-
Μετά από 214.000χλμ/14 χρόνια (σχεδόν) και το σετ συμπλέκτη στο Opel Astra H GTC 1.8 (5άρι σασμάν μηχανικό) δεν δείχνει εμφανή σημάδια κόπωσης/πατιναρίσματος, ανεβάζει κανονικά στροφές και πιάνει τα χαω που προβλέπονται για δεδομένες στροφές κινητήρα. Το αμάξι οδηγείται συνήθως με 1 άτομο, κάποιες φορές με 2 και με μέτριο βάρος αποσκευών ενώ ποτέ δεν έχει ρυμουλκήσει φορτίο (τα γράφω αυτά ως προς τις συνθήκες χρήσης). Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να μου βγάλει άλλα 50-70.000 χλμ με αυτό το σετ συμπλέκτη.
Γενικότερα πόσο είναι χονδρικά το μάξιμουμ που μπορεί να πάει σε ΙΧ βενζίνης με μηχανικό σασμάν ένα σετ συμπλέκτη; -
Δεν υπάρχει μαξιμουμ. Μπορεί να μην αλλακτει και πότε σε όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου ακόμη και με 500+ χιλιάδες χλμ αν αντέξει το ρουλεμάν του. Είναι καθαρά θέμα χρήσης. Πάντως οτιδήποτε πρόβλημα έχει θα προειδοποιήσει.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν το αμάξι δεν το χρησιμοποιείς πολύ στην πόλη κι εφόσον κάνεις σωστή λειτουργία,δηλαδή δε μένεις με πατημένο συμπλέκτη πολύ ώρα,και δεν τραβάς φορτία μπορεί να αντέξει πολλά χιλιόμετρα.Εγώ θα τον αλλάξω επειδή έχει γίνει πιο σκληρό το ποδοστήριο,και για 'ψυχολογικούς λόγους' να μη 'μείνω' σε κανένα χωριό και άντε να βρω συνεργείο...Ελπίζω μόνο να μην πέσω σε'αστοχία υλικού' και πάθω καμία νίλα με καινούριο σετ
-
@lazarefa
Για κάποια μοντέλα της mercedes υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μέτρησης της φθοράς του δίσκου
(αφού σηκωθεί το όχημα), με χρήση ενός απλού ελάσματος, όπως φαίνεται στη λινκ:
https://www.hanshehl.de/engtipp16.htm
Έλεγξε μήπως ισχύει κάτι ανάλογο και για το δικό σου. -
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις χρήσιμες πληροφορίες. Απλά προβληματίστηκα λίγο από το γεγονός ότι προσωπικά παντού ακούω για αλλαγές συμπλέκτη από γελοία χαμηλά χλμ (πχ 70.000) μέχρι το πολύ 200-250.000 (σε ελάχιστες περιπτώσεις) κι έτσι επειδή εγώ οδεύω προς τις 250.000 χλμ (γεροί να μαστε εγώ και το αυτοκίνητο) αναρωτήθηκα πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις χρήσιμες πληροφορίες. Απλά προβληματίστηκα λίγο από το γεγονός ότι προσωπικά παντού ακούω για αλλαγές συμπλέκτη από γελοία χαμηλά χλμ (πχ 70.000) μέχρι το πολύ 200-250.000 (σε ελάχιστες περιπτώσεις) κι έτσι επειδή εγώ οδεύω προς τις 250.000 χλμ (γεροί να μαστε εγώ και το αυτοκίνητο) αναρωτήθηκα πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει...Γελοία τα 70.000? Δεν έχεις δει τίποτα μου φενεται. Τα 70.000 για έναν ατσουμπαλο οδηγό μέσα στη πόλη είναι μια χαρά. Έχεις δει άσχετους κάθε φύλου και ηλικιας να καίνε δίσκο κάθε 10 με 15.000?
Επίσης ναι μεν ένα σετ με 250.000 χλμ πάει ακόμη χωρίς ορατο πατιναρισμα, όμως έχεις βαρύ πεντάλ πλέον και κακή αίσθηση γενικά. Όταν αλλάξεις με καινούριο θα καταλάβεις την διαφορά σε αίσθηση, και θα αντιληφθείς ότι τελικά ο παλιός πατιναρε καπως.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αγόρασα σήμερα ένα σετ valeo για να το αλλάξω την άλλη εβδομάδα.Επειδή κάποιες φορές τρίζει το δίχαλο του συμπλέκτη λέω να πάρω ένα καινούριο να βάλω.Έχει πάρει κάποιος της Metalcaucho προϊόντα;Βρήκα δίχαλο με 12 ευρώ,όταν το γνήσιο από την αντιπροσωπία έχει 50€.Είναι αξιόπιστο όμως ή θα ξανανοίγουμε το συμπλέκτη και θα πληρώνω πάλι εργατικά;
-
Άλλαξα σήμερα συμπλέκτη στο peugeot 307 1400cc
Σετ δίσκος,πλατό,ρουλεμάν Valeo 70€
Γνήσιο δίχαλο συμπλέκτη 42€
Βαλβολίνες Total 75-80 2x1lt 15€
Τσιμούχες ημιαξονίων,τσιμούχα βολάν,σωληνωτός οδηγός συμπλέκτη, 25€
Καθαρίστηκε το βολάν,το καβούκι,ο αισθητήρας βολάν κλπ
Εργασία 120€. -
Πολύ καλή τιμη πιστεύω. €250 μου έχουν πει για το Panda (τα οποία τα βρίσκω πολλά), για δίσκο Valeo ή κάτι τέτοιο (όχι Fiat) σε εξειδικευμένο συνεργείο.
-
Κι εγώ σ'εξειδικευμένο το πήγα,και μπροστά μου έγινε όλη η εργασία.
-
Για yaris 1.3 (2006), ζήτησε η toyota 350ε. Καλή δεν είναι η τιμή για επίσημο επισκευαστή;
Έχει αρχίσει να μην παίρνει την όπισθεν εύκολα και μας είπαν δίσκος. Παίζει να είναι τπτ άλλο;
Το θέμα με αυτό το αμάξι είναι ότι από την αρχή ο συμπλέκτης είχε μικρή διαδρομή και έπιανε χαμηλά. Αυτό παίζει να διορθωθεί; Πιστεύω σε μεγάλο βαθμό αυτό έφταιξε για την πρόωρη φθορά (σε συνδυασμό με μέτριο οδηγό).
-
Αν ο συμπλέκτης είναι υδραυλικός, δεν ρυθμίζεται, οπότε θα πιάνει εκεί που έπιανε και πριν. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος πρόωρης φθοράς. Η κακή χρήση του προφανώς και είναι. Πόσα χλμ έχει και μιλάς για πρόωρη φθορά;
-
Σε όλα τα Yaris είναι υδραυλικός και δεν ρυθμίζεται, αν όμως έχει κοινά υγρά με τα φρένα και αυτά έχουν χρόνια να αλλαχθούν και περιέχουν υγρασία τότε και ο συμπλέκτης δεν λειτουργεί σωστά, ακόμα και ανεξάρτητο να είναι το υδραυλικό κύκλωμα του συμπλέκτη με υγρά 10ετίας το πρόβλημα είναι σίγουρο δεδομένου ότι τα υγρά των φρένων είναι υγροσκοπικά.
-
Ρε γμτ από καινούριο έπιανε πολύ χαμηλά (έχει και μικρή σχετικά διαδρομή). Τα χλμ είναι 59κ, αλλά το οδηγεί η μάνα μου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια ακόμα κ εμένα με ενοχλεί γιατί πρέπει να πατήσω γκάζι αρκετά νωρίτερα από το ξεκίνημα για να φύγω σωστά.
-
Όταν ο δίσκος είναι καινούργιος πιάνει χαμηλότερα από όταν έχει φθορά.
-
Καλησπέρα έχω ένα ecosport diesel titanium από τον Ιούνιο του 17.εχω διανύσει 57.000 k. Τον τελευταίο καιρό βλέπω δεν μπαίνει αρκετά συχνά καλά η όπισθεν, ίσως χρειασθεί 2 η 3 φορές για να κουμπώσει. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι φαίνεται να είναι πρόβλημα στο σετ αμπραγιάζ,αλλα σε κάθε περίπτωσηγια την διάγνωση της αιτίας απαιτείται αποσυναρμολογηση του κιβωτίου ταχυτητων. Κι ότι αν είναι πρόβλημα στο σετ αμπραγιάζ είναι εκτός εγγύησης. Δικαιολογείται ρε παιδιά τέτοιο πρόβλημα στα χιλιόμετρα αυτά;; Ευχαριστώ.
-
Πρώτο βήμα θα είναι να αλλάξεις βαλβολίνες με κάτι ποιοτικό...άφησε τες να δουλέψουν κάποια χιλιόμετρα και αν επιμένει το πρόβλημα τότε θα ψαχτείς παραπάνω. Έχω παρατηρήσει σε κάποια καινούργια ότι βάζουν σπορέλαιο αντί για βαλβολίνη ίσως για να γλυτώσουν κάποιο κόστος. Εγγύηση δεν έχεις? Ή μήπως έπιασαν την καραμέλα της κακής χρήσης και φυσιολογικής φθοράς?
-
Έχω παρατηρήσει σε κάποια καινούργια ότι βάζουν σπορέλαιο αντί για βαλβολίνη
Αυτο πως το καταλαβες?
-
Καλησπέρα έχω ένα ecosport diesel titanium από τον Ιούνιο του 17.εχω διανύσει 57.000 k. Τον τελευταίο καιρό βλέπω δεν μπαίνει αρκετά συχνά καλά η όπισθεν, ίσως χρειασθεί 2 η 3 φορές για να κουμπώσει. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι φαίνεται να είναι πρόβλημα στο σετ αμπραγιάζ,αλλα σε κάθε περίπτωσηγια την διάγνωση της αιτίας απαιτείται αποσυναρμολογηση του κιβωτίου ταχυτητων. Κι ότι αν είναι πρόβλημα στο σετ αμπραγιάζ είναι εκτός εγγύησης. Δικαιολογείται ρε παιδιά τέτοιο πρόβλημα στα χιλιόμετρα αυτά;; Ευχαριστώ.
Μην αλλάξεις τίποτα , έτσι είναι τα ford , δυο είχα 1η , όπισθεν ιδίως με κρύο σασμάν δύσκολα τις παίρνουν , βάζεις πρώτα μια 2α έρχονται οι άξονες/ γρανάζια στην θέση τους, αφήνεις πατάς συμπλέκτη και μετά βάζεις 1η ή όπισθεν όταν ζεσταίνονται όλα κουμπώνουν τέλεια .
Λογικά έχεις αλλάξει μια φορά υγρά φρένων ,στο σασμάν άραγε τα τζιμάνια της αντιπροσωπείας έκαναν εξαέρωση; τα δικά μου τουλάχιστον είχαν εξαερωτήρα στο σασμάν.
-
Λογικά έχεις αλλάξει μια φορά υγρά φρένων ,στο σασμάν άραγε τα τζιμάνια της αντιπροσωπείας έκαναν εξαέρωση; τα δικά μου τουλάχιστον είχαν εξαερωτήρα στο σασμάν.
Το τρομπακι συμπλεκτη εννοεις?
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