-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα τιμολόγια πρέπει να τα δηλώνεις τακτικά (ανά κάποιους μήνες) στο taxis.
Όχι απαραίτητα. 28-2-2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία για όλο το 2016.
Mέχρι τότε πρέπει να έχεις γράψει τα έσοδα σου (τα τιμολόγια που εσύ εξέδωσες)
Μετά για τα τιμολόγια που έλαβες έχεις χρόνο να 'διορθώσεις' βλέποντας και τη έχουν βάλει οι προμηθευτές σουΠιο τακτικά (ανα τρίμηνο) θα γίνουν για το 2017
Όλα πρέπει να τα έχεις δηλώσει μέχρι τότε. Μπορείς να κάνεις μετά αλλαγές.
Ναι βρε μετά διορθώνεις τις αποκλισεις. Αν έχουν όλοι οι άλλοι δηλώσουν τα έσοδα τους εσένα θα σου λείπουν τα αντίστοιχα έξοδα... Το έχω κάνει το 2015 αλλά προφανώς αν έχεις χρόνο δεν το ρισκάρεις
-
Να κανω μια ερώτηση.
Μετακομίζω πίσω Ελλάδα με τα της αλλοδαπής συζύγου μου (εκτος ΕΕ χωρα, ανευ συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης εισοδήματος). Τα χρήματά μας ειναι εξωτερικό και θα μεταφέρουμε μέσω τράπεζας κάποια στην Ελλάδα ως (προωπική) περιουσία της συζύγου μου. Εαν αγοράσουμε αυτοκίνητο στην Ελλάδα με αυτά τα χρήματα (θεωρητικά της συζύγου μου) αλλά το αυτοκίνητο το γράψουμε στο όνομά μου ωστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε μπλέξιμό της με την Ελληνική γραφειοκρατία, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε κάποιο φόρο ως 'παροχή' (σα τη γονεϊκή παροχή/δωρεά) μεταξύ συζύγων; Η μεταξύ συζύγων δεν υπάρχει τέτοια εισφορά/φορολογία;
Ευχαριστώ -
Υπάρεχει μεταξυ συζύγων η εννοια της δωρεας (τελειως παραλογο!!!) οπου φορολογειται με καποιο ποσοστό. Μονο ενας λογιστης / φοροτεχνικος μπορει να σου απαντησει με σιγουρια και ακρίβεια.
-
Ευχαριστώ Φάνη.
Ψάχνοντας στο νετ, είδα οτι όντως υπάρχει... όντως παράλογο. Και δεν ειναι λόγω κρίσης, είδα αρθρο το 2005 να το αναφέρει. Σε καποιο φορουμ, είδα να αναφέρεται κάτι για 10% αλλά δεν ειναι εξακριβομένο. Θα το ρωτήσω στο λογιστή που συνεργάζομαι στην Ελλάδα. Απλα, έτσι ενα ερώτημα. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Να κανω μια ερώτηση.
Μετακομίζω πίσω Ελλάδα με τα της αλλοδαπής συζύγου μου (εκτος ΕΕ χωρα, ανευ συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης εισοδήματος). Τα χρήματά μας ειναι εξωτερικό και θα μεταφέρουμε μέσω τράπεζας κάποια στην Ελλάδα ως (προωπική) περιουσία της συζύγου μου. Εαν αγοράσουμε αυτοκίνητο στην Ελλάδα με αυτά τα χρήματα (θεωρητικά της συζύγου μου) αλλά το αυτοκίνητο το γράψουμε στο όνομά μου ωστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε μπλέξιμό της με την Ελληνική γραφειοκρατία, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε κάποιο φόρο ως 'παροχή' (σα τη γονεϊκή παροχή/δωρεά) μεταξύ συζύγων; Η μεταξύ συζύγων δεν υπάρχει τέτοια εισφορά/φορολογία;
ΕυχαριστώΑν τα μεταφέρετε σε κοινό λογαριασμό, ως οικογενειακό κεφάλαιο, δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα. Αλλά μην φέρεις περισσότερα λεφτά από όσα χρειάζεσαι. Δεν είναι καιροί για τέτοια.
-
REALZEUS, ευχαριστώ, η λογική θα ειναι να ανοιξουμε κοινό λογαριασμό με το όνομα της γυναίκας μου πρώτα (αλλοδαποί που φέρνουν χρήματα Ελλάδα, μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό) και αμέσως θα μπω ως συνδικαιούχος και εγώ.
Η λογική θα ειναι να φέρουμε τα χρήματα σιγα σιγα (οπως λές και όσα χρειαζόμαστε) ως περιουσια της γυναίκα μου και όχι ως εισόδημα από εξωτερικό.
Σε αυτή τη περίπτωση, πιστεύεις οτι μπορεί να περάσει σαν οικογενειακό κεφάλαιο που λες;Μια άλλη ερώτηση για να γελάσουμε λίγο. Εδω οδηγούμε ένα Lexus RX250 (2010 μοντ.), με κινητήρα βενζίνης (οχι υβριδικό) μάλλον κανα 2.500κκ (ουτε που εχω ψαξει τα του κινητήρα/ιππων μιας και το αμάξι ειναι βάρκα εντελώς). ΑΝ, λέμε ΑΝ καναμε κανα αστείο και το φορτώναμε σε κανα καράβι, πόσο πιστεύετε οτι θα ηταν ο φόρος για να του βάλουμε ελληνικες πινακίδες, σήματα/τελη κλπ; Το αυτοκίνητο ειναι στο όνομα της γυνάικας μου. Καθως αλλοδαπή, θα μπορεί να μεινει ατελώς με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα ή καθε εξαμηνο θα πρέπει να βγάινει εκτός χώρας; Απλα το ρωταω λόγω του οτι το η γυνίακα μου ειναι από Ταϊβαν, όπως και το αυτοκίνητο φοράει Ταϊβανεικες πινακίδες, οπότε δε γίνεται να 'μπαινο-βγαινει' Ελλάδα-Ταϊβαν συχνά. Ετσι, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω για το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ και παλι. -
Αν τα φέρετε τα λεφτά ως παντρεμένο ζευγάρι, δεν βλέπω γιατί να μπορεί να γίνει.
Για το αυτοκίνητο που λες, είναι σχεδόν αδύνατο με πινακίδες Ταϊβάν. Με βουλγάρικες/κυπριακές κλπ θα μπορούσες αν είχες εταιρεία σε μια τέτοια χώρα.
-
REALZEUS, ευχαριστώ, η λογική θα ειναι να ανοιξουμε κοινό λογαριασμό με το όνομα της γυναίκας μου πρώτα (αλλοδαποί που φέρνουν χρήματα Ελλάδα, μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό) και αμέσως θα μπω ως συνδικαιούχος και εγώ.Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να μπεις σαν συνδικαιούχος μετά το άνοιγμα του λογαριασμού;
-
REALZEUS, κατάλαβα, λογικό και ευχαριστω.
Adensa, ναι εχω μιλήσει ηδη με τη τραπεζα μου που εχω ηδη λογαριασμό και μιας και ηδη εχω λογαριασμό από χρόνια πριν στη συγκεκριμένη, μπορώ να ανοίξω ή να μπω συνδικαιούχος. Τι να πω, τηλεφωνικά που μίλησασυγγενήνμου που εργάζεται στη συγκεκριμένη τράπεζα αλλά και με διευθυντή καταστήματος, ετσι μου είπαν. Τωρα αν παω και μου αρχίσουν άλλες ιστορίες... -
REALZEUS, ευχαριστώ, η λογική θα ειναι να ανοιξουμε κοινό λογαριασμό με το όνομα της γυναίκας μου πρώτα (αλλοδαποί που φέρνουν χρήματα Ελλάδα, μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό) και αμέσως θα μπω ως συνδικαιούχος και εγώ.
Η λογική θα ειναι να φέρουμε τα χρήματα σιγα σιγα (οπως λές και όσα χρειαζόμαστε) ως περιουσια της γυναίκα μου και όχι ως εισόδημα από εξωτερικό.
Σε αυτή τη περίπτωση, πιστεύεις οτι μπορεί να περάσει σαν οικογενειακό κεφάλαιο που λες;Μια άλλη ερώτηση για να γελάσουμε λίγο. Εδω οδηγούμε ένα Lexus RX250 (2010 μοντ.), με κινητήρα βενζίνης (οχι υβριδικό) μάλλον κανα 2.500κκ (ουτε που εχω ψαξει τα του κινητήρα/ιππων μιας και το αμάξι ειναι βάρκα εντελώς). ΑΝ, λέμε ΑΝ καναμε κανα αστείο και το φορτώναμε σε κανα καράβι, πόσο πιστεύετε οτι θα ηταν ο φόρος για να του βάλουμε ελληνικες πινακίδες, σήματα/τελη κλπ; Το αυτοκίνητο ειναι στο όνομα της γυνάικας μου. Καθως αλλοδαπή, θα μπορεί να μεινει ατελώς με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα ή καθε εξαμηνο θα πρέπει να βγάινει εκτός χώρας; Απλα το ρωταω λόγω του οτι το η γυνίακα μου ειναι από Ταϊβαν, όπως και το αυτοκίνητο φοράει Ταϊβανεικες πινακίδες, οπότε δε γίνεται να 'μπαινο-βγαινει' Ελλάδα-Ταϊβαν συχνά. Ετσι, εγκυκλοπαιδικά ρωτάω για το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ και παλι.Θα ερθετε για μονιμα ή μονο για 6 μηνες? Αν για 6 μηνες μονο μπορεις να παρεις τις προσωρινες ελληνικες πινακιδες και πληρωνεις τελη για 6 μηνες και εχεις και Ελληνικη ασφαλεια. Τους υπολοιπους 6 μηνες το παρκαρεις σε ιδιωτικο χωρο αλλα θελει να δηλωσεις που το παρκαρεις και να εχεις και Ελληνα αντιπροσωπο που θα ειναι υπευθυνος για το αμαξι αν κλαπει κλπ. Αυτην την επιλογη την κανουν χιλιαδες ελληνες του εξωτερικου.
Αν ερχεστε για μονιμα θα πρεπει να ρωτησεις στο προξενειο αν πληρωνεις φορους τωρα στην μετοικεσια (θελει ομως σχετικα χαρτια απο το προξενειο). Απο αλλα αυτα ποιο απλο βεβαια ειναι να το πουλησεις και να παρεις ενα φθηνο στην Ελληνικη αγορα (βεβαια Λεξους δεν θα μπορεσεις να παρεις).
-
wantone, ερχόμαστε για πάνω από 6 μηνες. Σωστες νομίζω οι αναφορές σου, αλλά λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών θεματων μεταξυ Ελλάδας/Ταϊβαν, ειναι πολύ πολύπλακα τα γραφειοκρατικά, οπότε το αυτοκίνητο θα μείνει στη Ταϊβαν. Οντως δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
-
Οι περισσότεροι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει 'τεκμήριο' και καταφεύγουμε σε άστοχες αναλύσεις. Λοιπόν, το τεκμήριο στα 1500 κ.εκ. είναι στα 5800€ και στα 1800 κ.εκ. στα 7600€. Αστεία πράγματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάνεις φορολογική δήλωση με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5800€ και πάρεις ένα καινούριο αυτοκίνητο 1500 κ.εκ. θα φορολογηθείς σαν να έχεις ετήσιο εισόδημα 5800€ και αν πάρεις ένα αυτοκίνητο 1800 κ.εκ. θα φορολογηθείς σαν να έχεις ετήσιο εισόδημα 7600€... Αν φυσικά δηλώνεις ετήσιο εισόδημα πάνω από 7600€, δηλαδή 633€ το μήνα μεικτά, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Οι περισσότεροι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει 'τεκμήριο' και καταφεύγουμε σε άστοχες αναλύσεις.Εάν το γράφεις για εμένα:
- Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει τεκμήριο.
- Παραβλέπω τα περι 'άστοχης ανάλυσης'.
- Η σύγκριση παραπάνω έγινε για την τιμή των €20κ, ήτοι Leon 1.8 vs Civic 1.0. Οπότε μιλάμε για διαφορά €3.600 (€7.600 vs 4.000). Σε αυτή τη βάση μίλησα για διαφορά τεκμηρίων.
- Στην δικιά σου ανάλυση παραβλέπεις το γεγονός ότι τα τεκμήρια είναι αθροιστικά (και ήδη έχουμε τεκμήριο για έγγαμο, άγαμο κλπ.), οπότε για κάποιον που έχει 2 ή 3 αυτοκίνητα, η διαφορά των €3.600 (ή ακόμα και των €1.800) μπορεί να είναι σημαντική.
- Μην ξεχνάμε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το 55% την Ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να είναι 'μαύρο χρήμα' με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο συνολικό εισόδημα.
-
1000 συγκρινουμε με 1800. Μπορει να φαινεται μικρη διαφορα αλλα επηδει τα τεκμηρια ειναι αθροιστικα στο τελος μαζευεται αρκετο που ειναι δυσκολο να καλυφτουν απο αυτους με μικρα εισοδηματα. Αρα καλυτερα 1000ρι για να εισαι σιγουρος...
-
Δεν είναι και τόσοι λίγοι αυτοί που παίρνουν κατω από 633€ μικτά, για καθαρά δεν το συζητάμε καν.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
...5. Μην ξεχνάμε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το 55% την Ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να είναι 'μαύρο χρήμα' με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο συνολικό εισόδημα.Τι είπες τώρα, γίνονται αυτά τα πράματα ?
Αν το τεκμήριο είναι τόσο επιβαρυντικός παράγοντας, ίσως δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε για αυτοκίνητα >20Κ€, εγώ που δεν έχω κανένα πρόβλημα τεκμηρίου και το σκέφτομαι μήνες για τέτοιο ποσό, και ακόμα δεν το έχω πάρει απόφαση....
-
Το πρόβλημα με τα τεκμήρια δεν είναι το μαύρο χρήμα. Πολύς κόσμος μπορεί να συντηρήσει ένα αυτοκίνητο 1800-2000 κυβικά (γιατί τα έξοδά του δεν είναι και τόσα πολλά στην τελική), αλλά έχει πραγματικά εισοδήματα πολύ μικρ΄τοερα από τα αθροιστικά του τεκμήρια (3000 το ατομικό, συν αν έχει ένα σπιτάκι, συν το αυτοκίνητο). Γνωρίζω περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων (που δεν μπορούν να αποκρύψουν εισόδημα) που επειδή έχουν ένα σπίτι και ένα 1400άρι πληρώνουν φόρο εισοδήματος στην εκκαθάριση, πέραν αυτού που έχει παρακρατηθεί στην πηγή (στην μισθοδοσία τους). Οπότε για ετήσιο καθαρό μισθό €9600-10000, πληρώνουν και άλλο ένα 500άρικο επιπλέον του φόρου που τους έχει παρακρατηθεί ήδη με το καινούριο αφορολόγητο στα 5600. Τα τεκμήρια απλά σε χαρατσώνουν για αυτά που κατέχεις, όχι για το μαύρο χρήμα που δήθεν βγάζεις. Φυσικά πιάνουν και μαύρο χρήμα, αλλά όσοι έχουν μαύρο χρήμα τα έχουν όλα σε όνομα εταιρείας, όχι στο δικό τους!
-
Οι περισσότεροι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι
- Μην ξεχνάμε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το 55% την Ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να είναι 'μαύρο χρήμα' με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο συνολικό εισόδημα.
Φανη αποκλειεται να ειναι 55% το μαυρο χρημα. Αυτο θα εδειχνε ενα ΑΕΠ στα 360 δις το οποιο δεν υπαρχει. Υπαρχει φυσικα μαυρο χρημα αλλα σε πολυ μικροτερο επιπεδο. Δεν ξερω ποσα αλλα 10-15% πιστευω του ΑΕΠ.
Μαυρο μπορει να ειναι απο πολλες πηγες οπως ναρκωτικα, τσιγαρα, καυσιμα και λιγο μεταναστευτικο/τουριστικο συναλλαγμα που δεν κοβουν αποδειξεις.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δεν είναι και τόσοι λίγοι αυτοί που παίρνουν κατω από 633€ μικτά, για καθαρά δεν το συζητάμε καν.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Μα αυτός που βγάζει λιγότερα από 633€ μεικτά δεν πρόκειται να αγοράσει αυτοκίνητο 20-25.000€... αυτό ακριβώς εννοώ!
-
Οι περισσότεροι μάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει 'τεκμήριο' και καταφεύγουμε σε άστοχες αναλύσεις.
Εάν το γράφεις για εμένα:
- Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει τεκμήριο.
- Παραβλέπω τα περι 'άστοχης ανάλυσης'.
- Η σύγκριση παραπάνω έγινε για την τιμή των €20κ, ήτοι Leon 1.8 vs Civic 1.0. Οπότε μιλάμε για διαφορά €3.600 (€7.600 vs 4.000). Σε αυτή τη βάση μίλησα για διαφορά τεκμηρίων.
- Στην δικιά σου ανάλυση παραβλέπεις το γεγονός ότι τα τεκμήρια είναι αθροιστικά (και ήδη έχουμε τεκμήριο για έγγαμο, άγαμο κλπ.), οπότε για κάποιον που έχει 2 ή 3 αυτοκίνητα, η διαφορά των €3.600 (ή ακόμα και των €1.800) μπορεί να είναι σημαντική.
Με συγχωρείς, δεν είχα σκοπό να σε προβάλω και ομολογουμένως δεν περίμενα ότι η 'άστοχη ανάλυση' θα σε έθιγε!
Επίσης δε φαντάστηκα ότι θα σύγκρινες ένα αυτοκίνητο 130 ίππων με ένα 180 ίππων τη στιγμή που το πρώτο βγαίνει και σε έκδοση με 182 ίππους.
Τώρα αν κάποιος έχει 3 καινούργια αυτοκίνητα 1800 κ.εκ. και τα περισσότερα εισοδήματά του είναι μαύρα τότε θα χαρώ πολύ να τον 'πιάσουν' τα τεκμήρια! Εμείς δηλαδή κορόιδα είμαστε;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος