-
Οι φόβοι του Storm είναι βασιμοι και λογικοί. Δεν στηνονται έτσι τα συστήματα.
Αυτό που λες Φάνη με την Google, είναι αυτό που ΔΕΝ έχει το ελληνικό σύστημα.
Όταν κάνεις login κάπου με το Google Account, ΔΕΝ εκχωρεις τα συνθηματικά σου και το password.
Η Google ξέρει ΠΟΙΟΣ, για ΠΟΙΟ σκοπό και για ΠΟΣΟ χρόνο έχει την ΕΓΚΡΙΣΗ σου, χωρίς να έχει πρόσβαση στα συνθηματικά σου. Και υπάρχουν διπλές-τριπλες δικλείδες κι εγκρίσεις π.χ. κάνεις κλικ "YES" σε ιστοσελίδα και σου έρχεται κι επιβεβαίωση με fingerprint στο κινητό.Το σωστό θα ήταν ΟΥΤΕ ο λογιστής να γνωρίζει το password, από νομικής άποψης παρανομεί εφόσον δεν έχει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο γι αυτά που κάνει... σε αυτόν τον βαθμό έχει φτάσει το "έλα μωρέ τώρα..." αυτό που λέμε ωχαδερφισμό, που ένα ολόκληρο Κράτος λειτουργεί στο πόδι... κι αυτό το "έλα μωρέ " ψηφιοποιήθηκε κιόλας, με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων .
Θα έπρεπε να εξασφαλιζεται ψηφιακά η ταυτοπροσωπεια κάθε μέρους που εμπλέκεται και να δίνεται ψηφιακά έγκριση και να υπάρχει καταγραφή της κάθε πράξης, από ποιον γίνεται, για λογαριασμό ποιου.
-
@piliourits said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Εγώ δεν είπα τίποτα!! Άλλος απάντησε και είπε για Google.
-
Ρε σεις έκανα το μαγικό...
Είπα στο κτηματολογικό γραφείο (που είναι στην επαρχία) να γίνει η διαδικασία μέσω anydesk και βραχυκύκλωσαν. Νόμιζαν ότι είναι μία νέα διαδικασία του δημοσίου την οποία δεν την έχουν μάθει ακόμη για να την πουλάνε...Εννοείται ότι δεν συνέχισα την κουβέντα. Επιμένουν ότι ο μόνος τρόπος είναι η αποστολή κωδικών. Έτσι κάνουν όλοι, σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και δεν δέχονται άλλο τρόπο. Και σε όποιον του αρέσει.
Το άλλο κορυφαίο; Άλλο γραφείο σε όλη την περιοχή δεν υπάρχει!!!!!
Αυτές είναι μπίζνες!!!!Απίστευτο και όμως αληθινό ή μάλλον Ελληνικό.
Ψωφιακή Διακυβέρνηση by Pierrakakis Software...
-
@fanis75 said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Εγώ δεν είπα τίποτα!! Άλλος απάντησε και είπε για Google.
Εξκιούζμι φορ δα μιστέηκ Σέρ!
-
Δεν είναι έτσι παιδιά, και με την google η την οποιαδήποτε άλλη έχεις κάνει ένα αρχικό login. Στο gmail, κάπου... Δική της λογική και πολιτική να μην σου ξαναζηταει password και απλά να ανανεώνει cookies κλπ. Αλλά το underlying πράγμα είναι το ίδιο, πας να μπεις κάπου, λες προχωράω με google και αυτό σε αναγνωρίζει με το google account στο οποίο κάποτε έκανες login. Θα μπορούσε και εδώ η gsis να κάνεις μια φορά login και να σε έχει "για πάντα μαρκαρισμενο" ώστε μετά να μπαίνεις παντού. Αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτό από την σκοπιά της ασφάλειας γιατί μιλάμε για ευαίσθητα δεδομένα (φορολογικές δηλώσεις, περιουσιακά, ιατρικά) κλπ και όχι ένα "απλό" email που θα μπορέσει να διαβάσει κάποιος αν πέσει ο υπολογιστής σου στα χέρια του.
-
Έχει προβλεφθεί και λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια η εξουσιοδότηση προς λογιστή για τις υπηρεσίες του Taxisnet, τις οποίος ο φορολογούμενος επιλέγει μία-μία ποιές θέλει. Το πρόβλημα είναι πως αυτό είναι μόνο για το Taxisnet.
Καλός ο παραλληλισμός με το Google login, αλλά στο Google login υπάρχει και το 2FA που για την ΑΑΔΕ είναι Sci-Fi.
-
Fiver ΔΕΝ έχει καμία σχέση η ασφάλεια της Google, κανένας ποτέ δεν γνωρίζει τα συνθηματικά σου, απλά πιστοποιεί η Google "ποιος είσαι" για πολύ συγκεκριμένη χρήση.
Νομίζω πως καταλαβαίνεις τη διαφορά. -
Storm μην "πελαγώνεις" οι δηλώσεις Κτηματολογίου στις Κυκλάδες θα παίρνουν σίγουρα τρίμηνες παρατάσεις μέχρι Δεκέμβριο 2022, οπότε έχεις χρόνο να μαζέψεις όλα τα έγγραφα που απαιτούνται. Μπες kthma.gr που είναι η ιστοσελίδα της αναδόχου κοινοπραξίας και βρες τα δικαιολογητικά. Η πολυπλοκότητα των δηλώσεων εξαρτάται από το είδος των ιδιοκτησιών, τους συνιδιοκτήτες κλπ. Καλό μεροκάματο αυτή την εποχή στα νησιά για πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους και δικηγόρους.
-
Fiver ΔΕΝ έχει καμία σχέση η ασφάλεια της Google, κανένας ποτέ δεν γνωρίζει τα συνθηματικά σου, απλά πιστοποιεί η Google "ποιος είσαι" για πολύ συγκεκριμένη χρήση.
Νομίζω πως καταλαβαίνεις τη διαφορά.Ούτε εδώ η έτερη δημόσια υπηρεσία γνωρίζει τα συνθηματικά σου. Στο gsis κανείς login και η έτερη δημόσια υπηρεσία εμπιστεύεται αυτό το login. Είναι συγκεκριμένο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται, στάνταρ (OpenId), δεν το έχουν βγάλει από την κοιλιά τους.Το ίδιο γίνεται και με το google μόνο που δεν σου ξαναζηταει login, απλά έχει τα στοιχεία σου από κάποιο login που έχεις κάνει καποτε και το έτερο site εμπιστευεται τα στοιχεια pου του στέλνει η Google. Δεν μπορώ να στο περιγράψω απλούστερα.
Τώρα είδα ότι αναφέρθηκε 2fa (πχ μήνυμα κωδικού σε κινητό), όχι δεν πιστεύω ότι είναι sci fi, είναι τεχνικά απλό, άλλοι λόγοι θα υπάρχουν για την μη εφαρμογή ακόμη (κόστος; θα φαίνεται περίπλοκο στον απλό Πολίτη; δεν ξέρω...) -
Απλούστερα, δεν δίνεις τους κωδικούς σου σε κανέναν, πιο απλά δεν γίνεται.
-
τωρα βλεπω ενα φοβο περιεργο εδω...
και τι εγινε αμα εχει καποιος τους κωδικους στο ταξις?
θα πληρωσεις παραπανω εφορια?
σγα... -
@tesa54 said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Storm μην "πελαγώνεις" οι δηλώσεις Κτηματολογίου στις Κυκλάδες θα παίρνουν σίγουρα τρίμηνες παρατάσεις μέχρι Δεκέμβριο 2022, οπότε έχεις χρόνο να μαζέψεις όλα τα έγγραφα που απαιτούνται. Μπες kthma.gr που είναι η ιστοσελίδα της αναδόχου κοινοπραξίας και βρες τα δικαιολογητικά. Η πολυπλοκότητα των δηλώσεων εξαρτάται από το είδος των ιδιοκτησιών, τους συνιδιοκτήτες κλπ. Καλό μεροκάματο αυτή την εποχή στα νησιά για πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους και δικηγόρους.
Τι να μαζέψω; Ποια έγγραφα; χε!χε! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Το κορυφαίο είναι ότι νόμιζα ότι έχω ξεμπλέξει με το βρωμομπουρδελόνησο, αλλά προφανέστατα κάποιος με κοροϊδεύει ή μάλλον μου βάζει τρικλοποδιές.
-
@gatoz said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
σγα...Εσύ δίνεις σε κάθε άγνωστο τους κωδικούς του taxisnet;
-
@storm said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
σγα...Εσύ δίνεις σε κάθε άγνωστο τους κωδικούς του taxisnet;
ατυχως ή ευτυχως, περιπου ναι... ειναι αδυσωπητα πολλες οι φορες που χρειαζεται η προσβαση με αυτα τα στοιχεια των διαχειριστων μιας επιχειρησης καθημερινα. χωρις ποτε να εχει προκυψει καποιο προβλημα.
-
οι φορες που χρειαζεται η προσβαση με αυτα τα στοιχεια των διαχειριστων μιας επιχειρησης καθημερινα. χωρις ποτε να εχει προκυψει καποιο προβλημα.
Σε λογιστικό γραφείο ή σε λογιστή δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω τα στοιχεία εισόδου, αν προέκυπτε σοβαρό πρόβλημα με την εφορία που δεν θα μπορούσα να το επιλύσω μόνος μου.
Αλλά στο κάθε άγνωστο γραφείο διεκπεραιώσεων της επαρχίας, που προέκυψε από τρίτο πρόσωπο, με βάζει σε σκέψεις.
Από την άλλη αν δεν γίνει η διαδικασία δήλωσης στο κτηματολόγιο θα μου επιβληθεί πρόστιμο μέσω της εφορίας χωρίς να έχω την δυνατότητα να το αποφύγω.
Μπλέξιμο.
-
Από την άλλη αν δεν γίνει η διαδικασία δήλωσης στο κτηματολόγιο θα μου επιβληθεί πρόστιμο μέσω της εφορίας χωρίς να έχω την δυνατότητα να το αποφύγω.
Αν δεν γίνει η διαδικασία δήλωσης στο κτηματολόγιο, δεν θα έχεις πρόστιμο, αλλά θα πρέπει είτε να το δηλώσεις αργότερα με ένσταση, πληρώνοντας ένα μικρό παράβολο είτε (αν περάσει και η προθεσμία των ενστάσεων) να το διεκδικήσεις δικαστικά (πολύ μεγαλύτερη μανούρα και έξοδο).
Κατά τα άλλα ΔΕΝ χρειάζεται να δώσεις σε κανένα γραφείο τους κωδικούς taxisnet σου. Μαζεύεις και σκανάρεις ότι χαρτιά χρειάζεσαι (συμβόλαια π.χ. τα έχεις φαντάζομαι και αν δεν τα έχεις τα ζητάς από συμβολαιογράφο, τοπογραφικό και γεωγραφικό εντοπισμό από τοπογράφο κτλ) και τα υποβάλλεις μόνος σου! Ακόμη και με το γραφείο για το οποίο μιλάς, μπορείς να συνενοηθείς ότι θα σου μαζέψει όλα τα διακιολογητικά, αλλά θα τα υποβάλλεις εσύ.
Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
-
Είδες που δεν γνωρίζω εγώ από αυτά;
Η αδελφή μου είναι (αρχι)λογίστρια και μου είπε ότι θα πληρώσω πρόστιμο και μάλιστα χθες μου το είπε δεύτερη φορά.
υ.γ. δεν έχω τα χαρτιά, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν και αν κάποιοι τα έχουν δεν μου τα δίνουν. Συνγώμη, αλλά είμαι στο απόλυτο σκοτάδι. Το μόνο στοιχείο που έχω είναι ότι στο Ε9 παρουσιάζεται (ακόμη) ένα σπίτι σε νησί. Προσπαθώ από τον Ιανουάριο να το σουτάρω ... και ακόμη στην προσπάθεια είμαι.
-
Είδες που δεν γνωρίζω εγώ από αυτά;
Η αδελφή μου είναι (αρχι)λογίστρια και μου είπε ότι θα πληρώσω πρόστιμο και μάλιστα χθες μου το είπε δεύτερη φορά.
υ.γ. δεν έχω τα χαρτιά, δεν ξέρω καν αν υπάρχουν και αν κάποιοι τα έχουν δεν μου τα δίνουν. Συνγώμη, αλλά είμαι στο απόλυτο σκοτάδι. Το μόνο στοιχείο που έχω είναι ότι στο Ε9 παρουσιάζεται (ακόμη) ένα σπίτι σε νησί. Προσπαθώ από τον Ιανουάριο να το σουτάρω ... και ακόμη στην προσπάθεια είμαι.
Για αρχή λοιπόν, άνοιξε το site του Κτηματολογίου και διάβασε τι δικαιολογητικά χρειάζονται. Αφού κάνεις μια λίστα με τα δικαιολογητικά, ξεκίνησε είτε να τα συγκεντρώνεις είτε να απευθύνεσαι στους αντίστοιχους επαγγελματίες (λογιστή, συμβολαιογράφο, τοπογράφο, μηχανικό). Θα έχεις λίγο τρέξιμο ή και καθόλου αν τα αναθέσεις στους αντίστοιχους επαγγελματίες, αλλά δες την θετική πλευρά: μόλις τελειώσει η διαδικασία θα έχεις ένα καθόλα τακτοποιημένο ακίνητο και όχι ένα σπίτι σε ένα νησί, χωρίς τίποτα άλλο. Εξάλλου για να το μεταβιβάσεις, χρειάζεσαι αρκετά από τα χαρτιά αυτής της διαδικασίας.
-
Στο ακίνητο έχω την ψιλή κυριότητα χωρίς δυνατότητα εκμετάλλευσης, χρήσης και κατοικίας. Δεν έχω σχέση με το ακίνητο. Και δεν θέλω να έχω.
Άστο, δεν βγαίνει άκρη, γιατί έχουν μπλέξει και άλλοι στη μέση που ζούνε στην κοσμάρα τους.
-
Στο ακίνητο έχω την ψιλή κυριότητα χωρίς δυνατότητα εκμετάλλευσης, χρήσης και κατοικίας. Δεν έχω σχέση με το ακίνητο. Και δεν θέλω να έχω.
Άστο, δεν βγαίνει άκρη, γιατί έχουν μπλέξει και άλλοι στη μέση που ζούνε στην κοσμάρα τους.
Μια χαρά άκρη βγαινει, αν θελήσεις να διαθέσεις λίγο χρόνο. Αν τα θέλεις όλα στο πιάτο, τότε δεν βγαίνει άκρη.
Εφόσον έχεις την ψιλή κυριότητα, σημαίνει ότι κάποιος άλλος είναι ο επικαρπωτής, ο οποίος για όσο είναι εν ζωή έχει αυτός όλα τα διακιώματα εκμετάλλευσης, χρήσης και κατοικίας. Όταν πεθάνει, συνενώνεται (χωρίς επιπλεόν φορολόγηση) η επικαρπία με την ψιλή κυριότητα και γίνεσαι ο απόλυτος κύριος του ακινήτου, με όλα τα δικαιώματα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος