-
Παλι καλα που δεν σου ειπε 'Φιλαρακι συγνωμη, συνηθως ρευομαι!'
Οπως λενε και οι φιλοι μας οι Αγγλοι 'Better out than in!' -
νταξ χαλαρά θα κατέβαινα επιτόπου και δεν θα του έδινα φράγκο
Ακους εκεί να σταματάς ταξί να κάνεις τη δουλειά σου και να εισπράττεις την κλανιά του πίθηκου.
Έλα παναγία μου ...τί άλλο θα ακούσουμε -
Εσύ δεν κλάνεις ρε Κωνσταντινε?
-
Ναι όλοι κλάνουμε φυσική ανάγκη είναι. Αλλά αν έρθεις στο γραφείο μου για μια υποθεσή σου και με πληρώσεις τα ευρουλάκια που με κόπο έβγαλες και εγω σε αρχίσω στα κλανίδια δεν θα σου αρέσει
-
Δες το από την καθαρά ανθρώοινη πλευρά του: Ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα από πολύ βαθιά μέσα του...
-
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Είμαι σε ταξί στο κέντρο της Πάτρας.Καθόμουν πίσω.
Καθώς ανεβαίνουμε την Πανεπιστημίου, ο ταξιτζής (γύρω στα 40) κλάνει.
Εγώ τον κοιτάζω από τον καθρέφτη έτοιμος να πεθάνω στο γέλιο.
Με κοιτάζει και λέει:
'Φιλαράκι, πιές την τώρα που είναι φρέσκια!'
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
-
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Είμαι σε ταξί στο κέντρο της Πάτρας.Καθόμουν πίσω.
Καθώς ανεβαίνουμε την Πανεπιστημίου, ο ταξιτζής (γύρω στα 40) κλάνει.
Εγώ τον κοιτάζω από τον καθρέφτη έτοιμος να πεθάνω στο γέλιο.
Με κοιτάζει και λέει:
'Φιλαράκι, πιές την τώρα που είναι φρέσκια!'
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Καλα οι ταξιτζιδες εδω κατω ειναι απιστευτοι. Εχω πετυχει σε τυπο με φτιαγμενο octavia5 που σφαζει καρακοκκινο με 100+ (μιλαμε ολα τα αυτοκινητα ακινητα πριν τη διαβαση πεζων..).
Ενω εχω πετυχει και τον εξης ανεκδιηγητο:
Ειμαι με τον κολλητο μου κι εγω καθομαι μπροστα..Σε καποια φαση περπατα ενας τυπος στο πεζοδρομιο ο οποιος κανει μπαμ οτι 'την κουναει την αχλαδια'...,'το γυαλιζει το πομολο'... Αρχιζουμε λοιπον να σχολιαζουμε με τον κολλητο οποτε μπαινει στη μεση και σοβαρος-σοβαρος αρχιζει να λεει
-Ελα ρε παιδια αφου ολοι τον τρωμε λιγο , ελα που δε σ αρεσει , και εγω το εχω κανει και πολλα αλλα κουφα και πολυ πιο χοντρα.Πεθαναμε στο γελιο λεμε...οταν του ειπαμε αστειευομενοι μπραβο που εισαι τοσο 'ανοιχτομυαλος' και οτι δε θα ειχες προβλημα να το μαθαινε κανας συναδελφος σου αρχισε να μας λεει οτι τα ελεγε για να μας ψαρωσειΑλλη φορα εχω πετυχει εναν με ενα ερειπιο almera του οποιου χτυπαγε ολο το μπροστινο συστημα ειχε ανοιγμενο αεροσακο και δεμενο απο πανω με συρματα μεχρι που οταν με αφησε σταματησε γιατι του ανεβασε θερμοκρασια
Παντως η πατρα εχει και ταξιτζηδες με πολυ καλη συμπεριφορα οπως παντου αλλωστε.
-
Χθεσινό σκηνικό με πρωταγωνιστή τον αδερφό μου κι ένα ταξιτζή 'του αεροδρομίου'.
