-
Τα φερνουν στις σωστες τιμες οπως στο εξωτεριο ..μπραβο εστω και για λιγα κομματια.
-
Απίστευτο βίντεο για το μοτέρ του Χόντα NSX, 5 χρόνια μετά το λανσάρισμά του. Και το ερώτημα είναι : υπάρχει πιο αντιμάρκετινγκ εταιρεία από τη Χόντα και γενικά τους σαμουράιδες?
Οποιαδήποτε ευρωπαική ή αμερικάνικη ανταγωνίστρια θα έσπευδε μέσω 'διαρροών' και επιλεκτικών δημοσιευμάτων να διαφημίσει το νέο της μοτοράκι 5 μήνες ΠΡΙΝ το λανσάρει. 5 χρόνια ΜΕΤΑ θα είχαμε ήδη αρχίσει να διαβάζουμε για το επόμενο...
ΥΓ. Στο 8'55'' βίδες διαφορετικού βάρους αλλά ίδιου τύπου για τη ζυγοστάθμιση!
-
Καλησπέρα σας, έχω σπάσει το κεφάλι μου με το τι μου χρειάζεται, Βενζίνη Η Πετρέλαιο;
Τα αμάξια που κοιτάω είναι Civic του 2013-2015 σε 1.4 Βενζίνη η 1.6 Πετρέλαιο. Το civic σαν civic το θέλω για τους χώρους, την αξιοπιστία του και την ασφάλεια που προσφέρει μιας και σύντομα θα γίνω πατέρας. Από εκεί και πέρα το αμάξι θα κάνει 40-50 χιλιόμετρα κάθε μέρα πήγαινε/έλα στην δουλειά και από εκεί και πέρα στο τι βόλτες και διακοπές θα πάμε όλο το χρόνο. Ένα μέσο όρο πιστεύω θα κάνω 18000 χιλιόμετρα. Εσείς τι λέτε;
-
Καλησπέρα σας, έχω σπάσει το κεφάλι μου με το τι μου χρειάζεται, Βενζίνη Η Πετρέλαιο;
Τα αμάξια που κοιτάω είναι Civic του 2013-2015 σε 1.4 Βενζίνη η 1.6 Πετρέλαιο. Το civic σαν civic το θέλω για τους χώρους, την αξιοπιστία του και την ασφάλεια που προσφέρει μιας και σύντομα θα γίνω πατέρας. Από εκεί και πέρα το αμάξι θα κάνει 40-50 χιλιόμετρα κάθε μέρα πήγαινε/έλα στην δουλειά και από εκεί και πέρα στο τι βόλτες και διακοπές θα πάμε όλο το χρόνο. Ένα μέσο όρο πιστεύω θα κάνω 18000 χιλιόμετρα. Εσείς τι λέτε;
Ξεκάθαρα ντίζελ! Το μοτέρ 1.4 θα είναι εντελώς ψόφιο σε ένα αμάξωμα 1300+ κιλών. Αν μιλούσαμε για το 1.8 τότε οκ θα σου έλεγα προχώρα σε όποιο θέλεις εσύ.
-
Βενζινη
-
Απορώ ποιος μπορεί να πιστεύει ότι για κάποιον που κάνει αρκετά χιλιόμετρα την ημέρα / το χρόνο, μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή ο κινητήρας βενζίνης 1.4 των 100 ίππων (ατμοσφαιρικός) αντί για τον πολύ πιο δυνατό, ροπάτο και οικονομικό 1.6 turbodiesel...
-
Ε ναι, εσύ είσαι για πετρέλαιο!
-
Η εξοικονόμηση σε καύσιμα θα πρέπει να είναι άνω των 400 η και 500€ για να μπορέσει να αποσβέσει τα κόστη ζημειων. Μιλάμε για αγορά μεταχειρισμενου ντίζελ που είναι από μόνο του πιο δύσκολο σε σχέση με την αγορά βενζίνης καθώς τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται λάθος. Κοινώς κάνουν δρομολόγια κουζίνα λουτρό καμπινέ. Ένα τέτοιο αμάξι ξέρετε πόσο ακριβές ζημιές μπορεί να βγάλει; Εγώ έχω ντίζελ και το ξέρω καλά. Η διαφορά με μένα είναι ότι κάνω 200 έως 500χιλ σχεδόν κάθε μέρα εκτός πόλης.
-
Εδώ όμως δεν συζητάμε με βάση μόνο τις υποθετικές ζημιές που **πιθανολογούμε **ότι μπορεί να συμβούν σε ένα diesel.
Γιατί από την άλλη πλευρά έχουμε ένα πολύ καλύτερο και δυνατότερο diesel κινητήρα ενάντια ενός μάλλον ασθενικού ατμοσφαιρικού βενζινοκινητήρα, γεγονός που μεταμορφώνει την εμπειρία οδήγησης.
Ακόμη και μόνο αυτό θα αρκούσε για να κρίνει την επιλογή. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και το κερασάκι στην τούρτα, της μεγαλύτερης οικονομίας σε καύσιμα. Οικονομία υπαρκτή και σίγουρη και όχι πιθανολογούμενη...
-
Πετρέλαιο.
-
Να το πάλι με τις 'ζημιές' του diesel...μεχρι στιγμής ένας έπαθε dpf στα 360.000χλμ σε μεταχειρισμενο Renault. Για να συνεχίσουμε την έρευνα, θα βρούμε δεύτερο;
Αναρωτιέμαι, στα 360.000χλμ ένας βενζινοκινητήρας τι θα είχε χρειαστει;
-
Να το πάλι με τις 'ζημιές' του diesel...μεχρι στιγμής ένας έπαθε dpf στα 360.000χλμ σε μεταχειρισμενο Renault. Για να συνεχίσουμε την έρευνα, θα βρούμε δεύτερο;
Τίποτα δεν θα είχε χρειαστεί, γύρω στα 180-200Κ χλμ θα είχε αποσυρθεί ή αντικατασταθεί με άλλον.
-
Dublin wrote:
Τίποτα δεν θα είχε χρειαστεί, γύρω στα 180-200Κ χλμ θα είχε αποσυρθεί ή αντικατασταθεί με άλλον.
Ακριβώς..Βλεπω φίλους που επιμένουν πάνω από τα 200.000χλμ και κάθε χρόνο είναι στα συνεργεία για κάτι. Κάθε χρόνο.
Αυτό γιατί δεν αναφέρεται πουθενά; ότι η προσδοκώμενη ζωή ενός βενζινοκινητήρα μπορεί να είναι και μισή από έναν πετρελαιοκινητηρα; ή το 60%;
-
Αυτό το πράγμα που αμφισβητούμε πράγματα που είναι δεδομένα επειδή 'εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ' είναι πολύ κουραστικό. Οι κατασκευαστές λένε συγκεκριμένα πράγματα για την προστασία του DPF, δεν είναι κανένα μυστικό για λίγους. Αν από την άλλη ο ιδιοκτήτης κάνει 4-5 χιλιόμετρα τη μέρα για μήνες, θα έχει πρόβλημα αφού δεν είναι σύμφωνο με αυτά που ζητάει ο κατασκευαστής. Τα 'εμενα δεν μου έχει συμβεί ποτέ', ή 'δεν ξερω κανεναν που να το έχει πάθει' sorry αλλά δεν είναι σοβαρές συμβουλές. Από την άλλη προφανώς και αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα ή έστω κανεις ενα σχετικά μεγάλο ταξίδι ανά μερικές εβδομάδες δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Οπότε εφόσον μιλάμε για αγορά μεταχειρισμένου απλά θέλει μια προσοχή παραπάνω στο πώς έχει γίνει η συντήρηση του μοτέρ και πώς σκοπεύει να το δουλέψει ο νέος κάτοχος. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και εγώ είμαι υπερ του diesel αρκεί να έχει υπόψη του ο ιδιοκτήτης τα παραπάνω.
-
Σε αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης προσωπικά είμαι υπερ του πετρελαίου. Σε yaris diesel εταιρικό που χρησιμοποιώ 'ζήτησε' πρόσφατα καθαρισμό dpf και κόστισε 450 με φπα με 165Κ στο κοντέρ . Παρόλα αυτά συνεχίζω και είμαι υπέρ του diesel σε βαθμό που ακόμα και οι διαδρομές να είναι σύντομες, τα χιλιόμετρα ανα έτος λίγα , αρκεί να μην πληρώνεις πολύ επιπλέον στην τιμή κτήσης του αυτοκινήτου.
Το να μην προτιμήσω το φθηνότερο κόστος χρήσης για κάτι που **ίσως **να πάθει ζημία και εγώ δε το καταλαβαίνω.. την ίδια άποψη έχω και περι dsg και λοιπές κινδυνολογίες που γράφονται κατα καιρούς, δικαιολογημένες και μή.
-
Αυτό το πράγμα που αμφισβητούμε πράγματα που είναι δεδομένα επειδή 'εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ' είναι πολύ κουραστικό. Οι κατασκευαστές λένε συγκεκριμένα πράγματα για την προστασία του DPF, δεν είναι κανένα μυστικό για λίγους. Αν από την άλλη ο ιδιοκτήτης κάνει 4-5 χιλιόμετρα τη μέρα για μήνες, θα έχει πρόβλημα αφού δεν είναι σύμφωνο με αυτά που ζητάει ο κατασκευαστής.
Να ρωτήσω κάτι, πολύ ήρεμα:
Εσύ έχεις αγοράσεις diesel και διάβασες στο εγχειρίδιο χρήσης του να ζητάει ο κατασκευαστής να μην κάνει ο οδηγός μικρές διαδρομές;
Κατά τ' άλλα μπορεί να είναι 'πολύ κουραστικό' άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ diesel να έχουν σαφή και αδιαμφισβήτητη άποψη περί των προβλημάτων του DPF, επειδή έτσι έχουν ακούσει από ανθρώπους που 'ξέρουν'... Συνήθως ταξιτζήδες που τα φτύνει το DPF τους στα 300-350.000 Km ή αγοραστές μεταχειρισμένων εισαγωγής που τα φτύνει το DPF τους στα 100.000 Km στο κοντέρ, ενώ στην πραγματικότητα έχουν 300.000+ Km.
Για να είμαι δίκαιος, θα πω ότι το DPF προφανώς έχει κάποιες ευαισθησίες (π.χ. η καμπάνια της VW λόγω dieselgate το γ@μ@ει) και βεβαίως όταν κάτι υπάρχει, μπορεί και να χαλάσει. Πλην όμως όλη αυτή η περιρρέουσα φημολογία περί προβληματικού DPF, θυμίζει την αντίστοιχη φημολογία περί προβληματικών και πανάκριβων καταλυτών που είχαμε ζήσει στις αρχές της δεκαετίας του '90. Τελικά τι αποδείχθηκε; Ότι οι καταλύτες και πιο ανθεκτικοί είναι και πολύ πιο φθηνοί...
-
piliourits wrote:
Dublin wrote:
Ακριβώς..Βλεπω φίλους που επιμένουν πάνω από τα 200.000χλμ και κάθε χρόνο είναι στα συνεργεία για κάτι. Κάθε χρόνο.
Αυτό γιατί δεν αναφέρεται πουθενά; ότι η προσδοκώμενη ζωή ενός βενζινοκινητήρα μπορεί να είναι και μισή από έναν πετρελαιοκινητηρα; ή το 60%;
Εγώ παίδες, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σας. Κατά την άποψη μου, η παροιμιώδης αξιοπιστία και αντοχή του diesel είναι πλέον ένα κατάλοιπο του παρελθόντος. Με τη σύγκλιση των χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών (turbo, άμεσος ψεκασμός, χρησιμοποίηση ελαφρών κραμάτων στα μπλοκ) τα μπλοκ πρακτικά αντέχουν σχεδόν το ίδιο και τα περιφερειακά αστοχούν σε αντίστοιχα χιλιομετρικά διαστήματα.
-
Harisma όπως τα λες, τα έχουμε ξανασυζητήσει για την αντοχή. Κι εγώ πιστεύω πως με σωστή συντήρηση (και χωρίς να του 'πίνουμε το αίμα') θα κάνουν πολλά απροβληματιστα χιλιόμετρα και η βενζίνη και το ντίζελ. Η διαφορά όμως κατά τη γνώμη μου, ακόμη υπέρ των ντίζελ, είναι πως ο περιορισμός των κυβικών αναγκάζει τους Έλληνες να χρησιμοποιούν 'λάθος' κυβισμούς, για το μέγεθος των αυτοκινήτων τους και τη συνήθη χρήση (τουλάχιστον μέχρι τώρα με το downsizing) . Αν σε ένα μέσο οικογενειακό συγκρίναμε ένα δίλιτρο ντηζελ με ενα δίλιτρο βενζίνης, που θα τα είχε αγοράσει καινούρια και θα τα χρησιμοποιεί και συντηρεί με τον σωστό τρόπο ο ίδιος άνθρωπος, δεν νομίζω πως θα είχε μεγαλύτερη καταπόνηση ο βενζινοκινητήρας.
Αλλά αυτό που γινόταν, λόγο φορολογίας κι απαγόρευσης ντηζελ, ήταν να αγοράζονται οικογενειακά αυτοκίνητα με βενζίνες μικρού κυβισμού 1.3-1.4λτ με τα 'ακριβά' να είναι 1.6λτ, κινητήρες με χειρότερες επιδόσεις απ τα σημερινά χιλιάρια τούρμπο. Επόμενο ήταν να τα φτύνουν αρκετά νωρίς, ή να βγάζουν συχνές βλάβες, λόγω αυξημένου φόρτου.
Τώρα οι υποκυβισμένοι τούρμπο βενζίνης, είναι ακόμη άγνωστο μέγεθος ως προς τη μακροχρόνια αξιοπιστια τους. Ακόμη περισσότερο οι mild hybrid. Όμως λόγω του ότι είναι ικανοί να διαχειριστούν πιο άνετα τον φόρτο που τους αναλογεί (ροπές και ιπποδυνάμεις σε χαμηλότερες στροφές) η λογική λέει θα χουν λιγότερα προβλήματα. Οι μοντέρνοι τούρμπο ντηζελ όμως έχουν ήδη δείξει που πάσχουν και που που υπερτερούν, για πάνω από μια δεκαετία.
-
Τι να πουν και τα φορτηγά...
-
gerry wrote:
Αυτό το πράγμα που αμφισβητούμε πράγματα που είναι δεδομένα επειδή 'εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ' είναι πολύ κουραστικό. Οι κατασκευαστές λένε συγκεκριμένα πράγματα για την προστασία του DPF, δεν είναι κανένα μυστικό για λίγους. Αν από την άλλη ο ιδιοκτήτης κάνει 4-5 χιλιόμετρα τη μέρα για μήνες, θα έχει πρόβλημα αφού δεν είναι σύμφωνο με αυτά που ζητάει ο κατασκευαστής.
Να ρωτήσω κάτι, πολύ ήρεμα:
Εσύ έχεις αγοράσεις diesel και διάβασες στο εγχειρίδιο χρήσης του να ζητάει ο κατασκευαστής να μην κάνει ο οδηγός μικρές διαδρομές;
Δεν νομίζω οτι είπα ποτέ ότι ζητάει να μην κάνει μικρές διαδρομές γενικά. Είπα ότι ζητάει να μην κάνεις μόνο μικρές διαδρομές για μεγάλα διαστήματα, πχ για εβδομάδες. Αυτό μπορεί να ειναι οκ για κάποιον και για κάποιον άλλον να ειναι deal breaker. Μιας και ρώτησες όμως, εδώ από το manual του focus, οπότε προφανώς μιλάμε για κάτι σαφές και αδιαμφιβητητο και όχι κάτι που άκουσα από ανθρώπους που 'ξέρουν':
[quote]
Σας συμβουλεύουμε να υποστηρίξετε τη διαδικασία ανάπλασης με τους εξής τρόπους:
Αποφεύγοντας την παρατεταμένη λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί.
Οδηγώντας το όχημά σας με τρόπο που επιτρέπει τον αποτελεσματικό καθαρισμό. Οδηγήστε με σταθερή ταχύτητα 48 km/h ή μεγαλύτερη για περίπου 20 λεπτά.
[/quote]
Οπότε αυτά λέει ο κατασκευαστής. Αντίθετα βλέπω πολλοί άνθρωποι που 'ξέρουν' να περιοριζουν τα επιχειρήματά τους στο 'εγώ δεν έχω πάθει ποτέ τιποτα ούτε οι φίλοι μου'.
HONDA FORUM