-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Γιατί είναι κακό να φανεί πόσα βγάζει κανείς στο εξωτερικό... εφόσον έχεις φορολογηθεί για αυτά κ εφόσον υπάρχει συμφωνία περί μη διπλής φορολόγησης, τότε καλύτερα πχ να αναφέρεις πόσα έβγαλες, προκειμένου να έχεις κ πόθεν έσχες για μελλοντική αγορά στην Ελλάδα... σωστά?Είσαι τόσο παιδί
Δεν έχεις πάρει απόφαση ακόμα, ότι ό,τι δηλώσεις στο ελληνικό κράτος είναι, ακόμα και αν ΣΗΜΕΡΑ απαλάσσεται απο το φόρο, είναι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ στόχος φορολόγησης ?
Σήμερα τα εισοδήματα εξωτερικού δεν φορολογούνται, αύριο θα βγει μια 'εισφορά διεθνιστικής αλληλεγγύης' (γιατί σκέτης αλληλεγγύης έχουμε ήδη ) που θα είναι 5% φλατ επί των εισοδημάτων σου από διεθνείς πηγές.
Που το λέει ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο ?Ασε που υπάρχουν χώρες (πχ. το Ντουμπάι όπου βρίσκομαι) που τα φυσικά πρόσωπα ΔΕΝ υπόκεινται σε φορολόγηση ή/και δεν έχουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης οπότε υπάρχει έξτρα δικαιολογία 'αα δεν πληρώνετε φόρο πουλάκια μου, για κοπιάστε, Hannibal μην πας να την κοπανήσεις'
Ωστόσο παραδέχομαι ότι από το να φορολογηθείς ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα σα να ήσουν κάτοικος Ελλάδας με τεκμήρια (το λιγότερο €3000 άσε και κανα αυτοκίνητο, που μπορεί να 'χει ξεμείνει ή κανα νοίκι...) και να πληρώσεις επ΄αυτών φόρο (δηλ. €300 ευρώ το λιγότερο) είναι προτιμότερο να το ρισκάρεις.
-
Επειδή ειναι τιμή να έχεις το ελληνικό διαβατήριο θα παίξετε και εσείς μπάλα σε ανύποπτο χρόνο.
Ερχεστε εδώ τρεις μήνες το χρόνο μας χαλατε τα πεζοδρόμια κλπ.
Η μεγαλύτερη πληγή για την χώρα ειναι κάτι τύποι που κάποτε ως μετανάστες στην Αμερική, Καναδά κλπ. Ερχονται εδώ ως συνταξιούχοι πλεον μένουν μόνιμα εδώ με διεύθυνση εξωτερικού, τα λεφτά τους σε used αφορολόγητα σε ελληνικές τράπεζες λογω ενος ξεχασμενου νομου και φωνάζουν το Κράτος ειναι κλέφτες. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σήμερα τα εισοδήματα εξωτερικού δεν φορολογούνται, αύριο θα βγει μια 'εισφορά διεθνιστικής αλληλεγγύης' (γιατί σκέτης αλληλεγγύης έχουμε ήδη ) που θα είναι 5% φλατ επί των εισοδημάτων σου από διεθνείς πηγές.
Που το λέει ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο ?Ασε που υπάρχουν χώρες (πχ. το Ντουμπάι όπου βρίσκομαι) που τα φυσικά πρόσωπα ΔΕΝ υπόκεινται σε φορολόγηση ή/και δεν έχουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης οπότε υπάρχει έξτρα δικαιολογία 'αα δεν πληρώνετε φόρο πουλάκια μου, για κοπιάστε, Hannibal μην πας να την κοπανήσεις'
διπλή φορολόγηση πως να συμβεί? δηλαδή πως να φορολογηθεί το εισόδημά μου στη Γερμανία κ μετά στην Ελλάδα?
Εντός της ΕΕ είναι αδύνατο να δίνεις φόρο σε 2 χώρες...
για τις εδώ καταθέσεις ζητά κανείς χαρτί πως δε θα πληρώσει φόρο τόκων καθώς θα φορολογηθούν στην Ελλάδα. το να φορολογηθεί το εισόδημα σε 2 χώρες της ΕΕ τουλάχιστον είναι μακρινό σενάριο, μάλλον αδύνατο...Από την άλλη αν επιστρέψω σε 5-10 χρόνια κ θέλω να αγοράσω 500.000 € απόκτημα, τότε με έσφαξαν...
προσωπικά είμαι γραμμένος στη ΔΟΥ εξωτερικού εδώ κ 2 χρόνια, πέρυσι υπέβαλα μηδενική δήλωση διότι κολλούσε το taxis και δε μου έδινε ενημερότητα...
τα λεφτά του εξωτερικού δε τα εμφάνισα γιατί τη δήλωση την έκανα εκπρόθεσμα 1 χρόνο μετά κ δεν είχα τα χαρτιά μου μαζί (έβαλα μηδέν να τελειώνουμε κ την έδωσα στην υπάλληλο), φέτος όμως θα δω τί θα κάνω όπως επίσης και με το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας κ κάτι ακίνητα που έχω στην Ελλάδα... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η μεγαλύτερη πληγή για την χώρα ειναι κάτι τύποι που κάποτε ως μετανάστες στην Αμερική, Καναδά κλπ. Ερχονται εδώ ως συνταξιούχοι πλεον μένουν μόνιμα εδώ με διεύθυνση εξωτερικού, τα λεφτά τους σε used αφορολόγητα σε ελληνικές τράπεζες λογω ενος ξεχασμενου νομου και φωνάζουν το Κράτος ειναι κλέφτες.και οι μετανάστες που έρχονται 3 εβδομάδες το χρόνο πληρώνουν φόρο, 23% ΦΠΑ και κάτι λιγότερο στα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ...
για να βγάλεις διαβατήριο ξέρεις πόσα € θέλει? άιντε πάλι λεφτά...
-
διπλή φορολόγηση πως να συμβεί? δηλαδή πως να φορολογηθεί το εισόδημά μου στη Γερμανία κ μετά στην Ελλάδα?
Εντός της ΕΕ είναι αδύνατο να δίνεις φόρο σε 2 χώρες...
για τις εδώ καταθέσεις ζητά κανείς χαρτί πως δε θα πληρώσει φόρο τόκων καθώς θα φορολογηθούν στην Ελλάδα. το να φορολογηθεί το εισόδημα σε 2 χώρες της ΕΕ τουλάχιστον είναι μακρινό σενάριο, μάλλον αδύνατο...Από την άλλη αν επιστρέψω σε 5-10 χρόνια κ θέλω να αγοράσω 500.000 € απόκτημα, τότε με έσφαξαν...
προσωπικά είμαι γραμμένος στη ΔΟΥ εξωτερικού εδώ κ 2 χρόνια, πέρυσι υπέβαλα μηδενική δήλωση διότι κολλούσε το taxis και δε μου έδινε ενημερότητα...
τα λεφτά του εξωτερικού δε τα εμφάνισα γιατί τη δήλωση την έκανα εκπρόθεσμα 1 χρόνο μετά κ δεν είχα τα χαρτιά μου μαζί (έβαλα μηδέν να τελειώνουμε κ την έδωσα στην υπάλληλο), φέτος όμως θα δω τί θα κάνω όπως επίσης και με το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας κ κάτι ακίνητα που έχω στην Ελλάδα...Δεν θα το πούνε 'φόρο' θα το πούνε 'έκτακτη εισφορά', 'τέλος' ή κάτι τέτοιο. Μπορεί να στο βάλουν και στο λογαριασμό της ΔΕΗ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επειδή ειναι τιμή να έχεις το ελληνικό διαβατήριο θα παίξετε και εσείς μπάλα σε ανύποπτο χρόνο.
Η μεγαλύτερη πληγή για την χώρα ειναι κάτι τύποι που κάποτε ως μετανάστες στην Αμερική, Καναδά κλπ. Ερχονται εδώ ως συνταξιούχοι πλεον μένουν μόνιμα εδώ με διεύθυνση εξωτερικού, τα λεφτά τους σε used αφορολόγητα σε ελληνικές τράπεζες λογω ενος ξεχασμενου νομου και φωνάζουν το Κράτος ειναι κλέφτες.Τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα γιατι αυτοι που ηταν μεταναστες σε αυτες τις χωρες και μενουν σαν κατ εξωτερικου δεν επιβαρυνουν το συστημα υγειας γιατι δεν εχουν ασφαλεια. Μονο ξοδευουν χρηματα για την διαμονη τους αρα εισαι στην κατηγορια του τουρισμου που ολοι θελουν. Ακριβως το αντιθετο, ειναι net contributors και οταν θελουν γιατρους πετανε πισω στην χωρα που εχουν ασφαλεια (ξερω τετοιες περιπτωσεις).
Απο τετοιου ειδους περιπτωσεις ζει αρκετος κοσμος στην Ελλαδα παρεχοντας υπηρεσιες ειτε απο νοικια κλπ που δεν θα ειχαν στον ηλιο μοιρα.
-
αν αρχισουν τιποτα τρελλα κολπα με τους φορους, για οποιον ενδιαφεραται
Πως μπορώ να απαλλαγώ από την Ελληνική ιθαγένεια;
Για να απαλλαγεί κάποιος από την ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να το επιθυμεί και να έχει οπωσδήποτε μια άλλη αλλοδαπή ιθαγένεια, π.χ. γερμανική.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα ακόλουθα:i. Αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση του/της ενδιαφερομένου/ης.
ii. Πράξη Απονομής της Γερμανικής Υπηκοότητας (Einbürgerungsurkunde).
iii. Bεβαίωση Διαμονής (Meldebestätigung).
iv. Ποινικό Μητρώο (Führungszeugnis).
v. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του/της ΄Ελληνα/δας από τον Δήμο στην Ελλάδα όπου είναι εγγεγραμμένος/η.
vi. φωτοτυπία Διαβατηρίου ή Ταυτότητας ενδιαφερομένου/ης.
vii. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄ ή Τύπου Β΄ (για τους άρρενες).ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, τα γερμανικά έγγραφα θα πρέπει να φέρουν την σφραγίδα APOSTILLE από την υπηρεσία Regierungspräsidium και να μεταφρασθούν από ορκωτό μεταφραστή της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Τα Προξενικά τέλη ανέρχονται σε είκοσι (20,00) ΕΥΡΩ. Επιπλέον, η επικύρωση τις μεταφρασμένης πράξης γίνεται στο Γενικό Προξενείο και τα τέλη της ανέρχονται σε είκοσι (20,00) ΕΥΡΩ για κάθε μεταφρασμένο γερμανικό έγγραφο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Η μεγαλύτερη πληγή για την χώρα ειναι κάτι τύποι που κάποτε ως μετανάστες στην Αμερική, Καναδά κλπ. Ερχονται εδώ ως συνταξιούχοι πλεον μένουν μόνιμα εδώ με διεύθυνση εξωτερικού, τα λεφτά τους σε used αφορολόγητα σε ελληνικές τράπεζες λογω ενος ξεχασμενου νομου και φωνάζουν το Κράτος ειναι κλέφτες.Τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα γιατι αυτοι που ηταν μεταναστες σε αυτες τις χωρες και μενουν σαν κατ εξωτερικου δεν επιβαρυνουν το συστημα υγειας γιατι δεν εχουν ασφαλεια. Μονο ξοδευουν χρηματα για την διαμονη τους αρα εισαι στην κατηγορια του τουρισμου που ολοι θελουν. Ακριβως το αντιθετο, ειναι net contributors και οταν θελουν γιατρους πετανε πισω στην χωρα που εχουν ασφαλεια (ξερω τετοιες περιπτωσεις).
Απο τετοιου ειδους περιπτωσεις ζει αρκετος κοσμος στην Ελλαδα παρεχοντας υπηρεσιες ειτε απο νοικια κλπ που δεν θα ειχαν στον ηλιο μοιρα.
Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.
Υπάρχουν κάτι έξυπνοι ελληνο Αμερικανοι και Καναδοι που ενώ μένουν μόνιμα εδώ εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Δεν πληρώνουν φόρο στις καταθέσεις τους σε usd, όπου τα αφήνουν επίτηδες όπως καταλαβαίνεις. Φυσικά δεν δηλώνουν τίποτα απο αυτά τα εισοδήματα στις χώρες τους. Φυσικά και δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιατρούς και φυσικά βρίσκουν κόλπο να έχουν ΕΣΥ.
Ελα με το καλό πίσω και θα στα μάθουμε.
Αν μιλήσεις με ένα expert στα φορολογικά θα σου πει αρκετές ιστορίες χαους με εισοδήματα εξωτερικού κλπ.
Φυσικά δεν πρέπει να γίνεται διπλή φορολόγηση, αλλα και οι μετανάστες μας διαπρέπουν σε διάφορες φορολογικές ζαβολιες.
Φυσικά για όλους τους Ελληνες φταίει το Κράτος. -
Ρε συ ο φορος στους τοκους των καταθεσεων ειναι 10-15% αμελητεο ποσο για να ασχολειται καποιος. Για το ΕΣΥ αναφερεσαι σε παρανομες καταστασεις, υπαρχουν και αλλες πολλες πχ παππους απο την Ρουμανια κανει δωρεαν εγχειρησεις σε κρατικο νοσοκομειο κλπ.
Τυπικα μον κατ εξωτερικου μπορει να μεινει και παραπανω απο 6 μηνες εφοσων ειναι συνταξιουχος και μπαινει στην χωρα με Ελλ διαβατηριο αλλα δεν εχει κρατικη ασφαλεια υγειας. Εχει καποια φορολογικα πλεονεκτηματα πχ δεν εχει τεκμηρια αλλα πληρωνει φορους απο το πρωτο ευρο, δεν εχει απαλλαγη απο φορους για αγορα πρωτης κατοικιας και δεν εχει ασφαλεια υγειας.
Η επιλογη να μεινει καποιος στην Ελλαδα εχει σχεση με τον ηλιο και τις παρεες και τα χαμηλα νοικια και οχι γιατι υπαρχει καποιο σημαντικο φορολογικο πλεονεκτημα.
-
Eγώ για φέτος παντως, επειδή το εισόδημά μου το 2012 ήταν αμελητέο δεν θα ασχοληθώ.
Για του χρόνου, άμα καταφέρουν και αποφασίσουν τί θέλουν να κάνουν θα πράξω αναλόγως -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ρε συ ο φορος στους τοκους των καταθεσεων ειναι 10-15% αμελητεο ποσο για να ασχολειται καποιος. Για το ΕΣΥ αναφερεσαι σε παρανομες καταστασεις, υπαρχουν και αλλες πολλες πχ παππους απο την Ρουμανια κανει δωρεαν εγχειρησεις σε κρατικο νοσοκομειο κλπ.Τυπικα μον κατ εξωτερικου μπορει να μεινει και παραπανω απο 6 μηνες εφοσων ειναι συνταξιουχος και μπαινει στην χωρα με Ελλ διαβατηριο αλλα δεν εχει κρατικη ασφαλεια υγειας. Εχει καποια φορολογικα πλεονεκτηματα πχ δεν εχει τεκμηρια αλλα πληρωνει φορους απο το πρωτο ευρο, δεν εχει απαλλαγη απο φορους για αγορα πρωτης κατοικιας και δεν εχει ασφαλεια υγειας.
Η επιλογη να μεινει καποιος στην Ελλαδα εχει σχεση με τον ηλιο και τις παρεες και τα χαμηλα νοικια και οχι γιατι υπαρχει καποιο σημαντικο φορολογικο πλεονεκτημα.
Για το bold... Στα 100,000 USD με 2.5% επιτόκιο είναι 375 USD ο φόρος. Αν τώρα μιλάμε για 10,000 παραβατικούς το ποσό δεν είναι μικρό (37,500,000 USD). Γιατί για τέτοια ποσά κατά μέσο όρο μιλάμε.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ερωτηση:
Ειναι (φορος - προκαταβολη προηγουμενου ετους) * προκαταβολη 55%
ή
(φορος * προκαταβολη 55%) - προκαταβολη προηγουμενου ετους
ή κατι αλλο;;;;Φόρος - παρακρατηθεις φόρος = κύριος φόρος. (α)
Φόρος * 55% = προκαταβολή(μείον τον παρακρατηθένα φόρο)(β)
Ποσό πληρωμής= (α) + (β) - προκαταβολή προηγούμενης χρονιάς.Τα παραπάνω από το βιβλίο του Καραγιάννη.
-
Είχα πάει το Πάσχα το εκκαθαριστικό στα γερμανικά (δεν έλεγε τότε για Apostille) και η υπάλληλος δεν ήξερε τί απαιτείται... Πρέπει μετά τη σφραγίδα να το μεταφράσουμε κιόλας στα ελληνικά? Τα χρήματα για τη μετάφραση ποιος τα πληρώνει, το ελληνικό δημόσιο? Εμένα έτσι μου είπε η υπάλληλος, αλλά για να πω την αλήθεια, δε γνώριζε, υπέθετε...
Ποιος χορηγεί την επισημείωση της Χάγης, το προξενείο?
Τους πάω τα πρωτύτυπα και αντίγραφα και τα σφραγίζουν? -
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Είχα πάει το Πάσχα το εκκαθαριστικό στα γερμανικά (δεν έλεγε τότε για Apostille) και η υπάλληλος δεν ήξερε τί απαιτείται... Πρέπει μετά τη σφραγίδα να το μεταφράσουμε κιόλας στα ελληνικά? Τα χρήματα για τη μετάφραση ποιος τα πληρώνει, το ελληνικό δημόσιο? Εμένα έτσι μου είπε η υπάλληλος, αλλά για να πω την αλήθεια, δε γνώριζε, υπέθετε...
Ποιος χορηγεί την επισημείωση της Χάγης, το προξενείο?
Τους πάω τα πρωτύτυπα και αντίγραφα και τα σφραγίζουν?Την σφραγίδα της Χάγης την παίρνεις απο την περιφέρεια της περιοχής που μένεις
-
να ρωτησω κατι γα την εισφορα αλληλεγγύης;
Για ποσα μεχρι 20000€ ειναι 1% και για ποσα >20000€ ειναι 2%. Σωστα;
Κατι ειχα διαβασει ομως οτι αν εχεις πχ 20200€ η εισφορα ειναι παλι 1% .
Ουσιαστικα δηλαδη πρεπει να δου μενουν τα 20000€ καθαρα.Ισχυει αυτο;
-
Το ποσό της έκτακτης εισφοράς περιορίζεται αναλόγως, σε κάθε περίπτωση ώστε το συνολικό καθαρό εισόδημα που προκύπτει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς να μην υπολείπεται του καθαρού εισοδήματος που απομένει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία υπολογίστηκε με την εφαρμογή του αμέσως προηγούμενου συντελεστή.
Πιο συγκεκριμένα, το καθαρό ποσό που απομένει μετά από την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς του κλιμακίου με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%), δε μπορεί να είναι μικρότερο από 12.000,99 ευρώ, το καθαρό ποσό του κλιμακίου με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) δε μπορεί να είναι μικρότερο από 19.800,98 ευρώ, το καθαρό ποσό του κλιμακίου με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) δε μπορεί να είναι μικρότερο από 49.000,97 ευρώ και τέλος τα καθαρό ποσό του κλιμακίου με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) δε μπορεί να είναι μικρότερο από 97.000,96 ευρώ. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το ποσό της έκτακτης εισφοράς περιορίζεται αναλόγως, σε κάθε περίπτωση ώστε το συνολικό καθαρό εισόδημα που προκύπτει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς να μην υπολείπεται του καθαρού εισοδήματος που απομένει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία υπολογίστηκε με την εφαρμογή του αμέσως προηγούμενου συντελεστή.
Πιο συγκεκριμένα, το καθαρό ποσό που απομένει μετά από την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς του κλιμακίου με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%), δε μπορεί να είναι μικρότερο από 12.000,99 ευρώ, το καθαρό ποσό του κλιμακίου με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) δε μπορεί να είναι μικρότερο από 19.800,98 ευρώ, το καθαρό ποσό του κλιμακίου με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) δε μπορεί να είναι μικρότερο από 49.000,97 ευρώ και τέλος τα καθαρό ποσό του κλιμακίου με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) δε μπορεί να είναι μικρότερο από 97.000,96 ευρώ.αρα το 'σκαλακι' για εισοδημα περι των 20000€ ειναι περιπου 20205,00€
Ευχαριστω
-
Δηλαδη καποιος με 100000 ευρο θα πληρωσει 4000 € εισφορα μ@@κιας?
Με το ετσι θελω επιπλεων φορο στις καταθεσεις? -
Ναι.
Δεν είναι στις καταθέσεις,αν θες μπορείς να τραβήξεις λεφτά για να πληρώσεις και από το μπαούλο -
Για να εχεις 100000 εισοδημα απο καταθεσεις πρεπει να εχεις πρπ 3 εκατ στην τραπεζα.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος