-
Πωπω, τρελό κουστούμι indeed..
Ελπίζω ότι ήταν να πάθει, να το έπαθε..
Το παλιό δικό μου, μόνο μπόλικο λάδι έκαιγε μετά τα 100 Κ αλλά είχα το manual...
Ελπίζω να έχουν βελτιώσει την αξιοπιστία των αυτόματων κιβωτίων στα καινούργια (ευτυχώς η 5ετης εγγύηση με βοηθάει να κοιμάμαι πιο ήσυχα) -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Με γεια σου ! Να το χαρεις με απροβλημάτιστα χιλιόμετρα !Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Το παλιό δικό μου, μόνο μπόλικο λάδι έκαιγε μετά τα 100 Κ αλλά είχα το manual...
Ελπίζω να έχουν βελτιώσει την αξιοπιστία των αυτόματων κιβωτίων στα καινούργια (ευτυχώς η 5ετης εγγύηση με βοηθάει να κοιμάμαι πιο ήσυχα)Μακάρι φίλε να μην την χρειαστείς να έχεις απροβληματιστα χλμ. Αλλά όταν οι ζημιές βαραίνουν να ξέρεις όλες οι αντιπροσωπείες τις βλάβες τις περνάνε από κόσκινο και ψάχνουν να βρουν τις εξαιρέσεις και πως να σου φορτώσουν ενα μέρος του κόστους και σε εσένα.
Είναι αποριας άξιο πάντως πως έχουν τόσο χαμηλή αξιοπιστία τόσο ακριβά αμάξια!...άκου εκεί 1 λτ κάθε 1700 χλμ !!! Δλδ μέχρι να αλλάξεις λάδια σύμφωνα με τον Γερμανό φωστηρα μηχανικό τα έχεις αλλάξει ήδη κάνα δυο φορές συμπληρώνοντας!! Αυτό θα πει γερμανική τεχνολογία!!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αμάν ρε Λευτέρη, τι κουστούμια είναι αυτά; Μακάρι να είναι η τελευταία βλάβη και να το απολαμβάνεις χωρίς σκοτούρες από δω και μπρος.Για βλάβες στο Q5 γράφει και το μέλος Stefan147, έχει δώσει κι αυτός τα έκτακτά του για το μοτέρ. Νομίζω πως την έχει γλιτώσει από σασμάν.
Ευχαριστω φιλε μου !
Σιγα σιγα θα το ξανακατασκευασω και θα ναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗ ΜΑΣΑΣ !!!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ελπίζω να έχουν βελτιώσει την αξιοπιστία των αυτόματων κιβωτίων στα καινούργια (ευτυχώς η 5ετης εγγύηση με βοηθάει να κοιμάμαι πιο ήσυχα)Μακάρι φίλε να μην την χρειαστείς να έχεις απροβληματιστα χλμ. Αλλά όταν οι ζημιές βαραίνουν να ξέρεις όλες οι αντιπροσωπείες τις βλάβες τις περνάνε από κόσκινο και ψάχνουν να βρουν τις εξαιρέσεις και πως να σου φορτώσουν ενα μέρος του κόστους και σε εσένα.
Είναι αποριας άξιο πάντως πως έχουν τόσο χαμηλή αξιοπιστία τόσο ακριβά αq5μάξια!...άκου εκεί 1 λτ κάθε 1700 χλμ !!! Δλδ μέχρι να αλλάξεις λάδια σύμφωνα με τον Γερμανό φωστηρα μηχανικό τα έχεις αλλάξει ήδη κάνα δυο φορές συμπληρώνοντας!! Αυτό θα πει γερμανική τεχνολογία!!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όλα σχετικά είναι αναλόγως των έμπειριων του κάθε ενός από εμάς. Από ότι έμαθα πχ το θέμα του λαδιού αφορά τα q5 πρώτης γενιάς. Ένα μεταγενέστερο ενός φίλου, έχει μηδέν προβλήματα. Εμένα μόνο το λάδι, μετά τα 100 Κ. Βάσει της δίκης μου εμπειρίας, το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν απροβλημάτιστο στα 8 χρόνια που το είχα, γι αυτό πήρα το νέο.
Αν είχα τη δίκη σου εμπειρία, προφανώς θα αγόραζα κάτι άλλο. -
Παντως μεσ τα νευρα μου κανοντας μια καινουρια ερευνα αγορας ….
ΓΜΤ μου … παλι το Q5 μου γυαλιζει !!!το ΑΤΙΜΟ !
-
Μπράβο ρε Λευτέρη. Φτιάξ' το και συνέχισε τα χιλιόμετρα. Έτσι κι αλλιώς, αν πουληθεί, δε θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Όταν δουλεύει σωστά, πρέπει να είναι πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Παντως μεσ τα νευρα μου κανοντας μια καινουρια ερευνα αγορας ….
ΓΜΤ μου … παλι το Q5 μου γυαλιζει !!!το ΑΤΙΜΟ !
Ε τα θέλεις τότε...
Καλώς τον Λευτέρη μετά από τόσα χρόνια. Παρακολουθούσα το τοπικό του Q5 το οποίο ήταν από τα μεγάλα σουξέ του φορούμ το 2009,10 όταν μαςπρεοτρεπαν να παίρνουμε δίλιτρα και μετά τα σκίσαν. Τότε εγώ επέλεξα τη Χ3 λόγω χαμηλότερης τιμής και καλύτερου τιμονιού.
Θυμάμαι το πόσοι είχαν αγοράσει τότε το q5, πουλούσε τρελά νούμερα παρά τη τιμή του. Είναι αλήθεια ότι ήταν εντυπωσιακό και ξεχώριζε απ όλα τα premium suv της κατηγορίας.
Όμως δυστυχώς τα προβλήματα άρχισαν να βγαίνουν σιγά σιγά με το αυτόματο σασμάν και τα λοιπά γνωστά των φίλων μας των Γερμανών (λάδια, γρυλοι, πολλαπλασιαστές). Και στη BMW τα ίδια έχει. Βέβαια αυτό με το κινητήρα και καδένα... τι να πω κρίμα.
Δυστυχώς αν και σαν αυτοκίνητα έχουν αρκετα θετικά που ελκύουν τους υποψήφιους της κατηγορίας, από αξιοπιστία πάσχουν και μας ξενερώνουν απίστευτα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μπράβο ρε Λευτέρη. Φτιάξ' το και συνέχισε τα χιλιόμετρα. Έτσι κι αλλιώς, αν πουληθεί, δε θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Όταν δουλεύει σωστά, πρέπει να είναι πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο.Φυσικα και θα πάρει τα λεφτά του πίσω ..
Αρκεί το επόμενο...θύμα... Ε ο επόμενος αγοραστής να μην μάθει ποτέ την ιστορία του μοντέλου..
Απορώ πόσο λίγες απαιτήσεις έχουν κάποιοι από τόσο ακριβά αμάξια!! Όταν δουλεύει σωστά!....και όταν δεν δουλεύει τι θα κάνουμε; Θα γινόμαστε συνέταιροι και χρηματοδότες των αντιπροσώπων; Τι να πω ίσως κάποιοι βγάζετε τόσο εύκολα τα χρήματα σας που δεν τα υπολογίζετε δεν εξηγείται αλλιώς...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Eίνα τραγική η κατάσταση στα πρώτα μοντέλα...Και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ίδια αυτοκίνητα ίδιας περιόδου ,από ότι έχω παρατηρήσει.
Ειδικά άμα υπάρχει το dsg...
Μόνο στην Αμερική που οι καταναλωτές έχουν δύναμη γινόντουσαν οι επισκευές δωρεάν .Κάπου τα είχα γράψει εδώ από το 2008...
Στην Ελλάδα τους έλεγαν ότι η κατανάλωση λαδιού είναι φυσιολογική
Και το πρόβλημα είχε παρουσιαστει και νωρίτερα ακόμα και σε passat 2.0fsi πχ.Επίσης κάπου το εχω γράψει εδώ γύρω στο 2005
Τέλος πάντων εγω ημουν τυχερός ,εχω ένα Α5 του 2010 και ένα Α4 allroad του 2011 και δεν έχουν παρουσιάσει κάτι.
Τα τωρινά μοντέλα πάντως δεν έχουν τόσα προβλήματα. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Μπράβο ρε Λευτέρη. Φτιάξ' το και συνέχισε τα χιλιόμετρα. Έτσι κι αλλιώς, αν πουληθεί, δε θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Όταν δουλεύει σωστά, πρέπει να είναι πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο.
Φυσικα και θα πάρει τα λεφτά του πίσω ..
Αρκεί το επόμενο...θύμα... Ε ο επόμενος αγοραστής να μην μάθει ποτέ την ιστορία του μοντέλου..
