-
Αθήνα; Θεσσαλονίκη; Αμερική; Αυστραλία; Ρωσία;
-
Αθήνα; Θεσσαλονίκη; Αμερική; Αυστραλία; Ρωσία;
Χαχα σωστό και αυτό.
Για Αθήνα ρωτάω. -
Αftermarket ή retrofit εργοστασιακών;
-
Εάν το aftermarket είναι εύκολο στην εγκατάσταση και φαίνεται σαν εργοστασιακό επάνω στον προφυλακτήρα τότε κανένα θέμα.
Όσο το έψαξα σε ξένα φόρουμ, βλέπω ότι επειδή εμφανίζεται ένδειξη με την απόσταση στην οθόνη στο ταμπλό για τους πίσω αισθητήρες, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους μπροστινούς εκτός και είναι οι εργοστασιακοί και ο μάστορας που θα το αναλάβει και θα κάνει την κωδικοποίηση να γνωρίζει.
Σε aftermarket λειτουργεί μόνο ο ήχος για τους μπροστινούς που θα μπουν αλλά προσθέτουν και διακόπτη απενεργοποίησης στην καμπίνα.Σε κάθε περίπτωση, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην είναι τίποτα χάλια κιτ με αισθητήρες της κακιάς ώρας που εξέχουν αρκετά και κυρίως να βρω αξιόπιστο άνθρωπο μιας και το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.
Σε δύο αντιπροσωπείες που ρώτησα μου είπαν πως δεν τοποθετούν αισθητήρες στα καινούργια και ειδικά μπροστά γιατί έχουν το ραντάρ για το φρενάρισμα. Τώρα κατά πόσο αυτό είναι όντως εμπόδιο και τι γίνεται με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου δε γνωρίζω. -
Για Αθήνα ρωτάω.
Ρώτα και εδώ: http://www.bailas.gr/
Αναλαμβάνουν τα πάντα σε Retrofit (έχω δεί πολλά) με χαμηλότερη τιμή από τα εξουσιοδοτημένα.
-
Καλησπέρα, μετά από 14 χρόνια με την BMW 316ti Ε46 μου ήρθε η ώρα για οικογενειακό σιγά σιγά.. Κοιτάω μερικά μοντέλα ανάμεσα στα οποία και η Σειρά 1 (φανατικός μπεμβεδάκιας, έχουμε και την Ε90 στην οικογένεια). Επισκέφτηκα σήμερα την αντιπροσωπεία και είδα από κοντά την 118 Sport Line Advantage.
Καταπληκτική έκδοση,έχει σχεδόν τα πάντα στα 27900 (μάλιστα μου είπαν όταν το αποφασίσω θα γίνει και κάτι καλύτερο), μου έκανε εντύπωση που έχει και το αυτόματο κιβώτιο. Η θέση οδήγησής του που είναι χαμηλά και 'μέσα' στο αυτοκίνητο, όπως έχω συνηθίσει. Κλασσική BMW. Οι χώροι για τους πίσω περιορισμένοι, το πορτ μπαγκάζ μια χαρά για την κατηγορία. Το εσωτερικό ΠΟΛΥ ποιοτικό, premium. Μετά από το Focus και το Puma που είδα τις προάλλες φάνηκε η διαφορά κατηγορίας. Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό που είδα, ειδικά αναλογιζόμενος την τιμή.
Έχετε κάποια σχόλια για τον κινητήρα, στήσιμο κλπ; Το έχει κάποιος; Προσπαθώ να συνηθίσω την ιδέα τρικύλινδρο μπροστοκίνητο BMW.
-
Ε καλα απο 316 δεν θα καταλαβεις διαφορα. Δεν ειχε δυναμη η 316 για υπερστροφες ισχυως.... μονο σε ασφαλτο γυαλι και αυτο επικίνδυνο.
Βασικα bmw ειναι 3 ή 5 αρα.
Αλλα οκ, πες πως ειναι ενα πολυ καλο mini η σειρα 1.
Ως τιμη, πακετο, αισθηση ειναι τοπ επιλογη.
-
Δεν θα καταλάβει διαφορά με 25 άλογα και 70 Nm παραπάνω;
-
Προσπαθώ να συνηθίσω την ιδέα τρικύλινδρο μπροστοκίνητο BMW.
-
Όξύμωρο να ψάχνεις για οικογενειακό και ενώ έχεις ένα 3άρι Πεμβέ να κοιτάς σειρά 1.