Μπαίνει μέσα ο bro, του λέει 'πάω Ν.Ερυθραία, θα πιάσουμε Αττική οδό μέχρι την Κηφισίας, θα βγούμε Μαρούσι, και θ' ανέβουμε προς Κηφισιά και μετά θα σας πω'.
Πάνε, πάνε, πάνε, φτάνει καμια 500ριά μέτρα πριν την έξοδο της Κηφισίας ο ταρίφας και ήταν ακόμα στην αριστερή λωρίδα. Του το θυμίζει ο bro. 'θα βγούμε στην επόμενη, να πιάσουμε Κηφισίας'. Πιάνει τη μεσαία ο ταρίφας, και την έξοδο της Κηφισίας την προσπερνάει!
'καλά, δεν είπαμε να βγούμε Κηφισίας?'
'Εθνική οδό δε μου είπες?'
'Κηφισίας είπα, και το είπα και δυο φορές'
'Από Εθνική είναι πιο σύντομα'.
'Ακούστε, την κάνω κάθε μέρα τη διαδρομή, Βουλιαγμένη δουλεύω, ξέρω πολύ καλά από που είναι πιο σύντομα. Είπαμε να βγούμε Κηφισίας. Δεν προλαβαίνω για βόλτα, βιάζομαι'.
Αρχίζει κάτι 'μα μου σου του' ο ταρίφας, τέλος πάντων μπαίνει στην επόμενη δεξιά, και τελικά βγαίνει Κηφισίας από Αγ. Κωνσταντίνου (έγραφε φυσικά το κοντέρ). Τον αρχίζει μετά 'τι δουλειά κάνεις, κλπ'. Φτάνουν Ν.Ερυθραία. Το κοντέρ έγραφε 19.80 ευρώ.
'Πόσο είναι?' ρωτάει ο αδερφός μου.
'35 ευρώ' του απαντάει ο τύπος.
'Καλά, 19.80 γράφει, τα υπόλοιπα?'
'Ε, είναι η Αττική οδός, και είναι και το αεροδρόμιο..'
'ΟΚ, η Αττική οδός είναι 2.70, το αεροδρόμιο πόσο είναι? Πόσο λέει ο κατάλογος?'
'3 και 50' (δεν τον έπαιρνε να πει ψέμματα).
'Άρα φτάνουμε τα 26 πες 27 και με έκανες και βόλτα που δεν ήθελες να με πας από κει που σου είπα. Πάρε ένα 50ρικο και δώσε μου τα ρέστα'. Βγάζει ο άλλος και μετράει 1, 2, 3, 4 χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και του τα δίνει.
'Τα υπόλοιπα?'
'Δεν έχω ψιλά' του λέει.
'Καλά, ταξιτζής είσαι, δεν έχεις ψιλά? τι περιμένεις, να έχουν όλοι ακριβώς να σου δώσουν?!... ΟΚ, τότε δώσε μου εσύ άλλα 5, αντί να μου κλέψεις 3, να σου κλέψω εγώ 2. τι λες?'
Πάει να βάλει το 50ρικο στην τσέπη του πουκαμίσου ο ταρίφας κι ακούγονται κάτι ψιλά να κουδουνίζουν!
'Νάτα και τα ψιλά!' του λέει ο bro.
Τον είδε που δεν έλεγε να πει 'χέστο' ο ταρίφας και βγάζει και του δίνει άλλα 3 ευρώ λέγοντάς του κάτι του στυλ 'να χαρώ την παλικαριά σου, φίλε μου' και κάνει να φύγει.Να βγάζει αυτός τώρα 8-10 ευρώ παραπάνω απ' το κανονικό απ' το κάθε κορόιδο που μαζεύει απ' το αεροδρόμιο...
-
Καλα του εκανε του μ@λ@..Ετσι μου ειχε κανει και εμενα ενας και μου ζηταγε 30 ευρω αν θυμαμαι καλα απο αεροδρομιο -Μαρουσι 'για να πιει εναν καφε'!!
Τα ειχα γραψει και εδω τοτε και ειχαμε βρει ακριβως τις χρεωσεις για αεροδρομιο και αποσκευες. -
Δλδ αν είσαι από αεροδρόμιο χρεώνουν +3.50? (το ίδιο ισχύει και από σταθμό ΟΣΕ/ΚΤΕΛ?)
Αυτό που λένε για χρέωση για τις βαλίτσες, ισχύει?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δλδ αν είσαι από αεροδρόμιο χρεώνουν +3.50? (το ίδιο ισχύει και από σταθμό ΟΣΕ/ΚΤΕΛ?)Αυτό που λένε για χρέωση για τις βαλίτσες, ισχύει?
Υπαρχει καρτελακι που τα αναφερει ολα αναλυτικα και πρεπει να ειναι αναρτημενο.
Οι βαλιτσες χρεωνονται απο ενα βαρος και πανω μονο,οι ταξιτζηδες τις χρεωνουν ολες και με καπελο! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δλδ αν είσαι από αεροδρόμιο χρεώνουν +3.50? (το ίδιο ισχύει και από σταθμό ΟΣΕ/ΚΤΕΛ?)
Αυτό που λένε για χρέωση για τις βαλίτσες, ισχύει?
Υπαρχει καρτελακι που τα αναφερει ολα αναλυτικα και πρεπει να ειναι αναρτημενο.
Οι βαλιτσες χρεωνονται απο ενα βαρος και πανω μονο,οι ταξιτζηδες τις χρεωνουν ολες και με καπελο!http://www.gnto.gr/pages.php?pageID=794
Χιλιομετρική αποζημίωση:
-Για τα ταξί όλης της χώρας 0,48 ευρώ βάσει του τιμολογίου 1 (μονή ταρίφα) και 0,84 ευρώ βάσει του τιμολογίου 2 (διπλή ταρίφα). Επίσης 1,05 ευρώ για το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας).
-Για τα ταξί όλης της χώρας 0,48 ευρώ, για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής, αν ο επιβάτης πρόκειται να επιστρέψει στον τόπο μίσθωσης του αυτοκινήτου (μονή ταρίφα) και 0,84 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής αν ο επιβάτης δεν επιστρέψει στον τόπο μίσθωσης (διπλή ταρίφα).Άλλες πρόσθετες αποζημιώσεις:
-αναμονή: για κάθε μία ώρα αναμονής 9,60 ευρώ.
-μεταφορά αποσκευών επιβατών: για κάθε μία αποσκευή των επιβατών που έχει βάρος μεγαλύτερο από 10 κιλά 0,35 ευρώ.Νυχτερινή αποζημίωση: 0,84 ευρώ εφαρμογή τιμολογίου 2 (διπλή ταρίφα), από ώρα 24:00-05:00.
Πρόσθετες χρεώσεις σταθμών:
-Για κάθε μίσθωση που γίνεται από σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και λιμάνια 0,95 ευρώ.
-Για κάθε μίσθωση που γίνεται από και προς αεροδρόμια Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» 3,40 ευρώ, Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» 2,80 ευρώ, υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας 2,30 ευρώ
-Πρόσθετο δικαίωμα ραδιοταξί: απλή κλήση 1,70 ευρώ - προκαθορισμένος χρόνος (ραντεβού) 3-5 ευρώ ανάλογα με την επιχείρηση ραδιοταξί.Ελάχιστη αποζημίωση για κάθε διαδρομή: για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 2,80 ευρώ, για την υπόλοιπη Ελλάδα 3,00 ευρώ.
-
Τρελή σήμερα ένας ταρίφας που πήγαινε σαν κοιμισμένος και κατάφερε να σφάξει κόκκινο στην Ευφρονίου & Χίου (κοντά στην τροχαία καισιαριανής).
