-
Δοθείσης της γενικής συνάρτησης των θερμοκρασιών του πετρελαιοκινητήρα με τον ήχο που παράγει, αυτή τη φορά θα πιστέψω τους Βρεταννούς. Εν πάσει περιπτώσει, μένει να μετρηθεί για να δούμε τι γίνεται.
-
Για εμάς τους φίλους των diesel αυτός ο κινητήρας μάλλον θα γίνει κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο..
"Αποτελεί την εξέλιξη της σημερινής γενιάς του πετρελαιοκινητήρα της ιαπωνικής εταιρείας και για τη θέσπιση των κατασκευαστικών προδιαγραφών του ακολουθήθηκε η λογική του «Rightsizing». Μάλιστα τη βάση των δεδομένων αποτέλεσε η ροπή και επάνω της υπολογίστηκε τόσο η ιδανική χωρητικότητα όσο και η συνολική αρχιτεκτονική.
Οι supercomputers έδειξαν έναν 6κύλινδρο σε σειρά 3,3 lt (50% πάνω από τον υπάρχοντα), με βάρος που σύμφωνα με τη Mazda δεν είναι «αξιοσημείωτα μεγαλύτερο από ενός συμβατικού 4κύλινδρου»."
-
Χαλαρά το έπαιρνα .Αν έχει λογική τιμή σε leasing θα το προτιμήσω σε σχέση με το plug in.
Έτσι 3.3 εξακύλινδρος Ιάπωνας το 2023.Α ρε Mazda. -
Και πετρέλαιο
-
@kostis20 said in MAZDA FORUM:
Χαλαρά το έπαιρνα .Αν έχει λογική τιμή σε leasing θα το προτιμήσω σε σχέση με το plug in.
Έτσι 3.3 εξακύλινδρος Ιάπωνας το 2023.Α ρε Mazda.Στην θέση σου θα περίμενα τον Ι6 βενζίνης.
-
Σωστό Άλεξ...
Το θέμα είναι ότι έχω καραβολευτει με το μέγεθος του cx30... -
Εδώ λέει ότι το συγκεκριμένο μοτέρ χαλάει όλο το αυτοκίνητο.
https://www.autocar.co.uk/car-review/mazda/cx-60/first-drives/mazda-cx-60-33-e-skyactiv-d-awd
-
@dimsabas said in MAZDA FORUM:
https://www.autocar.co.uk/car-review/mazda/cx-60/first-drives/mazda-cx-60-33-e-skyactiv-d-awd
Αυτό συζητάμε εδώ και 2 μέρες. κοίτα στην προηγούμενη σελίδα. Γενικότερα δεν έχει και κάνα σπουδαίο κύρος το συγκεκριμένο..
4.8μ αυτοκίνητο με 60mpg από real word use σε reviews, 760miles range, και κάπου διάβασα 5.8λ/100χλμ μεικτά, δεν τα λες και άσχημα νούμερα.. ενώ οδηγική συμπεριφορά (λόγω και στην διαφορά στο βάρος) όλοι λένε ότι το diesel είναι καλύτερο από το PHEV (τα ίδια είχα ποσταρει και παλιότερα για το 3008).
The CX-60 has a claimed fuel economy of 4.9L/100km on the combined cycle, and CO2 emissions of 128g/km.
A 58-litre fuel tank means a theoretical driving range of close to 1200km.
Γενικά το θέμα είναι περισσότερο στο σύστημα της απορρόφησης κραδασμών παρά σε οτιδήποτε άλλο, αφού φαίνεται ότι με τις 20αρες δεν δημιουργούν ένα καλό σύνολο. Επίσης το PHEV δεν τους πέτυχε..
Εδώ αναφέρεται σε σύγκριση με το PHEV όπου ο diesel παρουσιάζεται πιο πολιτισμένος.
It’s a smooth unit, in contrast with the 2.5-litre inline-four-based plug-in hybrid we’re currently running as a long-term test car, which can sound course when worked hard. That powertrain option can also feel a little jerky when the battery level gets low, but there are no such issues here, as this is a mild-hybrid, featuring a 48-volt sub-system which provides a small amount of electrical assistance to aid efficiency
https://www.autoexpress.co.uk/mazda/cx-60/359632/new-mazda-cx-60-diesel-2023-review?amp
Ένα πολύ καλό άρθρο που μιλά σφαιρικά για την κατάσταση και την κατηγοριοποίηση αυτού
https://www.carmagazine.co.uk/car-reviews/mazda/cx-60-suv/
Με εντυπωσίασε αυτό
One cool selling point is the new 'Driver Personalisation System', which is a mighty fine idea, because far too many people don’t seem to know how to set up a proper driving position. This Mazda does it for you.
The very first time you drive your CX60 it measures your eyeline with a camera (and asks you to input your height so it knows how long your legs are) and then adjusts the seat height, how far you are from the wheel, the mirrors, the steering wheel position and the height of the head-up display, all at once.
This information is then stored and every time you get in the car it will use face-recognition tech, just like your iPhone, to work out who’s driving and restore your settings.
It also stores 250 'personalisation values', everything from your preferred air con temperature to your favourite radio station.
I tried it, it works, and I was quite impressed
-
Σε μερσώ, δεν προλαβαίνω να τα διαβάζω όλα.
-
Οι παρατηρήσεις του carmagazine ουσιαστικά παραλληλίζονται με αυτές του autocar, κάτι γράφει και το autoexpress.
Γενικά, έχουν λογική. Πετρέλαιο, φτωχό μείγμα, πολλά κυβικά και κρύος κινητήρας, θέλει μαγικό ραβδάκι για να μη βγάλει θόρυβο. -
@dublin said in MAZDA FORUM:
@dimsabas said in MAZDA FORUM:
Αυτό συζητάμε εδώ και 2 μέρες. κοίτα στην προηγούμενη σελίδα. Γενικότερα δεν έχει και κάνα σπουδαίο κύρος το συγκεκριμένο..
όλοι λένε ότι το diesel είναι καλύτερο από το PHEV (τα ίδια είχα ποσταρει και παλιότερα για το 3008).
δικαιο για τη μαμα κατασταση με το διλιτρο μαζουτ
τα 1.5 ειναι γτπ
ΑΛΛΑ
αδικο μετα απο αλλαγη ελαστικων με αλλα που εχουν σκληροτερα πλαινα για μεγαλυτερα φορτια. μερα με τη νυχτα.
θα κανονισουμε να καταλαβεις και να πιστεψεις απιστευτα στον αδερφιστικο πυραυλο.
αλλα αληθεια, εχεις οδηγησει φευ και το ειπες ή περιοδικακια? -
Χαιρετώ τους mazdόφιλους!
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Έχω παραγγείλει το mazda 2 με το ήπιο υβριδικό . Ελπίζω να μην επαναληφθούν τα "λάθη" που αναφέρθηκαν και να παραλάβω ό,τι επέλεξα.
Θεωρώ αξιόπιστη εταιρία αλλά θα με ενδιέφερε η επιβεβαίωση από κατόχους.
Ευχαριστώ -
@ibiza95 said in MAZDA FORUM:
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Έχω παραγγείλει το mazda 2 με το ήπιο υβριδικό . Ελπίζω να μην επαναληφθούν τα "λάθη" που αναφέρθηκαν και να παραλάβω ό,τι επέλεξα.
ΕυχαριστώΚαλησπερα φιλε. Το fl δεν παραγγειλες ? Ποια εκδοση ?
-
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Καλησπέρα. Στο τέλος μου είπαν ότι θα είναι το fl. Την βασική με τους 90 ίππους, δεν με συγκινούν τα πολλά έξτρα και οι πολυτέλειες. Για "σκλάβο" το θέλω.
-
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Καλησπέρα. Στο τέλος μου είπαν ότι θα είναι το fl. Την βασική με τους 90 ίππους, δεν με συγκινούν τα πολλά έξτρα και οι πολυτέλειες. Για "σκλάβο" το θέλω.
Τι χρωμα? Κι εγω αυτη την εκδοση παραγγειλα. Την πρων challenge που πλεον θα λεγεται CENTER LINE
-
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Τι χρωμα? Κι εγω αυτη την εκδοση παραγγειλα. Την πρων challenge που πλεον θα λεγεται CENTER LINE
Άπρο
Είχαμε στην οικογένεια μαύρο και γκρι οπότε πήγα στο άλλο άκρο!
Εσύ; -
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Άπρο
Εσύ;Polymetal gray metallic .
Πιστευω κατα τον Σεπτεμβριο θα ερθει -
Υποψήφιος mazdaκιας εδώ.
Άπρο
Εσύ;Polymetal gray metallic .
Πιστευω κατα τον Σεπτεμβριο θα ερθειΚι εμένα, το νωρίτερα Σεπτέμβρη είπαν
-
Καλησπέρα και από μένα.
Παραγγελία Mazda 2 homura μέσα Οκτωβρίου. Ενημέρωση το Φλεβάρη για άφιξη καραβιού στην Αμβέρσα και αυτοκινήτου αρχές Απρίλη με απουσία του BSM από τον εξοπλισμό. Για μείωση τιμής ούτε λόγος. Κάποια προσθήκη εξοπλισμού σαν κίνηση καλής θέλησης από μεριά τους ούτε και αυτό δέχθηκαν. Δε ξέρω αν είχε κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία και έβγαλε άκρη. Νεώτερη ενημέρωση για άφιξη αρχές μέσα Μαϊου. -
^ Καλησπέρα. Τί είναι το BSM;
MAZDA FORUM