-
Αν κάποιος έχει τα χρήματα στην τράπεζα πιστεύω πως αξίζει να προχωρήσει. Βέβαια χοντρικά μια τυπική 4μελής οικογένεια πρέπει να δαπανήσει γύρω στα 8 με 10k € τα οποία όπως είχα υπολογίσει για τη δική μου οικογένεια και το δικό μου σπίτι θα έκανα απόσβεση σε 8 χρόνια περίπου. Το θεώρησα μεγάλο το διάστημα και είπα δε παίρνω κανα αμάξι;;;; χιχιχιχι
-
Αυτό που πρέπει σίγουρα να βάλετε όλοι χτες είναι ηλιακός.
-
@georgemit said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εαν συνδυαστεί με παροχή ζεστού νερού για την θέρμανση κάνει φοβερή οικονομία. Μόνο για το νερό του μπάνιου δεν ξέρω πότε κάνεις απόσβεση....δεν το έχω υπολογίσει. Έχω και δυσκολία να βάλω εδώ που μένω οπότε το κόστος πάει γύρω στα €1.500 τελειωμένο. Ο ηλεκτρικός καίει περί τα 2-3ΚwH την ημέρα, ήτοι κάπου €0.5, άντε να πω €1. Άρα κάπου €300 το έτος. Στην 5ετία έτσι χοντρά χοντρά θα κάνω απόσβεση. Βέβαια ειναι η ευκολία του να έχεις 24/7 ζεστό νερό χωρίς να το σκεφτείς από πριν!
-
@fanis75 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εαν συνδυαστεί με παροχή ζεστού νερού για την θέρμανση κάνει φοβερή οικονομία. Μόνο για το νερό του μπάνιου δεν ξέρω πότε κάνεις απόσβεση....δεν το έχω υπολογίσει. Έχω και δυσκολία να βάλω εδώ που μένω οπότε το κόστος πάει γύρω στα €1.500 τελειωμένο. Ο ηλεκτρικός καίει περί τα 2-3ΚwH την ημέρα, ήτοι κάπου €0.5, άντε να πω €1. Άρα κάπου €300 το έτος. Στην 5ετία έτσι χοντρά χοντρά θα κάνω απόσβεση. Βέβαια ειναι η ευκολία του να έχεις 24/7 ζεστό νερό χωρίς να το σκεφτείς από πριν!
ποιος θερμοσιφωνας καιει μονο 2-3kw την ημερα? ε?
εκτος και εαν δεν πλενεσαι -
Ο δικός μου...
Είναι γαλλικός... -
@gatoz said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
εκτος και εαν δεν πλενεσαιΤι εννοείς? Προφανώς και τόσο καίει!
Ο δικός μου είναι 4Κw, και σπάνια τον ανάβω πάνω από 30' για να κάνουμε ντους 3 άτομα. Στο πολύ κρύο ανάβει για 40-45', το καλοκαίρι ούτε 15'. Μιλάω για 3μελή οικογένεια. Τώρα εαν θες αφρόλουτρα και τζακούζια, ναι δεν φτάνει!Τώρα υπάρχουν και ορισμένοι που τον έχουν συνέχεια ανοιχτό για να έχουν καυτό νερό 24/7....εεεε ας το πληρώσουν!
-
@gatoz said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
εκτος και εαν δεν πλενεσαιΒρομιαρηδες είναι.
Εμείς δύο άτομα κάποιες μέρες κάνουμε δύο φορές την ημέρα ντουζ. Το νουζ είναι πολιτισμός
-
Νομίζω ότι τα 1.500 που λες είναι πολλά. Πάλι μια 4μελής οικογένεια καλύπτεται με 160άρι ηλιακό (40 λίτρα στο άτομο) και καθαρίζεις με 900 το πολύ 1.000€. Νομίζω ότι με τις σημερινές τιμές ρεύματος ακόμα και στα 2 χρόνια κάνεις απόσβεση και σου μένει η οικονομία και η ευκολία όπως είπες.
-
@fanis75 ο ηλιακός δεν είναι μονο για ένα ντουζ ξεπέτα. Πλένεις πιάτα πάντα με ζεστό, κάνεις καθαριότητες πάντα με καυτό νερό, το ίδιο και στο σφουγγάρισμα και στεγνώνει το πάτωμα σε δεύτερα και το βασικότερο κάνεις μπάνιο ότι ώρα θες ότι στιγμή θες.
Συνήθως με 1000€ βάζεις αξιοπρεπεστατο ηλιακό που θα σε βγάλει 15-20 χρόνια αρκεί να είσαι λίγο τυπικός στο Service. -
Ειδικά από Μάρτη μέχρι και Νοέμβρη έχεις νερό να κάνει μπάνιο ένας λόχος, Δεκέμβρη με Φεβρουάριο ίσως ανάψεις και 5 - 6 φορές τον ηλεκτρικό.
-
Τζάμπα. Ρε σεις μένουμε στην καλύτερη χώρα του πλανήτη. Τόσος ήλιος.
-
Νομίζω ότι τα 1.500 που λες είναι πολλά.
Τόσο μου είπαν, γιατί έχει δυσκολία η εγκατάσταση. Μου είπαν €1.000 ο ηλιακός και άλλα €500 περίπου εργασία και υλικά. Είμαι σίγουρος ότι και με €1.200 θα καταφέρω να κάνω την δουλειά μου.
