-
Ναι, έχει και επένδυση με μάρμαρο Διονύσου (πάει μαζί με την αντίστοιχη τιμή) ο τάφος!
Aχαχαχα.....κλαίω!!!
Κάποιος θα το αγόραζε είπε....ίσως κάτι να ξέρει!?!? Μπορεί το μοτέρ να είναι πολύστροφο και να τραβάει πάνω από τις 7.000σαλ? Πάντως θα το οδηγήσω όταν έρθει.
-
Aχαχαχα.....κλαίω!!!
Κάποιος θα το αγόραζε είπε....ίσως κάτι να ξέρει!?!? Μπορεί το μοτέρ να είναι πολύστροφο και να τραβάει πάνω από τις 7.000σαλ? Πάντως θα το οδηγήσω όταν έρθει.
Τί να κάνει μωρέ; Με 90 άλογα, χωρίς έστω μικροϋβριδικό σύστημα και κιβώτιο μακρύτερο και από diesel, το αμαξάκι σέρνεται. Έχει χειρότερο 80-120 με την τελευταία σχέση από Panda χιλιάρι 70 ίππων (άλλος τάφος). Το L'AUTOMOBILE το έχει μετρήσει σε 66,6 δευτερόλεπτα! Σατανική σύμπτωση το νούμερο...
Σκέψου να έχεις δώσει 17-20 χιλιάρικα και να σου κάνουν πλάκα στο δρόμο οι πάντες! Και όλα αυτά με τον οδηγό μόνο μέσα. Αν το φορτώσεις, θα παίζεις ρωσική ρουλέτα σε κάθε προσπέραση...
-
Κρίμα που δεν έχει 80 ίππους, θα ήταν αυτοκίνητο μύθος.
-
Fanis75 wrote:
Aχαχαχα.....κλαίω!!!
Τί να κάνει μωρέ; Με 90 άλογα, χωρίς έστω μικροϋβριδικό σύστημα και κιβώτιο μακρύτερο και από diesel, το αμαξάκι σέρνεται. Έχει χειρότερο 80-120 με την τελευταία σχέση από Panda χιλιάρι 70 ίππων (άλλος τάφος). Το L'AUTOMOBILE το έχει μετρήσει σε 66,6 δευτερόλεπτα! Σατανική σύμπτωση το νούμερο...
Σκέψου να έχεις δώσει 17-20 χιλιάρικα και να σου κάνουν πλάκα στο δρόμο οι πάντες! Και όλα αυτά με τον οδηγό μόνο μέσα. Αν το φορτώσεις, θα παίζεις ρωσική ρουλέτα σε κάθε προσπέραση...
Το λες και το ξαναλές αυτό, αλλά πρέπει να είναι καθυστερημένος κάποιος για να κάνει 80-120 με την τελευταία σχέση σε τόσο μακρύ κιβώτιο. Προσωπικά, με αντίστοιχα μακρύ κιβώτιο, ξεκινάω από 2άρα στα 80, όταν θέλω να προσπεράσω.
-
Κρίμα που δεν έχει 80 ίππους, θα ήταν αυτοκίνητο μύθος.
Είναι ήδη μύθος στα καφενεία των μεγαλύτερων νεκροταφείων της χώρας!
-
Το λες και το ξαναλές αυτό, αλλά πρέπει να είναι καθυστερημένος κάποιος για να κάνει 80-120 με την τελευταία σχέση σε τόσο μακρύ κιβώτιο. Προσωπικά, με αντίστοιχα μακρύ κιβώτιο, ξεκινάω από 2άρα στα 80, όταν θέλω να προσπεράσω.
Δια, η συγκεκριμένη μέτρηση είναι απόλυτα ενδεικτική της αδυναμίας του κινητήρα σε συνδυασμό με την σχεδόν εγκληματική χαζομάρα να τον παντρέψουν με ένα τόσο μακρύ κιβώτιο. Επίσης, μπορεί όντως να κατεβάζουμε όλοι σχέσεις για μια προσπέραση, αλλά κάποια στιγμή δεν θέλεις να ανακατεύεις συνεχώς με την κουτάλα. Εμένα όλα τα αυτοκίνητα μου τα τελευταία 10 χρόνια οδηγούνταν σαν αυτόματα πρακτικά, όταν έβγαινες στην εθνική οδό. Μόνο στα διόδια ασχολιομουν με το λεβιέ των ταχυτήτων. Πάνω από τα 80 Km/h ποτέ!
-
Δεν είναι χαζομάρα, αλλά αναγκαιότητα. Δεν βγαίνουν αλλιώς οι ρύποι.
-
Τί να κάνει μωρέ; Με 90 άλογα, χωρίς έστω μικροϋβριδικό σύστημα και κιβώτιο μακρύτερο και από diesel, το αμαξάκι σέρνεται.
Δεν με προσέχεις, μιλάω για το αυτόματο!! Άρα δεν έχει πρόβλημα με τις σχέσεις. Το χειροκίνητο (μπλιαχ!!) έχει και mHEV και 115 άλογα...σφαίρα!
-
Δεν είναι χαζομάρα, αλλά αναγκαιότητα. Δεν βγαίνουν αλλιώς οι ρύποι.
Βρε συ, καταλαβαίνω γιατί το έκανε, αλλά πες το στον ταλαίπωρο που θα το αγοράσει (και μάλιστα όχι φθηνά) και μετά θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, παρά μόνο αν το οδηγεί σα να κάνει ράλλυ και να πρέπει να κρατάει τις στροφές πάνω από τις 4.000 μόνιμα.
-
Δεν με προσέχεις, μιλάω για το αυτόματο!! Άρα δεν έχει πρόβλημα με τις σχέσεις. Το χειροκίνητο (μπλιαχ!!) έχει και mHEV και 115 άλογα...σφαίρα!
Όντως το αυτόματο θα μασκάρει κάπως την αδυναμία του κινητήρα, αλλά ο ανταγωνισμός στα ίδια λεφτά θα προσφέρει και πάλι πολύ πιο δυνατούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες... Όσο όμορφο και καλοκατασκευασμενο κι αν είναι, δεν αγοράζω σαλόνι αλλά αυτοκίνητο!
-
REALZEUS wrote:
Δια, η συγκεκριμένη μέτρηση είναι απόλυτα ενδεικτική της αδυναμίας του κινητήρα σε συνδυασμό με την σχεδόν εγκληματική χαζομάρα να τον παντρέψουν με ένα τόσο μακρύ κιβώτιο. Επίσης, μπορεί όντως να κατεβάζουμε όλοι σχέσεις για μια προσπέραση, αλλά κάποια στιγμή δεν θέλεις να ανακατεύεις συνεχώς με την κουτάλα. Εμένα όλα τα αυτοκίνητα μου τα τελευταία 10 χρόνια οδηγούνταν σαν αυτόματα πρακτικά, όταν έβγαινες στην εθνική οδό. Μόνο στα διόδια ασχολιομουν με το λεβιέ των ταχυτήτων. Πάνω από τα 80 Km/h ποτέ!
Κάθε αυτοκίνητο οδηγείται διαφορετικά. Προφανώς για σένα δεν κάνει και μάλλον ένα αυτόματο είναι το ενδεδειγμένο. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αναφέρουμε μια μέτρηση έξω από κάθε λογική ως ενδεικτική. Αν είσαι σε λάθος φάσμα ΣΑΛ δεν φταίει το αυτοκίνητο.
ΥΓ: 'Ράλλυ' οι 4000 ΣΑΛ; Τορλλάρεις μάλλον...
-
Για να καταλάβουμε τι λέμε, το L'AUTOMOBILE λέει ότι με 6η και 80 km/h ο κινητήρας έχει 1300 rpm.
-
Τα 20+k € όντος είναι πολλά, αλλά θα ήθελα να αναφερθούν ποια είναι τα άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά προσφέρουν τετρακύλινδρο μοτέρ και premium ποιότητα κατασκευής για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
Το 2 δεν είναι Made in Japan σωστά;
-
Τα 20+k € όντος είναι πολλά, αλλά θα ήθελα να αναφερθούν ποια είναι τα άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα που έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά προσφέρουν τετρακύλινδρο μοτέρ και premium ποιότητα κατασκευής για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
Τι σχέση έχουν οι κύλινδροι πάλι!?!?! Δηλαδή καλύτερο ένα 4κύλινδρο με 90 άλογα από ένα 3κύλιδνρο με 130?
Όλα τα άλλα supermini είναι πολύ πιο δυνατά και γρήγορα με ίδια ή και χαμηλότερη τιμή. Τώρα για το premium στο Μεξικάνικο 2αρι, έχω αμφιβολιες...δεν είναι CX-30.
-
Για να καταλάβουμε τι λέμε, το L'AUTOMOBILE λέει ότι με 6η και 80 km/h ο κινητήρας έχει 1300 rpm.
Ακριβώς! Τα μικρομεσαία ντίζελ (ως 1.6 ας πούμε) με μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις, πολύ μεγαλύτερες ροπές και άλλο φάσμα στροφών, έχουν κοντύτερες τελευταίες σχέσεις! Τραγωδία η κλιμάκωση του 2...
-
super@t wrote:
Ακριβώς! Τα μικρομεσαία ντίζελ (ως 1.6 ας πούμε) με μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις, πολύ μεγαλύτερες ροπές και άλλο φάσμα στροφών, έχουν κοντύτερες τελευταίες σχέσεις! Τραγωδία η κλιμάκωση του 2...
ή απλα δεν εχεις 6η στα 80, το σκεφτηκες χαρη?
-
Κάθε αυτοκίνητο οδηγείται διαφορετικά. Προφανώς για σένα δεν κάνει και μάλλον ένα αυτόματο είναι το ενδεδειγμένο. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αναφέρουμε μια μέτρηση έξω από κάθε λογική ως ενδεικτική. Αν είσαι σε λάθος φάσμα ΣΑΛ δεν φταίει το αυτοκίνητο.
ΥΓ: 'Ράλλυ' οι 4000 ΣΑΛ; Τορλλάρεις μάλλον...
Μάλλον έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας...
Και βεβαίως δεν τρολάρω καθόλου, αλλά εσύ μάλλον αρνείσαι να καταλάβεις αυτό που λέω. Όταν σε ένα σχετικά αδύναμο αυτοκίνητο με κακή κλιμάκωση του κιβωτίου πρέπει να το οδηγείς μαστιγώνοντας το συνεχώς και κρατώντας το μόνιμα πάνω από τις 4000 στροφές (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είπα στις 4000 στροφές, αλλά πάνω από τις 4000 στροφές), ώστε να έχεις μια στοιχειώδη ζωντάνια, δεν υιοθετείς έναν αντίστοιχο τρόπο οδήγησης που θα είχες αν έκανες ράλλυ με οποιοδήποτε αυτοκίνητο μικρού σχετικά κυβισμού με ατμοσφαιρικό κινητήρα;
Επιπλέον, βεβαίως και φταίει το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα η κλιμάκωση του κιβωτίου, όταν δεν μπορείς να κινηθείς αξιοπρεπώς με 6η ταχύτητα στην εθνική οδό και 120 Km/h επειδή οι στροφές είναι 1950, χωρίς το αυτοκίνητο να είναι ούτε turbodiesel ούτε έστω υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης.
-
Τι σχέση έχουν οι κύλινδροι πάλι!?!?! Δηλαδή καλύτερο ένα 4κύλινδρο με 90 άλογα από ένα 3κύλιδνρο με 130?
Όλα τα άλλα supermini είναι πολύ πιο δυνατά και γρήγορα με ίδια ή και χαμηλότερη τιμή. Τώρα για το premium στο Μεξικάνικο 2αρι, έχω αμφιβολιες...δεν είναι CX-30.
Κι εγώ μπορώ να πω τι σχέση έχει η δύναμη και τα γκάζια πάλι. Δεν παρεξηγούνται όλοι αν κάποιος άλλος τους περάσει με πολύ φθηνότερο αυτοκίνητο. Γενικά καθένας κάνει τις επιλογές του.
Άλλος θα σου έλεγε σιγά μη δώσω 17-18k για ένα τρικύλινδρο.
Τώρα όσον αφορά τα περί τάφου, ο ανταγωνισμός προσφέρει 1000αρια με περισσότερα άλογα τούρμπο. Πείτε μου όμως ένα 1000αρι με 100-125 άλογα που φορτωμένο θα βάζει φωτιά στο δρόμο όσο ένα 1500, 115 ατμόσφαιρα θα σέρνεται.
mazda 2 115ps 21.516€
https://zeperfs.com/en/fiche5642-mazda-2-skyactiv-g.htm#Performance
fiesta 125ps 17,400€
https://zeperfs.com/en/fiche7457-ford-fiesta-vii-active-1-0-ecoboost.htm#Performance
208 100ps 17,100€
https://zeperfs.com/en/fiche8190-peugeot-208-ii-1-2-puretech.htm#Performance
polo 116ps 16,300€
https://zeperfs.com/en/fiche7250-vw-polo-vi-1-0-tsi.htm#Performance
Το 2 έρχεται με τον πιο πλούσιο εξοπλισμό ενώ σε άλλα μπορεί να λείπει κάτι (LED, κάμερα οπισθοπορείας κλπ).
Σε επιδόσεις πάνω κάτω είναι τα ίδια όλα. Με επιβάτες, φορτώματα, AC και ανηφόρα φαντάζομαι ένα 15αρι σίγουρα υπερτερεί πολύ ενός τρικύλινδρου 1000κε, σωστά;
Άρα τα παρακάτω χαχανίσματα
Πόσοοοοο; 20 χιλιάρικα για Mazda 2 (115 ατίθασων ατμοσφαιρικών ίππων και 15 κιλών ροπής) αυτόματο φουλ εξοπλισμένο; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
μόνο άκυρα θα μπορούσανε να χαρακτηριστούν.
Τα 21k είναι πολλά για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο αλλά όχι και άκυρα αν αναλογιστεί κανείς τι παίρνει. Εγώ θα αγόραζα fiesta που δείχνει σαν πιο vfm για το σπορ χαρακτήρα που έχει, άλλος που θέλει περισσότερη άνεση θα πάρει το Polo και μάλιστα με DSG.
-
@panos2171: Το ότι όλα τα άλλα αυτοκίνητα που παρέθεσες έχουν 4-5 χιλιάρικα φθηνότερη τιμή, δεν σε αγγίζει καθόλου; Το ότι το 'χαχάνισμα' μου αφορούσε την τιμή, επίσης δεν το αντιλήφθηκες; Το ότι στα 21 χιλιάρικα (και πιο κάτω) του Mazda 2 των 115 ίππων, αγοράζεις σούπερ μίνι που ούτε με το κυάλι δεν μπορεί να τα δει το 2άρι, το προσπέρασες; Μια χαρά...
-
ή απλα δεν εχεις 6η στα 80, το σκεφτηκες χαρη?
Ρε συ γάτε, η αδυναμία σου στα Ματσούντα σε παρασύρει. Έστω ότι είναι αποδεκτό να μην έχεις 6η στα 80. Να μην έχεις όμως ούτε στα 120; Γενικώς να μην έχεις 6η παρά μόνο ως ζωγραφιά πάνω στο λεβιέ των ταχυτήτων;
Και να έχεις τον Παΐσιο: 'Θα έχεις Mazda 2 με 6η, αλλά θα είναι σα να μην έχεις 6η!'
MAZDA FORUM