-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μα είναι γνωστό σε όλους ότι τα vw ΔΕΝ παθαίνουν τίποτα (τουλάχιστον για όσους παραμένουν στο διαδικτυακό τους καβούκι, γιατί στον πραγματικό κόσμο ... ).
(Αυτή ναι είναι εγκάθετη δημοσίευση)για εγκάθετες δημοσιεύσεις έχεις πολύ μέλλον. Επίσης είσαι πολύ γελασμένος για το αν ξέρω ή όχι τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο. ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν με ξέρεις καθόλου
αν αρχίσουμε να γράφουμε για προβλήματα αυτοκινήτων ΟΛΩΝ των εταιρειών, δεν τελειώνουμε ποτέ
-
To έχετε κουράσει, εδώ και αιώνες δλδ όχι τώρα
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλημερα σε ολους.Eχω 1 Golf TSi 140. Στο αυτοκινητο αλλαχτηκε σετ συμπλεκτη εντος εγγυησης επειδη εκανε ενα περιεργο θορυβο κατα την επαναφορα του πενταλ.
Το θεμα ειναι οτι μετα την αλλαγη εχει παρουσιαστει το εξης περιεργο:Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο ο συμπλεκτης φαινεται να λειτουργει φυσιολογικα. Μετα απο χρηση καποιων λεπτων ζεσταινεται (πχ 10-15 λεπτα σε κινηση οπου χρησιμοποιειται αρκετα ο συμπλεκτης) αρχιζει να τρεμει (να μην ειναι σταθερος κατα καποιο τροπο) οταν κρατας το αυτοκινητο με γκαζι και συμπλεκτη σε ελαφρες ανηφορες ή πχ κατα το παρκαρισμα δηλ. οταν ζοριζεται (πατιναρισμα δεν λεγεται αυτο? ).
Θα το παω να το κοιταξουν αλλα μηπως εχετε καποια ιδεα που μπορει να οφειλεται αυτο?
Ευχαριστω εκ των προτερων.το ξαναπήγες στο σέρβις?
τι σου είπαν αυτοί?για μένα εφόσον έχεις εγγύηση να το πηγαίνεις μέχρι να στο φτιάξουν.
-
Κλειδωνεται, μέχρι να σβήσω τα άσχετα-προκλητικά ποστς. ΕΛΕΟΣ ρε σεις, βοήθεια ζήτησε ο άνθρωπος!
-
Τώρα, συνεχίστε. Ελπίζω το κακό ξεκίνημα αυτού του θέματος να τελειώσει εδώ.
-
Λογικό να τα παίξει ο συμπλέκτης ή ο δίσκος αν το αυτοκίνητο ήταν από test-drive (θυμάμαι καλά; ).
Η αλλαγή στην εγγύηση ήταν επιβεβλημένη και μάλλον κάποιο λάθος έγινε κατά την τοποθέτηση. Να το βρουν και να το διορθώσουν. -
Επειδή το αυτοκίνητο είναι ακόμα πολύ νέο και νομίζω ότι δεν το ταλαιπωρείς και πολύ, μάλλον η δική σου πλευρά δεν φταίει. Οπότε καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος να κράξεις αν προσπαθήσουν να σου το φορτώσουν.
Μάλλον κάποιο λάθος στην τοποθέτηση και εγώ υποψιάζομαι...αλλιώς η ελαττωματική παρτίδα θα ήταν ήδη γνωστή, έτσι δεν είναι;
-
Καταρχην ευχαριστω ολους οσους απαντησαν μεχρι τωρα.
Κατα 2ον πραγματικα λυπαμαι που το thread εγινε πεδιο αντιπαραθεσεων αλλα δεν ειχα καμια τετοια προθεση ουτε φανταζομουν οταν το ανοιγα τι θα επακολουθουσε. Θα παρακαλουσα λοιπον να μεινουμε εστιασμενοι στο θεμα αποφευγοντας της τοποθετησεις οπαδικου χαρακτηρα. Και επειδη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστευω οτι σε αυτο το φορουμ περα απο τις οπαδικες διενεξεις υπαρχουν ατομα που ειτε λογω επαγγελματικης θεσης ή ιδιοτητας ειτε απο μερακι και αγαπη για το αυτοκινητο ΜΠΟΡΟΥΝ να βοηθησουν με απαντησεις σε τετοια προβληματα -οπως ηδη δοθηκαν μερικες και ευχαριστω πολυ γι'αυτο- γι'αυτο κι εγω θεωρησα καλο να γραψω εδωπερα.
Κλεινοντας -οριστικα απο μενα- την παρενθεση θα πω οτι κατα τη γνωμη μου το προβλημα αυτο μπορει να ειχε εμφανιστει σε οποιοδηποτε αυτοκινητο οποιασδηποτε εταιρειας και φυσικα δεν αποτελει τρανη αποδειξη αναξιοπιστιας αυτης (της VW εν προκειμενω). Ουτε εγω ο ιδιος που αγορασα το αυτοκινητο δεν το πιστευω αυτο -προς το παρον τουλαχιστον . Ατυχιες παντα υπαρχουν και μπορουν να τυχουν οπουδηποτε.Στο θεμα μας τωρα.
@G60: Η αλλαγη αφορουσε ΟΛΟ το σετ συμπλεκτη -τουλαχιστον συμφωνα με τα λεγομενα του συνεργειου. Αυτο περιελαμβανε: Δισκο, Πλατο, ρουλεμαν, τρομπακι, διχαλο. Οποτε δεν τιθεται θεμα αλλαγης ΜΟΝΟ του δισκου ή ΜΟΝΟ του πλατο, εκτος αν μου ειπαν ψεμματα.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ενω ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ συμπλεκτης (ο εργοστασιακος δηλ.) δεν ειχε αυτη την συμπεριφορα που περιεγραψα, ο νεος που τοποθετηθηκε την εχει...Τα ερωτηματα που με απασχολουν ειναι:
1.Υπαρχει περιπτωση να ειναι λαθος τοποθετησης/παραλειψης καποιας εργασιας απο το συνεργειο ή παμε κατευθειαν για ελαττωματικο ανταλλακτικο?-
ΑΝ υποθεσουμε οτι ισχυει οποιοδηποτε απο τα 2 παραπανω δεν θα επρεπε να υπαρχει η ιδια συμπεριφορα σε ΚΑΘΕ συμπλεξη-αποσυμπλεξη?
Δηλαδη δεν θα επρεπε να 'τρεμει' ο συμπλεκτης ακομα κι οταν ειναι τελειως κρυος ή πχ. οταν ξεκιναω σε κατηφορα ή εν τελει σε καθε αλλαγη ταχυτητας? Γιατι το προβλημα εμφανιζεται ΜΟΝΟ την 1η ταχυτητα και οταν εκκινω σε ανηφορα 'κρατωντας' ουσιαστικα για μερικα δεκατα του δευτερολεπτου το αμαξι με γκαζι και συμπλεκτη? -
Ποιο ακριβως εξαρτημα ευθυνεται για αυτη την συμπεριφορα? Κουρασμενο πλατω? (οπως γραφτηκε πιο πανω). Η κατι αλλο ισως? Εχετε ξανασυναντησει παρομοια συμπεριφορα σε οποιοδηποτε συμπλεκτη αλλου αυτοκινητου -παλιου ή νεου- για να μπορεσω να καταλαβω καλυτερα τι θα μπορουσε να φταιει?
Αν μπορει να απαντησει καποιος σε αυτες τις ερωτησεις θα βοηθουσε. Ευχαριστω.
@manosk: Οχι το αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι απο TD. Αγοραστηκε κανονικα καινουριο.
@athanasios: Πιστεψε με το τελευταιο που με απασχολει αυτη τη στιγμη ειναι το αν θα θαψουν το αμαξι μου ή την εταιρια. Αν ημουνα στο executive board της VW ισως να με ενοιαζε αλλα -δυστυχως - δεν ειμαι.
@elteo: Οχι δεν το πηγα ακομα αλλα θα το παω συντομα να το δουνε.
-
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλημερα σε ολους.Eχω 1 Golf TSi 140. Στο αυτοκινητο αλλαχτηκε σετ συμπλεκτη εντος εγγυησης επειδη εκανε ενα περιεργο θορυβο κατα την επαναφορα του πενταλ.
Το θεμα ειναι οτι μετα την αλλαγη εχει παρουσιαστει το εξης περιεργο:Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο ο συμπλεκτης φαινεται να λειτουργει φυσιολογικα. Μετα απο χρηση καποιων λεπτων ζεσταινεται (πχ 10-15 λεπτα σε κινηση οπου χρησιμοποιειται αρκετα ο συμπλεκτης) αρχιζει να τρεμει (να μην ειναι σταθερος κατα καποιο τροπο) οταν κρατας το αυτοκινητο με γκαζι και συμπλεκτη σε ελαφρες ανηφορες ή πχ κατα το παρκαρισμα δηλ. οταν ζοριζεται (πατιναρισμα δεν λεγεται αυτο? ).
Θα το παω να το κοιταξουν αλλα μηπως εχετε καποια ιδεα που μπορει να οφειλεται αυτο?
Ευχαριστω εκ των προτερων.δεν τίθεται θέμα αναξιοπιστίας καμίας εταιρείας , προφανώς είναι πρόβλημα συναρμογής, Μην είστε αυστηροί με τις αντιπροσωπείες γιατί δε διαθέτουν τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο(GOLF tsi)
καλή επιτυχία με το πρόβλημα σου.
καλοτάξιδο και ασφαλή χλμ.,πάντα με ζώνη -
Από την περιγραφή μάλλον για πρόβλημα στα ελατήρια του δίσκου μου φαίνεται. Ο δίσκος για να έχει ομαλή εμπλοκή έχει μια ανεξαρτησία σε σχέση με το κέντρο του όπου είναι το καρέ που τον σταθεροποιεί. Τα δυο κομμάτια ουσιαστικά του δίσκου ενώνονται με εγκάρσια ελατήρια τα οποία φροντίζουν να αποσβένουν τους κραδασμούς και να ομαλοποιούν την την σύμπλεξη. Οπότε μηλάμε μάλλον για ελαττωματικό δίσκο. Το πλατό δεν νομίζω να είναι γιατί σε αυτοκίνητα όπως το δικό σου δεν υπάρχουν ελατήρια για να πατούν το πλατό πάνω στο δίσκο αλλά κυκλικό χτένι που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για πατινάρισμα από έλλειψη επαρκής πίεσης.
Όπως και να είναι είσαι μέσα στην εγγύηση και είναι υποχρέωση τους να στο αλλάξουν. Πάντως καλό θα ήταν να μας πεις τι τελικά βρήκαν!!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Από την περιγραφή μάλλον για πρόβλημα στα ελατήρια του δίσκου μου φαίνεται. Ο δίσκος για να έχει ομαλή εμπλοκή έχει μια ανεξαρτησία σε σχέση με το κέντρο του όπου είναι το καρέ που τον σταθεροποιεί. Τα δυο κομμάτια ουσιαστικά του δίσκου ενώνονται με εγκάρσια ελατήρια τα οποία φροντίζουν να αποσβένουν τους κραδασμούς και να ομαλοποιούν την την σύμπλεξη. Οπότε μηλάμε μάλλον για ελαττωματικό δίσκο. Το πλατό δεν νομίζω να είναι γιατί σε αυτοκίνητα όπως το δικό σου δεν υπάρχουν ελατήρια για να πατούν το πλατό πάνω στο δίσκο αλλά κυκλικό χτένι που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες για πατινάρισμα από έλλειψη επαρκής πίεσης.Όπως και να είναι είσαι μέσα στην εγγύηση και είναι υποχρέωση τους να στο αλλάξουν. Πάντως καλό θα ήταν να μας πεις τι τελικά βρήκαν!!!!
Μανώλη ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι αν οντως προκειται για ελαττωματικο δισκο οπως λες, δεν θα επρεπε το τρεμουλο-τρανταγμα αυτο να εμφανιζεται σε ΚΑΘΕ πατημα του συμπλεκτη? Γιατι σε εμενα το κανει μετα απο παρατεταμενη χρηση (πολλα πατηματα) του συμπλεκτη -και μαλιστα μονο στην 1η και στην οπισθεν- και οχι οταν ειναι κρυος?
Ειναι μια συμπεριφορα δηλαδη σαν να 'κουραζεται' ο συμπλεκτης μολις χρησιμοποιηθει πολλες φορες...Μολις το παω και μαθω τι βρηκαν θα σας πω και τη λυση μυστηριου.
-
θελω να πιστευω οτι ειναι παλι ελλατωματικο αντ/κο κι οχι αναποδη τοποθετηση του δισκου
Εχουν γινει και τετοια ευτραπελα
Εκτος κι αν δε φταει ο συμπλεκτης και ειναι κατι αλλο το οποιο δεν μπορεις(δικαιολογημενα) να μας το αποδωσεις ακριβως ως συμπτωμα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
θελω να πιστευω οτι ειναι παλι ελλατωματικο αντ/κο κι οχι αναποδη τοποθετηση του δισκου
Εχουν γινει και τετοια ευτραπελα
Εκτος κι αν δε φταει ο συμπλεκτης και ειναι κατι αλλο το οποιο δεν μπορεις(δικαιολογημενα) να μας το αποδωσεις ακριβως ως συμπτωμα.Αναποδη τοποθετηση του δισκου τι ακριβως σημαινει και συμπτωματα θα ειχε?
Αντιστοιχα με αυτα που περιγραφω?
Μου κανει τρομερη εντυπωση να εχει συμβει κατι τετοιο σε εξουσιοδοτημενο κιολας συνεργειο.
Αν οντως εχει συμβει θα τους παρει ο διαολος!Για να περιγραψω καπως καλυτερα το προβλημα, φαντασου το αυτοκινητο ειναι σταματημενο σε μια ανηφορα και προσπαθω να ξεκινησω χωρις χειροφρενο, δινω γκαζι και κραταω τον συμπλεκτη στη θεση που 'πιανει'. Ε εκει ακριβως εμφανιζεται ενα 'τρεμουλο' του συμπλεκτη -σαν να μην ειναι σταθερος ή να μην εχει επαρκη 'δυναμη' θα ελεγα.
Καλυτερα δεν μπορω να σκεφτω πως θα μπορουσα να το περιγραψω. -
μη βασανιζεσαι, πηγαινε το ξανα και τονισε τους οτι δεν προκειται να το παραλαβεις εαν δε λυθει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το προβλημα. Ταυτοχρονα φυσικα θα ζητησεις και αυτοκινητο αντικαταστασης για οσες μερες μεινει το αμαξι στο συνεργειο.
εαν εν παση περιπτωση δεν μεινεις ευχαριστημενος απο αυτους, δοκιμασε σε καποιο αλλο επισημο συνεργειο.
-
Mην σου κάνει τπτ εντύπωση.
Σε μένα βάλανε στην αντιπροσωπεία ανάποδα το φίλτρο βενζίνης, με τραγικές παρά λίγο συνέπειες.
-
Πιστεύω κατα 99% πως έχουνε βάλει ανάποδα το δίσκο...
Μην σε κάνει να απορείς αυτό φίλε koralli, πραγματικά τα εξουσιοδοτημένα δεν παλεύονται στην Ελλάδα...
-
Τι λέτε ρε παιδιά, πώς γίνεται να βάλεις ανάποδα το δίσκο? Αν το βάλεις ανάποδα δέν βιδώνεται το πλατώ με τίποτα.
Βέβαια δέν έχει τύχει να αλλάξω δισκο-πλατώ σε VAG αλλά σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα που έχω αλλάξει έτσι ήταν.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τι λέτε ρε παιδιά, πώς γίνεται να βάλεις ανάποδα το δίσκο? Αν το βάλεις ανάποδα δέν βιδώνεται το πλατώ με τίποτα.Δε μου λες,το 80% του πληθυσμου θεωρεις οτι ειναι γνωστικοι η βλαμενοι?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τι λέτε ρε παιδιά, πώς γίνεται να βάλεις ανάποδα το δίσκο? Αν το βάλεις ανάποδα δέν βιδώνεται το πλατώ με τίποτα.Βέβαια δέν έχει τύχει να αλλάξω δισκο-πλατώ σε VAG αλλά σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα που έχω αλλάξει έτσι ήταν.
Πρόσφατα ανακάλυψα ότι το είχαν κάνει στο BMW μου...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τι λέτε ρε παιδιά, πώς γίνεται να βάλεις ανάποδα το δίσκο? Αν το βάλεις ανάποδα δέν βιδώνεται το πλατώ με τίποτα.
Βέβαια δέν έχει τύχει να αλλάξω δισκο-πλατώ σε VAG αλλά σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα που έχω αλλάξει έτσι ήταν.
Πρόσφατα ανακάλυψα ότι το είχαν κάνει στο BMW μου...
ρε εγκαθετε μη βαζεις φυτιλια τον ανθρωπο......ειπαμε δε γινονται αυτα
Νομιζες οτι μπηκε αναποδα,κατι αλλο ηταν
Πατινάρισμα (?) καινουριου συμπλεκτη σε TSi