-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Οι επιδοσεις των bmw σε αυτο το τεστ αποδεικνυουν ποσο αστειο ειναι.Οι επιδόσεις σε αυτό το τεστ δείχνουν πόσα αστεία αυτοκίνητα είναι πλέον τα σύγχρονα bmw
-
Νταξει, υπερβολικό σε βρίσκω, όταν υπάρχουν και τα άστριφτα Audi...
-
Αυτό κάνει τα φρέσκα bmw λιγότερο μπουρδέλα ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αυτό κάνει τα φρέσκα bmw λιγότερο μπουρδέλα ?Οι επιδόσεις σε αυτό το τεστ δείχνουν πόσα αστεία αυτοκίνητα είναι πλέον τα σύγχρονα bmw
Δύο ποσταρίσματα, δύο προτάσεις, δυο πυροβολισμοί... στο κέντρο όμως!
-
Αυτό κάνει τα φρέσκα bmw λιγότερο μπουρδέλα ?μπουρδέλα η νέα 3αρα, η 5αρα, η 8αρα??? Μάλιστα...να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
μπουρδέλα η νέα 3αρα, η 5αρα, η 8αρα??? Μάλιστα...να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε!!
Το αρχικό μου ποστάρισμα αναφέρεται στα δυναμικά χαρακτηριστικά και μόνο που αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο τεστ με τις κορίνες. Ξέρεις αυτό που έτρεξες να το βγάλεις αστείο γιατί ?? προσομοιάζει την αποφυγή εμποδίου με συγκεκριμένα Km
-
Γμτ ελπίζω να μην έχασα κάτι. Ετοιμο έχω και το ποπ κορν!
-
μπουρδέλα η νέα 3αρα, η 5αρα, η 8αρα??? Μάλιστα...να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε!!
Το αρχικό μου ποστάρισμα αναφέρεται στα δυναμικά χαρακτηριστικά και μόνο που αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο τεστ με τις κορίνες. Ξέρεις αυτό που έτρεξες να το βγάλεις αστείο γιατί ?? προσομοιάζει την αποφυγή εμποδίου με συγκεκριμένα Km
Το συγκεκριμένο τεστ κυρίως την παρεμβατικότητα του ESP δείχνει. Μπαίνουν με συγκεκριμένη ταχύτητα, χωρίς σχέση στο κιβώτιο και απλά στρίβουν το τιμόνι. Ένα αγωνιστικό, με απείρως καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, παίζει να φέρει σβούρα αν πας να το οδηγήσεις έτσι!!! Oi BMW παραμένουν κοντά στην κορυφή σε οδηγική συμπεριφορά και χάνουν μόνον από Alfa και Jaguar.
-
Ενώ άμα σου τύχει στο δρόμο θα το περάσεις με γκάζι πατημένο για να μην αποφορτιστουν οι αναρτήσεις και χάσεις γραμμή
-
το συγκεκριμένο test παρουσιάζει suv και ψηλά οχήματα να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από sport cars.
To type r
https://www.youtube.com/watch?v=DpiMYrFaRYQ
παρουσιάζεται να έχει χειρότερη συμπεριφορά από το απλό civic:
https://www.youtube.com/watch?v=T69yPK2CbV8
αλλά και από το tiguan:
https://www.youtube.com/watch?v=DSRd2cP7Ck8&t=10s
επειδή το τελευταίο κυριολεκτικά 'σταματά' λόγω παρέμβασης των ηλεκτρονικών!Τέτοια 'παράλογα' παραδείγματα υπάρχουν ένα σωρό στα παραπάνω test. Αν κάποιοι θέλουν να κρίνουν τη συνολική συμπεριφορά και αξία των αυτοκινήτων από αυτό και μόνο...μπορούν να επιστρέψουν στον ύπνο τους!
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το type r με κλειστά τα μάτια...Οι υπόλοιποι ας ψάχνουν για...ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ!! -
Γεια σου βασιλαρε. Εγω θα επαιρνα το τιγκ (οπως εκανα) γιατι βαζω την οικογενεια μεσα και θελω ασφαλεια και ενα σπορ τυπου μιατα για κ@υλες
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Γεια σου βασιλαρε. Εγω θα επαιρνα το τιγκ (οπως εκανα) γιατι βαζω την οικογενεια μεσα και θελω ασφαλεια και ενα σπορ τυπου μιατα για κ@υλεςκαλημέρα!!
Σεβαστό Νίκο μου, και εγώ σε παρόμοια επιλογή πήγα όπως ξέρεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα suv μας έχουν καλύτερη συνολική οδηγική συμπεριφορά από το type r! Απλά δεν γίνεται!! -
Αλοιμονο. Αν ηταν ετσι ακομα και ο διας suv θα ειχε[emoji23][emoji23][emoji23]
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
το συγκεκριμένο test παρουσιάζει suv και ψηλά οχήματα να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από sport cars.
To type r
https://www.youtube.com/watch?v=DpiMYrFaRYQ
παρουσιάζεται να έχει χειρότερη συμπεριφορά από το απλό civic:
https://www.youtube.com/watch?v=T69yPK2CbV8
αλλά και από το tiguan:
https://www.youtube.com/watch?v=DSRd2cP7Ck8&t=10s
επειδή το τελευταίο κυριολεκτικά 'σταματά' λόγω παρέμβασης των ηλεκτρονικών!Τέτοια 'παράλογα' παραδείγματα υπάρχουν ένα σωρό στα παραπάνω test. Αν κάποιοι θέλουν να κρίνουν τη συνολική συμπεριφορά και αξία των αυτοκινήτων από αυτό και μόνο...μπορούν να επιστρέψουν στον ύπνο τους!
Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το type r με κλειστά τα μάτια...Οι υπόλοιποι ας ψάχνουν για...ΤΑΡΑΝΔΟΥΣ!!Ξανάπιασε τι γράφουν αυτοί που τα γράφουν και εδώ είμαστε να το συζητήσουνε
-
Παιδιά στο συγκεκριμένο οι αντιδράσεις των X1 X2 ήταν τραγικές , ο ορισμός της υποστροφής. Το civic και ειδικά το focus τα πήγαν καταπληκτικά και δεν αναφερόμαι μόνο στα χιλιόμετρα που έπιασαν αλλά στις ωραίες αντιδράσεις τους , το έκαναν να φαίνεται πολύ εύκολο , το ίδιο και το 308 αν δείτε αλλά και το Xtrail που κατά την άποψη μου τα πήγε καλύτερα από όλα τα SUV.
Για εμένα το τεστ αυτό δείχνει πόσο καλά μπορεί να σταθεί ένα αυτοκινητάκι σε μια στροφοδιαδρομη χωρίς να έχεις τον νου σου στις σωστές γραμμές , αλλά απλά να θέλεις να το πετάξεις στην στροφή και να διασκεδάσεις σαν μέσος οδηγός , να διορθώσεις , να φρενάρεις , να κάνεις λαθάκια αλλά να κρατάς υψηλές ταχύτητες.
Αν είναι με το Χ1 να πρέπει να κάνω τις στροφές ευθείες μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα γιατί διαφορετικά θα λυπάμαι το αμαξάκι να γονατίζει και να σέρνεται στα λάστιχα του και να πιέζει με το βάρος του αναρτήσεις και τιμόνι δεν έχει νόημα για εμένα. Εννοείται παντα ότι μιλάμε για εξαιρετικό αυτοκίνητο, σταθερό, ασφαλες και με ωραία κύλιση , αλλά πραγματική BMW δεν είναι, καλό για Audi σίγουρα ναι.
Χθες έβλεπα το ceed που μου αρέσει πολύ στο τεστ αυτό , αν δείτε τα πήγε σχεδόν πανομοιότυπα με τα X , να υποθέσω πως έχει σπορ συμπεριφορά ; Sheer driving pleasure και αυτό ίσως , μάλλον έχει βάλει το χεράκι του το πρώην αφεντικό της Μ division.
Εννοείται οι απόψεις μου δεν είναι θέσφατο , αυτή είναι η εντύπωση που αποκομίζω , δεν έχω οδηγήσει σύγχρονη BMW , αλλά δεν έχω ματαδει κάποια παλιά να υποστρεφει σαν Corolla με χαλασμένες αναρτήσεις.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
To test δεν έχει καμία σχέση με στροφιλίκια, ούτε με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε στριφτερές διαδρομές. Δείχνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μόνο σε εμπόδιο που εμφανίζεται στον δρόμο σου και πρέπει να το αποφύγεις αμέσως. Τελείως διαφορετικα τα δύο πράγματα.
Για να αξιολογήσεις οποιοδήποτε αμάξι πρέπει να πιάσεις τιμόνι! Διαφορετικά είσαι ειδικός του πληκτρολογίου!
Αυτό λέω πάντα! -
Το οποίο τεστ είναι κι αυτό που μας ενδιαφέρει για να κινούμαστε με ασφάλεια. Τα στροφιλίκια και οι πίστες είναι για όσους αναζητούν οδηγική απόλαυση και ρισκάρουν την ακεραιότητά τους και των υπολοίπων.
-
Επειδή σε καθημερινή βάση μας πετάγονται άνθρωποι και διαφορα ζώα στον δρόμο με 80 χλμ την ώρα...
Προσωπικά εάν έχω μέσα οικογένεια και πεταχτεί ζώο ενώ πηγαίνω με 80 ούτε που θα στραβοτιμoνιασω...Για να μην παρεξηγηθώ να προσθέσω ότι σέβομαι τα ζώα περισσότερο από πολλούς ανθρώπους...
Σιγά όμως μη ρισκάρω να σκοτωθούν τα παιδιά μου για να αποφύγω οποιοδήποτε ζώο για να μην πω και άνθρωπος και φανώ κάπως...
Από την άλλη πλευρά ομολογώ ότι αν είμαι μόνος στο αμάξι και πεταχτεί μπροστά μου παιδάκι θα ρισκάρω και να σκοτωθώ κάνοντας και την πιο ακραία μανούβρα για να το σώσω.
Φέρνω δύο εκ διαμέτρου αντίθετα παραδείγματα για να δείξω την οπτική μου.
Επί της ουσίας...όλα τα παραπάνω είναι για πέταμα. Γιατί παίζουν 1000 παράγοντες για το τι θα γίνει: θα προλάβεις να το δεις; Θα προλάβεις να αντιδράσεις; Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο οδηγός; σε τι απόσταση θα είναι αυτό που θα σου πεταχτεί; Το οδόστρωμα θα είναι βρεγμένο; Σε τι κατάσταση θα βρίσκεται; Τα λάστιχα θα είναι ζεστά ή κρύα; πόσο φθαρμένα θα είναι; Τα φρένα και τα τακάκια; Το αμάξι άδειο ή φορτωμένο; Να συνεχίσω;;
Να χαμε να λέγαμε δλδ... -
Όλα αυτά που λες είναι πολύ σωστά. Δεν αναιρούν όμως το γεγονός ότι αν δύο ανταγωνιστικά μοντέλα έχουν διαφορά στη δοκιμασία, θα πρέπει να το λάβει υπόψη του ο υποψήφιος αγοραστής. Σε κάθε περίπτωση, το να τα πηγαίνει καλά ένα μοντέλο είναι υπέρ του.
-
Τα πράγματα είναι τόσο απλά που σε κάνει να απορείς με μερικούς συλλογισμούς
Το τυποποιημένο τεστ αποτυπώνει μια πτυχή της ενεργητικής δυναμικής του οχήματος. Στη συγκεκριμενη δοκιμή, λοιπόν, ορισμένα τετράτροχο μεταξύ αυτών και των Βαυαρών -πιθανόν- να εμφανιζουν δυσλειτουργία στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων ευστάθειας.
Το θέμα είναι ότι η δυσλειτουργία αυτή εν γενεί εκθέτει τη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος όταν αυτό καλείται να αλλάξει κατεύθυνση χωρίς την αρωγή των βοηθημάτων. Η συμπεριφορά αυτή δεν θα ήταν αποδεχτή για bmw του -όχι πολύ μακρινού- παρελθόντος. Για Audi & Opel πιθανό να μην είχε γραφτεί αράδα, για bmw πρέπει να γραφτούν πολλές
Over n out
BMW FORUM