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@fanis75 ο ηλιακός δεν είναι μονο για ένα ντουζ ξεπέτα. Πλένεις πιάτα πάντα με ζεστό, κάνεις καθαριότητες πάντα με καυτό νερό, το ίδιο και στο σφουγγάρισμα και στεγνώνει το πάτωμα σε δεύτερα και το βασικότερο κάνεις μπάνιο ότι ώρα θες ότι στιγμή θες.
Προφανώς και το έγραψα αυτό και πριν, ότι το βασικό είναι ότι έχεις 24/7 ζεστό νερό. Πιάτα αδιάφορο, τα πλένει το πλυντήριο. Μπάνιο και τώρα κάνω ό,τι ώρα θέλω....άντε να περιμένω 5' στην χειρότερη. Η γυναίκα περιμένει πολύ που έχει μαλιά και θέλει και βραστό νερό...εγώ κάνω με χλιαρό το χειμώνα και σχεδόν κρύο το καλοκαίρι.
-
Για μια 4μελη οικογένεια ένας 160λ είναι εντάξει. Όχι όμως ότι έχεις 24/7 ζεστό νερό,όπως ειπώθηκε. Το διάστημα Νοέμβριο-Μάρτιο,σίγουρα θα χρειαστεί η συνδρομή ρεύματος. Εξαρτάται άλλωστε απο τα κέφια του κάθε χειμώνα. Επίσης,το συγκεκριμένο διάστημα είναι μόνο για μπανάκι,γιατί αν κατά τη διάρκεια της ημέρας πλένεις πιάτα κτλ,το βραδάκι ζεστό νερό γιοκ.
Εννοείται ότι όσοι έχουν δυνατότητα βάζουν τριπλής ενέργειας για να έχουν ζεστό νερό και απο τη χρήση λέβητα. -
@ggab said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Για μια 4μελη οικογένεια ένας 160λ είναι εντάξει. Όχι όμως ότι έχεις 24/7 ζεστό νερό,όπως ειπώθηκε. Το διάστημα Νοέμβριο-Μάρτιο,σίγουρα θα χρειαστεί η συνδρομή ρεύματος. Εξαρτάται άλλωστε απο τα κέφια του κάθε χειμώνα. Επίσης,το συγκεκριμένο διάστημα είναι μόνο για μπανάκι,γιατί αν κατά τη διάρκεια της ημέρας πλένεις πιάτα κτλ,το βραδάκι ζεστό νερό γιοκ.
Ναι για 4μελή δεν ξέρω. Πάντως παλαιότερα που έμενα σε διαμέρισμα με ηλιακό (2 άτομα), ζήτημα εαν ανάψαμε 3-4 φορές ρεύμα (όταν έκανε π.χ. χιόνια). Ήταν 160αρης όμως, οπότε είχε πολύ ζεστό νερό ακόμα και μετά τα μπάνια. Γιατί ουσιαστικά ζέσταινε από το πρωί μέχρι το απόγευμα, οπότε ό,τι νερό χαλάγαμε μέσα στην ημέρα ζεσταινόταν ξανά. Μόνο εαν το χαλάγαμε όλο το βράδυ, που δεν έγινε ποτέ.
Τώρα θα βάλει ο πατέρας μου σε συνδυασμό με το μπόιλερ για να δίνει και για την θέρμανση, οπότε θα έχω μια τάξη μεγέθους οικονομίας.
-
@ggab said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εννοείται ότι όσοι έχουν δυνατότητα βάζουν τριπλής ενέργειας για να έχουν ζεστό νερό και απο τη χρήση λέβητα.με 160αρη εγω κανω δουλεια για 4 ατομα. οι δυο γυναικες βεβαια καταφερνουν καποιες φορες να σταματουν το καφτο και να γινεται χλιαρο. αθηνα βεβαια που παπαρια κρυο κανει. τριπλης. και επειδη ο φαν λεει για το πλυντηριο πιατων και ρουχων οτι δεν τον ενδιαφερουν, το ζεστο χρειαζουμενο νερο τους αναγκαστικα το θερμαινουν οι ιδιες οι συσκευες που σημαινει γιουρα.
περι κοστους, οταν ειχα παρει το σπιτι ειχα βαλει βαθεια επωνυμο. που μηθηκε στις ζημιες.
και περυσι τον πεταξα απο τα νευρα μου. και εβαλα με 500. με την τοποθετηση. και λειτουργει αψογα και εχω περισσοτερο ζεστο νερο.... -
Οι τριπλής πόσο κάνουν;
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Οι τριπλής πόσο κάνουν;
160 εβαλα με 500 οπως γραφω απο πανω ρε λαπη
-
Α σόρρυ. Δηλαδή το τριπλής προσθέτει και στο μποιλερ;
Αν είναι 500 τότε μια χαρά, θα βάλω.
Τι μάρκα έβαλες;
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Α σόρρυ. Δηλαδή το τριπλής προσθέτει και στο μποιλερ;
Αν είναι 500 τότε μια χαρά, θα βάλω.
Τι μάρκα έβαλες;
Δεν προσθέτει το τριπλής. Λέγεται έτσι επειδή το νερό ζεσταίνεται με τρεις τρόπους:ήλιο,ρεύμα και λέβητα ή αντλία θερμότητας. Όταν ανάβεις το καλοριφέρ,μέρος απο το ζεστό νερό του λέβητα πηγαίνει στον ηλιακό και με βαπορετα σου ζεσταίνει το νερό.
-
Μπορεί να ζεστάνει και το νερό του καλοριφέρ;
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα