-
Δυστυχώς δεν έχω board computer για να βγάλω ακριβείς μέσες ταχύτητες, αλλά το οδήγημα είναι αυτό που περιέγραψα.
Και ήταν αρκετά σταθερό, μιας και δεν είχε κίνηση ο αυτοκινητόδρομος. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι αυτοκίνητο καίει τα κέρατά σου μετά τα 110; Γενικά πάντως, δεν είναι τυχαίο ούτε περίεργο!αυτό είναι όντως ένα γεγονός...
νομίζω πως μου είχαν πει στο συνεργείο κάποτε για το πόλο, πως από τα 120 και πάνω ανοίγει και 2ο μπεκ και τότε καταναλώνει πολλή βενζίνη... αν είναι να πας 130, καλύτερα να πας 150, δε θα έχει μεγαλύτερη διαφορά στην κατανάλωση...τώρα δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, περιμένω να μου το επιβεβαιώσετε ή να το καταρίψετε...
-
Να έλεγαν για διπλό καρμπυρατέρ να το καταλάβω, για δεύτερο μπεκ λίγο δύσκολο
Και προφανώς έχει διαφορά αν πηγαίνεις με 130 ή 150, η αντίσταση του αέρα αυξάνει με τον κύβο
-
Καλησπέρα,
Νέα δοκιμαστική μέτρηση χωρίς φουλάρισμα σήμερα, με τις παρακάτω ενδείξεις:
Διανυθέντα χιλιόμετρα 339,6 - Υπόλοιπα χιλιόμετρα 857 : ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ = 1196
Μέση κατανάλωση καυσίμου = 5,6 λ/100ΚΜ
Μέση Ωριαία Ταχύτητα = 65,6ΚΜ/Ω
Συνθήκες κίνησης: 35% Πόλη - 45% Αυτ/δρομος - 20% Επαρχιακός
ΥΓ: Βαράτε ελεύθερα....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ένα χιλιάρι χλμ μαζεμένα.
Τουότα αβένσις πρώτο μοντέλο,1.6 με καλοκαιρινά λάστιχα.
Λάδια αλλάχθηκαν ακριβώς πριν το ταξίδι, από 5-40 σε 10-40 castrol.300 km (100 σε πόλη, σχετικά οικονομικά, 200 σε αυτοκινητόδρομο, ταχύτητες γύρω στα 140) 10λ/100χλμ
260 km (αυτοκινητόδρομος, λίγο πόλη, ταχύτητες σταθερά 150) 7,98
και τώρα το κουφό
420 km (αυτοκινητόδρομος αποκλειστικά, ταχύτητες για 200χλμ απο 150 μέχρι 170, μετά τα τελευταία 200χλμ με 130 σταθερά, + ένα μποτιλιάρισμα λόγω ατυχήματος), 7,13Είναι προφανές ότι το αμάξι γουστάρει γκάζια σε highway
Πέρα απ την πλάκα, είναι αδύνατο να γράψω καλά αποτελέσματα μέσα στην πόλη, όσο οικονομικά και να το οδηγήσω
Εάν το πάς με 150-170 όπως στον αυτοκινητόδρομο ίσως κάψει λιγότερα....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Νέα δοκιμαστική μέτρηση χωρίς φουλάρισμα σήμερα, με τις παρακάτω ενδείξεις:
Διανυθέντα χιλιόμετρα 339,6 - Υπόλοιπα χιλιόμετρα 857 : ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ = 1196
ένα 20ήμερο ban στο παλικάρι για να μάθει ότι δεν βάζουμε εδώ ποτέ καταναλώσεις diesel κινητήρων
άκου 'βαράτε ελεύθερα'!!!πώς τόλμησε?
