-
Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, πριν προβούμε σε αγορα αυτοκινητου καλο είναι να πληροφορούμαστε από όσες περισσότερες πηγες υπάρχουν, από reviews, χρηστες, fora, συνεργεια κλπ
Αυτό δεν το αμφισβητεί κανεις. Όμως εδώ κάποιοι εξέφρασαν απορία για το ποιος τόλμησε να πει πως η Stelvio έχει χειρότερης ποιότητας υλικά στο εσωτερικό σε σχέση με ένα Q5, όταν κάτι όπως αυτό είναι εξόφθαλμα προφανές και τονίζεται όπως είδατε σχεδόν σε όλα τα reviews στο εξωτερικό. Εκτος και αν κάποιος αφελώς πιστεύει ότι όλος ο πλανήτης είναι στο payroll της Audi
Τέλος παντων, το σκίσαμε το θέμα -
Λάθος κατάλαβες. Αυτά συμβαίνουν. Το θέμα είναι ότι περιέργως σε κάποιους μένει ρετσινιά δια παντώς ενώ σε άλλους 'έλα μωρέ δε βαριέσαι'.
Έχεις και τα κωλοsite που είναι επιπέδου ελληνικής οπαδικής εφημερίδας να διαμορφώνουν στεγανά και κάπως έτσι βγαίνουν τα διάφορα στερεότυπα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μιλάμε πάντα για βασικά 2λτ και με κόστος γύρω στα 70Κ, δηλαδή ούτε καν φορτωμένα με κάνα φοβερό εξοπλισμό. Με αυτά τα δεδομένα τι F-Pace παίρνεις? Ούτε Evoque βασικά δεν παίρνεις με σοβαρό μοτέρ...
Σαφώς και παίρνεις το Evoque, με τον 2λιτρο βενζίνης με τα 240ps και μάλιστα στην αρκετά πλούσια έκδοση SE Dynamic (αρκετά φορτωμένο σε εξοπλισμό) ή την ακόμα πιο πλούσια HSE στα 75Κ.
Evoque ειναι αρχαιο και ακριβο. F-pace εχει πολλες περιεργειες. Δειτε το βιντεο του Νταγκ.
Δεν διαφωνώ Άγη (αν και αρχαίο δεν το λές και παραμένει κορυφή εκτός δρόμου), η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη, στο ότι 'με €70Κ δεν παίρνεις ούτε Evoque'.
-
Καθ' υπερβολή ήταν η αναφορά στο Evoque. Όχι ότι δεν υπάρχουν και πολύ πιο ακριβές εκδόσεις του μιας και η SE Dynamic είναι η μεσαία αν θυμάμαι καλά και της λείπουν πολλά που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο αυτής της αξίας.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καθ' υπερβολή ήταν η αναφορά στο Evoque.Δεκτό! Απλά το διευκρίνισα.
-
καλησπέρα παίδες, έχει βάλει κανένας σας after market καμερα οπισθοπορείας σε q5 χωρίς mmi?
-
Έστω και καθυστερημένα, να γράψω τις εντυπώσεις μου από την συμβίωση μου με το νέο Q5 εδώ και μερικούς μήνες:
Αν μπορούσα να το χαρακτηρίσω με μια λέξη, είναι 'απολαυστικό'. Πραγματικά χαίρεσαι να οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο!
Τρομερά αθόρυβο & άνετο, με μπόλικη ροπουλα από χαμηλά (diesel γαρ), εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο, άψογη οδηγικη συμπεριφορά και packed με τεχνολογία. Επίσης έχω πάθει πλακα με το ποσο οικονομικό είναι (7,5 μικτη κατανάλωση σε σχέση με τα 11 που είχα στο παλιο βενζινοκίνητο).
Το S-tronic αλλάζει σβέλτα και ομαλα τις ταχύτητες ενώ τα γνωστά προγράμματα Dynamic, comfort κλπ κάνουν 'δουλίτσα' αλλάζοντας την συμπεριφορά του αυτοκινητου.
Η ποιότητα κατασκευής, ειδικά στο σαλόνι, είναι υπεράνω κριτικής. Τρομερά κομψό και λειτουργικό, με ένα ΜΜΙ που το βρήκα πολύ εύχρηστο σε συνδυασμό με το Apple Car Play. Κάποιες μικρολεπτομέρειες όπως ο αυτόματα αντιθαμβωτικός καθρέπτης, τα ηλεκτρικά καθίσματα, ο κρυφός φωτισμός LED με επιλογή χρώματος, οι φωτιζόμενες θύρες USB, οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, τα led στις πορτες, το αυτόματο άνοιγμα των φωτων, κλπ κάνουν την ζωη σου πιο εύκολη. Πολύ καλος ήχος από το standard ηχοσύστημα ενώ η οθονουλα στο ταμπλό είναι ευκρινέστατη με πολύ καλα γραφικά.
Και στον τομέα της ασφαλειας έχει μεγάλες αναβαθμισεις, όπως αυτόνομο σταμάτημα αν πεταχτεί πεζός μέχρι νομίζω 80 χλμ, ενώ είναι εφοδιασμένο με e-sim που καλεί αυτόματα την Audi σε περίπτωση ατυχήματος στέλνοντας στίγμα και δεδομένα αυτοκινητου. Μπορείς επιπλέον να δεις τοποθεσία και δεδομένα αυτοκινήτου εξ αποστάσεως από το κινητό σου καθώς και να το κλειδωσεις/ξεκλειδωσεις.
Είναι αυτοκίνητο φτιαγμένο για μεγάλα ταξίδια: Σε πρόσφατο μονοκόμματο (4,5 ωρών) ταξίδι ως το Ζαγορι, βγήκε όλη η οικογένεια 'ατσαλάκωτη'.
Περιττό να αναφέρω ότι σε σχέση με το παλιο Q5, είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. -
-
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!
Πανέμορφο μέσα εξω, αν πω οτι δε μου τρέχουν σάλια θα πω ψέμματα.
ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Thanks! ️
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Thanks! ️πολυ ωραιο, καθισματα αλκανταρα ειναι?
ακουσα οτι η τετρακινηση τωρα ειναι παρτ ταιμ...εχεις προσεξει διαφορα στο οτι ειναι περισσοτερο μπροστοκινητο το νεο?
-
Όχι, απλό δέρμα (δεν θυμάμαι πως το λέει η Audi).
Με το quattro ultra δεν καταλαβαίνω πότε ενεργοποιείται. Από ότι πληροφορήθηκα, ο υπολογιστής του αυτοκινήτου διαβάζει τις συνθήκες του δρόμου και σε κλάσματα δευτερολέπτου ενεργοποιεί την τετρακίνηση αν χρειάζεται. Επίσης αν επιλέξεις off-road οδήγηση στο σχετικό μενού, αυτή μπαίνει μονιμα.
Τα εξηγεί ωραια εδώ: https://www.cnet.com/roadshow/news/what ... eel-drive/ -
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Και μερικές φωτός:Εξαιρετικό! Το ιδανικό αυτοκινητο για το ταξίδι που κάνατε
-
Όντως! Ειδικά ο δρόμος προς Γιάννενα είναι ιδανικός για στρώσιμο κινητήρα!
-
Με γεια σου ! Να το χαρεις με απροβλημάτιστα χιλιόμετρα !
-
Καλημέρα σε ολους …. εχω κατι χρονια να γραψω στο forum και ηθελα να πω τη γνωμη μου για την μεχρι τωρα
σθμβιωση με το Q5
Εχω ηδη 185.000 χιλιομετρα ολα σε εθνικες οδους (πολυ λιγα σε πόλη ) και με πολυ προσεκτικη οδηγηση.Τα προβληματα μέχρι τωρα :
- Προβληματικο κιβωτιο ,,, μετα απο ταλαιπωρια emails στην Γερμανια αλλαξα ολο το κιβωτιο με καινουριο
κόστος 4.800 ευρω με τη μεσολάβηση των Γερμανων .
