-
Καμία γνώμη για 215/60/17 θερινά(όχι 4 season) σε έκδοση 4χ4 ?
Κατά 85% με 90% άσφαλτο και το πολύ 10% με 15 % χώμα ή έστω 80/20..
-
Για μένα λάθος να μην βάλεις 4 Seasons, αν μιλάμε για 4x4. Εκτός αν βάζεις χειμερινά τον χειμώνα.
-
Γιατί όχι 4 εποχών με αλπική σήμανση ώστε να ξεμπερδεύεις και με την υποχρέωση χρήσης αλυσίδων βάσει νομοθεσίας? Στην διάσταση που αναφέρεις υπάρχουν τα Geolandar G015 που είναι ένα αξιόλογο γενικής χρήσης ήπιο ΑΤ (με τα συνήθη μειονεκτήματα της κατηγορίας: Λίγο γλίστρημα στο βρεγμένο, λίγο θόρυβο παραπάνω, λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση, και χειρότερη αμιγώς ασφάλτινη συμπεριφορά αν το κυνηγάς σε κακής πρόσφυσης στεγνή άσφαλτο).
-
Ωραιότατα λαστιχάκι το G015.
-
@psili-ammos said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Καμία γνώμη για 215/60/17 θερινά(όχι 4 season) σε έκδοση 4χ4 ?
Κατά 85% με 90% άσφαλτο και το πολύ 10% με 15 % χώμα ή έστω 80/20..
Μια και εισαι σε νησι οποτε χιονια γιοκ, latitude cross michelin ή go15
-
4 εποχών δεν θέλω γιατί το αμάξι ζει σε Αθήνα και Νάξο που εχει ζεστές θερμοκρασίες.Χιονια δεν πάω ποτέ γιατί δεν με ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση.Τι να το κάνω το 4 εποχών με 40 βαθμούς το καλοκαίρι στην Αθήνα και την ναξο?το πολύ πολύ τον χειμώνα να βγω έξω με 5 άντε με 6 βαθμους το πιο λίγο..
Επίσης αν τύχει κάτι έχω αλυσίδες.Τα 4 εποχών το καλοκαίρι δεν αποδίδουν σαν ένα θερινό! -
@realzeus said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Για μένα λάθος να μην βάλεις 4 Seasons, αν μιλάμε για 4x4. Εκτός αν βάζεις χειμερινά τον χειμώνα.
Το 4χ4 δεν αντιστοιχεί αυτόματα σε χιόνι..
Τραβάω τρέιλερ σε αμμουδιά που είναι δύσκολο να βγει και κινούμαι που και πού σε χώμα.Το χιονι το αντιπαθώ.Αν γουστάρω κάτι είναι η Σαχάρα ,τέτοια εδάφη(υπερβολή αλλά για να καταλάβετε). -
@realzeus said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Το 4χ4 δεν αντιστοιχεί αυτόματα σε χιόνι..
Τραβάω τρέιλερ σε αμμουδιά που είναι δύσκολο να βγει και κινούμαι που και πού σε χώμα.Το χιονι το αντιπαθώ.Ναι, ΟΚ, το χιόνι μπορεί να το αντιπαθείς, αλλά δεν μας ρωτάει. Έρχεται και στην Αττική, από μόνο του. Αν θες ομως θερινό, πρότεινα κι εγώ το G015.
-
Το g15 νομίζω είναι 60/40 και το latitude cross το οποίο το συμπαθώ αρκετά είναι δυστυχως 65/35..
Κάτι σε 80/20 ή 90/10 για 4χ4 ψάχνω..κάτι πιο.ασφαλτινο δηλαδή αλλά να κάνει και για μια στο τόσο στο χώμα.Την βάρκα βρίσκω αγροτικό,δεν είναι εκεί το θέμα.. -
Το g15 νομίζω είναι 60/40 και το latitude cross τον οποίο τον συμπαθώ αρκετά είναι δυστυχως 65/35..
Κάτι σε 80/20 ή 90/10 για 4χ4 ψάχνω..κάτι πιο.ασφαλτινο δηλαδή αλλά να κάνει και για μια στο τόσο στο χώματο lat cross ειναι 80/20 ή και λιγοτερο εκτος
ξερω οτι το πλασαρε 65/35 η μισελιν αλλα μετα απο χρηση του για πολλα χρονια, προς 80/20 το κοβω -
@gatoz said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Το g15 νομίζω είναι 60/40 και το latitude cross τον οποίο τον συμπαθώ αρκετά είναι δυστυχως 65/35..
Κάτι σε 80/20 ή 90/10 για 4χ4 ψάχνω..κάτι πιο.ασφαλτινο δηλαδή αλλά να κάνει και για μια στο τόσο στο χώματο lat cross ειναι 80/20 ή και λιγοτερο εκτος
ξερω οτι το πλασαρε 65/35 η μισελιν αλλα μετα απο χρηση του για πολλα χρονια, προς 80/20 το κοβωΜακάρι γιατί μου αρέσει πολύ!απλά φοβάμαι επειδή το πέλμα το ξέρω μην κάνω χαζομάρα για μια φορα στο τοσο που μπαίνω χώμα.
Τώρα φοράμε bridgestone dueler sport hp να φανταστείς!Έτσι και έτσι δηλαδή... -
Τα lat cross είναι καλά ελαστικά , πραγματικά , έχουμε "ταιριάξει" πολύ ....
Όπως τα λέει ο γάτος 80/20 είναι , αλλά είναι καλά, με καλές επιδόσεις τόσο στο χιόνι όσο και στη φυτεμένη πέτρα , ειλικρινά, για να χρειαστείς πιο ειδικό ελαστικό θα έχεις εξαντλήσει προ πολλού τις ικανότητες ενός τυπικού τετρακίνητου οχήματος, και θα ψάχνεσαι σε "περίεργα " μονοπάτια.
Υπάρχει άλλο 80/20 , εκτός του G015 , που εκτός του κλασσικού m+s θα φέρει και το σήμα με τη νιφάδα; Ερώτηση για μελλοντικό ψάξιμο.....
-
Σε ΑΤ έχω εμπειρία από τα Dueler AT 001, τα αποσυρθέντα πλέον Geolandar G012, τα καινούργια G015 και τα BFG K02, όλα όμως είναι 4 εποχών με σήμανση αλπικού συμβόλου, όχι καλοκαιρινά. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Cooper Discoverer AT και τα General Grabber ΑΤ αλλά αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει παρά μόνο για λίγο σε ξένο αυτοκίνητο οπότε δεν έχω άποψη. Πιθανότατα η πρόταση του γάτου και η δική σου να είναι η καλύτερη κρίνοντας από το πέλμα τους αν θέλει κανείς να ψιλοτρέχει και στην άσφαλτο.
Δυστυχώς με τα λάστιχα, και ειδικά με τα εκτός δρόμου είναι αδύνατο να έχει κανείς πλήρη εικόνα παρά μόνον αν ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο σε πειραματισμούς με ίδια αμάξια με διαφορετικό σεταπ υπό σχετικά ελεγχόμενες συνθήκες στο ίδιο σημείο. πχ τα BFG K02 215/75-R15 στο τζίμνι που είναι ελαφρύ, πρακτικά είναι αδύνατο να τα ξεφουσκώσεις αποτελεσματικά χωρίς κίνδυνο να ξεζανταριστούν λόγω εξαιρετικά σκληρών μάγουλων/ώμων ενώ ταυτόχρονα είναι αποτελεσματικότερα σε χιονισμένη άσφαλτο από τα ομόσταυλα τους KM3 που είναι κανονικά μαντολάστιχα - συμπεριφορά τελείως διαφορετική δηλαδή από αυτή που θα έβλεπε κανείς σε ένα βαρύ wrangler πχ.
-
@argyn said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Σε ΑΤ έχω εμπειρία από τα Dueler AT 001, τα αποσυρθέντα πλέον Geolandar G012, τα καινούργια G015 και τα BFG K02, όλα όμως είναι 4 εποχών με σήμανση αλπικού συμβόλου, όχι καλοκαιρινά. Έχω ακούσει καλά λόγια για τα Cooper Discoverer AT και τα General Grabber ΑΤ αλλά αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει παρά μόνο για λίγο σε ξένο αυτοκίνητο οπότε δεν έχω άποψη. Πιθανότατα η πρόταση του γάτου και η δική σου να είναι η καλύτερη κρίνοντας από το πέλμα τους αν θέλει κανείς να ψιλοτρέχει και στην άσφαλτο.
Δυστυχώς με τα λάστιχα, και ειδικά με τα εκτός δρόμου είναι αδύνατο να έχει κανείς πλήρη εικόνα παρά μόνον αν ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο σε πειραματισμούς με ίδια αμάξια με διαφορετικό σεταπ υπό σχετικά ελεγχόμενες συνθήκες στο ίδιο σημείο. πχ τα BFG K02 215/75-R15 στο τζίμνι που είναι ελαφρύ, πρακτικά είναι αδύνατο να τα ξεφουσκώσεις αποτελεσματικά χωρίς κίνδυνο να ξεζανταριστούν λόγω εξαιρετικά σκληρών μάγουλων/ώμων ενώ ταυτόχρονα είναι αποτελεσματικότερα σε χιονισμένη άσφαλτο από τα ομόσταυλα τους KM3 που είναι κανονικά μαντολάστιχα - συμπεριφορά τελείως διαφορετική δηλαδή από αυτή που θα έβλεπε κανείς σε ένα βαρύ wrangler πχ.
Συμφωνώ σε όλα!
-
@civil357 said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Τα lat cross είναι καλά ελαστικά , πραγματικά , έχουμε "ταιριάξει" πολύ ....
Όπως τα λέει ο γάτος 80/20 είναι , αλλά είναι καλά, με καλές επιδόσεις τόσο στο χιόνι όσο και στη φυτεμένη πέτρα , ειλικρινά, για να χρειαστείς πιο ειδικό ελαστικό θα έχεις εξαντλήσει προ πολλού τις ικανότητες ενός τυπικού τετρακίνητου οχήματος, και θα ψάχνεσαι σε "περίεργα " μονοπάτια.
Υπάρχει άλλο 80/20 , εκτός του G015 , που εκτός του κλασσικού m+s θα φέρει και το σήμα με τη νιφάδα; Ερώτηση για μελλοντικό ψάξιμο.....
Πραγματικά δεν το ήξερα ότι εν τέλη είναι 80/20..
Και μου αρέσουν πολύ και σε πέλμα και σε προφίλ. -
Το lattitude cross τίμιο αλλά θορυβώδες με μέτριο φρενάρισμα. Το G015, παντού ανώτερο από το michelin και εκπλητικό στο χιόνι. Αν οδηγείς σβέλτα, θα δείς γρήγορα φθορά
-
@ss_76 said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Το lattitude cross τίμιο αλλά θορυβώδες με μέτριο φρενάρισμα. Το G015, παντού ανώτερο από το michelin και εκπλητικό στο χιόνι. Αν οδηγείς σβέλτα, θα δείς γρήγορα φθορά
Μου έχουν πει ότι το latitude cross είναι πιο "ασφάλτινο" από το G015.ισχυει??Γιατί νομίζω ότι ισχύει.
Το μόνο οτι δεν έχω ακούσει καλά σχόλια για βροχή..
Το δίνει (michelin)οικονομία βενζίνης c ενώ το g015 τα δίνουν d.
Μήπως για αυτό το michelin (κατά τα λεγόμενά μένα σου)φθείρεται πιο εύκολα? -
Επίσης,έχει κανείς δοκιμάσει και τα δύο(αν γίνεται στο ίδιο αμάξι)για να μας πει προτερήματα και μειονεκτήματα??
Απλά ξαναγράφω ότι κινούμαστε ως επί των πλείστων άσφαλτο(Αθήνα)και το καλοκαίρι στο νησί που και που βγαίνουμε και λίγο χώμα,ψαρεύω από βράχο,μπαίνουμε και σε κανα χωματόδρομο κ,τ,λ..Υπόψιν ότι αυτό γίνεται για 10 το πολύ 15 ημέρες. -
Τα παραπάνω σχόλια αφορούν στο Qashqai που τα φορούσα.
Σήμερα (αν έψαχνα στην κατηγορία) ίσως να κοίταζα κι αυτό https://www.continental-tires.com/car/about-us/media-services/newsroom/2023-01-23-crosscontact-htΒεβαίως σε άλλο suv που έχω GOODYEAR Vector 4 Season GEN2 SUV, είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλα τα εδάφη (και λάσπη, και δύσκολος χωματόδρομος και χιόνι). Δύσκολα θα ξαναγυρνούσα σε A/T γιατί ήταν σαφώς κατώτερα εντός δρόμου
-
Απλά ξαναγράφω ότι κινούμαστε ως επί των πλείστων άσφαλτο(Αθήνα)και το καλοκαίρι στο νησί που και που βγαίνουμε και λίγο χώμα,ψαρεύω από βράχο,μπαίνουμε και σε κανα χωματόδρομο κ,τ,λ..Υπόψιν ότι αυτό γίνεται για 10 το πολύ 15 ημέρες.
Ότι και αν βάλεις σε AT θα έχεις ζητήματα με την βροχή σε σχέση με τα εντός δρόμου λάστιχα - δεν έχω δει κανένα τέτοιο με Α σήμανση για το φρενάρισμα στο βρεγμένο - όχι σε βαθμό επικινδυνότητας αλλά χρειάζεται προσοχή. Δεν είμαι σίγουρος ότι για την χρήση που σε ενδιαφέρει αξίζουν τον κόπο τα ΑΤ. 'Οπως το περιγράφεις και συνηθισμένα καλοκαιρινά πιθανότατα σε καλύπτουν νομίζω αν κινείσαι προσεκτικά.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.