(προφανώς κάνω πλάκα )Εμένα για να γράψει απλώς 5,6lt/100km πρέπει να πάω με ρυθμούς επιτάχυνσης 'ύπνου' και ρυθμούς κίνησης 'ζόμπι' σε ανοιχτό δρόμο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι αυτοκίνητο καίει τα κέρατά σου μετά τα 110; Γενικά πάντως, δεν είναι τυχαίο ούτε περίεργο!http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=13423&start=5190#p1493771
Αυτό
Ειδικά τότε που το είχα φορτώσει μέχρι και τα πίσω καθίσματα, σε μία κατηφόρα μετά τα διόδια της ελευσίνας προς κόρινθο έγραφα 180 και 18λτ/100 (1.4 vvti είναι)
Α να ρωτήσω κάτι. Αυτό ή ένα ibiza cupra λέτε ότι θα γράφει περισσότερα με 3 άτομα +full αποσκευές (ή 4 άτομα χωρίς αποσκευές) για ταχύτητες γύρω στα 120;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να έλεγαν για διπλό καρμπυρατέρ να το καταλάβω, για δεύτερο μπεκ λίγο δύσκολοΚαι προφανώς έχει διαφορά αν πηγαίνεις με 130 ή 150, η αντίσταση του αέρα αυξάνει με τον κύβο
μπορεί να έλεγαν για 2πλό καρμπυρατέρ... μάλλον ξεχάστηκα ότι έχω βενζίνη και όχι ντίζελ
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Να έλεγαν για διπλό καρμπυρατέρ να το καταλάβω, για δεύτερο μπεκ λίγο δύσκολο
Και προφανώς έχει διαφορά αν πηγαίνεις με 130 ή 150, η αντίσταση του αέρα αυξάνει με τον κύβο
μπορεί να έλεγαν για 2πλό καρμπυρατές... μάλλον ξεχάστηκα ότι έχω βενζίνη και όχι ντίζελ
Μπεκ εχεις και συ βρε!!!Διπλά μπεκ δεν υπαρχουν,διπλη πεταλουδα ισως.
-
Καλησπέρα,Νέα δοκιμαστική μέτρηση χωρίς φουλάρισμα σήμερα, με τις παρακάτω ενδείξεις:
σιγά τα ωά... εγώ με το υβριδικό πέτυχα τα ίδια και λίγο καλύτερα.... (σύντομα και στο spritmonitor)
(και καίω και βενζίνη....)
-
Πέτρο στο είχα ξαναπεί... Παπαρίτσες σου έλεγαν. Αν το μοτέρ σου είναι Spi έχεις ένα μπεκ, αν είναι MPi έχεις 4. Πάνω από τα 100-110 στα περισσότερα αμάξια η αντίσταση αυξάνεται εκθετικά θα έλεγα.
-
σε όλα τα αμάξια με τον ίδιο ρυθμό (πάνω κάτω, μικροδιαφορές προκύπτουν μόνο λόγω του γινομένου συντελεστή οπισθέλκουσας και μετωπικής επιφανείας) αυξάνεται η αεροδυναμική αντίσταση... απλώς στα περισσότερα καθημερινά αυτοκίνητα μειώνεται με εκθετικό τρόπο η διαθέσιμη ιπποδύναμη για επιτάχυνση αφού αφαιρεθεί ο παράγοντας air-drag...
πχ αυτοκίνητο 105ps, τροχός 95ps/6000rpm... θέλει 80ps για να πηγαίνει σταθερά με 160χαω... άρα έχει μόνο άλλα 15ps για επίτευξη τελικής ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πως το γρανάζωμα της ταχύτητας με την οποία επιτυγχάνει τελική να είναι τέτοιο ώστε οι στροφές εμφάνισης της μέγιστης ιπποδύναμης να συμπίπτουν με τη θεωρητικά υπολογισμένη μέγιστη ταχύτητα (η τελική εμφανίζεται στο σημείο που αεροδυναμική αντίσταση εξισώνεται με τη διαθέσιμη ιπποδύναμη για τις συγκεκριμένες στροφές λειτουργίας του κινητήρα στη συγκεκριμένη ταχύτητα επίτευξης της τελικής)...
-
Η αντίσταση του αέρα αυξάνεται εκθετικά αλλά αλλάζει και η απόδοση του κινητήρα. Σε κάποιες στροφές/φορτίο αποδίδει καλύτερα (ή χειρότερα) οπότε η κατανάλωση δεν συμβαδίζει απόλυτα με την αντίσταση του αέρα. Σίγουρα αυξάνεται αλλά αλλού αυξάνεται περισσότερο και αλλού αυξάνεται λιγότερο.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, μακριές σχέσεις ώστε να πιέζεται πολύ ο κινητήρας και (σχετικά) χαμηλές στροφές κάνουν τον κινητήρα να δουλεύει πιο αποδοτικά. Ξανά:
Η κατανάλωση σίγουρα αυξάνεται με την ταχύτητα αλλά αλλού αυξάνεται περισσότερο και αλλού αυξάνεται λιγότερο.
-
Είχα διαβάσει κάπου για μια περίπτωση μοντέλου Toyota (Celica?) στις ΗΠΑ όταν λόγω πετρελαικής κρίσης είχαν επιβάλει χαμηλά όρια ταχύτητας, ότι στην πράξη ταξιδεύοντας με 5 μίλια πάνω από το όριο είχε χαμηλότερη κατανάλωση!
Ακριβώς γιατί εκεί ο κινητήρας της με τη μέγιστη σχέση μετάδοσης λειτουργούσε πιο αποτελεσματικά!
Η μοναδική ίσως εξαίρεση στον κανόνα εκείνη την εποχή! -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.......
σιγά τα ωά... εγώ με το υβριδικό πέτυχα τα ίδια και λίγο καλύτερα.... (σύντομα και στο spritmonitor)(και καίω και βενζίνη....)
Ακριβώς όπως τα λες!!
-
.......
σιγά τα ωά... εγώ με το υβριδικό πέτυχα τα ίδια και λίγο καλύτερα.... (σύντομα και στο spritmonitor)(και καίω και βενζίνη....)
Ακριβώς όπως τα λες!!
ναι αλλά στην Αθήνα!!! (50% πόλη, 50% γρήγοροι δρόμοι) με καύσιμο με -10% σε θερμιδική ικανότητα....
-
Η μέση ταχύτητα του puntolord είναι αρκετά ψηλή για πόλη και αρκετά χαμηλή για εθνική. Νο wonder λοιπόν οι καταναλώσεις αυτές.
-
.......
Ακριβώς όπως τα λες!!
ναι αλλά στην Αθήνα!!! (50% πόλη, 50% γρήγοροι δρόμοι) με καύσιμο με -10% σε θερμιδική ικανότητα....
η στιχομυθία αυτή μου θυμίζει νηπιαγωγείο
-
.........ναι αλλά στην Αθήνα!!!
Α ναι, έχεις δίκιο, τα φανάρια, η άσφαλτος & το μποτιλιάρισμα αλλάζουν από πόλη σε πόλη.......
(50% πόλη, 50% γρήγοροι δρόμοι)
Για μένα η λέξη 'γρήγοροι δρόμοι' είναι οι Αutobahn που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και πηγαίνω με Μ.Ω.Τ 190 ΚΜ/Ω (από 140 έως 240), εάν αποφασίσω να πηγαίνω 'γρήγορα' όσο τα υβριδικά όμως.....
με καύσιμο με -10% σε θερμιδική ικανότητα....
Τα παράπονα στην ΤΟΥΟΤΑ που χρησιμοποιεί βενζίνη..
Αστειευόμενος πάντα
@ PeterPan: Τα παιδία παίζει.....
-
Ξαναποστάρω μπας και δεν το είδατε (εσείς τουλάχιστον τι θα προτιμούσατε):
Για να ρωτήσω κάτι. Αυτό (το 1.4 vvti corolla μου δλδ) ή ένα ibiza cupra λέτε ότι θα γράφει περισσότερα με 3 άτομα +full αποσκευές (ή 4 άτομα χωρίς αποσκευές) για ταχύτητες γύρω στα 120;
Έρευνα Κατανάλωσης