-
Ωραία είδηση. Το θέμα είναι πότε θα κάνουν κι άλλες εταιρείες τέτοιες κινήσεις, αν η ΕΕ τις υποχρεώσει, ή θα αγοράζουμε μόνο μπλιμπλίκια από δω και πέρα...
-
Μόνο εαν το ζητάνε οι αγοραστές και δίνουν σημασία σε αυτά. Προς το παρόν η πλειοψηφία δίνει σημασία σε οθόνες, ψηδιακά ταμπλό και ωραία σχεδίαση.
-
Εντάξει ως ανθρωπος της μέσης άποψης, θα πω τον αντίλογο που λεει πως δεν είναι δα και κακά αυτοκινητα τα designατα που υποννοειτε. Ακριβα έως πανάκριβα σε κάποιες εκδόσεις ναι, κακά όμως όχι.
Αλλα αντε για να βρούμε κοινό έδαφος, να πω πως καλό θα ήταν τα περιοδικα να ενημερώνουν πιο πολύ το κοινό με τεχνικά άρθρα και αναφορές σαν αυτήν που εγραψα. (που σιγά την δημοσίευση δηλαδή, αλλά γενικώς δεν το διάβασα σε κανένα ελληνικό site ή δοκιμη). Αν δεν το έψαχνα, έβρισκα και έγραφα κάνεις δεν θα το ήξερε. Φταίει και ο ειδικός τύπος δηλαδή που για να δεις την ουσία των πραγμάτων όπως λέτε πρέπει να γίνεις ρεπόρτερ του πληκτρολόγιου.
-
Ο 'Ειδικός Τύπος' τείνει να γίνει όλο και περισσότερο ανειδίκευτος... πλέον σπανίζει να γράφουν για παράδειγμα, ακόμη και τον τύπο ανάρτησης στις τυπικές 'δοκιμές' ενώ αν θέλει κάποιος να βρει πράγματα όπως η συμπίεση πρέπει να ψάχνει να ξετρυπωσει κάνα pdf κάπου... σε λίγο θα βάζουν μόνο φωτογραφίες κι από κάτω τα χρηματοδοτικα προγράμματα, θα βλέπουμε και τις γκριμάτσες που κάνουν μιλώντας στη κάμερα τελείως υποκειμενικά ενώ οδηγούν σε δημόσιο δρόμο, κι όλα καλά...
Οπότε έγκειται στο μεράκι κάποιων από δω να βρει και μεταδώσει και πληροφορίες άσχετες με το εμπορικό σπρώξιμο...
-
Ο 'Ειδικός Τύπος' τείνει να γίνει όλο και περισσότερο ανειδίκευτος... πλέον σπανίζει να γράφουν για παράδειγμα, ακόμη και τον τύπο ανάρτησης στις τυπικές 'δοκιμές' ενώ αν θέλει κάποιος να βρει πράγματα όπως η συμπίεση πρέπει να ψάχνει να ξετρυπωσει κάνα pdf κάπου... σε λίγο θα βάζουν μόνο φωτογραφίες κι από κάτω τα χρηματοδοτικα προγράμματα, θα βλέπουμε και τις γκριμάτσες που κάνουν μιλώντας στη κάμερα τελείως υποκειμενικά ενώ οδηγούν σε δημόσιο δρόμο, κι όλα καλά...
Οπότε έγκειται στο μεράκι κάποιων από δω να βρει και μεταδώσει και πληροφορίες άσχετες με το εμπορικό σπρώξιμο...
Γιατί το άλλο. Έχω δει τελευταία να κάνουν δοκιμές αυτοκινητα που στην Ελλάδα δεν έρχονται πλέον πχ cx30 116d, παλιότερα ένα περιοδικό είχε το civic το diesel ενώ είχε 1χρονο που είχε σταματήσει να έρχεται. Τι θες και τα παρουσιάζεις αφού δεν μπορεί να τα αγοράσει ο καταναλωτής όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν υπαρχουν
-
Είναι τεράστια συζήτηση αυτή.....ουδείς καταλληλότερος από τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου στο να μεταφέρουν εντυπώσεις για ένα αυτοκίνητο. Οδηγούν τόσα πολλά και διαφορετικά οχήματα επι σειράς ετών και η εμπειρία τους είναι ασύγκριτη σε σχέση με τον μέσο χρήστη που στην καλύτερη να έχει άποψη για το δικό του αυτοκίνητο. Τα test drive που κάνουμε στις αντιπροσωπείες διαρκούν λίγο και όχι σε συνθήκες ώστε να βγούν ασφαλή συμπεράσματα. Κάτι σαν πρώτη γνωριμία είναι..
Από την άλλη με την πάροδο των ετών όλα γίνονται ελεγχόμενα και πολύ λιγότερο ρομαντικά. Όλα περνάνε από 'φίλτρο' σε αυτά που μας μεταφέρονται. Τα έντυπα και τα site επιβιώνουν από τη διαφήμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας με ότι αυτό συνεπάγεται στην πληροφορία που μας μεταφέρουν και το 'στρογγύλεμα' της.
Πλέον μετρήσεις και ανάλυση επιμέρους τεχνικών χαρακτηριστικών σπανίζουν. Επίσης παίζει ρόλο και η οπτική του δημοσιογράφου, οι περισσότεροι είναι petrolheads 'καλά τιμόνια' αλλά πόσο ρόλο παίζει αυτό όταν στην αξιολόγηση ενός οικογενειακού suv για παράδειγμα? Ίδια οπτική έχει ένας οικογενειάρχης σε σχέση με έναν ελεύθερο?
Τέλος ευτυχώς για εμάς δεν υπάρχουν 'κακά' και επικίνδυνα αμάξια σήμερα οπότε το έχουμε ρίξει στο vfm, εξοπλισμούς,εμφάνιση κτλ δικαίως θα έλεγα..
-
Έχω καπως διαφορετική άποψη, εκτός από συγκεκριμένους δημοσιογράφους που ειναι τιμονια και μετρα ο λόγος τους (όπως στους 4 τροχούς, drive και καποια αλλά εντυπα) οι περισσοτεροι είναι ερασιτέχνες, ούτε ικανότητες οδηγησης έχουν, ούτε και καταλαβαίνουν περισσότερα από ένα ψαγμένο καταναλωτή.
Οι περισσότεροι κάνουν ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο εξεταζουν κάποια θέματα και μετά έχουν το αυτοκινητο για τα ψώνια της εβδομάδος και για απλό μεταφορικο μέσο.
Ο ορος τιμονι σημαίνει πολλά.... Οπως να αντιλαμβάνομαι γιατί συμπεριφερεται μια αναρτηση έτσι όπως συμπεριφερεται, αν έχει δηλαδή σκληρά ελατηρια και ταυτόχρονα μαλακά αμορτισερ ή μεγάλες διαδρομές κτλ και αυτα σε τι δινουν προβάδισμα και σε τι όχι, γιατί επιλέχθηκε αυτή η φιλοσοφια και αν συμβαδίζει με τα αλλα στοιχεια του αυτοκινήτου και ολα αυτα μαζί έχουν μια ομοιογενή πρόταση;;;
Τέτοιες απλες αλλά επί του θέματος αναλύσεις κάνουν ένα καλό δημοαιογραφο. Για παράδειγμα η Φαμπιατου, ή τα μεγάλα ονόματα των 4τροχών και Drive τα εχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Οι περισσότεροι ερασιτέχνες δημοαιογραφοι γραφουν τετριμμενες φράσεις όπως 'όταν το πιεσεις παρουσιάζει υποστροφη' χωρίς να ερμηνεύουν γιατί συμβαίνει αυτό κτλ.... Χαίρω πολύ χαιροπουλος.
-
Νέο Mazda 2 τέλος του 2021,αρχές του 2022. Θα είναι υβριδικό,με ανανεωμένο εξωτερικό-εσωτερικό που θα έχει πολλά στοιχεία από mazda 3, υβριδικό (κάτι λέει για ηλεκτρικό ρότορα ~ 36hp που θα δίνει κίνηση στον κυρίως κινητήρα -δεν κατάλαβα και πολλά-,περισσότερα δεδομένα για τα κινητήρια σύνολα προσεχώς,ακόμη δεν είναι γνωστά). Αναφέρει πληροφορίες από αξιόπιστες ιαπωνικές πηγές.
-
Μακάρι να έχει καλύτερο κινητήρα και πιο σβέλτο, γιατί η αλήθεια είναι πως οι ρεπρίζ του ήταν εντελώς στον πάτο....Από κει και πέρα, το mazda 2 ήταν η αιτία που δεν κατέληξα τελικά σε αγορά αυτοκινήτου, γιατί τα υπόλοιπα που είχα στην λίστα, όπως huyndai i20, opel corsa, peugeot 208, σαν συνολική ποιότητα οδηγική, ήταν κατώτερα...(εκτός φυσικά των επιδόσεων του turbo)
To μέγα αρνητικό όμως για μένα, αν αποφάσιζα να θυσιάσω τις επιδόσεις, ήταν πως η βασική έκδοση που με ενδιέφερε, μου έλειπε μόνο οι αισθητήρες και η κάμερα οπισθοπορίας....Ζήτησα λοιπόν να τα βάλω και μου ζήτησαν την απαράδεκτη για μένα τιμή των 800 ευρώ....δηλαδή 250 αισθητήρες, 550 κάμερα, όταν άλλες εταιρείες, πχ opel ζήταγαν 150 ευρώ...
Οκ, είπαμε, να τα πληρώσω ακριβότερα, αλλά όχι και έτσι...αυτό με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις κ για το σύνολο των ανταλλακτικών στην πορεία...
-
To νέο Μάζντα 2 στην Ευρώπη θα είναι ριμπατζιά του Γιάρις :
Το νέο μικρό hatchback της Mazda θα κατασκευάζεται παράλληλα με το Yaris στο εργοστάσιο της Toyota στη Βόρεια Γαλλία και θα φέρει το υβριδικό σύστημα της Toyota. Αυτό θα βοηθήσει τη Mazda να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους κανονισμούς της ΕΕ για τις εκπομπές CO2 και να αποφύγει πρόσθετες κυρώσεις.
https://www.autoblog.gr/2020/11/30/to-mazda2-ws-rebadged-toyota-yaris-sthn-eurwph-to-2022/
-
Μακάρι να έχει καλύτερο κινητήρα και πιο σβέλτο, γιατί η αλήθεια είναι πως οι ρεπρίζ του ήταν εντελώς στον πάτο....Από κει και πέρα, το mazda 2 ήταν η αιτία που δεν κατέληξα τελικά σε αγορά αυτοκινήτου, γιατί τα υπόλοιπα που είχα στην λίστα, όπως huyndai i20, opel corsa, peugeot 208, σαν συνολική ποιότητα οδηγική, ήταν κατώτερα...(εκτός φυσικά των επιδόσεων του turbo)
To μέγα αρνητικό όμως για μένα, αν αποφάσιζα να θυσιάσω τις επιδόσεις, ήταν πως η βασική έκδοση που με ενδιέφερε, μου έλειπε μόνο οι αισθητήρες και η κάμερα οπισθοπορίας....Ζήτησα λοιπόν να τα βάλω και μου ζήτησαν την απαράδεκτη για μένα τιμή των 800 ευρώ....δηλαδή 250 αισθητήρες, 550 κάμερα, όταν άλλες εταιρείες, πχ opel ζήταγαν 150 ευρώ...
Οκ, είπαμε, να τα πληρώσω ακριβότερα, αλλά όχι και έτσι...αυτό με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις κ για το σύνολο των ανταλλακτικών στην πορεία..
Μην υπερβάλλουμε. Δεν είναι το Mazda 2 το υπεραυτοκίνητο που σβήνει τον ανταγωνισμό, ειδικά σε συνολική οδηγική ποιότητα!
Σχετικά με το άλλο που είπες, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας κοστίζουν μόνο 150 Ευρώ στην Opel. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
-
GOMI wrote:
Οκ, είπαμε, να τα πληρώσω ακριβότερα, αλλά όχι και έτσι...αυτό με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις κ για το σύνολο των ανταλλακτικών στην πορεία..
Μην υπερβάλλουμε. Δεν είναι το Mazda 2 το υπεραυτοκίνητο που σβήνει τον ανταγωνισμό, ειδικά σε συνολική οδηγική ποιότητα!
Σχετικά με το άλλο που είπες, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας κοστίζουν μόνο 150 Ευρώ στην Opel. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
Σωστά, μπορεί να φαίνεται ως υπερβολή, οπότε ας εστιάσω σε αυτά που μου άρεσαν περισσότερο από τα υπόλοιπα που ανέφερα.
Ήχος κινητήρα, οκ, αυτό είναι υποκειμενικό θέμα γούστου, ίσως γιατί δεν έχω μάθει σε turbo...Αλλά για μένα ήταν πολύ καλύτερος.
Start-stop, δεν καταλάβαινες τπτ...ο ορισμός της smooth εκκίνησης...στα υπόλοιπα, ειδικά στο corsa, με εκνεύριζε...
Τιμόνι, για τα γούστα μου καλύτερο από τα υπόλοιπα σε θέματα πληροφόρησης.
Κιβώτιο, δεν το πλησίαζαν καν...
Από κει και πέρα, 1η-2η στα ίδια με τα υπόλοιπα, και μετά το χάος....δεν τράβαγε αν δεν κάνεις κατέβασμα...
Σε ότι αφορά την τιμή για την opel, αν δεν κάνω λάθος το ίδιο έχει και στο configurator....βέβαια νομίζω πάει ανάλογα την έκδοση, αλλά τόσο μου έδωσαν, 149 ευρώ...
Δηλαδή εσένα για το mazda 2, τιμή 800 ευρώ, δεν σου φαίνονται υπερβολικά πολλά? Για να δω αν είμαι υπερβολικός...
-
Σε ένα βιντεάκι που είδα, ο τύπος χρησιμοποίησε κάποια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων και ξεκλείδωσε για πλάκα το immobilizer και μια και το αυτοκίνητο είναι συστήματος keyless, πάτησε το κουμπάκι και το πήρε και έφυγε...Ήθελε να δείξει πόσο εύκολο είναι να το κλέψει κάποιος. Στα σχόλια κάποιος αναφέρει πως αν κλειδώσεις το αυτοκίνητο 2 φορές, ενεργοποιείται κάποιο anti-theft mode και οποιος μπει μέσα μετά δεν μπορεί να βγει... Δεν μπόρεσα βρω κάτι τέτοιο όμως στις όποιες προδιαγραφές. Γνωρίζετε τι παίζει? Τόσο εύκολα το τσιμπάνε?
Ναι χρησιμοποιούν αναμεταδότη σήματος των κλειδιών έτσι ώστε να ξεγελαστεί το σύστημα του αμαξιού και να το ανοίξει. Αφού μπουν , συνδέονται στην διαγνωστική φυσα και φτιάχνουν με ειδικό μηχάνημα 2ο κλειδί.
Για να μην μπορεί να γίνει αναμετάδοση υπάρχουν αυτές οι θήκες κλειδιών
-
Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Mazda 3 hatchback με τον κινητήρα των 186 ίππων, για οικογενειακό αυτοκίνητο. Τα κριτήρια για αυτήν την επιλογή είναι κυρίως η ξεχωριστή εξωτερική (και εσωτερική) εμφάνιση, η πολύ καλή ποιότητα του εσωτερικού και οι αποδεκτοί χώροι και κινητήρας (το οδήγησα).
Πρίν όμως το παραγγείλω και χρειαστεί να εκταμιεύσω το διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ιδίως από κατόχους. Επίσης, υπάρχει κάποιο άμεσο facelift μοντέλο που θα αντικαταστήσει αυτό των 186 ίππων, το οποίο, όπως μου ανέφερε ο πωλητής είναι καινούργιο (2021) μοντέλο.
Η γνώμη σας ευπρόσδεκτη (και απαραίτητη). Ευχαριστώ.
-
Το έχω κάνει μικρό test drive με τα 180hp.Δεν αναμένεται κάποια αλλαγή για το μοντέλο με τους 186hp (μόλις κυκλοφόρησε άλλωστε).
Aν δεν έχεις πρόβλημα με τεκμήρια,Φ.Π. κι οι χώροι του σε ικανοποιούν, καλορίζικο! Εξαιρετικό αμάξι.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το μόνο ίσως αγκάθι ο ΦΠ, ο οποίος εξισορροπείται με τα σχεδον 300 ευρώ τέλη κυκλοφορίας του σημερινού αμαξιού μου. Άραγε θα καταργηθεί, όπως έχει εξαγγελθει;
Κατά τ'άλλα το 3άρι είναι κατά την γνώμη μου από τα ομορφότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας, για να μη πω το ομορφότερο. Αν κάποιος συμβιώνει ήδη μαζί του, θα ήθελα την γνώμη του. Είδα και το CX-30,.. πολύ ωραίο και αυτό, αλλά όχι τόσο όσο το 3.
-
Μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για τον φπ δεν μπορείς να κάνεις
-
O ΦΠ πλέον αφορά ελάχιστα και ακριβά αυτοκίνητα , αλλά φέρνει ψήφους αφού βαράει τους 'πλούσιους' . Αρα η μη κατάργηση θα έδινε 1,01 στο στοίχημα...
-
O ΦΠ πλέον αφορά ελάχιστα και ακριβά αυτοκίνητα , αλλά φέρνει ψήφους αφού βαράει τους 'πλούσιους' . Αρα η μη κατάργηση θα έδινε 1,01 στο στοίχημα...
Αυτό ισχύει, κι επιπλέον, δεν συμφέρει κανένα ευρωπαϊκό κατασκευαστή, ακόμη κι αν είμαστε μια μικρή αγορά. Θα ήταν σαν να επιδοτηθούν λίγες ιαπωνικές εταιρείες.
Βέβαια ποτέ δεν αποκλείεται ένα νέο ρουσφέτι κόντρα σε ένα προηγούμενο, στη χώρα μας...
-
Υπάρχει ο ΦΠ στην τιμή αγοράς που όντως μπαίνει σε ακριβά σχετικά αυτοκίνητα, υπάρχει όμως και ο ετήσιος Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης που αφορά όλα τα δίλιτρα και άνω, ανεξαρτήτως αξίας, έως την δεκαετία.
MAZDA FORUM