-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εν προκειμένω επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα στο προηγούμενο GOLF από όσο γνωρίζω για λίγα χιλιόμετρα δεν τίθεται θέμα το κόστος το καλύπτουν.
Αφου ειχες το ιδιο προβλημα δεν μας λες και πως το ελυσες να παρουμε καμια ιδεα?
Πολύ απλά αλλάξε το....... (όχι το όχημα το εξάρτημα)
Μα δε το έχει αλλάξει ήδη μια φορά;
Ακριβως.
Ε τοτε προφανώς άλλαξε όχημα!!
-
Έχεις αγοράσει ένα αυτοκίνητο καινούργιο και έχεις δώσει (αν το πήρες με μετρητά) ή πρόκειται να δώσεις ακόμα όσα είναι αν το πήρες με δόσεις χρήματα. Έχεις λοιπόν και εσύ την απαίτηση να είναι καινούργιο και αν έχει κάτι ελαττωματικό, να στο αλλάξουν με δική τους επιβάρυνση. Στείλε ένα email στην VW στη Γερμανία όπου θα λες αυτό το σκεπτικό που είναι το βασικό του κάθε αγοραστή. Αν δεν κάνουν κάτι, υπάρχουν και οι καταναλωτικές οργανώσεις, και στο υπουργείο τμήμα. Αν και από εκεί δε δεις φως μία επιστολή σε ένα περιοδικό για αυτοκίνητα και άσε τους μετά αυτοί να απολογούνται. Γιατί σήμερα έχουμε φτάσει και να τα σκάμε και να μας σκάνε. Θέλει να έχεις γερό στομάχι που λένε.
-
Τα email/γράμματα προς τις κατασκευάστριες εταιρίες σπανιότατα ελέγχονται.
Στο 99% των περιπτώσεων στέλνονται χωρίς να ανοιχτούν στον 'Ελληνα dealer.
Πραγματικά τραγελαφικό αυτό...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Τα email/γράμματα προς τις κατασκευάστριες εταιρίες σπανιότατα ελέγχονται.Στο 99% των περιπτώσεων στέλνονται χωρίς να ανοιχτούν στον 'Ελληνα dealer.
Πραγματικά τραγελαφικό αυτό...
Η αν σου απαντήσουν σου προτείνουν να απευθυνθείς στον τοπικό αντιπρόσωπο. Αυτόν δηλαδή που δε σε βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα.
-
Ακριβως.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Αλλάχθηκε ο συμπλέκτης και το εργοστάσιο δεν πληρώνει ξανά για τυχόν λάθη που έκανε το συνεργείο του αντιπροσώπου.
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 090#822090
Και που να είχες άλλα προβλήματα με το αμάξι να δείς ΄πόσο ωραία θα σου φερόταν η αντιπροσωπεία.... καλο κουράγιο και σε εσένα λοιπόν φίλε κοραλι
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Εν προκειμένω επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα στο προηγούμενο GOLF από όσο γνωρίζω για λίγα χιλιόμετρα δεν τίθεται θέμα το κόστος το καλύπτουν.
Αφου ειχες το ιδιο προβλημα δεν μας λες και πως το ελυσες να παρουμε καμια ιδεα?
Πολύ απλά αλλάξε το....... (όχι το όχημα το εξάρτημα)
Ακριβως.
Ε τοτε προφανώς άλλαξε όχημα!!
Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι ο συμπλέκτης. Θυμάμαι κάποτε στους 4Τ που είχαν ένα πρόβλημα με το κιβώτιο του 9-5 turbo (είχαν σπάσει 2 κιβώτια) και στο τέλος βρέθηκε ότι το πρόβλημα ήταν στις βάσεις του κινητήρα.
Ζήτησε να κάνουν ελέγχο στις βάσεις του κινητήρα, στον κινητήρα, στο κιβώτιο και στο διαφορικό.
Αν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις να αντικατασταθεί το αυτοκίνητο εφόσον είναι στην εγγύηση ή στην χειρότερη περίπτωση να αλλάξουν το σετ συμπλέκτης - κιβώτιο - διαφορικό.
Ακόμα πήγαινε σε άλλο συνεργείο να πάρεις μία 2η γνώμη. Μπορεί κάτι που ο ένας μηχανικός να το έχει παραβλέψει να το συλλάβει ο άλλος.
Προσωπικά θα ζητούσα να ελέγξουν και τα ηλεκτρονικά και ειδικότερα το ηλεκτρόγκαζο.
-
Στην αλλαγή που αναφέρεις σου άλλαξαν και πλατώ;
Αν όχι πες τους να ελέγξουν το πλατώ μήπως είναι σπασμένο.
Αν ναι μάλλον έχει στραβοπατήσει ο νέος δίσκος.Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με τα συμπτώματα που περιγράφεις (με ότι αυτό σημαίνει μιας και είμαστε σε φόρουμ) και, φυσικά, υπό την αίρεση ότι η διάγνωση μέσω του Ίντερνετ είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.
-
Ο χρήστης DEVILS'LAWYER έγραψε:
Στην αλλαγή που αναφέρεις σου άλλαξαν και πλατώ;Αν όχι πες τους να ελέγξουν το πλατώ μήπως είναι σπασμένο.
Αν ναι μάλλον έχει στραβοπατήσει ο νέος δίσκος.Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με τα συμπτώματα που περιγράφεις (με ότι αυτό σημαίνει μιας και είμαστε σε φόρουμ) και, φυσικά, υπό την αίρεση ότι η διάγνωση μέσω του Ίντερνετ είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.
Ναι μου αλλαξαν και πλατο. Για την ακριβεια ολο το σετ του συμπλεκτη. Το στραβοπατημα του δισκου που λες σε τι οφειλεται? Λαθος τοποθετηση? Τι συνεπειες εχει μακροπροθεσμα στη ζωη του συμπλεκτη?
Εννοειται οτι αυτο που κανουμε εδω δεν ειναι ουτε καν διαγνωση. Απλα ιδεες πεφτουνε κι οτι καινουριο μαθαινω σαν τεχνικη γνωση χρησιμο ειναι για να μπορω να εχω και εναν πιο βασιμο αντιλογο.
-
Στην αλλαγή που αναφέρεις σου άλλαξαν και πλατώ;
Αν όχι πες τους να ελέγξουν το πλατώ μήπως είναι σπασμένο.
Ναι μου αλλαξαν και πλατο. Για την ακριβεια ολο το σετ του συμπλεκτη. Το στραβοπατημα του δισκου που λες σε τι οφειλεται? Λαθος τοποθετηση? Τι συνεπειες εχει μακροπροθεσμα στη ζωη του συμπλεκτη?
Ακριβώς φίλε Koralli.Σε λάθος τοποθέτηση.Μακροπρόθεσμη συνέπεια δεν υπάρχει γιατί, πολύ απλά, πάρα πολύ σύντομα ο δίσκος θα παραδώσει το πνεύμα.
-
Λοιπόν μετα από 1 ακόμη επίσκεψη στο συνεργείο οδήγησα ο ίδιος ένα καινούριο TSi (μοντέλο 2007).
Η αλήθεια είναι ότι έκανε κι αυτό ενα σκορτσάρισμα στην εκκίνηση με 1η και με όπισθεν...
Βέβαια δεν ήταν τόσο έντονο όσο το δικό μου όταν ζεσταθεί και δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω εαν εχει την ίδια συμπεριφορα γιατί το συγκεκριμένο ήταν κρύο. Ο αρχιμηχανικός επέμεινε ότι η συμπεριφορά του δικου μου είναι φυσιολογική αλλά επειδή εγω το αρνήθηκα πάλι μου είπαν ότι θα έρθει άνθρωπος (επιθεωρητης προφανως) από την κεντρική αντιπροσωπεία να το δει.
Παντως μου τόνισε ότι αυτό το σκορτσάρισμα οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΠΛΑΤΟ και σε καμια περιπτωση στο δίσκο, γιατι αν είχε προβλημα ο δισκος θα το εμφανιζε σε ολες τουλαχιστον στις 3 πρωτες ταχυτητες και οχι μονο στην εκκινηση με 1η ή οπισθεν. Ισχυει αυτο?
Επισης, μου ειπε οτι ο λόγος που δεν το εκανε με τον προηγουμενο (εργοστασιακο) συμπλεκτη αυτο το πραγμα ειναι οτι το καινουριο πλατο ειναι πιο σκληρο απο το εργοστασιακο (το οποιο συμβαινει και στα μοντελα απο αρχες 2007 και μετα).Αν παρολαυτα χρειαστει να αλλαχθει το πλατο μου ειπε οτι θα μου το αλλαξουν (αλλα το σκορτσαρισμα θα παραμεινει κατα τη γνωμη του).Για πειτε καμια γνωμη οι εχοντες παραπανω γνωση...
-
να κανω μια κουτη ερωτηση?
αν ξεκινωντας το, δωσεις λιγες παραπανω στροφες, το κανει?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να κανω μια κουτη ερωτηση?αν ξεκινωντας το, δωσεις λιγες παραπανω στροφες, το κανει?
Ωχχ.....λεεες???
Εχει πλακα Και που να κρυφτει ο φουκαρας -
μακαρι να ειναι αυτο, διορθωνεται αμεσως!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μακαρι να ειναι αυτο, διορθωνεται αμεσως!....με κραξιμο?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
μακαρι να ειναι αυτο, διορθωνεται αμεσως!
....με κραξιμο?
και με κραξιμο, αλλα ειμαστε καλα παιδια και δε θα του πουμε τιποτα.
μακαρι να ειναι αυτο, αλλα νομιζω οτι θα το ειχαν καταλαβει στη VW.
-
e μη με χαλας τη σκηνοθεσια
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να κανω μια κουτη ερωτηση?αν ξεκινωντας το, δωσεις λιγες παραπανω στροφες, το κανει?
Ναι.
-
Ναι.
δοκιμασε αν θες να ξεκινησεις με 2000-2500 στροφες και αφηνοντας ομαλα τον συμπλεκτη (ας πατιναρει λιγο δε πειραζει), και παρατηρησε αν μειωνεται το προβλημα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ναι.
δοκιμασε αν θες να ξεκινησεις με 2000-2500 στροφες και αφηνοντας ομαλα τον συμπλεκτη (ας πατιναρει λιγο δε πειραζει), και παρατηρησε αν μειωνεται το προβλημα.
Το δοκιμασα αυτο που λες και πραγματικα αν επιμεινεις στο γκαζι κρατωντας τις στροφες γυρω στις 2500 το σκορτσαρισμα μειωνεται σημαντικα. Οπως καταλαβαινεις ομως δεν ειναι δυνατον σε καθε ξεκινημα ομως να ξεκιναει το αμαξι με 2500 στροφες!
Γιατι το ρωτησες αυτο ομως?
Πατινάρισμα (?) καινουριου συμπλεκτη σε TSi