-
Μπράβο cirus.
-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εγκριθηκε η επιδότηση και βαλαμε σήμερα τα πάνελ με βασεις χωρις διατρηση (με βαρος από πλάκες). Συνολο θα είναι το σύστημα 3,3KW.
Αψογος!
Αν θες, μοιρασου πληροφοριες για την γραφειοκρατεια της επιδοτησης, για τους εγκαταστατες και το hardware. -
Ισχύει ότι από το προσεχές διάστημα δε θα μπορείς να διοχετεύεις το παραγόμενο ρεύμα στο δίκτυο, λόγω κορεσμού του και θα χρειάζεσαι αναγκαστικά μπαταρίες για να το αποθηκεύεις;
-
@georgemit said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ισχύει ότι από το προσεχές διάστημα δε θα μπορείς να διοχετεύεις το παραγόμενο ρεύμα στο δίκτυο, λόγω κορεσμού του και θα χρειάζεσαι αναγκαστικά μπαταρίες για να το αποθηκεύεις;
Δεν νομίζω οτι ισχύει. Ειναι προαιρετικές οι μπαταρίες.
Και μάλιστα ρώτησα γιατι τις βάλαμε μόνο γιατι είχαν πολύ μεγαλη επιδότηση αλλιως δεν θα έβαζα. Ρωτησα λοιπον οταν έρθει η ώρα και θέλουν αντικατάσταση μετά από χρόνια που δεν θα επιδοτούνται, μπορώ να τις βγάλω και να αφήσω το σύστημα χωρίς μπαταρίες? και μου είπε ναι δεν χρειάζεται μπαταρίες, απλά μπορεί να θέλει ρύθμιση ο inverter
-
Οι μελλοντικές μπαταρίες θα είναι παμφθηνες έχουμε ποσταρει πολλές παρουσιάσεις πολλών απο αυτών.
-
Αν δε βάλεις μπαταρίες και δεν μπορείς να αποδόσεις ισχύ στο δίκτυο, τότε απλά ¨πετάς" την περίσσια ισχύ που παράγεις.
Αν τώρα μέσα στη μέρα, καταναλώνεις όλη την ισχύ των φωτοβολταϊκών σου, τότε οι μπαταρίες δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. -
Πραγματικά σε οδηγεί να αγοράσεις ηλεκτρικό όχημα.
Η απόσβεση της διαφοράς του κόστους με ένα θερμικό θα είναι γρήγορη. Μιλάμε για δωρεάν ενέργεια για μετακίνηση και μοναδικό κόστος η απόσβεση εγκατάστασης η οποία επιμερίζεται και με τις ανάγκες ηλεκτρισμού του σπιτιού.
Γενικά όσοι μπορείτε να το κάνετε φαίνεται εξαιρετική επένδυση. Ίσως η καλύτερη δύναμη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος στην σημερινή εποχή.
1€/100χλμ. Τι να λέμε;;;; εγώ Σαββατοκύριακο έκανα 350-400 χλμ σε βόλτες και εξορμήσεις και έδωσα 50-60 ευρώ ενώ θα έδινα 3-4 ευρώ!!!!
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εδώ είναι πολύ καλές και οι λύσεις που το όχημα συνδέεται στον inverter και μπορεί να δράσει το ίδιο ως μπαταρία.
-
Έτσι. Και δεν χρειάζεται να αγοράσεις μπαταρία!!!!
Σκεφτείτε παιδιά για οποίους κάνουν χιλιόμετρα το κέρδος στο κόστος μετακίνησης είναι μισή δόση δανείου σπιτιού και παραπάνω!!!!
Αντί να τα δίνω στους βενζίναδες, τα δίνω στο σπίτι μου και δεν ρυπαινω κιόλας.
-
ολα καλά και ωραια
ΟΜΩΣ τα μικρά ηλεκτρικα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ!!!!
Δεν αξίζουν τόσα χρήματα και απόσβεση δεν γίνεται ή γινεται σε πάρα πολλά χρόνια που δεν έχει νόημα για μένα
ΟΤΑΝ αλλάξει αυτό, το ξαναβλέπω το θέμα
μέχρι τότε diesel που είναι και οικολογικό και φτηνό και αρέσει στον lap
-
Δεν νομίζω οτι ισχύει. Ειναι προαιρετικές οι μπαταρίες.
Και μάλιστα ρώτησα γιατι τις βάλαμε μόνο γιατι είχαν πολύ μεγαλη επιδότηση αλλιως δεν θα έβαζα. Ρωτησα λοιπον οταν έρθει η ώρα και θέλουν αντικατάσταση μετά από χρόνια που δεν θα επιδοτούνται, μπορώ να τις βγάλω και να αφήσω το σύστημα χωρίς μπαταρίες? και μου είπε ναι δεν χρειάζεται μπαταρίες, απλά μπορεί να θέλει ρύθμιση ο inverter
Απλά τώρα την ενέργεια που παράγεις και δε τη χρησιμοποιείς τη διοχετεύεις στο δίκτυο και ουσιαστικά αποθηκεύεται εκεί αφού το ρολόι σου γυρνά αντίστροφα και μειώνονται οι καταναλώσεις σου. Φίλος που ασχολείται με τα φωτοβολταϊκά μου είπε πως σε αρκετές περιοχές το δίκτυο πλησιάζει σε κορεσμό γιατί η ενέργεια από ΑΠΕ΅πρέπει να καταναλωθεί τη στιγμή που παράγεται άρα σε λίγο οι μπαταρίες θα είναι must. Εκτός κι αν κάποιος εκμεταλλεύεται την ενέργεια που παράγει μόνο τις ώρες με ηλιοφάνεια.
-
Θεωρώ πως η απόσβεση που πρέπει να υπολογίζεις είναι η διαφορά στο κόστος αγοράς. Όχι ολόκληρο το κόστος του αυτοκινήτου αλλά η διαφορά μεταξύ θερμικού και ηλεκτρικού. Εάν η διαφορά είναι 5Κ τότε υπολογίζεις την απόσβεση αυτών με κόστος μετακίνησης €1/100χλμ και €10-12/100χλμ του θερμικού.
Το zoe της renault το αγοράζεις φθηνά και νομίζω νοικιάζεις με leasing την μπαταρία του. Έτσι δεν σε νοιάζει η υγεία της, ή το μέλλον και η απόδοση της.
-
νά αντίστροφα και μειώνονται οι καταναλώσεις σου. Φίλος που ασχολείται με τα φωτοβολταϊκά μου είπε πως σε αρκετές περιοχές το δίκτυο πλησιάζει σε κορεσμό γιατί η ενέργεια από ΑΠΕ΅πρέπει να καταναλωθεί τη στιγμή που παράγεται άρα σε λίγο οι μπαταρίες θα είναι must. Εκτός κι αν κάποιος εκμεταλλεύεται την ε
η αλήθεια είναι ότι τα πρωινα που έχει ηλιοφάνεια λείπουμε από το σπίτι
Μόνο η Μαρούσκα (ρομποτική σκούπα) καταναλώνει ενέργεια, το ψυγείο και ένα NAS που έχω σπίτι σαν server
Το καλό με τις μπαταριες είναι ότι εμείς έχουμε πολύ συχνα μικρές διακοπές ρευματος της ΔΕΗ στην περιοχή μου. εχω 3 UPS για να μπορώ να βλέπω κάμερες, router και NAS χωρις διακοπές
οπότε βολεύει που θα έχω τωρα μπαταρίες που φαντάζομαι θα είναι σαν UPS για όλο το σπίτι, θα δούμε οταν τελιώσει η εγκατάσταση
-
Η απόσβεση της διαφοράς του κόστους με ένα θερμικό θα είναι γρήγορη. Μιλάμε για δωρεάν ενέργεια για μετακίνηση και μοναδικό κόστος η απόσβεση εγκατάστασης η οποία επιμερίζεται και με τις ανάγκες ηλεκτρισμού του σπιτιού.
Γενικά όσοι μπορείτε να το κάνετε φαίνεται εξαιρετική επένδυση. Ίσως η καλύτερη δύναμη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος στην σημερινή εποχή.
1€/100χλμ. Τι να λέμε;;;; εγώ Σαββατοκύριακο έκανα 350-400 χλμ σε βόλτες και εξορμήσεις και έδωσα 50-60 ευρώ ενώ θα έδινα 3-4 ευρώ!!!!
Σε λίγο καιρό θα συμφέρει. Προς το παρόν χρειάζονται αρκετά χρόνια απόσβεσης αν αναλογιστείς ότι η εγκατάσταση θα σου κοστίσει κατά μέσο όρο 8k και ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πάλι κατά μέσο όρο 8 - 10k ακριβότερα από ένα αντίστοιχο θερμικό.
Αυτά τα 16 - 18k θέλουν χρόνια να αποσβεστούν.
Όταν πέσουν κι άλλο τα ηλεκτρικά δε το συζητάω. -
Φίλος που είχε βάλει χρόνια τώρα φωτοβολταϊκά, άφηνε το καλοκαίρι τα A/C να καίνε το πρωί χωρίς τύψεις π.χ.
-
Σε λίγο καιρό θα συμφέρει. Προς το παρόν χρειάζονται αρκετά χρόνια απόσβεσης αν αναλογιστείς ότι η εγκατάσταση θα σου κοστίσει κατά μέσο όρο 8k και ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πάλι κατά μέσο όρο 8 - 10k ακριβότερα από ένα αντίστοιχο θερμικό.
Αυτά τα 16 - 18k θέλουν χρόνια να αποσβεστούν.
Όταν πέσουν κι άλλο τα ηλεκτρικά δε το συζητάω.Αυτό θα ίσχυε όπως λες αν τα φωτοβολταϊκά τα χρησιμοποιήσεις μονάχα για το αυτοκίνητο. Το θέμα είναι ότι τα χρησιμοποιείς ΚΑΙ για θέρμανση και ηλεκτρικό του σπιτιού, οπότε η απόσβεση τους επιταχύνεται. Για αυτό θεωρώ πως είναι ίσως η επένδυση με την καλύτερη απόδοση από κάθε άλλη επένδυση της αγοράς. Είναι ο ορισμός του κερδους διότι αυτό που προσφέρει είναι υπερανελαστικο αγαθό το οποίο από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιείς συνεχώς και 24/7.
Εάν προσθέσεις και ev, τότε πραγματικά κάθε στιγμή της ζωής σου συνεχώς κανεις απόσβεση της επενδυσης η οποία δεν είναι δα και τοοοοσο ακριβή.
-
@antonakis said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Φίλος που είχε βάλει χρόνια τώρα φωτοβολταϊκά, άφηνε το καλοκαίρι τα A/C να καίνε το πρωί χωρίς τύψεις π.χ.
Έτσι, μόνο αυτό.
Θα φορτίζει το αυτοκίνητο το μεσημέρι και θα βγαίνεις γρήγορες βόλτες το σούρουπο......τζάμπα! Είναι απίστευτη η αίσθηση ότι είναι δωρεάν. Θα βλέπεις τους άλλους να βάζουν 50 Ρίκα και εσύ θα λες θα τα φάω σε ένα εστιατόριο αυτά τα 50 ευρώ. Κάθε δύο τρεις μέρες εξόδους.
Αυτό σημαίνει ποιότητα ζωής
-
Έχω συνυπολογίσει τις καταναλώσεις ρεύματος, δε γλιτώνεις τόσα πολλά μη νομίζεις.
Έχω ηλιακό και για θέρμανση πετρέλαιο. Τα χρήματα που δίνω για ρεύμα είναι ασήμαντα. 4μελής οικογένεια. Παίζει ρόλο επίσης ότι θα συνεχίσουν να σου έρχονται δημοτικά τέλη και ερτ, ο μισός λογαριασμός δλδ.
Αν πας τώρα σε αντλία θερμότητας έχεις όφελος αλλά αυξάνεται πολύ και το κεφάλαιο που πρέπει να διαθέσεις.
Σκας σήμερα 25k για να κάνεις οικονομία αύριο. Δεσμεύεις μεγάλο κεφάλαιο, κι αν το χεις έχει καλώς. Αν είναι και με δανεισμό άστα.
Κουφάλα δημιουργέ τα πάντα εν σοφία εποίησες. -
Τα δημοτικά τέλη, έξοδα δικτύου κτλ είναι επί της κατανάλωσης. Εαν είσαι στο ελάχιστο δυνατό θα ναι γύρω στα €20-30/ μήνα. (?).
Υπολόγισε πόσα παράγει το σύστημα ημερησίως και πόσα χιλιόμετρα κάνεις με το αυτοκίνητο και πόσα khw ξοδεύεις στο σπίτι ανα ημέρα.
Για πες έτσι κάποια νούμερα να υπολογίσουμε
-
Είναι πολύ μεγάλα τα κεφάλαια
Επίσης αν έχω EV θα πρέπει να βάλω και άλλα panel , να βάλω και αλλο Inverter οπότε έξτρα κόστος
Για τώρα καλά είμαστε, αργότερα βλέπουμε
Σιγα σιγά, δεν θέλει βιασύνες
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα