-
Γράφει κάποια πράγματα εδώ http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12123 καθώς και http://www.hybridcars.gr/ (δεν είναι και τόσο ενημερωμένο) αλλά αυτό για τα 5 χρόνια ...
Ψάχνω πόσο βαρύτερο είναι, 135lb πόσα κιλά είναι; Παρακάτω γράφει για 150lb.. ? (γύρω στα 70κιλά πρέπει να είναι, σωστά;) Μου αρέσει που οι Άγγλοι δεν κρύβουν τα λόγια τους, εκεί δεν έχουν και το πρόβλημα που έχουμε εμείς με τα diesel
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Γιατί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο ;
Τέλη πληρώνει 83 €...Τα υβριδικα δεν ειναι που δεν επιβαρυνονται με τελη ταξινομησης, εχουν μηδενικα τελη για 5 χρονια και κυκλοφορουν καθε μερα στο δακτυλιο???
Νομίζω ότι ο πράσινος δακτύλιος ήταν σχέδιο της ΝΔ και το Πασοκ δεν τον ψήφισε τελικά.Δεν είμαι τόσο σίγουρος.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τέλη πληρώνει 83 €...Τα υβριδικα δεν ειναι που δεν επιβαρυνονται με τελη ταξινομησης, εχουν μηδενικα τελη για 5 χρονια και κυκλοφορουν καθε μερα στο δακτυλιο???
Σε όλα ΝΑΙ
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Νομίζω ότι ο πράσινος δακτύλιος ήταν σχέδιο της ΝΔ και το Πασοκ δεν τον ψήφισε τελικά.Δεν είμαι τόσο σίγουρος.
Καληνύχτα.....
Τα υβριδικά πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα με το πρώτο Prius το μακρινό 1997. Τα μέτρα που τότε είχαν θεσπιστεί από τη Κυβέρνηση Σημίτη είναι αυτά που γνωρίζουμε.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Καληνύχτα.....
Τα υβριδικά πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα με το πρώτο Prius το μακρινό 1997. Τα μέτρα που τότε είχαν θεσπιστεί από τη Κυβέρνηση Σημίτη είναι αυτά που γνωρίζουμε.
Καλημέρα. ....Ναι μπερδεύτηκα με τα αμάξια κάτω από 140 gr co2 και εννοώ αυτό http://www.drive.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=10262&Itemid=61
-
Ο χρήστης dimitrfilop έγραψε:
Honda Jazz Hybrid από €17890
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=6251
http://carscoop.blogspot.com/2011/02/ho ... fo-on.html
Παρουσιάζεται Γενεύη και θα κυκλοφορεί Ελλάδα εντός Μαρτίου.
Αρκετά καλή τιμή. Θα έχει τελικά μηδενικά τέλη κυκλοφορίας( κάτω από 100 γραμμάρια ρύπους)?
Μειώνονται καθόλου οι χώροι(πορτμπαγκάζ, χώροι για τους πίσω) εξαιτίας του υβριδικού συστήματος?
δες λεπτομέρειες εδώ:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12649Έμαθα τηλεφωνικά ότι είναι ετοιμοπαράδοτο (εκτός από την πλούσια έκδοση που είναι προς το παρόν έτοιμη μόνο σε πράσινο) καθώς και πως πληρώνει τέλη κυκλοφορίας 83,2 euro (0,80* 104)
Η μητέρα μου ψήθηκε (έχει honda jazz 2003 cvt), για να δούμε ... -
Παιδιά όσοι έχετε το Jazz 2ης γενιάς (2008-2010) ποιά θα θεωρούσατε (αν υπάρχουν) ότι είναι τα σημαντικότερα μειονεκτήματα - προβλήματα - βλάβες του αυτοκινήτου;
-
Καλησπερα
ειμαι κατοχος ενος toyota Auris τα τελευταια χρονια αλλα επειδη η γυναικα μου δεν μπορει να το οδηγησει,λογω ογκου,
σκεφτομαι να το πουλησω και να παρω το yaris ή jazz.
και τα 2 μου αρεσουν πολυ αλλα κολαω στο γεγονος οτι το jazz ειναι 5ταχυτο.
Μπορει καποιος να μου πει, ποσες στροφες εχει ο κινητηρας του jazz 2011 στα 130km/h????
Αν γνωριζει καποιος ας με ενημερωσει,ευχαριστω. -
Μήπως θα έπρεπε πρώτα να δεις αν η γυναίκα σου μπορεί να οδηγήσει το Τζαζ? Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό για την κλάση του, αλλά έχει σοβαρότατο όγκο ιδιαίτερα πίσω, πράγμα που μειώνει την ορατότητα και δυσχεραίνει το παρκάρισμα και τις μανούβρες με όπισθεν γενικώς.
-
Θα το δουμε και το ζητημα του ογκου αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο οσο το auris.
Σιγουρα το πανω χερι το εχει η συζυγος αλλα θα θελω να γνωριζω ορισμενα χαρακτηριστικά απο το jazz. -
Ο χρήστης riffraff έγραψε:
Καλησπερα
ειμαι κατοχος ενος toyota Auris τα τελευταια χρονια αλλα επειδη η γυναικα μου δεν μπορει να το οδηγησει,λογω ογκου,
σκεφτομαι να το πουλησω και να παρω το yaris ή jazz.
και τα 2 μου αρεσουν πολυ αλλα κολαω στο γεγονος οτι το jazz ειναι 5ταχυτο.
Μπορει καποιος να μου πει, ποσες στροφες εχει ο κινητηρας του jazz 2011 στα 130km/h????
Αν γνωριζει καποιος ας με ενημερωσει,ευχαριστω.Απ' όλα τα χαρακτηριστικά χρήσης του αυτοκινήτου μόνο αυτό σε ενδιαφέρει;
Μπορείς να ρωτήσεις κι εδώ http://www.jazzmania.gr/ -
Ο χρήστης riffraff έγραψε:
Αν γνωριζει καποιος ας με ενημερωσει,ευχαριστω.3.975 σ.α.λ. στο 1,2 με 5η και 130
4.101 σ.α.λ. στο 1,4 με 5η και 130To 100άρι Yaris με 130 χλμ./ώρα και 6η δουλεύει στις 3.385 σ.α.λ.
Τα νούμερα που δου δίνω αφορούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ταχύτητες, όχι ένδειξη κοντέρ.
[Το θέμα συγχωνεύτηκε στο ήδη υπάρχον θέμα του Jazz, μιας και το μοντέλο του 2011 είναι απλό facelift]
-
Το 1.2 έχει πιο μακριά 5η ?!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το 1.2 έχει πιο μακριά 5η ?!Έχει ΠΟΛΥ πιο μακρυά γρανάζια 3ης, 4ης, 5ης (γρανάζια 1ης και 2ης είναι ίδια) και ΛΙΓΟ πιο κοντό διαφορικό (4,625 το μικρό - 4,294 το μεγάλο).
Το αποτέλεσμα είναι ΛΙΓΟ πιο πολλά χλμ./1.000 σ.α.λ. με 3η, 4η και 5η, και συνολικά κοντύτερο γρανάζωμα σε 1η και 2α. Η εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι κοιτούν να μη χάσουν το agility του μικρού με πρώτη και δευτέρα, αλλά να βγάλουν χαμηλές καταναλώσεις με τις υπόλοιπες σχέσεις που αφορούν και το τυπικό του μικτού κύκλου.
-
Πολύ ψαγμένο
Εντύπωση μου κάνει να είναι μακρύτερη η τελική σχέση μετάδοσης με τον μικρότερο κινητήρα, χωρίς να σημαίνει πως είναι λάθος ή κακό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πολύ ψαγμένοΕντύπωση μου κάνει να είναι μακρύτερη η τελική σχέση μετάδοσης με τον μικρότερο κινητήρα, χωρίς να σημαίνει πως είναι λάθος ή κακό.
Το μικρό... βασανίζεται να μαζέψει χιλιόμετρα με 4η και 5η πάντως, ακυρώνοντας εν μέρει το χαρακτήρα 'σουπερμίνι που τα κάνει όλα', που προσπαθεί να περάσει η Honda. Χωράει για πλάκα 5 άτομα, αλλά δε μπορώ να το φανταστώ φουλ φορτίο και καλοκαίρι με κλιματισμό να παλεύει να προσπεράσει.
Το μεγάλο είναι σαφώς πιο σωστό σαν αυτοκίνητο. Το δε υβριδικό ακόμη περισσότερο (σε ότι αφορά ρεπρίζ πάντα), αν ξεπεράσεις τη φασαρία (CVT) και την τιμή του που, όπως και να το κάνεις, είναι τσιμπημένη για σουπερμίνι.
-
Σουπερμίνι για αυτά τα λευτά είναι υπερβολή άλλα η τεχνολογία δεν είναι δωρεάν.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Σουπερμίνι για αυτά τα λευτά είναι υπερβολή άλλα η τεχνολογία δεν είναι δωρεάν.Δεν το πιστευω
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πολύ ψαγμένο
Εντύπωση μου κάνει να είναι μακρύτερη η τελική σχέση μετάδοσης με τον μικρότερο κινητήρα, χωρίς να σημαίνει πως είναι λάθος ή κακό.
Το μικρό... βασανίζεται να μαζέψει χιλιόμετρα με 4η και 5η πάντως, ακυρώνοντας εν μέρει το χαρακτήρα 'σουπερμίνι που τα κάνει όλα', που προσπαθεί να περάσει η Honda. Χωράει για πλάκα 5 άτομα, αλλά δε μπορώ να το φανταστώ φουλ φορτίο και καλοκαίρι με κλιματισμό να παλεύει να προσπεράσει.
Το μεγάλο είναι σαφώς πιο σωστό σαν αυτοκίνητο. Το δε υβριδικό ακόμη περισσότερο (σε ότι αφορά ρεπρίζ πάντα), αν ξεπεράσεις τη φασαρία (CVT) και την τιμή του που, όπως και να το κάνεις, είναι τσιμπημένη για σουπερμίνι.
Τι μας λες ρε krus? Προσπέραση? Γιατί να προσπεράσεις? Να μην προσπεράσεις! Να αποκτήσεις οδηγική παιδεία!
Διάβασε και λίγο στα περί αυτοκίνησης να ξεστραβωθείς
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το 1.2 έχει πιο μακριά 5η ?!
Έχει ΠΟΛΥ πιο μακρυά γρανάζια 3ης, 4ης, 5ης (γρανάζια 1ης και 2ης είναι ίδια) και ΛΙΓΟ πιο κοντό διαφορικό (4,625 το μικρό - 4,294 το μεγάλο).
Το αποτέλεσμα είναι ΛΙΓΟ πιο πολλά χλμ./1.000 σ.α.λ. με 3η, 4η και 5η, και συνολικά κοντύτερο γρανάζωμα σε 1η και 2α. Η εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι κοιτούν να μη χάσουν το agility του μικρού με πρώτη και δευτέρα, αλλά να βγάλουν χαμηλές καταναλώσεις με τις υπόλοιπες σχέσεις που αφορούν και το τυπικό του μικτού κύκλου.
Στον οποίο μεικτό κύκλο, πετυχαίνουν καταναλώσεις παρόμοιες με 1200άρηδες turbo... Άβυσσος οι 'τυπικές' μετρήσεις κατανάλωσης των κατασκευαστών (ιδιαίτερα σε σχέση με τα νούμερα στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο) .
BTW, το F.L. πότε έρχεται ;
Honda Jazz 2008