-
Σύμφωνα με το άρθρο 360 του νέου Ποινικού Κώδικα:
«1. Όποιος, ενώ έχει υποχρέωση εποπτείας ανηλίκου παραλείπει να το παρεμποδίσει από την τέλεση αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος, αν δεν συντρέχει περίπτωση να τιμωρηθεί αυστηρότερα με άλλη διάταξη.
2. Αν ο υπαίτιος της παράλειψης είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου και ιδίως γονέας ή επίτροπος υπό την υπεύθυνη επιμέλεια του οποίου έχει τεθεί ο ανήλικος σύμφωνα με τα άρθρα 122 και 123, επιβάλλεται φυλάκιση έως δύο (2) έτη.»Νόμοι μωρέ υπάρχουν, αλλά παιδιά είναι.
-
Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη βία ανηλίκων πλέον. Πάμε να γίνουμε Αμερική σιγα σιγά.
Φταίνε σαφώς οι γονείς, αλλά όταν με χρήμα τη βγάζεις πάντα λάδι, πως να υπάρξει ποτέ συμμόρφωση; Ειδικά σε ανήλικους, το κοινωφελές έργο θα ήταν ότι καλύτερο πιστεύω. -
Για μένα ο χαρακτήρας ένος παιδιού διαμορφώνεται κυρίως από τους γονείς. Είμαι υπερήφανος για το παιδί μου γιατί βλέπω ότι έχω διαμορφώσει έναν ευγενή νέο με αρχές και σεβασμό στους υπολοίπους και συγκινούμαι κάθε φορά που βλέπω ότι οι κόποι μου δεν έχουν πάει χαμένοι. Η εικόνα των γονέων είναι αυτά τα ανήλικα κ@υραδ@μαγκάκια της φακής. Πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν ειδικά όταν εξαφανίζονται οι κότες για να μην συλληφθούν. Πρέπει να τους κοπεί ο άερας ΑΜΕΣΑ!
-
Στην πολυκατοικία που μένω, τα αγαπητά παιδάκια που ήρθαν για κάλαντα δεν ήταν ευχαριστημένα με τα έσοδα και αποφάσισαν να μας σπασουν όλα τα κουδούνια προκαλώντας ολοκληρωτική ζημιά στο υπάρχον σύστημα.
Τα ευχαριστουμε αυτά και τους γονείς τους. -
Κάμερα πάνω από την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας και ο λογαριασμός στο ΑΦΜ των γονέων μέσω αγωγής, πρόσφατα έμαθα για παρόμοια περίπτωση σε αντι-βανδαλιστικό σύστημα θυροτηλεόρασης που τελικά δεν άντεξε στη Γλυφάδα !
-
Τι είναι αυτό πάλι; βανδαλιζουν τα θυροτηλεφωνα;;;
Ρε πάμε καλά;;;;
-
Όταν μαθαίνουν από μικρά ότι δεν υπάρχει τιμωρία, ούτε σεβασμός στο διπλανό, τι περιμένεις.
-
Εν τω μεταξύ κάθε μέρα που είχε κάλαντα βρίσκαμε άπειρα σκουπίδια (χαρτιά από σοκολάτες, κλπ) στην πολυκατοικία. Αλλά τα κουδούνια ήταν το αποκορύφωμα (500ε ζήτησαν για αντικατάσταση)/
-
Ίσως η δυσκολία της εποχής οδηγεί τους γονείς να μην ασχολούνται με τα παιδιά τους. Ίσως και οι γονείς έχουν πολλά θέματα να λύσουν και τα κόμπλεξ τους τα διδάσκουν στα παιδιά τους.
Γενικώς θεωρώ πως η κουλτούρα της βιας οφείλεται στα άθλια τραγούδια που ακούν.
Φταίνε και όσοι τα προωθούν ως ένα είδος διασκέδασης. Προωθούν την έννοια της παραβατικότητας και τα παιδιά όπου βρίσκουν ευκαιρία να μιμηθούν τα πρότυπα τους στον βαθμό που τους δίνεται η δυνατότητα το πράττουν.
