-
Ευχαριστώ πολύ!
Στις πιο δυσκολες οικονομικά στιγμές, σε ταξίδι είχα πετύχει και 7λ/100χλμ. Τώρα που κάπως ανάσανα και με έχει πασει πάλι η βλακεία μου, είμαι πάλι σταθερά πάνω από 13.
-
Σημερινή ημερήσια εξόρμηση στην Χαλκιδική.
Ταχύτητες όσο επιτρέπει η κίνηση στην αριστερή πλευρά του δρόμου (Γενικά από 60 - 130)
Με τιμή 0,889€/kg ισοδυναμεί με 3,29€/100km.
Με GOLF TGI 110PS
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε κιλα το μετρανε αυτο; Δε το ηξερα.
-
Νοίκιασα ενα Hyundai i30 1.6 βενζινη στην Αγγλια
Εκανα 2170 χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομους, επαρχιακο, πολη και κατι μποτιλιαρισματα.
Ολα τα χιλιομετρα με 5 ατομα και 5 βαλίτσες.Κατανάλωση 5,89 λιτ/100
Εντυπωσιάστηκα
-
Κι εμείς! Εξαιρετική κατανάλωση. Ρε μήπως ήταν diesel τελικά;
-
Γλυφάδα - Πλαταριά Ηγουμενίτσας, με 2 ενήλικες 2 μωρά, μπαγκάζια και a/c στην περισσότερη διαδρομή και ταχύτητα που έπαιζε 110 με 130 , ένα στρογγυλό 6.0 έγραψε το τριπ. άνετη διαδρομή αλλά πολύ διόδια ρε φίλε...
seat ibiza 1.0 95psΣτάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Νοίκιασα ενα Hyundai i30 1.6 βενζινη στην ΑγγλιαΕκανα 2170 χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομους, επαρχιακο, πολη και κατι μποτιλιαρισματα.
Εντυπωσιάστηκα
Τι βενζινες εχουμε εμεις και τι η Αγγλια ομως...!?
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Εκανα 2170 χιλιομετρα σε αυτοκινητοδρομους, επαρχιακο, πολη και κατι μποτιλιαρισματα.
Εντυπωσιάστηκα
Τις ίδιες, όταν βάζεις από σωστό πρατήριο! Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε ότι έχουν καλύτερες βενζίνες, δεν μπορούν να προκύψουν τέτοιες διάφορες στην κατανάλωση.
Κατά τ' άλλα εγώ θεωρώ ότι ο bebes μάλλον κάποιο λάθος έχει κάνει είτε στους υπολογισμούς του είτε στη μετατροπή από mpg σε lt/100Km. Γιατί μικτή κατανάλωση 5,89 lt/100Km σε μικρομεσαίο με πλήρες φορτίο είναι εφικτή μόνο από diesel και όχι από 1600άρη βενζίνης. Επί παραδείγματι τα 40 mpg δίνουν 7,06 lt/100Km αν τα υπολογίσεις με UK mpg και 5,88 με US mpg.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εντυπωσιάστηκα
Τις ίδιες, όταν βάζεις από σωστό πρατήριο! Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε ότι έχουν καλύτερες βενζίνες, δεν μπορούν να προκύψουν τέτοιες διάφορες στην κατανάλωση.
Κατά τ' άλλα εγώ θεωρώ ότι ο bebes μάλλον κάποιο λάθος έχει κάνει είτε στους υπολογισμούς του είτε στη μετατροπή από mpg σε lt/100Km. Γιατί μικτή κατανάλωση 5,89 lt/100Km σε μικρομεσαίο με πλήρες φορτίο είναι εφικτή μόνο από diesel και όχι από 1600άρη βενζίνης. Επί παραδείγματι τα 40 mpg δίνουν 7,06 lt/100Km αν τα υπολογίσεις με UK mpg και 5,88 με US mpg.
Τους υπολογισμούς τους έκανα διαιρώντας τα συνολικά λίτρα βενζίνης που έβαλα (από τις αποδείξεις) με τα συνολικά μίλια που μετέτρεψαν σε χιλιόμετρα. Δεν μπορούσα κι εγώ να πιστέψω τις ενδείξεις του τριπ, πίστευα ότι κάνω κάπου λάθος [emoji15]
Από περιέργεια κοίταξα και στο spritmonitor και είδα ότι υπάρχουν και καλύτερες επιδόσεις από τη δίκη μου. Σκέψου ότι είχα μια δυσκολία στην προσαρμογή και λόγω αυτοκινήτου και λόγω ανάποδες οδήγησης.
Δεν έτρεχα όμως, παίζει κι αυτό το ρόλο τουSent from my iPhone using Tapatalk
-
OK, απίστευτη καταναλωση, ακόμη κι αν δεν έτρεχες. Παρακάτω και από του trip computer που δίνει 46,3 mpg δηλαδή 6,1 lt/100Km.
-
Η κατανάλωση αυτή αφορά τον 1.6 GDI ατμόσφαιρα;
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Διαδρομη με το Σμαρτ με 35 βαθμους και ανοιχτο A/C: 8.9lt/100
Ιδια διαδρομη ιδιες συνθηκες χωρις A/C: 5.7lt/100Συμπερασμα: Με αυτο το αμαξι στεκει οικονομοτεχνικα να παθεις θερμοπληξια παρα να ανοιξεις τον κλιματισμο.
-
https://www.clevermarket.gr/proionta/au ... nos_88610/
-
-
Με αυτό πρέπει να περάσεις ΚΤΕΟ για μετατροπή σε χόβερκραφτ.
-
Το χειροτερο ειναι οτι προς στιγμη το σκεφτηκα σοβαρα για μερικα δευτερολεπτα
-
Ο χρήστης vriz27 έγραψε:
Γλυφάδα - Πλαταριά Ηγουμενίτσας, με 2 ενήλικες 2 μωρά, μπαγκάζια και a/c στην περισσότερη διαδρομή και ταχύτητα που έπαιζε 110 με 130 , ένα στρογγυλό 6.0 έγραψε το τριπ. άνετη διαδρομή αλλά πολύ διόδια ρε φίλε...
seat ibiza 1.0 95psΣτάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
...και η επιστροφή...Ούτε διαβήτης να ήμουνα...λίγο χειρότερες συνθήκες αφού σε αρκετά σημεία είχε απίστευτη καταιγίδα..
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με 316 ε90 του 2008 πήγα αυθημερόν θήβα-γιάννενα-θήβα (από καλαμπάκα κλπ) για να βρώ σπίτι σε νέο φοιτητή. 3 άτομα στο αυτοκίνητο χωρίς πράγματα. 800 χλμ κάναμε σύνολο, 9,8 κατανάλωση με σβέλτη οδήγηση όσο γίνεται με το συγκεκριμένο μοτέρ. Ε μην τα πολυλογώ, τέτοια φρίκη σε πρατήριο δεν έχω ξανανιώσει. 128 ευρώ καύσιμα και καμιά 15αριά ευρώ σε διόδια δώσαμε.
-
Πισωκινητο 1600αρι παλιοτερης τεχνολογιας με ποιος ξερει ποσα χλμ και κοντα 2 τονοι βαρος ε τι να κανεις
-
Καλά όλα τα άλλα, αλλά το πισωκίνητο τι σχέση έχει με την κατανάλωση;
Εγώ 15(l/100km)άρισα προχτές. Μάλλον θα το μηδενίσω μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους.
Έρευνα Κατανάλωσης