-
Ρε theo μη μου πείς... Χτύπησες Μ5?
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ρε theo μη μου πείς... Χτύπησες Μ5?Όχι. 10κύλινδρη BMW με 507 άλογα
-
M6;;;;
Πλάκα κάνω... Ξέρω ότι πήρε Μ5.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρε theo μη μου πείς... Χτύπησες Μ5?
Όχι. 10κύλινδρη BMW με 507 άλογα
Μπα.... σε λίγες μέρες θα είναι αρκετά περισσότερα...
Θα τα πούμε πάντως παίδες σε κάποια φάση και πάλι στην πίστα με το νέο εργαλείο...
Προς το παρόν όμως, τραγουδώ στο παιδί μου το εξής 'υβριδικό' τραγούδι:
Μια ωραία πεταλουουούδα...
Δυο ωραίες πεταλουουούδες...
...
Δέκα ωραίες πεταλούουδες!Για high-tech μπαταριοκίνητο-h ξεκίνησα κι εγώ πριν κανα μήνα να 'ψωνίσω', και κατέληξα τελικά να κάνω 'κολλητιλίκια' με τον βενζινά της γειτονιάς μου(ευτυχώς είναι φτηνός και με καλό 'πράμα'! )
-
Και για όσους πίστευαν (μεταξύ αυτων και ο γράφων... ) ότι το περί ου ο λόγος αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι πιστάδικο, ιδού η απόδειξη που καταρρίπτει τέτοιες θεωρήσεις ταχύτερα κι από τα αγάλματα του Στάλιν...
http://www.worldcarfans.com/newsletterl ... 060721.011
'Τέζα' και 'τούμπανο' το 450h...
-
Εχει κάποιος άποψη ,προσωπική ,και ίσως εμπειρία από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ?
-
μικρος χωρος αποσκευων.
-
Ο χρήστης solar_energy έγραψε:
ΥΓ. Είδα τα πίσω κάθισματα της LS600h και ξετρελάθηκα στην κυριολεξία!!! Λέτε να μπορώ να αγοράσω μόνο το κάθισμα;Χεχε! +1 !
Κάνουν και μασάζ στην -L.
-
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ( ΜΙΚΡΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ . ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ,ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ? ΕΧΩ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΑ ΕΝΑ ΖΗΜΙΑΡΙΚΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΒΟΛΒΟ XC 90 , ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ.
-
PAPANIK1
Σε ένα όχημα με αρκετή ζήτηση δύσκολο να μην μπορέσει να πωληθεί. Αν λάβουμε υπόψη και την μεταπώληση των Λέξους στο εξωτερικό δεν πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολο να πουληθεί το συγκεκριμένο όχημα από ότι ένα αντίστοιχο άλλο όχημα.. (με προπέλα ή αστέρι...)
Από την άλλη το XC90 είναι πολύ πιο ειδικό όχημα σε μία κατηγορία που άλλοι αλωνίζουν με κινητήρα αντίστοιχο των αμερικάνικων μαστόδοντων και τιμή αρχική άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....
-
Ο χρήστης PAPANIK1 έγραψε:
Εχει κάποιος άποψη ,προσωπική ,και ίσως εμπειρία από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ?Ναι εχω εγω.
Το GS 450Η δεν ειναι οσο καλο οσο ακουγεται απο τα σπεκς. Το κλασσικοτατο λαθος auto enthusiasts' ειναι να μαγευοντε απο τα σπεκς ενος οχηματος ή απο reviews περιοδικων. Το 450 ειναι σουπερ πανβαρο, και δειχνει οταν το οδηγεις, οχι οσο γρηγορο οσο ο ανταγωνισμος, ειναι σουπερ μαλακο στις αναρτησεις και με οχι ακριβες τιμονι οπως τα MB and BMW και γενικα πασχει απο χωρους πισω και το πορτ μπαγκαζ ειναι ανυπαρκτο.
Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα πανηγυρια για την τιμη. Συμφωνα με το περιοδικο, αρχιζει απο τα 62Κ και παει μεχρι τα 72Κ. Αυτο το οχημα κοστιζει γυρω στα 55,000 δολλαρια στις ΗΠΑ. Αρα με αλλα λογια η τιμη του στην Ελλαδα ειναι artificially inflated για να κερδοφορουν καποιοι. Οποιοι νομιζουν οτι δεν πληρωνουν ταξινομηση δεν νοιαζονται οτι τα λεφτα που δεν πηρε το κρατος, τα πηραν οι εμποροι κτλ.
Το GS450h δειχνει τι θα γινει οτα οι μπαταριες χωρεσουν 6 φορες την ενεργεια που χωρανε σημερα (ετσι ωστε να χρισημοποιηθουν λιγοτερες και αρα πεσει το βαρος και ανεβουν οι διαθεσιμοι χωροι) και οι ηλεκτροκινητηρες τετραπλασιαστουν σε αποδοση. Τοτε θα ειναι ενδιαφεροντα τα πραγματα και θα δουμε hybrids απο ολους. Αυτο θα γινει σε περιπου 12 χρονια για τα αυτοκινητα που θα μπορουν να αγορασουν ολοι απο πλευρας τιμης.
-
Έχω και εγώ προσωπική άποψη, από εκτεταμένο test drive που έχω κάνει και σε αυτό το μοντέλο και στο RX400h, μιας και ήταν από τις επιλογές μου για αγορά επόμενου αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο το είχα για 2-2.5 ώρες μόνος μου (εννοώ χωρίς πωλητή) και το RX400h για 4.5 ώρες, πάλι μόνος μου.
Τα σχόλια μου, όσο πιο επιγραμματικά μπορώ ακολουθούν (με ποιούς συμφωνώ και με ποιούς δεν συμφωνώ θα φανεί):- Κατ' αρχήν για την εξυπηρέτηση της Lexus είναι όπως τα λέει ο TheoM5 ακριβώς....εμένα μου τα έδωσαν τα αυτοκίνητα χωρίς δεύτερη κουβέντα και ούτε screenning ούτε τίποτα.....με το τζινάκι μου είχα πάει....απλά ενδιαφερόμουν πραγματικά και έκανα και ερωτήσεις συγκεκριμένες που είχα στο μυαλό μου και φυσικά το 'ήξερα' το κάθε αυτοκίνητο...
- Ορισμένα από αυτά που λέει ο gavriil1 είναι αληθινά (για το βάρος, το τιμόνι κτλ) αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε για τί κοινό προορίζεται το αυτοκίνητο. Αν πας και το οδηγήσεις με συγκεκριμένο πλαίσιο στο μυαλό σου (δεν θα πας π.χ. να το στρίψεις) το αυτοκίνητο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Εμένα προσωπικά από θέμα οδήγησης ένα με χάλασε (και με έφτιαξε ταυτόχρονα). Είναι ότι το αυτοκίνητο επιταχύνει σαν ηλεκτρικό. Με δύναμη και ροπάρα αλλά σαν ηλεκτρικό τρένο. Αυτό οφείλεται όπως μάλλον θα ξέρετε στο ότι ο κινητήρας πιάνει ορισμένες στροφές και μετά η επιτάχυνση γίνεται από τη συνεχόμενη αλλαγή στη σχέση (CVT γαρ.....) οπότε και έχεις ένα συνεχές ομοιόμορφο 'θόρυβο'...αυτό με χάλασε....αλλά από την άλλη είναι και το υπερ-ατού του, γιατί επιταχύνει πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο. Γενικά σου δείχνει ότι το αυτοκίνητο πηγαίνει όπως εσύ θέλεις να πάει τη συγκεκριμένη στιγμή...αυτό για μένα είναι σημαντικό...
- Τα φρένα του δεν μου άρεσαν (όπως και στο 400) αλλά νομίζω αυτό έχει σχέση με το ότι είχα επιλεγμένη 'σχέση' όπου εξομοίωνε το engine braking και με χάλαγε λίγο αυτό...δεν το είχα τόσο πολύ χρόνο για να παίξω και με αυτά...
- Αυτά που λέει ο gavriil1 δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Η τιμή στην US είναι χαμηλή γιατί είναι χαμηλές όλες οι τιμές των αυτοκινήτων εκεί.... ξέρεις πόσο κάνει μια Μ3/Μ5 εκεί....άστα....παίζουν πολλά ρόλο και δεν έχουν σχέση με την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, πόσω δε μάλλον μιας συγκεκριμένης μάρκας (της Lexus) που στην Αμερική πίνουν νερό στο όνομά της....
- Το 400άρι για μένα (και λόγω ότι δεν έχει αν-ύπαρκτο πορτ μπαγκάζ) είναι καλύτερη αγορά. Στέκεται καλά στον ανταγωνισμό και για αυτοκίνητο που κινείται πολύ στη πόλη, καίει λίγο.... σε θέμα επιδόσεων με SUVειδή, τζιποειδή δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση και πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά (πάνω από 100Κ) για να βρεις αντίστοιχες 'επιδόσεις' και 'αποδόσεις'
- Γενικά θεωρώ ότι είναι ένα αυτοκίνητο για 'ψαγμένους' και για άσχετους/σχετικούς λόγους το άφησα για αγορά ως μεθεπόμενο αυτοκίνητο και όχι ως επόμενο.....
-
Ενδιαφέρουσες απόψεις, ευχαριστούμε!
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
- Τα φρένα του δεν μου άρεσαν (όπως και στο 400) αλλά νομίζω αυτό έχει σχέση με το ότι είχα επιλεγμένη 'σχέση' όπου εξομοίωνε το engine braking και με χάλαγε λίγο αυτό...δεν το είχα τόσο πολύ χρόνο για να παίξω και με αυτά...
Ισως έκανες λάθος κίνηση να θέσεις το engine breaking. Ο κανόνας που ξέρω μόνο από το Prius, αλλά ίσως να είναι ο ίδιος και στα Lexus *h, είναι ότι το engine breaking το θέτεις μόνο σε πολύ έντονες κατηφόρες. Επίσης, όταν το ενεργοποιείς, χάνεις σε επαναφόρτωση των μπαταριών του HSD, άρα και σε κατανάλωση.
-
ευχαριστώ gavriil1,ep3 . Ησασταν διαφωτιστικότατοι. Ψαχνομαι ακόμα ,
-
ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. LEXUS 450H ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΖΕΙ? ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ 70Κ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ. ΤΟ 350 CLS ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ 100Κ. Α8 ΤΑ ΙΔΙΑ. ΒΜW ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΣΟΝΟΥΠΩ. ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ..ΤΕΛΙΚΑ.
-
70 k σε συνδυασμό με τα 280 λίτρα χώρου αποσκευών είναι ένα κακό μείγμα..70 k είναι πολύ λίγα μεν για την κατηγορία αλλά δεν τα δίνει και ο καθένας μας...Αν χρειάζεσαι και χώρο στο πορτ μπαγκάζ (που μάλλον στην κατηγορία αυτή σαφώς και θες) ουσιαστικά το αποκλείεις, είναι 280 παναθεμά τα δηλ. ελάχιστα...
Εγώ είχα πάθει ένα μικρό σοκ όταν είχα πρωτοδεί την τιμή του...Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και για 1-2 μέρες σκεφτόμουνα σοβαρά να πάω να το παραγγείλω...Μετά πήρα τα χάπια μου και ηρέμησα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
70 k σε συνδυασμό με τα 280 λίτρα χώρου αποσκευών είναι ένα κακό μείγμα..70 k είναι πολύ λίγα μεν για την κατηγορία αλλά δεν τα δίνει και ο καθένας μας...Αν χρειάζεσαι και χώρο στο πορτ μπαγκάζ (που μάλλον στην κατηγορία αυτή σαφώς και θες) ουσιαστικά το αποκλείεις, είναι 280 παναθεμά τα δηλ. ελάχιστα...Εγώ είχα πάθει ένα μικρό σοκ όταν είχα πρωτοδεί την τιμή του...Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και για 1-2 μέρες σκεφτόμουνα σοβαρά να πάω να το παραγγείλω...Μετά πήρα τα χάπια μου και ηρέμησα
Που να δείς το LS600h απο κοντά...
Με τιμή
Ένας πρώην ένθερμος υποστηρικτής της S-Class
Y.Γ Πάω να πάρω τα χάπια μου... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
70 k σε συνδυασμό με τα 280 λίτρα χώρου αποσκευών είναι ένα κακό μείγμα..70 k είναι πολύ λίγα μεν για την κατηγορία αλλά δεν τα δίνει και ο καθένας μας...Αν χρειάζεσαι και χώρο στο πορτ μπαγκάζ (που μάλλον στην κατηγορία αυτή σαφώς και θες) ουσιαστικά το αποκλείεις, είναι 280 παναθεμά τα δηλ. ελάχιστα...
Εγώ είχα πάθει ένα μικρό σοκ όταν είχα πρωτοδεί την τιμή του...Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και για 1-2 μέρες σκεφτόμουνα σοβαρά να πάω να το παραγγείλω...Μετά πήρα τα χάπια μου και ηρέμησα
Που να δείς το LS600h απο κοντά...
Με τιμή
Ένας πρώην ένθερμος υποστηρικτής της S-Class
Y.Γ Πάω να πάρω τα χάπια μου...Ποιά χάπια; Το αμάξι είναι το The Best της κατηγορίας! Άσε μπήκα μέσα έκανα και βόλτα και είναι
Για το LS600h-L μιλάω... Τι να τον κάνω το χώρο αποσκευών;
Άσε δεν χρειάζεται, Η πολυτέλεια! -
Εγω το εχω οδηγησει το GS450h,καπου το ειχα γραψει.Ηταν πολυ καλο και ΔΕΝ εδειχνε καθολου το βαρος του...Μετα απολιγες μερες ειχα οδηγησει μια 535d ,η οποια μου ειχε φανει πιο 'βαρια ' σαν αισθηση.Απο επιδοσει μου ειχαν φανει σχεδον ισαξια.
-
to RX400h που ειχα οδηγησει δεν μου αρεσε καθολου. τελειως νεκρο τιμονι, απιθανο τορκ στιρ, μου εσπασε τα νευρα να σβηνει και να ξαναπερνει ο κινητηρας στα φαναρια και τα ευρα ειναι πολλα.
70κ ευρω ειναι πολλα χρηματα για ενα αυτοκινητο αν και η τιμη ειναι καλη για τα δεδομενα της Ελλαδας, απλα δεν βρισκω το λογω της υπαρξης αυτου του αυτοκινητου (αφου το υβριδικο προσθετει αρκετο βαρος) εκτος απο επιδειξη τεχνολογιας της Τογιοτα.
Lexus GS450h.