-
Και σήμερα με ξαναπήραν! Ε κάπου έλεος δλδ!
Αφού της τα έψαλλα λίγο (τι φταίει αυτή;) της λέω αν ήθελα να έκανα την 300άρα κατευθείαν που μου δίνουν από το site. Και τι μου λέει; Α θα πληρώσετε penalty γιατί το συμβόλαιο σας λήγει τον Μάϊο! Θα πληρώσω επιπλέον αν αλλάξω πρόγραμμα στον ίδιο πάροχο που ο ίδιος μου το προσφέρει!
Ρε τι ναρκωτικά παίρνουν εκεί στο Μαρούσι;;;; -
@xenos said in Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;:
Και σήμερα με ξαναπήραν! Ε κάπου έλεος δλδ!
Αφού της τα έψαλλα λίγο (τι φταίει αυτή;) της λέω αν ήθελα να έκανα την 300άρα κατευθείαν που μου δίνουν από το site. Και τι μου λέει; Α θα πληρώσετε penalty γιατί το συμβόλαιο σας λήγει τον Μάϊο! Θα πληρώσω επιπλέον αν αλλάξω πρόγραμμα στον ίδιο πάροχο που ο ίδιος μου το προσφέρει!
Ρε τι ναρκωτικά παίρνουν εκεί στο Μαρούσι;;;;Χαχα κλαιω...δεν την ρωτησες αν ειναι σιγουρα απο τον ΟΤΕ?
Ετσι για πλακα και αν εχεις χρονο κανε μεσω site συνομιλια.
Πρωτη φορα ακουω να θες να κανεις ανανεωση/αναβαθμιση του προγραμματος και να σου λεει ο αλλος οτι μπορει να πληρωσεις πεναλτι.
Τραγωδια... -
Δεν ξέρω τι θα γίνει αργότερα, αλλά μέχρι στιγμής η Vodafone τα σπάει. Απαντάνε στα τηλέφωνα, δίνουν λύσεις σε ότι ζητήσω και όλα τρέχουν απρόσκοπτα. Πλέον αναμένω να παραλάβω router, το κινητό πέρασε σε Vodafone, πέρασε και το σταθερό στην Vodafone και το κυριότερο θα μου στείλουν τον εξοπλισμό στο γραφείο.
Ούτε στο ποιο τρελό μου όνειρο δεν φανταζόμουν ότι μέσα σε 5 μέρες θα είχαν όλα σχεδόν τελειώσει.
Και η NOVA απλά το έχει κλείσει το μαγαζάκι της.
-
Και η Nova περιμένει ρούτερ από τη Vodafone για να σου απαντήσει.... Εσύ τι νόμιζες;
-
Μιας και συζητάμε για internet στην Ελλάδα να σας πω και εγώ στα γρήγορα την ιστορία μου με την μετάβαση από Vodafone σε Cosmote. Στην vodafone για χρόνια είχα 24αρι που στο σπίτι εφτανε περίπου 12-13. Συνδυαστικό πακέτο με παροχές σε δύο κινητά έβγαινε σε ένα χ ποσό. Άμα χρειαστεί το λέω. Είχα ζητήσει να πάω σε 50αρι η 100 ftth (περίπου ένα χρόνο ρωτούσα) άλλα τόσο από τηλεφωνο όσο και από κατάστημα μου λέγανε πως δεν φαίνεται να υποστηρίζει η οικοδομή μου (γελάει ο κόσμος - δεν μένω σε χωριό).
Το καλοκαίρι λοιπόν είχε βγάλει κάποιες προσφορές η cosmote και είδα πως είχα φθηνότερη τιμή από όσο έδινα στην voda με ίδιες παροχές στα κινητά και 100άρι οπτική οπότε είπα να το προχωρήσω. Κάθισα υπολόγισα πέναλτυ από αποχώρηση και σπάσιμο 3 συμβολαίων και τέλος πάντων πήγα και έκανα αίτηση δια ζώσης σε κατάστημα. Στο δια ζώσης δεν μπορούν να το πάρουν πίσω όπως γίνεται εάν έκανα την αίτηση τηλεφωνικά.
Ε λοιπόν δέχομαι τηλέφωνο από vodafone και με ρώτησε γιατί θέλω να φύγω. Είπα ότι δεν μου δίνεται καλύτερη ταχύτητα και βρήκα στην cosmote φθηνότερα και γρηγορότερα. Μου λέει ότι κάνανε λάθος όλοι και μπορώ να βάλω κανονικά 100 και σε αυτούς με οπτική και μου έκανα προσφορά για 200αρι με κινητά άπειρα όλα που συνολικά έβγαινε χαμηλότερα και από την cosmote + οτι θα απορροφούσαν το πέναλτι που θα είχα απο την cosmote (αφού έκανα αίτηση και δεν γυρνούσε) αλλα και τα δικά τους πέναλτι. Γενικά έδωσε ρέσστα ο μαν.Καταλήγω ότι κατα καιρούς παίζουν καλές προσφορές που μπορεί ο καθένας να κάνει έρευνα και αν τον συμφέρει να προχωρήσει. Η μόνη λύση είναι να κάνεις αίτηση φορητότητας αλλιώς δεν συγκινουνται!
ΥΓ τελικά παρέμεινα cosmote!
-
Και ναι! 30 μέρες μετά βρήκα αναπάντητη κλήση στο σπίτι από την NOVA.
Και φυσικά είναι τόσο στόκοι που ενώ τους είχα επισημάνει δύο φορές να με καλέσουν στο κινητό, με πήραν στο σταθερό το πρωί.
Πόσο στόκοι μπορεί να είναι;Ποιος ξέρει τι σκατά ήθελαν αφού πλέον μου ήρθε και λογαριασμός από Vodafone.
-
Ψηφιακή μετάβαση...
χμμμ...αυτή λοιπόν είναι η φοβερή και τρομερή VDSL 100άρα;
χμμμ... εντάξει, τίποτα το συναρπαστικό.Η Vodafone δίνει εγγύηση για 93Mbps ... και κλείδωσα στα 76Mbps (actual rate) με 86Mbps (attainable rate).
Από το μπαλκόνι βλέπω το ΚΑΦΑΟ που είναι στα 50 μέτρα.
50 μέτρα δημόσιος χαλκός με χαλκό παλιάς πολυκατοικίας και τα προπολεμικά καλώδια του διαμερίσματος ξεσκίζουν την γραμμή. Λογικό. Έτσι όπως είναι ο μουσειακός χαλκοκατανεμητής του κοινόβιου πάλι καλά που παίζει το ίντερνετ.O router, ένα Κινέζικο ρημάδι της ZTE κλειδωμένο σε όλα, κανένα πείραγμα στο interface του, και αν κρίνω από την ποιότητα κατασκευής αναρωτιέμαι πόσο καιρό θα αντέξει.
Κατά τα άλλα η Vodafone τα έκανε όλα σε 10 εργάσιμες. Αυτό ήταν θετικό στοιχείο, όπως και η τιμή σε σύγκριση με την ADSL.
-
Δε βλέπω να μακροημερευει η Vodafone για τον Στορμ.
-
χε!χε! Όχι ρε συ. Δεν ασχολούμαι πολύ με τους παρόχους. Ξέρω ότι πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες οπότε δεν περιμένω και πολλά από δαύτους.
Εγώ ανησυχούσα μήπως κλειδώσει το ρημάδι κάτω από 50Mbps. Με τις υποδομές που έχει η Ελλάδα θα ήταν και αυτό μία πιθανότητα.
Τα 75Mbps είναι καλά για μένα και για τη χρήση που κάνω.Βρήκα στο γνωστό φόρουμ και το κωδικό του root για τον router και παίζω λιγάκι, μέχρι να τα "ξεσκίσω" όλα...
-
Θεωρώ φίλε Στορμ πως οι εταιρείες αυτές κινούνται πλέον συντεχνιακά ως καρτελ και στην πραγματικότητα έχουν μοιραστεί μια πίτα σε λίγα κομμάτια. Εμάς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ίδιο μας έρχεται ανεξάρτητα σε ποιο κομμάτι είμαστε. Αυτή την στιγμή έχω cosmote για σταθερό και τηλεόραση και δύο κινητά (ένα στη Vodafone και ένα στη wind. ) Μαμησετα.
-
Στην ουσία και εγώ Cosmote έχω αφού το DSLAM που πέφτω είναι της Cosmote. Οπότε σε όποιο πάροχο πήγαινα δεν θα άλλαζε κάτι. Απλά η Nova αδιαφόρησε εντελώς, η Cosmote ήταν ποιο ακριβή, οπότε ο κλήρος έπεσε στην Vodafone που απάντησε με την μία στο τηλέφωνο. Στην ουσία αυτό με έκανε να περάσω σε VDSL. Μόλις πήρα τηλέφωνο στο 13830 κατευθείαν απάντησε η εξυπηρέτηση πελατών. Αν με έβαζαν αναμονή και στο περίμενε και το πες στο ρομπότ τι θέλεις... θα το είχα κλείσει.
Συντεχνιακά λοιπόν και τα έχουν βρει μεταξύ τους οι τρεις εταιρείες και μηδέν ανταγωνισμός.
Τουλάχιστον αφήσαμε στο παρελθόν τους μήνες και τα χρόνια αναμονής για μία τηλεφωνική ενεργοποίηση. Κάτι είναι και αυτό.
-
@storm said in Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;:
Στην ουσία και εγώ Cosmote έχω αφού το DSLAM που πέφτω είναι της Cosmote. Οπότε σε όποιο πάροχο πήγαινα δεν θα άλλαζε κάτι. Απλά η Nova αδιαφόρησε εντελώς, η Cosmote ήταν ποιο ακριβή, οπότε ο κλήρος έπεσε στην Vodafone που απάντησε με την μία στο τηλέφωνο. Στην ουσία αυτό με έκανε να περάσω σε VDSL. Μόλις πήρα τηλέφωνο στο 13830 κατευθείαν απάντησε η εξυπηρέτηση πελατών. Αν με έβαζαν αναμονή και στο περίμενε και το πες στο ρομπότ τι θέλεις... θα το είχα κλείσει.
Συντεχνιακά λοιπόν και τα έχουν βρει μεταξύ τους οι τρεις εταιρείες και μηδέν ανταγωνισμός.
Τουλάχιστον αφήσαμε στο παρελθόν τους μήνες και τα χρόνια αναμονής για μία τηλεφωνική ενεργοποίηση. Κάτι είναι και αυτό.
εχεις δικιο, εως ενα βαθμο ομως. Ναι στον χαλκο εως το dslam δεν αλλαζει κατι, αλλα το backbone του καθενος και οι διασυνδεσεις με το εξωτερικο εχουν χαοτικες διαφορες
-
Καλά τα λες. Εννοούσα ότι πέφτω σε Dslam της Cosmote και όχι της Vodafone. Φυσικά τα backbone δίκτυα διαφέρουν. Η Cosmote έχω ακούσει ότι είναι ποιο δυνατή στα backbone σε σύγκριση με τους άλλους δύο. Αλλά εγώ απορρίπτω την Cosmote λόγω B2B επαφών που έχω και γνωρίζω κόσμο λόγω επαγγέλματος.
-
@storm said in Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;:
Καλά τα λες. Εννοούσα ότι πέφτω σε Dslam της Cosmote και όχι της Vodafone. Φυσικά τα backbone δίκτυα διαφέρουν. Η Cosmote έχω ακούσει ότι είναι ποιο δυνατή στα backbone σε σύγκριση με τους άλλους δύο. Αλλά εγώ απορρίπτω την Cosmote λόγω B2B επαφών που έχω και γνωρίζω κόσμο λόγω επαγγέλματος.
εννοεις οτι οι υπαρξη των επαφων σου σε αποτρεπει απο το να επιλεξεις κοσμοτε ή σε προτρεπει προς αλλη εταιρεια;
Ειχα γυρισει διαφορα δικτυα και επεστρεψα κοσμοτε οταν ειδα usage graphs του backbone της κοσμοτε. Ειπα τοτε, "εδω ειμαστε για παντα" -
Εννοώ ότι με την εταιρεία ΟΤΕ/Cosmote δεν θέλω πάρε/δώσε για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είναι προσωπικοί οι λόγοι και όχι τεχνολογικοί ή κόστους υπηρεσιών/προϊόντων.
-
Άστα στορμ, άμα πιάσουμε τους προσωπικούς λόγους, πρέπει να τα κόψουμε όλα. Μόνο με απατεώνες καρχαρίες έχουμε να κάνουμε παντού. Έτσι είναι ο καπιταλισμός.
-
@xenos said in Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;:
Άστα στορμ, άμα πιάσουμε τους προσωπικούς λόγους, πρέπει να τα κόψουμε όλα. Μόνο με απατεώνες καρχαρίες έχουμε να κάνουμε παντού. Έτσι είναι ο καπιταλισμός.
χμμμ... λες για αυτό να τα έχω κόψει όλα;
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;