-
Καλησπέρα, μετά από 14 χρόνια με την BMW 316ti Ε46 μου ήρθε η ώρα για οικογενειακό σιγά σιγά.. Κοιτάω μερικά μοντέλα ανάμεσα στα οποία και η Σειρά 1 (φανατικός μπεμβεδάκιας, έχουμε και την Ε90 στην οικογένεια). Επισκέφτηκα σήμερα την αντιπροσωπεία και είδα από κοντά την 118 Sport Line Advantage.
Καταπληκτική έκδοση,έχει σχεδόν τα πάντα στα 27900 (μάλιστα μου είπαν όταν το αποφασίσω θα γίνει και κάτι καλύτερο), μου έκανε εντύπωση που έχει και το αυτόματο κιβώτιο. Η θέση οδήγησής του που είναι χαμηλά και 'μέσα' στο αυτοκίνητο, όπως έχω συνηθίσει. Κλασσική BMW. Οι χώροι για τους πίσω περιορισμένοι, το πορτ μπαγκάζ μια χαρά για την κατηγορία. Το εσωτερικό ΠΟΛΥ ποιοτικό, premium. Μετά από το Focus και το Puma που είδα τις προάλλες φάνηκε η διαφορά κατηγορίας. Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτό που είδα, ειδικά αναλογιζόμενος την τιμή.
Έχετε κάποια σχόλια για τον κινητήρα, στήσιμο κλπ; Το έχει κάποιος; Προσπαθώ να συνηθίσω την ιδέα τρικύλινδρο μπροστοκίνητο BMW.
Ειναι καλο πακετο αυτη η εκδοση μονο το πακετο καθρεφτων δεν εχει. Για την μπροστοκινηση το μονο που εχω να πω ειναι οτι αν θελεις τετοιο αυτοκινητο εχουν και αλλα στην αγορα, πολυ ανταγωνισμος αλλα το 118 εχει και ανεξαρτητη πισω αναρτηση που οι αλλοι δεν εχουν συνηθως. Για τον κινητηρα εχει μια ασταθεια κατω απο τις 2000 στροφες σαν 3κυλινδρος αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο. Θα το συνηθησεις σε 1-2 μηνες μετα την αγορα. Ειναι ευστροφος αλλα ειναι σχετικα αδυναμος και μετα τις 4500 στροφες δεν εχει να δωσει απολυτως τιποτα.Οπως ειπα η δυναμη του ειναι οριακη αλλα μπορεις να κανεις ενα ριμαπ και να φτασεις τους 185 ιππους και 280 ΝΜ ροπη και επιπλεον να τον κανεις αρκετα ποιο γραμμικο και να ανεβαζει μεχρις τις 5800-6000 στροφες. Αυτα δεν μπορεις να τα κανεις στο 316 που εχεις πχ.
-
Ε καλα απο 316 δεν θα καταλαβεις διαφορα. Δεν ειχε δυναμη η 316 για υπερστροφες ισχυως.... μονο σε ασφαλτο γυαλι και αυτο επικίνδυνο.
επικίνδυνο γιατι να ειναι? με μικρη ταχυτητα ειναι εντελως ακινδυνο, εκανα σε μια φουρκετα σε δυνατη βροχη στα βουνα, κινηθηκε η ουρα ελεγχομενα. Αν ξερεις ποσο γκαζι θα δωσεις δεν ειναι επικινδυνο.
-
Μια χαρά γυρνάει, με μεταφορά βάρους και κατέβασμα Ναι δεν είναι όπως 320-323-325-330 αλλά προσωπικά την έχω απολαύσει οδηγικά, 250Κ
Όξύμωρο να ψάχνεις για οικογενειακό και ενώ έχεις ένα 3άρι Πεμβέ να κοιτάς σειρά 1.
Κοιτάω και για Focus, Puma, Civic, κ.α.. 3αρα θα ήθελα αλλά είναι εκτός budget σε καινούριο, πάει 40Κ.. Μόνο σε μεταχειρισμένο.
Ειναι καλο πακετο αυτη η εκδοση μονο το πακετο καθρεφτων δεν εχει. Για την μπροστοκινησητο μονο που εχω να πω ειναι οτι αν θελεις τετοιο αυτοκινητο εχουν και αλλα στην αγορα, πολυανταγωνισμος αλλα το 118 εχει και ανεξαρτητη πισω αναρτηση που οι αλλοι δεν εχουν συνηθως. Για τον κινητηρα εχει μια ασταθεια κατω απο τις 2000 στροφες σαν 3κυλινδρος αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο. Θα το συνηθησεις σε 1-2 μηνες μετα την αγορα. Ειναι ευστροφος αλλα ειναι σχετικα αδυναμος και μετα τις 4500 στροφες δεν εχει να δωσει απολυτως τιποτα.Οπως ειπα η δυναμη του ειναι οριακη αλλα μπορεις να κανεις εναριμαπ και να φτασεις τους 185 ιππους και 280 ΝΜ ροπη και επιπλεον να τον κανεις αρκετα ποιο γραμμικο και να ανεβαζει μεχρις τις 5800-6000 στροφες. Αυτα δεν μπορεις να τα κανεις στο 316 που εχεις πχ.
Και το πακέτο καθρεπτών να πω την αλήθεια δεν με καίει. Αυτό που θα ήθελα είναι ηλιοροφή ή/και ότι καλύτερο σε ηχοσύστημα.
Η ανεξάρτητη πισω αναρτηση και το στήσιμο γενικότερα είναι πολυ σημαντικό για εμενα στην επιλογή αυτοκινητου.
Σχετικα με το remap εχει κανεις εμπειρια; Καποιον βελτιωτή καταξιωμενο; Ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα tuning potential ατμοσφαιρικού/τουρμπατου. Για να πιασεις 185hp παλια ηθελες τροπετο απο εξακυλινδρο 325..!
-
iceman7 wrote:
Εάν το aftermarket είναι εύκολο στην εγκατάσταση και φαίνεται σαν εργοστασιακό επάνω στον προφυλακτήρα τότε κανένα θέμα.
Όσο το έψαξα σε ξένα φόρουμ, βλέπω ότι επειδή εμφανίζεται ένδειξη με την απόσταση στην οθόνη στο ταμπλό για τους πίσω αισθητήρες, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους μπροστινούς εκτός και είναι οι εργοστασιακοί και ο μάστορας που θα το αναλάβει και θα κάνει την κωδικοποίηση να γνωρίζει.
Σε aftermarket λειτουργεί μόνο ο ήχος για τους μπροστινούς που θα μπουν αλλά προσθέτουν και διακόπτη απενεργοποίησης στην καμπίνα.Σε κάθε περίπτωση, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην είναι τίποτα χάλια κιτ με αισθητήρες της κακιάς ώρας που εξέχουν αρκετά και κυρίως να βρω αξιόπιστο άνθρωπο μιας και το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.
Σε δύο αντιπροσωπείες που ρώτησα μου είπαν πως δεν τοποθετούν αισθητήρες στα καινούργια και ειδικά μπροστά γιατί έχουν το ραντάρ για το φρενάρισμα. Τώρα κατά πόσο αυτό είναι όντως εμπόδιο και τι γίνεται με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου δε γνωρίζω.το έχω ψάξει και εγώ και αλλοι φίλοι και μέλη στο Χ1 club, αλλά προσωπικά βαρέθηκα να ασχοληθώ περισσότερο.
Η καλύτερη λύση είναι προφανώς το retrofit.
εκεί σίγουρα καλό μέρος να ξεκινήσεις είναι ο Αλέξανδρος Μπάϊλας που γράφει και ο Φανης παρακάτω. Το κόστος θα ανεβεί βέβαια.
Όσον αφορά τους aftermarket το θέμα δεν ειανι τόσο η εξωτερικη εμφάνιση όσο το πως θα λειτουργεί.
εχω δει από κοντά αμάξι μελους με τοποθετημένους από εξουσιοδοτημένο μπροστινούς αισθητήρες, σαν εργοστασιακούς αλλά το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης έχει μπει τρυπώντας την κονσόλα (αντί να γίνει χρήση υφιστάμενης υποδοχής) και ενοχλητική λειτουργία. Εξωτερικά όλα καλά αλλά από λειτουργικότητα και εσωτερικη τοποθέτηση υπό του μηδενος.
Άλλοι στο κλαμπ έχουν βαλει κάμερα στις γρίλιες και την έχουν συνδέσει σε οθόνη Android με την οποία αντικατέστησαν τη μαμά μικρή οθόνη και βλέπουν από εκεί σε μπροστινές μανούβρες. -
Μια χαρά είναι ο κινητήρας και σούπερ έκδοση και χώροι η νέα σειρά 1.
Βελτίωση γίνεται πανεύκολα και ήδη τρέχει power buy στο Χ1club για remap στον Κρίτωνα με 280 ευρώ.Εχουμε πάει ήδη καμία ντουζίνα άτομα (και παιδιά με σειρά 1)
-
Καλησπέρα σας έβαλε κανείς προγραμμα σε bmw X2 16d!??? Και αν ναι σε ποιον;; Αξίζει ρε παιδία η θα μου παρουσιάσει τπτ προβλήματα ;
-
Καλή είναι οδηγικά η 118i τώρα βέβαια αν προέρχεται κάποιος από σειρά 3 δεν ξέρω...
Αλλά για τα 27 χιλιάρικα που ζητά στο οδηγικό κομμάτι παίρνεις πολλά.
