-
Οι 100.000 αφορούν εισόδημα γενικώς, όχι εισόδημα από τόκους καταθέσεων κλπ.
Σε κάθε περίπτωση για να έχεις 100.000 εισόδημα από τόκους στην Ελλάδα των τελευταίων ετών σου έφταναν περίπου τα μισά από αυτά που λες : με 1,5 μύριο κατάθεση άνετα μπορούσες να 'επιβάλλεις' ένα 6,5-7% ετήσιο επιτόκιο.
-
Α, σωστα. Ειναι στους τοκους των καταθεσεων. Οχι στις ιδιες τις καταθεσεις...
Αλλα παλι μα@@κια ειναι.
Δεν δηλωνω τιποτα. Τοσα θα πληρωσω,,δεν τους φτανουν? -
Ούτε στους τόκους είναι, στο εισόδημα σου είναι απ'όπου κι αν αυτό προέρχεται (τα πάντα όλα μέσα).
Αν λοιπόν έχεις 100.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώσεις εισφορά αλληλεγγύης 4.000 ευρώ ακόμα και αν δεν έχεις ούτε 1 ευρώ κατάθεση σε τράπεζα. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ποιος χορηγεί την επισημείωση της Χάγης, το προξενείο?
Τους πάω τα πρωτύτυπα και αντίγραφα και τα σφραγίζουν?Την σφραγίδα της Χάγης την παίρνεις απο την περιφέρεια της περιοχής που μένεις
Ευχαριστώ Το έψαξα λίγο η αρμόδια υπηρεσία είναι η Zentrale Einwohnerangelegenheiten.
Η διαδικασία (μάλλον) είναι η εξής (για Γερμανία):
- από το Finanzamt, βεβαίωση Antrag auf Erstellung einer Ansässigkeitsbescheinigung für Zwecke der Steuerentlastung
- Σφραγίδα Χάγης (apostille) από το Einwohnerangelegenheiten
- Μετάφραση (ορκωτός μεταφραστής ή δικηγόρος)
- Επικύρωση (δικηγόρος ή προξενείο)
Αντί για το (1), μάλλον αρκεί και το Einwohnerbescheinigung/anmeldungbescheinigung.
-
Διαβασαριν λιγο ενα αρθρο για τη φορολογησηντων εισοδηματων του προηγουμενου ετους.
Κλαφτα χαραλαμπε. Οποιο; Αναπνεει πληρωνει.
Οποιος εχει δουλεια ή αλλο εισοδημα, μισα-μισα με το κρατος.
Εισαι ΕΕ? μισα μισα με το κρατος και οι φοροι σε ολοκληρο το ποσοστο. Φορο και στους φορους δηλαδη.
Ποιος και πως θα αντεξει καποιος να εχει εισοδημα?
Να μην αναφερω για τους εχοντες καποιο σπιτι ή αλλη ακινητη περιουσια.
Θα τη πληρωσει ξανα.
Και θιχτηκαν οι 2500 για την απολυση τους. Τι εικονα δειξαν μεχρι τωρ για ολα αυτα που συμβαινουν?Μερικες στιγμες στενοχωριεμαι που εχω σπιτι και ασκω το επαγγελμα που μου αρεσει κ γουσταρω.
Αλλα και ανεργος, παλι φορολογησε.
Να ζει κανεις ή να μην ζει ( σε αυτο το κρατος οπως το καταντησαμε με την ανοχη μας ). -
Γενικα στις αναπτυγμενες οικονομιες οι φοροι εισοδηματος βρισκονται στο 30-40% του ετησιου εισοδηματος. Προσθεσε 5-10% ασφαλιστικες εισφορες, εθνικο συστημα υγειας εισαι κοντα στο 35-50%. Αρα δεν ειναι να απορεις.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι 100.000 αφορούν εισόδημα γενικώς, όχι εισόδημα από τόκους καταθέσεων κλπ.Σε κάθε περίπτωση για να έχεις 100.000 εισόδημα από τόκους στην Ελλάδα των τελευταίων ετών σου έφταναν περίπου τα μισά από αυτά που λες : με 1,5 μύριο κατάθεση άνετα μπορούσες να 'επιβάλλεις' ένα 6,5-7% ετήσιο επιτόκιο.
Τα επιτοκια που μου λενε φετος ειναι ελαφρως κατω απο το 4% μικτα για 3-6 μηνες. Πια απο τις μεγαλες Ελλ τραπεζες δεινει παραπανω αυτην την στιγμη;
-
Στο Ε9 εχω δηλωσει 3 ιδιοκτησίες
-το σπιτι μου οπου και μενουμε
-το σπιτι της γυναικας μου στο οποιο μενουν οι γονεις της
-ενα οικοπεδο των γονεων μου γραμμενο σε μενα (χωρις ρευμα)Στο Ε1 δηλωνω ως κυρια κατοικια το σπιτι που μενουμε (και δηλωνω αριθμο ΔΕΗ) αλλα οχι το σπιτι της γυναικας μου
(αυτο το δηλωνουνε οι γονεις της στο Ε1 τους σημειωνοντας οτι προκειται για δωρεα παραχωρηση και εκει βαζουνε και τον αριθμο ΔΕΗ, που ειναι και στο ονομα τους ετσι και αλλιως)Σωστο ?
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Στο Ε9 εχω δηλωσει 3 ιδιοκτησίες(αυτο το δηλωνουνε οι γονεις της στο Ε1 τους σημειωνοντας οτι προκειται για δωρεα παραχωρηση και εκει βαζουνε και τον αριθμο ΔΕΗ, που ειναι και στο ονομα τους ετσι και αλλιως)
Σωστο ?Σωστά, αλλά κι εσύ το δηλώνεις στο Ε2 επ' ονόματι της γυναίκας σου.
-
Νόμιζα ότι στο Ε2 δηλώνεις μόνο όσο ακίνητα αποφέρουν εισόδημα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νόμιζα ότι στο Ε2 δηλώνεις μόνο όσο ακίνητα αποφέρουν εισόδημακαι εγω.... εφοσον δεν υπαρχει μισθωση δεν κανω Ε2
-
Πώς δηλώνεται η δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από γονέα σε παιδί και αντίστροφα;
α) Αυτός που παραχωρεί την κατοικία τη δηλώνει μόνο στο Ε2 σαν δωρεάν παραχώρηση.
β) Αυτός που την κατοικεί τη δηλώνει στον πίνακα 5.1α επιλέγοντας τον κωδικό 203 (δωρεάν παραχωρημένη κατοικία).
(Corsair mode on) Μη μας κουράζεται πρωί-πρωί....
-
A μάλιστα ΟΚ ευχαριστώ
-
ευχαριστιες και απο εμενα
-
...και φυσικά εξυπακούεται ότι αυτός που χρησιμοποιεί το σπίτι, είτε το νοικιάζει, είτε είναι δωρεάν παραχώρηση έχει τεκμήριο....
-
Τα φωτα σας παρακαλω...
Που μπορω να βρω τον Α.Μ. ΔΙΑΣ ΙΚΑ για μια νοικοκυρα που πρωτοπηρε επιδομα ασθενειας το 2012; Μεχρι τοτε ΔΕΝ ειχε κανενα εισοδημα.......Να παω στο ΙΚΑ η σε ΚΕΠ; -
Παιδια τα φωτα σας για το Ε9 ,ενω υπάρχει η τελευταια δηλωση που εχω κανει του 2009 όλα οκ ,εχω πληρωσει και ΕΤΑΚ 2009
( τρομαρα μου) ,ξαφνικα μπαινω με τους κωδικους μου και βλέπω ότι για νεα δηλωση δεν υπάρχει το παιδι μου που ειχε δικαιωμα σε ακινητο ( ανηλικο & προστατευόμενο εννοειται) ουτε το ΑΦΜ του στην αρχη στη λιστα με τα ΑΦΜ ουτε η εγγραφη του στο πινακα με τα κτισματα οικοπεδα,τι γινεται σ'αυτη τη περιπτωση ? ρωτησα 1 λογιστή - φίλο και μου λεει να βγαλω κλειδαριθμο για παιδι 15 ετών να κανει ηλεκτρονικα Ε9 μονον ! ,πάμε καλά θα κανουν και τα νηπια δηλωση τωρα ? Πως ειναι δυνατον ? -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τα φωτα σας παρακαλω...
Που μπορω να βρω τον Α.Μ. ΔΙΑΣ ΙΚΑ για μια νοικοκυρα που πρωτοπηρε επιδομα ασθενειας το 2012; Μεχρι τοτε ΔΕΝ ειχε κανενα εισοδημα.......Να παω στο ΙΚΑ η σε ΚΕΠ;To γράφει επάνω η βεβαίωση αποδοχών που της έρχεται κάθε τρίμηνο
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Τα φωτα σας παρακαλω...
Που μπορω να βρω τον Α.Μ. ΔΙΑΣ ΙΚΑ για μια νοικοκυρα που πρωτοπηρε επιδομα ασθενειας το 2012; Μεχρι τοτε ΔΕΝ ειχε κανενα εισοδημα.......Να παω στο ΙΚΑ η σε ΚΕΠ;To γράφει επάνω η βεβαίωση αποδοχών που της έρχεται κάθε τρίμηνο
Νομιζω οτι αυτο που λες εσυ ειναι μονο για συνταξεις αλλα ετσι και αλλιως ΔΕΝ της εχει ερθει ουτε τετοιο ουτε και κανενα αλλο χαρτι σχετικο με το επιδομα.....
Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον..... -
Ξεκίνησα να κάνω τη φορολογική μου δήλωση σιγά-σιγά...
ΑΠΟΡΙΑ
Φέτος, στον κωδικό 605 (φόρος 20% που παρακρατήθηκε), δεν βάζουμε απλά το ποσό, αλλά κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο ανοίγει pop-up όπου πρέπει να βάλουμε αναλυτικά το κάθε φυσικό/νομικό πρόσωπο που μας παρακράτησε φόρο.Η περίπτωσή μου: έλαβα δύο κατ' αποκοπήν αμοιβές από το ελληνικό δημόσιο (αποζημίωση δικαστικού αντιπροσώπου) και ο φόρος παρακρατήθηκε κατά την καταβολή της αποζημίωσης από τις οικείες ΔΟΥ.
Ως ΑΦΜ ΤΙ βάζω? Αυτό του Υπ. Οικονομικών; Του Υπ. Δικαιοσύνης; Υπάρχει κάποιο ΑΦΜ της 'κεντρικής κυβέρνησης';Update: ψάχνοντας τις υπουργικές αποφάσεις που όρισαν τις αποζημιώσεις, βρήκα ότι σε αυτές περιλαμβανόταν άρθρο που έλεγε ότι η δαπάνη 'θα αντιμετωπισθεί από πιστώσεις του ΥΠ.ΕΣ.(Φορέας 07/130 και ΚΑΕ 5262)'. Άρα υποθέτω ψάχνουμε το ΑΦΜ του Υπουργείου Εσωτερικών...
Update 2 (εύρηκα): 090056250
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος