kwh απο την μπαταρια του φβ, εδω και εκει, οποτε βλεπω να μην εχουμε καταναλωσει πολυ.
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εντωμεταξύ βλέπουμε πόσες φορές τρώτε!!!!
Πόσες φορές ανάβετε φούρνους και ζεσταίνετε φαγητά!!!
θα ανεβασω γραφημα την κυριακη, οποτε θα φαινεται η φορτιση του αυτοκινητου.
Χαζευα σε real time το στατους του φβ απο το κινητο, οποτε καποια στιγμη βλεπω spike στην καταναλωση. Παιρνω τη γυναικα τηλ και της λεω "ξερω τι κανεις τωρα. Εβαλες πλυντηριο!"
-
Οντως! Σε τραβάει να τα κοιτάς!!! Ωραίος!
Εύγε απολυμαντικε
-
Μπορεις να ζητησεις να σου στελνει καθε μερα/μηνα/ετος, αναφορες με excelοχαρτα οπου ζητας οτι πληροφοριες θελεις. Επισης μπορεις να βλεπεις τεχνικες πληροφοριες οπως βολτ κτλπ, αλλα επειδη δεν τα καταλαβαινω, δεν ασχοληθηκα
Τελος, οπως ειχα πει, μπορεις να προγραμματισεις πως θα συμπεριφερθει η μπαταρια. Ποιες ωρες θα φορτιζει/αποφορτιζει/ορια ισχυος φορτισης/αποφορτισης. Πχ αν ξερεις οτι θα γινει διακοπη ρευματος, μπορεις να του ζητησεις να φορτισει την μπαταρια και να την κρατησει φορτισμενη, ωστε να εχεις ολο το φορτιο της διαθεσιμο κατα την διακοπη ρευματος.
-
Θέλω να δω την φόρτιση του αυτοκινήτου με ήλιο! Τι καιρο θα έχει την Κυριακή?
Το διανοείσαι ότι παράγεις το καύσιμο σου ??? Δηλαδή φορτισμένα ιόντα. Σκέψου το λιγάκι, θέλει χρόνο να το κατανοήσεις!
Δεν ξέρω με τρελαίνει εμένα αυτή η σκεψη!!!
-
Θέλω να δω την φόρτιση του αυτοκινήτου με ήλιο! Τι καιρο θα έχει την Κυριακή?
Καλο καιρο θα εχει, οπως και ολες τις μερες απο εδω και περα. Ενδιαφερον θα εχει πως θα δουλεψει το ολο συστημα το χειμωνα.
Εγω εχω εντυπωσιαστει οτι με μικρες αλλαγες στην καθημερινοτητα μας και χωρις καποιο αστρονομικο κοστος, εχουμε γινει σχεδον ενεργειακα αυτονομοι.
-
Ρισπεκτ, ότι ονειρευόμουν το έχεις κάνει πράξη! You are my hero!
-
Ρισπεκτ, ότι ονειρευόμουν το έχεις κάνει πράξη! You are my hero!
Τι το λες και δεν το κανεις; (με κρητικη προφορα)
-
Δεν εκει σπίτι καρντια μου! (Με προφορά Ιταλού εραστή)
-
Δεν εκει σπίτι καρντια μου! (Με προφορά Ιταλού εραστή)
Εκ πεποιθήσεως; (οι εργαζομενοι δεν πρεπει να κατεχουν ακινητη περιουσια , γιατι αυτο τους κανει συντηριτικους και αντεπαναστατες )
η δεν ειχαμε προγονους μαυραγοριτες στην κατοχη; -
Το δεύτερο!
Στον πόλεμο οι πρόγονοι έτρωγαν μουρουνέλαιο σε κυπελλάκι που τους έστελναν ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυκλοφορούσαν ξυπόλυτοι ως έφηβοι της εποχής! Κάποιοι πέθαναν από κακουχίες και φυματίωση!
Και οι άλλοι που ήταν άνετοι κατέληξαν πρόσφυγες που τους τα πήραν όλα εκτός από μια βαλίτσα με τα ρούχα τους.
Στα αστικά κέντρα ο κόσμος υπέφερε! Στα χωριά ήταν πιο άνετα με τον μπαξέ του ο καθένας!
Οποτε όλα από την αρχή, σεμνά και ταπεινά!
Εσύ;;; Μαυραγορίτης;;;
-
Διασημος , συνεργατες και μετα χιτες ετσι καταφεραμε και δαποκτησαμε τεραστια περιουσια .
Μετα γιναμε για ενα διαστημα και εργολαβοι για να καταφερουμε να αξιοποιησουμε τα οικοπεδα και τα ακινητα που πηραμε με ενα τενεκε λαδι.
Τι να κανεις πρεπει να αρπαζεις τις ευκαιρειες που δυστυχως εχουν λιγοστεψει σημερα.
Τωρα επρεπε να ειμαστε εργολαβοι σαν τον κρουζερ
το σωστο επαγγελμα στη σωστη εποχη.
Αν και με την φτωχοποιηση εγω προσπαθω οσο μπορω να ειμαι ενας μικρος Ριχαρδος. -
Ευγε Dettol, ωραια εγκατάσταση!!! Καλές παραγωγές
-
Ντετόλ, δεν είναι χαμηλά το όριο του 15% που έχεις βάλει για την επιτρεπτή αποφόρτιση?
Επίσης, πόσα χρόνια θα βγάλουν οι μπαταρίες με αυτό το πλάνο χρήσης? Και πόσο κοστίζουν για αλλαγή? -
@dstou said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ντετόλ, δεν είναι χαμηλά το όριο του 15% που έχεις βάλει για την επιτρεπτή αποφόρτιση?
Επίσης, πόσα χρόνια θα βγάλουν οι μπαταρίες με αυτό το πλάνο χρήσης? Και πόσο κοστίζουν για αλλαγή?Είναι lfp οι μπαταρίες. Και το 15% καλό είναι
-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Φωτογραφιες, οπως ειχα υποσχεθει
Εδω βλεπουμε ενα κομματι των πανελ, τα υπολοια ειναι αριστερα, αλλα βαριομουν να βγω εξω και εβγαλα την φωτο απο το παραθυρο.Εδω βλεπετε τις μοναδες που βρισκονται εντος του σπιτιου. Ο ινβερτερ, απο κατω η μπαταρια και στα δεξια τους πινακας.
Η ολη εγκατασταση ειναι φοβερα μαζεμενη σε διαστασεις, οπως καταλαβαινετε απο την φωτογραφια και δεν βλεπεις πουθενα την καλωδιωση. Οι τεχνικοι εκαναν καταπληκτικη δουλεια σε αυτον τον τομεα. ακομα και η καλωδιωση που τρεχει στο ακρο του κτιριου εως το ρολοι εχει μπει μεσα σε σπιραλ, εχει πιαστει ομορφα στον τοιχο και δεν ενοχλει αισθητικα.
Ακολουθει επομενο ποστ με το web interface και τις πληροφοριες που μας δινει ο inverter.
Η περγκολα ποσο σου κοστισε?
-
@dstou said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Επίσης, πόσα χρόνια θα βγάλουν οι μπαταρίες με αυτό το πλάνο χρήσης? Και πόσο κοστίζουν για αλλαγή?Αν αφησεις τον fronius στο auto να κανει διαχειριση της μπαταριας, κινειται απο 5-100% soc. Συνηθισμενος απο αυτα που διαβαζα για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα μου φανηκε πολυ παραξενο. Ομως, οσο και αν εψαξα δεν βρηκα οδηγιες για το ευρος φορτισης-εκφορτισης.
Σκεψου οτι το 15% εχει μπει απο εμας, ως ελαχιστο soc, με την λογικη του να υπαρχει backup ενεργεια για διακοπη ρευματος.
Χαιρομαι που συμφωνει ο cirus, διοτι με ειχε ψιλοανησυχησει αυτο το θεμα.
Απο οτι θυμαμαι η byd δινει 8 χρονια εγγυηση. Το μοναδικα πραγμα που μπορω να σκεφτω σχετικα με το ελαχιστο soc ειναι οτι οι μπαταριες των φβ εχουν πιο στενα ορια παραμετρων λειτουργιας σε σχεση με των αυτοκινητων.
πχ η μπαταρια ενος αυτοκινητου, ανετα μπορει να κληθει να δωσει 50-100kw στιγμιαια ισχυ. Η συγκεκριμενη (byd hvs 10.2) δινει εως 10kw και ακομα και αλλες μεγαλυτερες, δεν δινουν πολυ παραπανωΑν θυμαμαι καλα, το κοστος της ηταν γυρω στο 8χιλιαρο, το ποσα χρονια θα βγαλει, θα το δουμε Παντως εχω εμπιστοσυνη στην byd ως εταιρεια
-
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εδω βλεπουμε ενα κομματι των πανελ, τα υπολοια ειναι αριστερα, αλλα βαριομουν να βγω εξω και εβγαλα την φωτο απο το παραθυρο.Εδω βλεπετε τις μοναδες που βρισκονται εντος του σπιτιου. Ο ινβερτερ, απο κατω η μπαταρια και στα δεξια τους πινακας.
Η ολη εγκατασταση ειναι φοβερα μαζεμενη σε διαστασεις, οπως καταλαβαινετε απο την φωτογραφια και δεν βλεπεις πουθενα την καλωδιωση. Οι τεχνικοι εκαναν καταπληκτικη δουλεια σε αυτον τον τομεα. ακομα και η καλωδιωση που τρεχει στο ακρο του κτιριου εως το ρολοι εχει μπει μεσα σε σπιραλ, εχει πιαστει ομορφα στον τοιχο και δεν ενοχλει αισθητικα.
Ακολουθει επομενο ποστ με το web interface και τις πληροφοριες που μας δινει ο inverter.
25κ εδωσα για ολο το συστημα. Αυτοι κατασκευασαν τα παντα. Φανταζομαι εννοεις περγκολα, τις βασεις των panels.
-
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
25κ εδωσα για ολο το συστημα. Αυτοι κατασκευασαν τα παντα. Φανταζομαι εννοεις περγκολα, τις βασεις των panels.
Α βασεις ειναι, ηθελα κι εγω να βαλω κατι τοσο ψηλο γυρω στα 2μετρα, αλλα μου ειπαν πως για να γινει τοσο μεγαλη σιδηροκατασκευη πρεπει να σκασω 5κ.
Σε τι υψος ειναι το δικο σου?
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα