-
Την ωραιοτερη οθονη για τα ματια για εμενα μεχρι στιγμη την ειχε η τζουλια που οδηγησα καποτε για πολυ λιγο.
Τελεια οθονη που εμοιαζε σε φυλλο απο περιοδικο ενσωματωμενο μεσα στο ταμπλο και οχι ως οθονη που πρεπει να εστιασεις τα ματια σου. -
Προσωπικά δε το βλέπω να έρχονται πίσω. Απορώ πως και η Σουμπαρου ειναι ακόμα εδω. Ελπίζω βεβαια και οι 2 συντομα να έχουν δυνατη παρουσία.
GGAB , μπράβο στη Μαζντα. Μπραβο και πάλι μπράβο. -
Ίσως σε λίγους μήνες μάθουμε κάτι παραπάνω για την επιστροφή της Mazda...
Όσο για την επιλογή της οθόνης απλά
-
Και εγώ δεν βλέπω να υπάρχει υποψήφιος εισαγωγέας
Βέβαια κάποια άκυρα κυβικά στα μοτέρ, δικαιολογούν για μένα την απουσία ενδιαφέροντος. Κατά τ'αλλα εξαιρετικά αυτοκίνητα σε τεχνολογίες και τέρψη οφθαλμού! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια https://www.drive.gr/news/nea-montela/n ... thoni-afisΜπράβο στη μαζντα. Επιτέλους νισάφι πια με τις οθόνες, λες και αγοράζουμε pc. Καταντήσαμε μέχρι και τον κλιματισμό πρέπει να ρυθμίζεις από αυτές.
-
Μαρκετινγκιστικη ομιλία που μου κάνει λίγο κιόλας όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Επειδή το infotainment μας είναι κάτω του μετρίου αρχίζουμε να λέμε για μηχανήματα οδήγησης και vroom vroom zoom zoom για να το καλύψουμε. Οι πολλαπλοί που πήγαν βόλτα και το χειρότερο πήγαν βόλτα και παρόλα αυτά το πορτπαγκαζ είναι Μακραν το χειρότερο της κατηγορίας ?
-
Το προηγούμενο είχε οθόνη αφής (που δούλευε μόνο εν στάσει) και σε αυτό την κατήργησαν. Άρα δεν είναι μαρκετινίστικο. Συγχαίρω την Mazda!!! Στην τελική είναι πολύ εύκολο να αγοράσεις ένα infotainment. Το να φτιάξεις ένα σωστό αυτοκίνητο είναι το δύσκολο! Οι απώλεια των πολλαπλών ήταν φάουλ, αλλά μάλλον δεν επηρέασε καθόλου.
the 3’s chassis got what it takes to put it right at the top of the class in the ride and handling department
The cabin exhibits that human-centric approach, too. It’s neatly finished, the materials and quality reaching the point where Mazda can be muttered alongside premium brands with real conviction. Unusually, Mazda has bucked the current trend for touchscreens, actually removing it, and adding buttons.
Doing so means it can re-position the central screen to a more suitable viewing position to mean less time for your eyes refocusing from it to the road ahead. It's all controlled by a simple dial with supplementary controls that make the sub-menu touchscreen prodding of rival systems look hilariously clumsy. Not once did any of those engineers mention apps or connectivity, either, which is doubly refreshing.
https://www.carmagazine.co.uk/car-revie ... hatchback/
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μαρκετινγκιστικη ομιλία που μου κάνει λίγο κιόλας όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Επειδή το infotainment μας είναι κάτω του μετρίου αρχίζουμε να λέμε για μηχανήματα οδήγησης και vroom vroom zoom zoom για να το καλύψουμε. Οι πολλαπλοί που πήγαν βόλτα και το χειρότερο πήγαν βόλτα και παρόλα αυτά το πορτπαγκαζ είναι Μακραν το χειρότερο της κατηγορίας ?Πιστεύεις οτι δεν μπορούσαν να βάλουν καλύτερη ή την κορυφαία οθόνη;;;μιλάμε για κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο κατασκευαστηκά,οτι θέλεις βάζεις.Είναι καθαρά στάση/επιλογή απέναντι στον καταναλωτή.Σίγουρα πολλοί το επικροτούν και άλλοι το κατακρίνουν.Στάση άλλωστε είναι και η εμμονή στην ατμόσφαιρα ενω το κατέχουν με το τούρμπο.Οι πολλαπλοί μάλλον έφυγαν για το κόστος,αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν έχει επίπτωση στο δρόμο,θα το μάθουμε εν καιρό.
-
Άμα δεν έχει οθόνη να παίζουμε τι θα κάνουμε...Θα οδηγαμε όλη την ώρα;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μαρκετινγκιστικη ομιλία που μου κάνει λίγο κιόλας όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Επειδή το infotainment μας είναι κάτω του μετρίου αρχίζουμε να λέμε για μηχανήματα οδήγησης και vroom vroom zoom zoom για να το καλύψουμε. Οι πολλαπλοί που πήγαν βόλτα και το χειρότερο πήγαν βόλτα και παρόλα αυτά το πορτπαγκαζ είναι Μακραν το χειρότερο της κατηγορίας ?
Πιστεύεις οτι δεν μπορούσαν να βάλουν καλύτερη ή την κορυφαία οθόνη;;;μιλάμε για κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο κατασκευαστηκά,οτι θέλεις βάζεις.Είναι καθαρά στάση/επιλογή απέναντι στον καταναλωτή.Σίγουρα πολλοί το επικροτούν και άλλοι το κατακρίνουν.Στάση άλλωστε είναι και η εμμονή στην ατμόσφαιρα ενω το κατέχουν με το τούρμπο.Οι πολλαπλοί μάλλον έφυγαν για το κόστος,αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν έχει επίπτωση στο δρόμο,θα το μάθουμε εν καιρό.
Οσο αφορά την οθόνη όντως ότι θέλουν μπορούν να βάλλουν, στο τέλος όμως βάζουν κατιμάδες δεν βλέπω τον λόγο να μην το παραδεχτούμε. Οι πολλαπλοί προφανώς έφυγαν λόγω κόστους, στον δρόμο σίγουρα καλό θα είναι,έτσι και αλλιώς ενα σωρό ανταγωνιστές τους έβγαλαν,οστωσο από την στιγμή που βγάζουν τους πολλαπλούς μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να μιλάνε στην μαζντα για μηχανήματα οδήγησης και άλογα με καβαλάρηδες και αν μη τι άλλο αφού τους βγάζεις τους τιμημένους κέρδισε κανα λίτρο πορτπαγκαζ.
-
Και εγώ συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση της Mazda.
Ο χειρισμός της οθόνης μέσω του σαν I drive της BMW που έβαλε στην κεντρική κονσόλα η Mazda είναι προς την κατεύθυνση της ασφάλειας.
Θεωρώ πως και οι υπόλοιπες λύσεις άλλων εταιριών με τον χειρισμό διαφόρων λειτουργιών από το τιμόνι βοηθάνε κάπως.
Οι οθόνες multimedia που ενσωματώνουν και τις λειτουργίες του κλιματισμού κλπ θα έπρεπε βάση νόμου να συνοδεύονται υποχρεωτικά από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας , blind spot κλπ)
Έχοντας μια Android multimedia οθόνη η οποία σίγουρα υπολείπεται σε εργονομία σε σε σχέση με τις καινούργιες εργοστασιακές λύσεις έχω καταλήξει πως η απόσπαση της προσοχής που προκαλούν είναι πιο επικίνδυνη και από την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Τα σύγχρονα αυτά συστήματα και στην κεντρική οθόνη αλλά και στον πίνακα οργάνων πρέπει να συνοδεύονται αποκλειστικά από τα παραπάνω συστήματα ασφαλείας αλλά και από ενεργό cruise control για να τα απολαμβάνεις πραγματικά σε ένα ταξίδι ΕΟ αλλά και στην κίνηση σε μεγάλες λεωφόρους.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Αν ήθελαν ασφάλεια έπρεπε να μην έχει καθόλου οθόνη.
Copy paste bmw βλέπω. -
Το iDrive έφαγε το κράξιμο του λόγω πολυπλοκοτητας απ' όταν εμφανίστηκε.
Δεν με χαλάει η απουσία touch screen αλλά σκέφτομαι πόσο πιο ασφαλές είναι να υπάρχει ένα χέρι στο 'ποντίκι' που κινείται δεξιά και αριστερά και πάνω και κάτω από ένα στιγμιαίο touch της οθόνης. Τεσπα. Θα φανεί...Θα ήθελα πάντως ο γιαπωνεζος της Mazda να έλεγε ότι χωρίς την touch screen το 3αρι κερδίζει και 20, 30 άλογα... [emoji16] Θα είχε περισσότερη ουσία μια τέτοια δήλωση!
-
Μου φαίνεται περίεργο ένα αμάξι του 2019 να μην έχει οθόνη αφής. Το δικό μου είναι του 2004 και έχει. Η πολύ μπροστά είναι το μαγαζί, ή πολύ πίσω έχει μείνει. Η πορεία θα δείξει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θα ήθελα πάντως ο γιαπωνεζος της Mazda να έλεγε ότι χωρίς την touch screen το 3αρι κερδίζει και 20, 30 άλογα... [emoji16] Θα είχε περισσότερη ουσία μια τέτοια δήλωση!Ωραία ιδέα! Μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν οι μαρκετίστες στην επόμενη παρουσίαση!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μου φαίνεται περίεργο ένα αμάξι του 2019 να μην έχει οθόνη αφής. Το δικό μου είναι του 2004 και έχει. Η πολύ μπροστά είναι το μαγαζί, ή πολύ πίσω έχει μείνει. Η πορεία θα δείξει.προφανώς δεν διάβασες την επίσημη απάντηση της Μάζντα στην προηγούμενη σελίδα.......
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μαρκετινγκιστικη ομιλία που μου κάνει λίγο κιόλας όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Επειδή το infotainment μας είναι κάτω του μετρίου αρχίζουμε να λέμε για μηχανήματα οδήγησης και vroom vroom zoom zoom για να το καλύψουμε. Οι πολλαπλοί που πήγαν βόλτα και το χειρότερο πήγαν βόλτα και παρόλα αυτά το πορτπαγκαζ είναι Μακραν το χειρότερο της κατηγορίας ?Αν ήθελαν βάζανε κάτι τοπ, εννοείτε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κωλώσουν σε κάτι τέτοιο. Οι πολλαπλοί δεν έπρεπε να φύγουν αλλά όταν όλος ο ανταγωνισμός τους έχει βγάλει δεν υπάρχει λόγος να τους κρατήσει η Mazda, τζάμπα κόστος για την ίδια με πολύ μικρό θετικό αποτέλεσμα.
αλλιώς ενα σωρό ανταγωνιστές τους έβγαλαν,οστωσο από την στιγμή που βγάζουν τους πολλαπλούς μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να μιλάνε στην μαζντα για μηχανήματα οδήγησης και άλογα με καβαλάρηδες και αν μη τι άλλο αφού τους βγάζεις τους τιμημένους κέρδισε κανα λίτρο πορτπαγκαζ.
Αυτά με τους καβαλάρηδες που τα διάβασες;
Υποκριτικό γιατί; Είδες πως είναι το σασί του Mazda 3;Δεν με χαλάει η απουσία touch screen αλλά σκέφτομαι πόσο πιο ασφαλές είναι να υπάρχει ένα χέρι στο 'ποντίκι' που κινείται δεξιά και αριστερά και πάνω και κάτω από ένα στιγμιαίο touch της οθόνης. Τεσπα. Θα φανεί...
Πολύ πιο ασφαλές Κώστα, στην οθόνη αφής πρώτα πρέπει να ''στοχεύσεις'' με το δάκτυλο ενώ πολλές φορές αλλού θες να πατήσεις και αλλού πατάς. Με τα κουμπιά δεν ισχύει
Με τα χειριστήρια του τιμονιού και της κονσόλας μπορώ να παίζω συνεχώς με το ραδιόφωνο και να κάνω εναλλαγές στο μενού της κατανάλωσης χωρίς να χάνω την προσοχή μου, όταν όμως πάω να σηκώσω το κινητό που πρακτικά είναι στην ίδια θέση με μια οθόνη πρέπει να κοιτάζω συνεχώς που θα πατήσω.
Κι εγώ κάποτε θεωρούσα ότι η οθόνη αφής είναι must αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μου φαίνεται περίεργο ένα αμάξι του 2019 να μην έχει οθόνη αφής. Το δικό μου είναι του 2004 και έχει. Η πολύ μπροστά είναι το μαγαζί, ή πολύ πίσω έχει μείνει. Η πορεία θα δείξει.Οθόνη αφής, αυτή χειρότερη μάστιγα. Από που να ξεκινήσεις; Από το ότι πρέπει με το δάχτυλο να προσπαθείς να σημαδέψεις εν κινήσει; Ότι πρέπει να τεντωθείς και έτσι εύκολα γίνεται η στραβοτιμονιά; Ή ότι γεμίζει δαχτυλιές; Πολύ σωστός ο Ιάπων!!! Και φυσικά κανονικά κουμπάκια για τις περισσότερες λειτουργίες! Όχι να θες να αλλάξεις θερμοκρασία και να μπαίνεις σε μενού...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
αλλιώς ενα σωρό ανταγωνιστές τους έβγαλαν,οστωσο από την στιγμή που βγάζουν τους πολλαπλούς μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να μιλάνε στην μαζντα για μηχανήματα οδήγησης και άλογα με καβαλάρηδες και αν μη τι άλλο αφού τους βγάζεις τους τιμημένους κέρδισε κανα λίτρο πορτπαγκαζ.
Αυτά με τους καβαλάρηδες που τα διάβασες;
Υποκριτικό γιατί; Είδες πως είναι το σασί του Mazda 3;Αυτό με το άλογο και τον καβαλάρη το έλεγαν οι μαζνταιοι σε παρουσίαση προηγούμενου μοντέλου τους.
Υποκριτικό (λίγο) γιατί από την μια λένε ότι είναι σούπερ εστιασμένοι στην οδήγηση του μοντέλου τους από την άλλη βγάζουν τους πολλαπλούς. -
Το αποτέλεσμα μετράει όμως (αν και εγώ θα προτιμούσα πολλαπλούς).
MAZDA FORUM