-
Το κόκκινο που λέει και ο Φάνης. Άμα περάσεις έξω από την αντιπροσωπεία θα καταλάβεις το γιατί...
ΥΓ εχθές ήταν τα εγκαίνια; γιατί είχε κόσμο στις 23:30 που πέρασα.
-
Δευτέρα βράδυ γύρναγα από σινεμά και ήμουν μόνος στο αμάξι και βρέθηκε στην άδεια Κηφισίας ΜΧ-5 mk4 με διάθεση για παιχνίδι. Το ξύλο που έφαγε δεν περιγράφεται. Βασικά σχεδόν αισθάνθηκα άσχημα για το φίλο. Μιλάμε για τάφος!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δευτέρα βράδυ γύρναγα από σινεμά και ήμουν μόνος στο αμάξι και βρέθηκε στην άδεια Κηφισίας ΜΧ-5 mk4 με διάθεση για παιχνίδι. Το ξύλο που έφαγε δεν περιγράφεται. Βασικά σχεδόν αισθάνθηκα άσχημα για το φίλο. Μιλάμε για τάφος!Συγχαρητήρια που με αυτοκίνητο 300 ίππων κέρδισες αυτοκίνητο 130 ίππων!!! Ποιος θα το φανταζόταν...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
ΥΓ εχθές ήταν τα εγκαίνια; γιατί είχε κόσμο στις 23:30 που πέρασα.Ναι εχθές στις 20:30....μου είχαν στείλει πρόσκληση αλλά δεν μπορούσα να πάω με τίποτα! Εδώ δεν προλαβαίνω να πάω για test drive.
-
Το θέμα δεν είναι τα συγχαρητήρια ή το αν κέρδισα. Το θέμα είναι ότι κοστίζουν σχεδόν το ίδιο αυτά τα δύο αυτοκίνητα.
-
Το θέμα δεν είναι τα συγχαρητήρια ή το αν κέρδισα. Το θέμα είναι ότι κοστίζουν σχεδόν το ίδιο αυτά τα δύο αυτοκίνητα.Ναι αλλά είναι αυτοκίνητα διαφορετικής χρήσης. Εϊναι σαν να σου πω εγώ ότι με το Duster ξέφυγα από ένα Polo Gti στις λάσπες! Δεν μπορεί να συγκριθεί ένα πισωκίνητο roadster μέ ένα hot hatch λόγω τιμής...τελείως διαφορετική χρήση. Και το γράφω όταν μετά από MCS πήγα σε Ζ4...τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα και χρήση.
-
Αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι πρόκειται για roadster? Δηλαδή τώρα που τα άλογα είναι στραγάλια, δεν έπρεπε ή να δίνει λίγο δύναμη παραπάνω ή να έχει πιο προσγειωμένη τιμή? Που πας με 130 άλογα? Γελάει ο κόσμος. Τα δε νούμερα ξεγελάνε κιόλας γιατί βλέπεις για το μχ5 κάτι αξιοπρεπή 0-100 (χαμηλό βάρος, κοντό κιβώτιο, πρόσφυση πισωκίνησης), αλλά εν κινήσει είναι ψιλοτραγωδία.
Χιλιες φορές το Fiat που κι αυτό δε βάνει φωτιά αλλά τουλάχιστον αναπληρώνει κάπως με την τουρμποροπή του. Συν του ότι στα μάτια μου είναι πιο όμορφο.
-
Αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι πρόκειται για roadster?Αρκεί ως προς την τιμή (κόστος κατασκευής, μικρή παραγωγή, κοινό κλπ.). Ως προς τα άλογα, δεν διαφωνώ μαζί σου...αλλά αυτή είναι η Μάζντα.
Αλλά ακόμα και 200 άλογα να είχε (π.χ. Ζ4) πάλλι θα τον πέρναγε από πάνω. Για παράειγμα είσαι αρκετά πιο γρήγορος από την Ζ4 και έχει τα διπλάσια χρήματα (και βάλε!) από το δικό σου.
-
https://www.youtube.com/watch?v=vuEgfmB ... ploademail
Μου αρέσει πολύ αυτό το αμάξι!
-
Και από την SLC των €50000 θα είναι μάλλον πιο γρήγορο το Cupra. Γιατί αγοράζουν SLC;
-
Χαλαρώστε ρε! Είπε μια κοτσάνα ο Stefan (που δεν το συνηθίζει καθώς είναι από τους πιο σοβαρούς εδώ μέσα...) και πέσατε να τον φάτε!
Πάντως και εγώ θα το έπαιρνα το mx-5 αδιαφορώντας πλήρως για τα λίγα του άλογα. Κλάιν μάιν! Πόσων χρονών είμαστε; 15;
-
Αγαπάμε Στέφαν...και δεν λέει κοτσάνες...απλά παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του!
-
Το θέμα δεν είναι τα συγχαρητήρια ή το αν κέρδισα. Το θέμα είναι ότι κοστίζουν σχεδόν το ίδιο αυτά τα δύο αυτοκίνητα.25 χιλιάρικα κάνει το ΜΧ-5 και φυσικά δεν το παίρνεις για την ευθεία (αν και με 0-100 σε περίπου 8'' είναι αρκετά σβέλτο). Όπως είπε ο Φάνης είναι σαν να συγκρίνουμε Vitara 4x4 με Fiesta ST, επειδή έχουν κοντινή τιμή.
Επειδή αναφέρθηκε το αντίστοιχο Fiat (η εμφάνιση είναι υποκειμενική, οπότε δεν θα συζητήσω καν για αυτήν), οι μετρημένες επιδόσεις τους είναι οι εξής: http://www.zeperfs.com/en/duel5734-6156.htm
Βλέπουμε λοιπόν ότι στο 0-100 το 124 είναι 0,5'' ταχύτερο και στο ίδιο 0,5' είναι η διαφορά και στο 80-120. Φυσικά στις μεσαίες η διαφορά ανοίγει υπέρ του τούρμπο Fiat, αλλά στις πολύ χαμηλές αντιστρέφεται υπέρ του ατμοσφαιρικού Mazda. Εκτός των αριθμών όμως μετράνε κι άλλα πράγματα, όπως η γραμμικότητα και η σπορ αίσθηση του στροφαρίσματος. -
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Και από την SLC των €50000 θα είναι μάλλον πιο γρήγορο το Cupra. Γιατί αγοράζουν SLC;Ε δεν είναι το ίδιο. SLC αγοράζεις και brand name και gadgets, σίγουρα περισσότερη δύναμη από mx5, σκληρή οροφή και και και...
Χαλαρώστε ρε! Είπε μια κοτσάνα ο Stefan (που δεν το συνηθίζει καθώς είναι από τους πιο σοβαρούς εδώ μέσα...) και πέσατε να τον φάτε!
Πάντως και εγώ θα το έπαιρνα το mx-5 αδιαφορώντας πλήρως για τα λίγα του άλογα. Κλάιν μάιν! Πόσων χρονών είμαστε; 15;
Δεν ξέρω αν είπα κοτσάνα αλλά εγώ 30Κ για 130 ψωράλογα δεν έδινα. Επειδή είναι το μόνο σε νορμάλ χρήματα το χουμε κάνει θεό το μιάτα όταν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας. Τα 2λτ σε καλές εκδόσεις με μπλοκέ κτλ ίσως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
-
εγώ 30Κ για 130 ψωράλογα δεν έδινα32 κάνει το Fiat, 25 κάνει το Mazda. Όποιος θέλει προσιτό, παιχνιδιάρικο, πισωκίνητο, δεν βλέπω τι άλλες επιλογές έχει.
δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας.
Το αδικείς. Ο σκοπός του είναι η διασκεδαστική οδήγηση με νορμάλ ταχύτητες, όχι οι 'καμπριολάδες'.
-
Ωραίο το 3άρι αλλά ένα surface treatment στην πίσω κολώνα, το χρειαζόταν.
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Ωραίο το 3άρι αλλά ένα surface treatment στην πίσω κολώνα, το χρειαζόταν.3 χρονάκια υπομονή για το facelift.
-
Το τελευταίο L' Automobile που μόλις βγήκε έχει τεστ το καινούριο 3άρι στην έκδοση Inspiration 2.0 Skyactiv-G M Hybrid των 122 ίππων με το αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Ας πόυμε (όσο πιο κομψά γίνεται) ότι δεν τους ενθουσίασε...
Όσον αφορά τον κινητήρα, που είναι το κύριο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης του 3 από τον ανταγωνισμό, επί λέξει λέει ότι παρόλο που είναι οικονομικός δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα στην κατανάλωση έναντι του downsized ανταγωνισμού (Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8, Golf 1.0 TSi 115 DSG7, Civic 1.0 CVT κλπ), ο οποίος υπερέχει και σε επιδόσεις και συχνά σε κατανάλωση (π.χ. σε συνθήκες τεστ το Leon 1.0 TSI 115 DSG7 καίει 0,6 lt/100Km λιγότερο).
Τα 'χειρότερα' όμως για τους φίλους της μάρκας έρχονται στα θέματα της οδικής συμπεριφοράς, όπου το αυτοκίνητο δεν έχει το δυναμισμό (σύμφωνα με το λεκτικό του τεστ) που μας έχει συνηθίσει η εταιρία. Υποστρέφει πολύ νωρίς και το τιμόνι, το οποίο προσφέρει μειωμένη πληροφόρηση, δεν βοηθάει. Επίσης η κρεμαγέρα 'κολλάει' ελαφρώς στο κέντρο σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Τέλος η ανάρτηση είναι προσανατολισμένη προς την άνεση. Όλα αυτά με τις 18άρες ζάντες της συγκεκριμένης έκδοσης.
Υ.Γ.: Μην πυροβολείτε τον πιανίστα! Εγώ απλώς μετέφερα το μήνυμα...
-
Δεν ξέρω αν είπα κοτσάνα αλλά εγώ 30Κ για 130 ψωράλογα δεν έδινα. Επειδή είναι το μόνο σε νορμάλ χρήματα το χουμε κάνει θεό το μιάτα όταν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας. Τα 2λτ σε καλές εκδόσεις με μπλοκέ κτλ ίσως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Όχι ρε στεφαν με παρεξήγησες. Αυτό που λες εδώ είναι γούστο του καθενός και πλήρως υποκειμενικό φυσικά.
Με την 'κοτσάνα' αναφερόμουν σε αυτό που έγραψες ότι 'νίκησες' ένα αμάξι με λιγότερα από υποδιπλασια άλογα όπως εύστοχα στηλίτευσε και ο Realzeus. -
Εγώ ξέρω ότι ανάλογα τα χρήματα που ζητάει ο κάθε κατασκευαστής, πρέπει να προσφέρει και τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Κατ' εμέ, λοιπόν, για τα 30Κ+ που ζητάει για ένα καλά εξοπλισμένο 1.5 η Μάζντα εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής.
MAZDA FORUM