Ολα μου τα Service αντιπροσωπεία με ευλάβεια κάνοντας 100% αυτα που προτεινει καθε φορα η audi
-
Το αυτοκίνητο καιει λάδια περίπου 1 λιτρο ανα 1.700 κμ
-
Μετα απο 1 χρονο απο την αντικατασταση του σασμαν και χωρις ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (λαμπακι ηχος κλπ)
χτύπησε ο κινητηρας και πρεπει να κατεβει και να ανοιχτει !
Στην αντιπροσωπεια μου είπαν οτι θελουν 1.200 ευρω μόνο για να κατεβασουν τον κινητήρα και να μου πούν πόσο μεγάλη είναι η ζημιά .
Και λέω , ποιά ζημια ρε παιδια ? αφου δεν εκανα τίποτα στο αυτοκίνητο !!!
Η αιτιολογία ειναι οτι η καδένα πηδηξε δοντι και έχασε το συγχρονισμο του ο κινητήρας.
Για το συνολικο κόστος δεν μπορουμε να σου πούμε αλλα θα βαλουμε (λεει ) ταβανι την αντικατασταση κινητηρα !!! που
επιδη ειμαι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ θα μου το αφησουν στα 6100 ευρω !!!Αυτη ηταν και η τελευταια φορα που επισκεφτηκα την αντιπροσωπεια ....
Εχω χάσει ΠΛΗΡΩΣ την εμπιστοσύνη μου σ αυτους και δεν θα ξαναπατήσω ΠΟΤΕ ... ακου αλλαγη κινητήρα !Το αυτοκινητο ειναι τωρα σε ιδιώτη μάστορα για τον οποιο εχω ακουσει τα καλύτερα και επιφυλάσσομαι να τον συστησω η οχι μετα την εργασια.
Το κόστος (μαζι με την αντικατάσταση των ούτως η άλλως προβληματικων πιστονιών και ελλατηρίων ) 3.200 ευρω .Εχουν ενδιαφερον αυτα που μου είπε για τους tfsi κινητηρες
Η καδενα αυτη χαλαρώνει μετα απο καποια χιλιόμετρα και απο τοτε που κατασκευάστηκε η αουντι την εχει αναβαθμισει περιπου 7 φορες ....
Το αυτοκίνητο μου θα ειναι το 50ο! με κινητηρα tfsi που θα φτιάξει !
Τα ελλατήρια ηταν προβληματικα απ την αρχη και πολυ ευαισθητα οπότε θα αλλαξουν με καινούριας προδιαγραφης ...Με πειράζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το γεγονός οτι εχω συμπεριφερθει σε αυτο το αυτοκινητο αψογα ... σε αντιθεση με το smart το οποιο κινω μονο μεσα στην πολη (180.000 κμ χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα) , το opel astra που ειχα και προσφατα απέσυρα έκανε 310.000 απροβληματιστα χιλιομετρα μέχρι να του κάνω ρεκτιφιε .....
Η αλήθεια επίσης ειναι οτι συνεχίζει να μου αρέσει αυτο το αυτοκίνητο (οδική συμπεριφορα , δυναμη , αυτοματο κιβωτιο κλπ) αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για 60.000 ευρω που πληρωσα για υποτίθεται premium μαρκα , να εχω τοσο σοβαρα προβλήματα !
Επισης ο φιλος Χρήστος που τα πηραμε μαζι ... με πολυ λιγοτερα χιλιόμετρα επαθε κι αυτος το ίδιο με το δικο του κινητηρα .... και αναρωτιεμαι :
Αφου στην αντιπροσωπεία τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αυτα ... γιατι δεν μας προειδοποιούν ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ καδενα πριν ειναι αργα???
Ειλικρινα αν μέινω ευχαριστημένος απο τον μάστορα , δε θα ξαναπατήσω - Προβληματικο κιβωτιο ,,, μετα απο ταλαιπωρια emails στην Γερμανια αλλαξα ολο το κιβωτιο με καινουριο
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Καλημέρα σε ολους …. εχω κατι χρονια να γραψω στο forum και ηθελα να πω τη γνωμη μου για την μεχρι τωρα
σθμβιωση με το Q5
Εχω ηδη 185.000 χιλιομετρα ολα σε εθνικες οδους (πολυ λιγα σε πόλη ) και με πολυ προσεκτικη οδηγηση.Τα προβληματα μέχρι τωρα :
- Προβληματικο κιβωτιο ,,, μετα απο ταλαιπωρια emails στην Γερμανια αλλαξα ολο το κιβωτιο με καινουριο
κόστος 4.800 ευρω με τη μεσολάβηση των Γερμανων .
Ολα μου τα Service αντιπροσωπεία με ευλάβεια κάνοντας 100% αυτα που προτεινει καθε φορα η audi
-
Το αυτοκίνητο καιει λάδια περίπου 1 λιτρο ανα 1.700 κμ
-
Μετα απο 1 χρονο απο την αντικατασταση του σασμαν και χωρις ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (λαμπακι ηχος κλπ)
χτύπησε ο κινητηρας και πρεπει να κατεβει και να ανοιχτει !
Στην αντιπροσωπεια μου είπαν οτι θελουν 1.200 ευρω μόνο για να κατεβασουν τον κινητήρα και να μου πούν πόσο μεγάλη είναι η ζημιά .
Και λέω , ποιά ζημια ρε παιδια ? αφου δεν εκανα τίποτα στο αυτοκίνητο !!!
Η αιτιολογία ειναι οτι η καδένα πηδηξε δοντι και έχασε το συγχρονισμο του ο κινητήρας.
Για το συνολικο κόστος δεν μπορουμε να σου πούμε αλλα θα βαλουμε (λεει ) ταβανι την αντικατασταση κινητηρα !!! που
επιδη ειμαι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ θα μου το αφησουν στα 6100 ευρω !!!Αυτη ηταν και η τελευταια φορα που επισκεφτηκα την αντιπροσωπεια ....
Εχω χάσει ΠΛΗΡΩΣ την εμπιστοσύνη μου σ αυτους και δεν θα ξαναπατήσω ΠΟΤΕ ... ακου αλλαγη κινητήρα !Το αυτοκινητο ειναι τωρα σε ιδιώτη μάστορα για τον οποιο εχω ακουσει τα καλύτερα και επιφυλάσσομαι να τον συστησω η οχι μετα την εργασια.
Το κόστος (μαζι με την αντικατάσταση των ούτως η άλλως προβληματικων πιστονιών και ελλατηρίων ) 3.200 ευρω .Εχουν ενδιαφερον αυτα που μου είπε για τους tfsi κινητηρες
Η καδενα αυτη χαλαρώνει μετα απο καποια χιλιόμετρα και απο τοτε που κατασκευάστηκε η αουντι την εχει αναβαθμισει περιπου 7 φορες ....
Το αυτοκίνητο μου θα ειναι το 50ο! με κινητηρα tfsi που θα φτιάξει !
Τα ελλατήρια ηταν προβληματικα απ την αρχη και πολυ ευαισθητα οπότε θα αλλαξουν με καινούριας προδιαγραφης ...Με πειράζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το γεγονός οτι εχω συμπεριφερθει σε αυτο το αυτοκινητο αψογα ... σε αντιθεση με το smart το οποιο κινω μονο μεσα στην πολη (180.000 κμ χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα) , το opel astra που ειχα και προσφατα απέσυρα έκανε 310.000 απροβληματιστα χιλιομετρα μέχρι να του κάνω ρεκτιφιε .....
Η αλήθεια επίσης ειναι οτι συνεχίζει να μου αρέσει αυτο το αυτοκίνητο (οδική συμπεριφορα , δυναμη , αυτοματο κιβωτιο κλπ) αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για 60.000 ευρω που πληρωσα για υποτίθεται premium μαρκα , να εχω τοσο σοβαρα προβλήματα !
Επισης ο φιλος Χρήστος που τα πηραμε μαζι ... με πολυ λιγοτερα χιλιόμετρα επαθε κι αυτος το ίδιο με το δικο του κινητηρα .... και αναρωτιεμαι :
Αφου στην αντιπροσωπεία τα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αυτα ... γιατι δεν μας προειδοποιούν ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ καδενα πριν ειναι αργα???
Ειλικρινα αν μέινω ευχαριστημένος απο τον μάστορα , δε θα ξαναπατήσωΑυτό που περιγράφει ο φίλος , είναι αυτό που έχει κάνει πολλους, μαζί και αυτούς και εγώ ,να πουν nicht wieder sto group παρότι το αυτοκίνητο που είχαμε μας άρεσε πολύ.
Πληθώρα θεμάτων, που συνέβαιναν σε πολλούς, και καμία τεχνική οδηγία για να προλάβει προληπτικά την ταλαιπωρία των πολλών. Από που να το πρωτοπιάσεις. Χαζοζημίες, αντλίες νερού, θερμοστάτες, γρίλλοι όλα θέματα εργοστασίου και δεν έμπαιναν στο κόπο τουλάχιστον να σου κάνουν προληπτικη αντικατάσταση στα 60.000 αφού έβλεπαν οτι χαλαγανε στατιστικα στα 65.000-75.000.
-
Μεγάλη και πανάκριβη ταλαιπωρία
Το θέμα είναι πόση εμπιστοσύνη θα έχεις στο αυτοκίνητο και μετά την επισκευή και τι προσδόκιμο χρήσης υπολογίζεις.Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γνωρίζουν το πρόβλημα και να μην ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες για προληπτικές αλλαγές ή ενημερώσεις/ ανακλήσεις. Ειδικά για αυτούς που πηγαίνουν στην αντιπροσωπεία και πληρώνουν παραπάνω τα πάντα, ακριβώς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Στη FIAT π.χ. ενημέρωσαν τα συνεργεία για προληπτικό έλεγχο και αντικατάσταση της καδένας μέχρι τα 200Κ χλμ, λόγω κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν. Μου το είπαν στο συνεργείο και την άλλαξα, με ήδη 305Κ χλμ χωρίς πρόβλημα, με κόστος περίπου 200 Ε -
Συγχαρητήρια στον φίλο που ακομπλεξαριστα ενημερώνει όλους μας για τρομερά κόστη που προκύπτουν σε ένα τόσο προβεβλημένο q5 της audi
Αν όλοι είχαν το κουράγιο το δικό του θα είχε σωθεί πολύ κόσμος αποφεύγοντας το ζημιαρικο q5. Καλά ξεμπερδεματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και φθηνότερα και να είναι αυτή η τελευταία έκτακτη βλάβη που βγάζει το q5.
Θα ήθελα να ήξερα πόσοι υποψήφιοι που σκέφτονται σοβαρά να δώσουν 50-60000 σε αγορά q3-5 θα προχωρήσουν μετά από τέτοιες αναφορές ( το ανεξάρτητο συνεργείο μιλά για το 50ο αμάξι που θα φτιάξει με την ίδια βλάβη!) να εμπιστευτούν αυτην την εταιρεία.
Επιχειρήματα ότι αυτά συμβαιναν παλιά και τώρα έχουν ξεπεραστεί για μένα είναι λίγο αστεια και τελείως εθελοτυφλια.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Αμάν ρε Λευτέρη, τι κουστούμια είναι αυτά; Μακάρι να είναι η τελευταία βλάβη και να το απολαμβάνεις χωρίς σκοτούρες από δω και μπρος.
Για βλάβες στο Q5 γράφει και το μέλος Stefan147, έχει δώσει κι αυτός τα έκτακτά του για το μοτέρ. Νομίζω πως την έχει γλιτώσει από σασμάν.
AUDI Q5