Βλέπουν δηλαδή το είδωλο τους να κομπάζει που τον συνέβαλαν για παράνομες πραξεις, τότε και αυτά τον μιμούνται βανδαλιζοντας κάτι ξένο, δηλαδή κάνοντας μια πράξη παρανομίας. Τα παιδιά έχουν ευαίσθητες προσωπικότητες, δεν μπορούν να έχουν υψηλές αντιστάσεις στη μίμηση συμπεριφορών.
-
Το θέμα είναι οι γονείς που πολύ μεγάλος αριθμός δεν είναι ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά, έχουν άπειρα δικά τους θέματα που ποτέ δεν τα κοίταξαν με έναν ειδικό και γενικά η "μαγκιά" που υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία, το αγόρι να έιναι "'αντρας", να μην είναι "φλώρος" και άλλες τέτοιες μαλακίες. Η Ελληνική κοινωνία είναι άρρωστη δεκαετίες τώρα μα ΑΘΛΙΑ πρώτυπα (μπουζούκια, λαμόγια, κλωτσοσκούφηδες, τραπερς κλπ.) με αναγωγή του χρήματος - και όχι της παιδείας - σε υπέρτατο αηαθό και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Μια κοινωνία βασισμένη στο ότι με τα λεφτά και την διασιμότητα ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει.
-
Εντωμεταξυ οι φλώροι είναι οι πιο χρήσιμοι σε μια κοινωνία.
Είναι άνθρωποι που έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία, αν και είναι αδόκιμος ο όρος αυτός για μια προσωπικότητα.
Είναι ήπιοι άνθρωποι, μετρημένοι, αποκτούν πολλές δεξιότητες, σκέφτονται πριν πράξουν, είναι ικανοί να συνυπάρχουν με αλληλοσεβασμό.
Οι κάθε λογής μάγκες είναι τα βαρίδια της κοινωνίας.
-
Μου κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση και πιστεύω ότι δείχνει πολλά η ατάκα που ακούω από γονείς και μάλιστα με καμάρι για τα παιδιά τους 8-9 χρονών.
Ρωτάω εγώ 'Τι κάνουν τα παιδιά?'
Μου απαντούν
'Μια χαρά ! πάνε μόνα τους ... ξεπαιδιάσαμε.... Διαβάζουν μόνα τους και αράζουν στο δωματιο τους με ταμπλετ - υπολογιστες κλπ... Ησυχάσαμε... Τα καταφέρνουν μια χαρά πλέον μόνα τους 'Τα παιδιά θέλουν αγάπη - χρόνο - επανάληψη ( του σωστού και του λάθους )!
-
Εδώ ρε συ βγαίνουν έξω τα βράδια από τα 11-12-13
Εμεις παίζαμε επιτραπέζια στα 12. Δεν βγαίναμε στις 23:00 το βράδυ έξω.
-
@gtsartsal said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Μου κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση και πιστεύω ότι δείχνει πολλά η ατάκα που ακούω από γονείς και μάλιστα με καμάρι για τα παιδιά τους 8-9 χρονών.
Ρωτάω εγώ 'Τι κάνουν τα παιδιά?'
Μου απαντούν
'Μια χαρά ! πάνε μόνα τους ... ξεπαιδιάσαμε.... Διαβάζουν μόνα τους και αράζουν στο δωματιο τους με ταμπλετ - υπολογιστες κλπ... Ησυχάσαμε... Τα καταφέρνουν μια χαρά πλέον μόνα τους 'Τα παιδιά θέλουν αγάπη - χρόνο - επανάληψη!
Για αυτό λέω ότι πάρα πολλοί δεν είναι κατάλληλοι για γονείς, το κάνουν επειδή "πρέπει" και το βλέπουν ως "βάρος", κλπ.
-
Κάποτε είχαμε αυτόν
https://el.wikipedia.org/wiki/Νόμος_4000/1958Τον κατάργησε ο Αντρέας λέει...
Μετά ήταν και η εποχή της "ανυπακοής" και άλλων αριστερών κουραφέξαλων..
Στην κρίση υπήρξαν και ακροδεξιά κουραφέξαλα...
Τώρα έχουμε άλλες κουραδομαγκιές που χρειάζονται την κατάλληλη αντιμετώπιση, όπως έχουμε πει.
-
Μεγαλώσαμε με ψυχολόγους που έλεγαν αφήστε τα παιδιά ελεύθερα, μη τα περιορίζετε...
Γονείς που λύγισαν να πουν ένα όχι στο πρώτο κλάμα, που σκίστηκαν να μη λείψει κανένα αγαθό στο παιδί, αλλά ξέχασαν να σταθούν δίπλα του.
Αλλά ξέχασα, πλέον μπορεί ένα παιδί να επιλέξει το φύλο του στα 10, είναι αρκετά ώριμο.
-
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα ίδια φαινόμενα ανέκαθεν υπήρχαν , απλά δε γίνονταν γνωστά ή δεν έπαιρναν τέτοια έκταση παλαιότερα.
Μάλιστα στο θέμα του τραμπουκισμού, πιστεύω ότι σαν κοινωνία έχουμε προχωρήσει κάπως και αυτό είναι καλό. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι πλέον αναγνωρίζουν και ασχολούνται με τέτοια φαινόμενα, όχι όλοι προφανώς. Επίσης πρόοδος στο θέμα αναγνώρισης μορφών αυτισμού και άλλων δυσκολιών κοινωνικοποίησης παιδιών. Πλέον και οι γονείς είναι πιο ενήμεροι και οι δάσκαλοι μπορούν να αναγνωρίσουν μορφές αυτισμού και να ενημερώσουν.
Ο.κ η τραπ , ένα χάλι και μισό , αλλά θέλω να ελπίζω ότι όποιο μικρό έχει μπλέξει θα το βρεί το δρόμο του όταν βάλει λίγο μυαλό στο κεφάλι του.
το μεγάλο θέμα στα παιδιά είναι η "εύκολη" πρόσβαση σε "άσχημη" πορνογραφία και η αποδοχή της βίας τόσο στο σεξουαλικό κομμάτι , όσο και σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής. Εκεί ναι έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το χειρότερο.....
-
@civil357 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
το μεγάλο θέμα στα παιδιά είναι η "εύκολη" πρόσβαση σε "άσχημη" πορνογραφία και η αποδοχή της βίας τόσο στο σεξουαλικό κομμάτι , όσο και σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής. Εκεί ναι έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το χειρότερο.....
Θα προσθέσω και τα social media και τα αρνητικά πρότυπα που βρίσκουν εύκολα κοινό.
Πάντα είχαμε κ*λόπαιδα. Πάντα είχαμε καλά παιδιά. -
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα ίδια φαινόμενα ανέκαθεν υπήρχαν , απλά δε γίνονταν γνωστά ή δεν έπαιρναν τέτοια έκταση παλαιότερα.
Μάλιστα στο θέμα του τραμπουκισμού, πιστεύω ότι σαν κοινωνία έχουμε προχωρήσει κάπως και αυτό είναι καλό. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι πλέον αναγνωρίζουν και ασχολούνται με τέτοια φαινόμενα, όχι όλοι προφανώς. Επίσης πρόοδος στο θέμα αναγνώρισης μορφών αυτισμού και άλλων δυσκολιών κοινωνικοποίησης παιδιών. Πλέον και οι γονείς είναι πιο ενήμεροι και οι δάσκαλοι μπορούν να αναγνωρίσουν μορφές αυτισμού και να ενημερώσουν.
Ο.κ η τραπ , ένα χάλι και μισό , αλλά θέλω να ελπίζω ότι όποιο μικρό έχει μπλέξει θα το βρεί το δρόμο του όταν βάλει λίγο μυαλό στο κεφάλι του.
Συμφωνώ απολυτα σε ολα αν και για την τραπ εχω ερωτηματικά. Φοβαμαι οτι ήρθε για να μείνει αυτο το πράγμα (μουσικη δεν μπορω να το πω).
-
Τα φαινόμενα όντως υπήρχαν, αλλά συνήθως οι οικογένειες είχαν πολλά παιδιά, οπότε το να ρισκάρεις ως πιτσιρικάς να κάνεις μπούλινγκ σε άλλο πιτσιρικά, είχε τον κίνδυνο, να έχει ο δαρμένος αδελφό μεγαλύτερο και να έτρωγες μετά της χρονιάς σου...
Ηταν και η κοινωνία που δεν τα πολυδεχόταν αυτά...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...