-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Σιγουρα εχει καλυτερη ποιτητα κατασκευης, καλυτερη ασφαλεια παθητικη και ενεργητικη, απο φιλο που την πηρε για test drive στα πολλα χιλιομετρα δεν εμπνεει την ιδια ασφαλεια με την merc. η τελικη της δεν φτανει καν στα 250 ενω αμφισβητω το πως θα ανεβαζει μετα τα 200.
Και εχει και την μεταλλικη οροφη η οποια ειναι τρομερο προσον.Σε ποια αντιπροσωπεια υπαρχει διαθεσιμη η Spider 3.2 για test drive???
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Πλεον οταν βλεπεις Boxster στο δρομο θεωρεις οτι ειναι μεταχειρισμενη... Παντως η Boxster S με τον κινητηρα των 290 ιππων πρεπει να ειναι πολυ γρηγορη
Βγαινουμε λιγο εκτος θεματος αλλα πιο το προβλημα να εχεις μετχ Boxster? Ισα ισα που τους εχουν φτιαξει και οποια προβληματα ειχαν σχετικα με οροφες, εναν αισθητηρα (δεν θυμαμαι ονομα θα το ψαξω αργοτερα ο οποιος διορθωνοταν μεσα στην εγγυηση) κλπ. Και οταν μιλαω για Boxster μιλαω παντα για την S η οποια ειναι οντως γρηγορη και για το καινουργιο μοντελο οχι το παλιο.
Κοινωνικο θεμα φιλος.
Μεταχειρισμενο Boxster για πολλους ειναι ιδιοκτητη που λιμοκτονει και δεν εχει δευτερο σωβρακο να φορεσει και χρωσταει παντου. Ξερω πολυυυυ κοσμο που εχει παρει Boxster και 911 μεταχειρισμενες ενοειται και δεν τις τρεχουν καθολου μηπως και χαλασει τιποτα και μετα δεν εχουν λεφτα να το φτιαξουν.αυτο δεν ισχυει μονο για τις Πορσε ομως ε?
-
Σορυ εννοουσα την coupe...
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
...και ας ήταν/είναι η SLK καλύτερο αυτοκίνητο και με μεταλλική οροφή.
Ρε καρντάση εξήγα και σε μας τους ταπεινούς τι καλύτερο έχει η SLK εκτός από την αναλογία κιλά/ίππο; Δεν έχω διαβάσει βέβαια σχετική δοκιμή για SLK 350 και spider 3,2, αλλά απ΄όσο θυμάμαι σε σύγκριση SLK και brera δεν υπήρχε ιδιαίτερο δίλημμα σχετικά με την οδική συμπεριφορά.
'Ας ήταν/είναι' έγραψα, που σημαίνει ότι δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο, σε οποιοδήποτε τομέα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η SLK έχει μεταλλική οροφή, που σίγουρα έχει κάποια πλεονεκτήματα στην χρήση. Είπα ότι θα έπαιρνα την Alfa κυρίως λόγω περιορισμένης κυκλοφορίας (αυτό βρίσκω σαν σημανικότερο πλεονέκτημα). Σαν αυτοκίνητο νομίζω ότι δεν είναι αυτό που ψάχνω, όπως και η SLK και για σένα και για μένα.
-
οχι ισχυει και για τα κομπρεσορια....
αλλα εχεις δει ποτε SLK 320 παλιο μοντελο ?
Αλλο να εχεις porsche και αλλο μερσεντες.
Πληροφοριακα το SLK 350 ειναι στα ιδια με το προηγουμενο 911 οσον αφορα τις επιδοσεις. Μετα τα 250 θα το χασεις για λιγο αλλα θα την συναντησεις παρακατω. Το ιδιο πρεπει να ισχυει και για την τελευταια 911 που εχει 5 αλογα παραπανω. -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Σιγουρα εχει καλυτερη ποιτητα κατασκευης, καλυτερη ασφαλεια παθητικη και ενεργητικη, απο φιλο που την πηρε για test drive στα πολλα χιλιομετρα δεν εμπνεει την ιδια ασφαλεια με την merc. η τελικη της δεν φτανει καν στα 250 ενω αμφισβητω το πως θα ανεβαζει μετα τα 200.
Και εχει και την μεταλλικη οροφη η οποια ειναι τρομερο προσον.Σορυ εννοουσα την coupe...
Η ποιοτητα κατασκευης μπορει ειναι αρκετα υποκειμενικο, οποτε δεν εμμενω. Ομως αμφισβητω σοβαρα οτι ο φιλος σου καταλαβε την παθητικη ασφαλεια απο το test drive και με δυσκολευει το πως τον εμπνεει η merc στα πολλα και οχι η brera. Σε ποια αντιπροσωπεια πηρε την 3.2 Brera για test drive ο φιλος σου και για ποση ωρα την ειχε?
Αληθεια, αμφισβητεις πως ενα αυτοκινητο coupe 260 ιππων 3.200 κυβικων που διακοσαριζει με 4 (απο τις 6) ανεβαζει μετα τα 200?
-
Φιλος εχει εδω και δυο μηνες την SLK 350.Ειναι πολυ ευχαριστημενος ,λεει οτι ειναι σπορ χωρις να ειναι κουραστικη και οτι το γκαζι ειναι ατελειωτο...Πολυ καλη ποιοτητα αλλα ο συνδυασμος τοσης δυναμης με πισω κινηση και ελληνικους δρομους θελει οικονομια με το γκαζι...
-
ola osa exeis epileksei mou fainonte mia xara...plin ths metaxeiro boxster(ek germanias ennow)....an mporouses gia ellinikh 987 allazei to thema..!
Erotisi:Posa kila einai h alfa?
eeklishsorry gia greeklish
-
Η Brera 3.2 (1630kg) κάνει το 0-100 km/h σε 6,8sec με κανονική 95 οκτανίων βενζίνη ενώ η 2.2 (1470kg) σε 8,6sec.
-Είναι 110 kg ελαφρύτερη απο την 159 3,2 και το κιβώτιο της έχει την αλλαγή απο 2η σε 3η στα 97-98 χλμ/ω, κάτι που ζημιώνει το 0-100 και φαίνεται στο 0-60 Μph οπου είναι κατά 4 δέκατα ταχύτερη σε αντίθεση με πολλά σπορ που ακολουθούν το τέχνασμα της αλλαγής στα 101-102 km/h που ναι μεν βελτιώνει το 0-100 κατά 3 δέκατα περίπου αλλά αυτό χαλάει τις σχέσεις με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ρεπρίζ με 2η ή 3η.
-Πλαίσιο 20% πιο άκαμπτο απο την 159, 55% πιο άκαμπτο απο την 911 και 210% πιο άκαμπτο απο την SL.
-Διπλά ψαλίδια (με διαφορετικές ρυθμίσεις για καλύτερη απόκριση), εξελιγμένο multilink (διαφορετικής γεωμετρίας απο της 159 για καλύτερη αντιμετώπιση των ανωμαλιών με την χρήση αμορτισέρ μεγάλης διαμέτρου και σκληρότερων ελαστικών συνδέσμων) με μικρότερα αναρτώμενα βάρη και εξελιγμένη κινηματική που βελτιώνει την απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά pentalink και u-link multilink των Porsche και BMW αντιστοίχως.Clarkson says, 'New definition of insanity....someone who looks at a Brera and then buys something else...'
-
Ega8etos says, 'New definition of insanity... someone who drives a Brera and then... buys it'
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Η Brera 3.2 (1630kg) κάνει το 0-100 km/h σε 6,8sec με κανονική 95 οκτανίων βενζίνη ενώ η 2.2 (1470kg) σε 8,6sec.
-Είναι 110 kg ελαφρύτερη απο την 159 3,2 και το κιβώτιο της έχει την αλλαγή απο 2η σε 3η στα 97-98 χλμ/ω, κάτι που ζημιώνει το 0-100 και φαίνεται στο 0-60 Μph οπου είναι κατά 4 δέκατα ταχύτερη σε αντίθεση με πολλά σπορ που ακολουθούν το τέχνασμα της αλλαγής στα 101-102 km/h που ναι μεν βελτιώνει το 0-100 κατά 3 δέκατα περίπου αλλά αυτό χαλάει τις σχέσεις με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ρεπρίζ με 2η ή 3η.
-Πλαίσιο 20% πιο άκαμπτο απο την 159, 55% πιο άκαμπτο απο την 911 και 210% πιο άκαμπτο απο την SL.
-Διπλά ψαλίδια (με διαφορετικές ρυθμίσεις για καλύτερη απόκριση), εξελιγμένο multilink (διαφορετικής γεωμετρίας απο της 159 για καλύτερη αντιμετώπιση των ανωμαλιών με την χρήση αμορτισέρ μεγάλης διαμέτρου και σκληρότερων ελαστικών συνδέσμων) με μικρότερα αναρτώμενα βάρη και εξελιγμένη κινηματική που βελτιώνει την απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά pentalink και u-link multilink των Porsche και BMW αντιστοίχως.Clarkson says, 'New definition of insanity....someone who looks at a Brera and then buys something else...'
Τι σημαίνει μεγαλύτερη ακαμψία επί της ουσίας? Τι είναι η ακαμψία? Πως και απο ποιον μετρήθηκε?
Πιστεύεις δηλαδή ότι η Brera έχει πιο αποτελεσματική ανάρτηση από την Porsche και την BMW?
Μα καλά, δεν έχετε βαρεθεί να αναπαράγετε αμάσητες πληροφορίες?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τώρα είναι καλό για οποιαδήποτε Alfa να φτάσει να συγκρίνεται με Mercedes ?Μήπως το παράκανε στο Premium και ξέχασε την ...Alfa ?
Πεστα ρε nass ρε γμτ...
Ega8etos says, 'New definition of insanity... someone who drives a Brera and then... buys it'
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
'Ας ήταν/είναι' έγραψα, που σημαίνει ότι δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο, σε οποιοδήποτε τομέα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η SLK έχει μεταλλική οροφή, που σίγουρα έχει κάποια πλεονεκτήματα στην χρήση. Είπα ότι θα έπαιρνα την Alfa κυρίως λόγω περιορισμένης κυκλοφορίας (αυτό βρίσκω σαν σημανικότερο πλεονέκτημα). Σαν αυτοκίνητο νομίζω ότι δεν είναι αυτό που ψάχνω, όπως και η SLK και για σένα και για μένα.Φίλε μου απλά δεν κατάλαβα τι εννοούσες έτσι όπως το έγραψες. Όσο για τις προτιμήσεις του καθενός σίγουρα είναι σεβαστές. Κι εγώ άλλωστε αν ήμουν στην θέση του φίλου είπα ότι θα σκεφτόμουν και μια Ζ4.
Τώρα είναι καλό για οποιαδήποτε Alfa να φτάσει να συγκρίνεται με Mercedes ?
Μήπως το παράκανε στο Premium και ξέχασε την ...Alfa ?
Πεστα ρε nass ρε γμτ...
Το αγαπημένο μου Ζ4 γιατί να συγκριθεί με την SLK; Μήπως κι αυτό μάπα είναι και δείχνει κατάντια; Μάλλον όχι, απλά έχει να κάνει με το πως θες να δεις μια κατάσταση.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι σημαίνει μεγαλύτερη ακαμψία επί της ουσίας? Τι είναι η ακαμψία? Πως και απο ποιον μετρήθηκε?
Πιστεύεις δηλαδή ότι η Brera έχει πιο αποτελεσματική ανάρτηση από την Porsche και την BMW?
Μα καλά, δεν έχετε βαρεθεί να αναπαράγετε αμάσητες πληροφορίες?
Υπάρχουν πολλά Forum αλλά και τα τεχνικά θέματα εδώ για να ρωτήσεις και να μάθεις τι σημαίνει ακαμψία.
Αντί να κάθεσαι και να διαβάσζεις λοιπόν σελίδες κ σελίδες με ποσταρισμάτα ανευ ουσίας δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το φόρουμ για να κερδίσεις γνώσεις και όχι ποστ.Ναι φυσικά και πιστευώ ότι η Brera έχει πιο αποτελεσματική ανάρτηση από τις Porsche και BMW στα αντίστοιχα μοντέλα φυσικά.
Αυτό είναι προσωπική άποψη φυσικά. Εσύ όμως που εμπιστευέσαι περισσότερο το έντυπο τύπο, περίμενε και θα δεις τα πρώτα τεστ τι θα πουν.Οι πληροφορίες είναι μεταφρασμένες και επεξεργασμένες.
Αμάσητα είναι τα σχόλια σου.Εγώ περνάω ώρες διαβάζοντας, εσύ τις περνάς γράφωντας κ κρίνοντας ανευ βάσης. Με το έτσι γουστάρω και έτσι θέλω.
Τα ποσταρίσματα σου είναι μπλα-μπλα-μπλα-μπλα.
Γράφουμε για να γράφουμε.... -
Λάθος κάνεις, η SL έχει 439% πιο άκαμπτο πλαισιο απο την 159 και 511% πιο άκαμπτο απο τη βρερα, η 911 έχει 14 φορές πιο άκαμπτο πλαισιο απο την 159 και 18 φορές πιο άκαμπτο απο τη Brera.
Ακόμα και το kia Shuma του 98 έχει (ελάχιστα ομολογουμένως) μεγαλύτερη ακαμψία απο την -κλειστή- Brera.
**
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ**, αλλιώς παρακαλώ τους ακαμψιολόγους να χρησιμοποιούν τα δικά μου νούμερα. -
Υπάρχουν πολλά Forum αλλά και τα τεχνικά θέματα εδώ για να ρωτήσεις και να μάθεις τι σημαίνει ακαμψία.
Αντί να κάθεσαι και να διαβάσζεις λοιπόν σελίδες κ σελίδες με ποσταρισμάτα ανευ ουσίας δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το φόρουμ για να κερδίσεις γνώσεις και όχι ποστ.Εγώ ξέρω τι είναι ακαμψία, εσύ που έχεις γράψει ένα εκατομμύριο νούμερα λέγοντας ότι έχει μεγαλύτερη ακαμψία η brera από το τάδε αυτοκίνητο ξέρεις τι είναι η ακαμψία? Αλήθεια, πως μετρήθηκε η ακαμψία και σε ποια διεύθυνση είναι μετρημένη?
Έχει περάσει από το μυαλό σου ότι ίσως η ευκαμψία ενός πλαισίου είναι υπολογισμένη από τους μηχανικούς ούτως ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς?
Αλήθεια, θες να μου εξηγήσεις γιατί μιλάς συνέχεια για την ακαμψία λες και είναι ο μοναδικός παράγοντας που παίζει ρόλο σε ένα αυτοκίνητο?
Ναι φυσικά και πιστευώ ότι η Brera έχει πιο αποτελεσματική ανάρτηση από τις Porsche και BMW στα αντίστοιχα μοντέλα φυσικά.
Αν θες - και μπορείς - εξήγησε μου από που πηγάζει αυτή η σιγουριά σου. Επειδή δεν έχω δει κανέναν να λέει ότι προτιμάει μία Brera από την Cayman ή από μία Z4 3.0 (που είναι και 200κ.εκ λιγότερα).
Αυτό είναι προσωπική άποψη φυσικά. Εσύ όμως που εμπιστευέσαι περισσότερο το έντυπο τύπο, περίμενε και θα δεις τα πρώτα τεστ τι θα πουν.
Το ποιον εμπιστεύομαι και το απο που βγάζω τα συμπεράσματα καλύτερα να μην το προδικάζεις. Που ξέρεις, μπορεί να τα έχω οδηγήσει κιόλας.
Οι πληροφορίες είναι μεταφρασμένες και επεξεργασμένες.
Αμάσητα είναι τα σχόλια σου.Καμιά πηγή θα δούμε ή θα συνεχίζουμε να λέμε για να λέμε?
Εγώ περνάω ώρες διαβάζοντας, εσύ τις περνάς γράφωντας κ κρίνοντας ανευ βάσης. Με το έτσι γουστάρω και έτσι θέλω.
Γράφουμε για να γράφουμε....Και πως ξέρεις αν κρίνω βάσιμα ή όχι?
Εγώ τουλάχιστον δεν λέω νούμερα ούτε δίνω μισές πληροφορίες. Άλλοι τα κάνουν αυτά.
-
Παίδες, τα περί ακαμψίας εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=6783
-
Deja Vu...
Κοινώς κάπου το χω ξαναδεί...
Στο θέμα μας τώρα, η brera και η spider, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει/δει δεν με πολυπείθουν. Η mercedes δεν ήταν ποτέ της αρεσκείας μου, αλλά ομολογουμένως η slk είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, με γκάζια (η 350) και πισω κίνηση.
Δύσκολη η επιλογή ανάμεσα στα δύο μοντέλα.
Προσωπικά θα πήγαινα για κάτι άλλο, όπως αυτά που ήδη προτάθηκαν...
-
Κανένα απο τα δύο, χαλαρά Ζ4 ή Boxster.
Αν έπρεπε SONY και καλά να επιλέξω ανάμεσα στα 2 μοντέλα, θα διάλεγα την SLK, πιο γρήγορη, πισωκίνητη και εξίσου σπορ (και με 3ν^2(5%+25) % περισσότερη ακαμψία, i read it on the internet!)...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αντί να κάθεσαι και να διαβάσζεις λοιπόν σελίδες κ σελίδες με ποσταρισμάτα ανευ ουσίας δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το φόρουμ για να κερδίσεις γνώσεις και όχι ποστ.Εγώ ξέρω τι είναι ακαμψία, εσύ που έχεις γράψει ένα εκατομμύριο νούμερα λέγοντας ότι έχει μεγαλύτερη ακαμψία η brera από το τάδε αυτοκίνητο ξέρεις τι είναι η ακαμψία? Αλήθεια, πως μετρήθηκε η ακαμψία και σε ποια διεύθυνση είναι μετρημένη?
Έχει περάσει από το μυαλό σου ότι ίσως η ευκαμψία ενός πλαισίου είναι υπολογισμένη από τους μηχανικούς ούτως ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς?
Αλήθεια, θες να μου εξηγήσεις γιατί μιλάς συνέχεια για την ακαμψία λες και είναι ο μοναδικός παράγοντας που παίζει ρόλο σε ένα αυτοκίνητο?
Ναι φυσικά και πιστευώ ότι η Brera έχει πιο αποτελεσματική ανάρτηση από τις Porsche και BMW στα αντίστοιχα μοντέλα φυσικά.
Αν θες - και μπορείς - εξήγησε μου από που πηγάζει αυτή η σιγουριά σου. Επειδή δεν έχω δει κανέναν να λέει ότι προτιμάει μία Brera από την Cayman ή από μία Z4 3.0 (που είναι και 200κ.εκ λιγότερα).
Αυτό είναι προσωπική άποψη φυσικά. Εσύ όμως που εμπιστευέσαι περισσότερο το έντυπο τύπο, περίμενε και θα δεις τα πρώτα τεστ τι θα πουν.
Το ποιον εμπιστεύομαι και το απο που βγάζω τα συμπεράσματα καλύτερα να μην το προδικάζεις. Που ξέρεις, μπορεί να τα έχω οδηγήσει κιόλας.
Οι πληροφορίες είναι μεταφρασμένες και επεξεργασμένες.
Αμάσητα είναι τα σχόλια σου.Καμιά πηγή θα δούμε ή θα συνεχίζουμε να λέμε για να λέμε?
Εγώ περνάω ώρες διαβάζοντας, εσύ τις περνάς γράφωντας κ κρίνοντας ανευ βάσης. Με το έτσι γουστάρω και έτσι θέλω.
Γράφουμε για να γράφουμε....Και πως ξέρεις αν κρίνω βάσιμα ή όχι?
Εγώ τουλάχιστον δεν λέω νούμερα ούτε δίνω μισές πληροφορίες. Άλλοι τα κάνουν αυτά.
ουαου....
get a life μικρέ....
ALFA ROMEO SPIDER NEW OR MERC SLK 350?????