Απορώ πόσο λίγες απαιτήσεις έχουν κάποιοι από τόσο ακριβά αμάξια!! Όταν δουλεύει σωστά!....και όταν δεν δουλεύει τι θα κάνουμε; Θα γινόμαστε συνέταιροι και χρηματοδότες των αντιπροσώπων; Τι να πω ίσως κάποιοι βγάζετε τόσο εύκολα τα χρήματα σας που δεν τα υπολογίζετε δεν εξηγείται αλλιώς...Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ προσωπικά δεν τα βγάζω καθόλου εύκολα τα χρήματα. Για αυτό κι όταν κλήθηκα να αγοράσω όχημα, διάλεξα το πιο αξιόπιστο κι όχι αυτό που μου άρεσε.
Όμως, ο Λευτέρης έχει δώσει 60 χιλιάρικα να το αγοράσει. 5 χιλιάρικα για το κιβώτιο κι άλλα 3 τώρα. Συν τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας. Μιλάμε για 70 χιλιάρικα χοντρικά. Αν πάει να το πουλήσει, θα πάρει κάτω από 20. Από τη στιγμή που θα το έχει κάνει καινούριο και δεν έχει δα και τόσα πολλά χιλιόμετρα, νομίζω ότι το πιο λογικό είναι να το κρατήσει και να κάνει άλλα τόσα χιλιόμετρα. Τώρα ξέρει τα τρωτά του σημεία, έχει βρει σωστό μάστορα (σταυρώνουμε τα δάχτυλα να αποδειχθεί ότι είναι τέτοιος), δε νομίζω πως έχει να φοβηθεί πολλά από δω και πέρα.
Όσο για το ότι είναι αμαξάρα όταν δουλεύει σωστά, δε νομίζω να διαφωνεί κανείς.
-
6 λίτρα λάδι κάθε 10.000 χλμ θα εξακολουθεί να θέλει συμπλήρωμα από τον κάτοχο ή όχι;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το 200αρη tfsi φέρει ιμάντα και το
211αρη tfsi φέρει καδένα ; -
Το 200ρι έχει ιμάντα ναι.Αλλα εχει και δύο μικρές καδένες.Η μια για το δεύτερο εκκεντροφόρο και η δεύτερη για την αντλία λαδιού.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ακριβως . Δεν πρόκειται να το πουλησω . Διοτι για να ξαναπαρω το ιδιο τωρα θελω 70.000 , Ούτως η αλλως τα αυτοκίνητα τα κραταω .
-
Τουλάχιστον τώρα με την επισκευή θα σταματήσει να καίει και λάδια. Εγώ δε μπορώ να αποκλείσω το γεγονός πως και αυτό έπαιξε το ρόλο του στη βλάβη. Στην ουσία ο κινητήρας δούλευε μόνιμα με χαμηλότερη στάθμη και με ανομοιογενές μείγμα λαδιού.
-
Αν συμπλήρωνε και ήταν εντός των ορίων, δεν δούλευε με ανεπαρκή πίεση ελαίου. Το ότι έκαιγε λάδια ήταν το σύμπτωμα, όχι η γενεσιουργός αιτία. Η αιτία μάλλον ήταν στα τσιμουχάκια των βαλβίδων.
-
Ή τα ελατήρια που ανέφερε πως έτσι κι αλλιώς ήταν προβληματικά.
-
Aπό τα ελατήρια ήταν το πρόβλημα.
-
Συγνώμη αλλά να ρωτήσω κάτι? Αφού γνωστό εδώ και κοντά 6-7ετία πόσο ριμάδια είναι τα Q5 2009-2012 και παρατήρησες την κατανάλωση λαδιού, δεν έκανες τίποτα γι' αυτό? Άπλα συμπλήρωνες? Εγώ πχ στα 110Κ χλμ που απλά δεν πήγαινε άλλο, μαζί με τα μπλιελοπίστονα άλλαξα και καδένα και αντλία νερού μιας και ήταν ανοιχτό το μοτέρ οπότε ίσως έτσι γλίτωσα κάποια επιπλέον παρατράγουδα.
Όπως και να χει έχουμε υποστεί τραγικό service από πλευράς εισαγωγικής και πολύ κοροϊδία. Ευτυχώς από το 2012 και μετά έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τα Audi. Παραμένουν άχρωμα και άοσμα αλλά τουλάχιστον είναι πλέον αξιόπιστα. Βοηθάει πολύ και η εγγύηση 5ετίας που δίνουν πια.
AUDI Q5