Επίσης ως ποιότητα εσωτερικού είναι πάλι κορυφή στο επίπεδο της τιμής.
Εκεί που υστερεί αρκετά είναι στο εξοπλιστικό κομμάτι. Ουσιαστικά το μόνο μεγάλο προσόν της είναι το αυτόματο κιβώτιο και οι προβολείς λεντ.
Όλα τα υπόλοιπα τα έχουν όλα τα αμάξια σε αυτή την τιμή και της λείπουν πολλά όπως mirror link , κάμερα οπισθοπορειας , αναδιπλούμενους , αισθητήρες φώτων υαλοκαθαριστήρων και τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας , μόνο LKA έχει και φρενάρισμα περιορισμού σύγκρουσης στο cc .
Φυσικά αν τα είχε και αυτά στα 27-28 μαζί με το οδηγικό και το σήμα θα μιλούσαμε για τρελό κελεπουρι.
-
Οοοοταν καταργηθιυν οι φοροι επι των εξοπλισμων.... θα γινει χαμος. Θα ναινσχεδον τελεια.
Βρε την bmw μπηκε στα μπροσθιοκινητα c seg και ξεσκιζει με το καλημερα.
-
Έχεις ακομα τέτοιες ελπίδες;
1 1/2 χρόνο έχει έρθει η ορθόδοξη καπιταλιστική κυβέρνηση και τα επιτόκια αγοράς αμαξιού έχουν τσιμπήσει 1-2 μονάδες αντί να αποκλιμακωθουν και το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν μερικά κατοσταρικά τα ττ χωρίς να βάλουν καμιά δικλείδα ώστε αυτή η μείωση να περάσει στον αγοραστή με αποτέλεσμα 2 μήνες μετά την αλλαγή οι τιμές έχουν ξαναπατσισει και από 1/2021 αν ισχύσουν οι νέοι ρύποι θα γίνουν και ακριβότερα!
Όπως έχω ξαναγράψει η μείωση ττ ήταν χρωστουμενο γραμματειο της νέας κυβέρνησης στις γερμανογαλικες βιομηχανίες που είχαν αναγκαστεί να μειώσουν τιμές χονδρικής προς Ελλάδα την εποχή ΣΥΡΙΖΑ με την παράλογη πολιτική ττ που εφάρμοζαν οι μαθητευόμενοι μάγοι.
-
Ναι το ειχα γραψεο και εγω εδω και ειχα προστριβες. Δεν γινεται να μην βαλεις δικλείδες δτην τελικη τιμη ΟΤΑΝ αφαιρεις ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ. Ετσι γινεται στο εμποριο. Ελεγχονται πολλοι παραγοντες για την οποια μειωση ή αυξηση των επιβαρυνσεων στα εμπορευματα, δεν βγαζεις μειωση χωρις ελεγχο της τελικης τιμης. Στο εμποριο με Ασια τους ελεγχουν συνεχεια για τα κοστη τους και γενικως για την τελικη τιμη καταναλωτη και αναλογως τους χτυπουν με επιβαρυνσεις ή τους ελαφρυνουν. Υπαρχουν τα εργαλεία για να ενεργοποιησουν, αλλα σκεψου να τα ενεργοποιησουν σε ενδικινητοκικο εμποριο. Μπορουν με πλαγιο τροπο να ελεγξουν τιμες. Απο την αλλη αφου ειμαστε μονιμα yes Master. Πουλστε δις στους αλλους διπλα οπλικα, πσρτε με πλαγιο τροπο εναν φωτογεαφικο νομο που οποιος δεν μειωνει τιμες δεν μπαινει σε μειωμενο ττ. Ποσα δις βγαινει σε πωλησεις τζιρου μεσα αε 10 ετη;;;
Δημιουργησε κοστος ευκαιριας. Που περαν του ανηθικου εκ μερους τους, να το καταλαβουν και λογιστικα.
Ειμαστε λιγοι αλλα 6 εκ απο εμας εχουν αγοραστικη δυναμη,. Στους διπλα περιπου τα 20 εκ. Οι υπολοιποι ειναι χαμηλα.
Οκ αλλα ας δειξει το 6αρι την δυναμη του ως αγοραστες.
Αλλα περαν αυτου, ακομα το ελπιζω.....μεσα απο την καταστροφη με τη πανδημια θα κανει αργα ή γρηγορα κοιλια η αγορα, θα ζητουν μετρα για ακομα καλυτερες προτασεις ωστε να σγορασεςι νεο αυτοκινητο. Και νεο ισον πολυ καλοι εξοπλισμοι. Ειδαλως δεν εχει νοημα το καινουργιο εναντι καποιου 5 ετων.
BMW FORUM