Ήμουν ακριβώς πίσω του με τη μηχανή. Εκεί που πήγαινε σαν κότα, κι εγώ από πίσω του να κάνω υπομονή, βλέπω το κόκκινο και κόβω. ο αθεόφοβος ξαφνικά γκαζώνει, εγώ να σκέφτομαι 'τι ΣΚΑΤΑ κάνει το άτομο?' και πριν πει κανείς ΚΙΧ.... ΜΠΟΥΜ, τράκαρε με έναν φουκαρά που ξεκινούσε με πράσινο από την Χίου.
Εδωσα τα στοιχεία μου και περίμενα μιάμιση ώρα για να δώσω κατάθεση μάρτυρα, αλλά τροχαία δε φάνηκε και έπρεπε να πάω στη δουλειά...
Ενδωμεταξύ όλη αυτήν την ώρα ο π@π@ρας ταρίφας
α) ισχυριζόταν ότι δεν πέρασε με κόκκινο
β) προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο αφού δεν το έβαλε πουθενά στην άκρη να διευκολύνει λίγο
γ) σε κάποια φάση έκανε όπισθεν για να περάσει ένα λεωφορείο από τον κάθετο δρόμο, και έριξε έναν μοτοσυκλετιστή
ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ $&@#&*!!!@$ΤΑΡΙΦΕΣ
-
Πήρε κανείς χαμπάρι τη νέα καμπάνια του ΕΟΤ; (μάλλον)
Έχει τεράστιες αφίσες στην ΑΟ κοντά στο Ελ. Βενιζέλος: φωτογραφία ταρίφα - συμπαθέστατου παππούλη με τραγιάσκα και από κάτω ατάκα 'Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κυρ Τάδε και την εξυπηρέτησή του', και καλά από τουρίστα που τον εξυπηρέτησε ο ταρίφας.
Αυτό, προς απόδειξη ότι είμαστε φιλόξενος λαός. Για το θεό, σε ποια χώρα ζούνε;
-
Αμ το άλλο με την ξενοδόχο; Δεν έφτιαχναν τουλάχιστον την καμπάνια στα Αγγλικά να παραμυθιάζουν τους τουρίστες; Λες και πατήσαμε το reset και όλοι ξαφνικά έγιναν ευγενικοί και φιλόξενοι όπως στα παραμύθια
-
Ο χρήστης mythos1 έγραψε:
Πριν περίπου 1χρόνο μπήκα σε ένα ταξί με έναν ψυχοπαθή ταξιτζή. Δεν ξέρω τι είχε πάρει...πάντως ήταν η πρώτη φόρα που χα κλάσει μέντες. Πήγαινε γαμιώντας τελίκιαζε 1-2, έκανε καμάκι σε κάτι 15χρονα που ήθελε σον και καλά να τις βάλει στο ταξί, ενώ αυτές δεν θέλανε! Μου λέει μετά πουτάνες...!Μετά άρχισε να μου λέει ότι τον κυνυγάνε να τον γαμίσουνε κάτι πούστιδες παπάδες . Το τελευταίο που πε, ήταν ότι παράτησε έναν πούστη παπά στην εθνική Αθήνας-Πάτρας, γιατί ο παπάς του έκανε καμάκι.
........χααχαχααχααχχαχαΉ το ίδιο ταξί πήραμε ή κυκλοφορούν πολλοί ψυχοπαθείς...
mercedes e class είχε ο δικός μου, με είχε πάρει από Μοναστηράκι κάποιο σάββατο βράδυ του 2007 και έκανε 20 λεπτά να βγει Σταδίου, γιατί όταν έβλεπε θηλυκό καθόταν κανένα 5λεπτο για να την πείσει ότι βολεύει να την πάει.
Μάλιστα μου είχε δηλώσει ότι αν βρει καμία που θέλει και πάει σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν που πάω να κατέβω και μου χαρίζει μέχρι εκείνο το σημείο την κούρσαΌσον αφορά του αεροδρομίου, κάποια φορά που έκανα το λάθος να πάρω ταξί από Ηράκλειο (Αττικής) για αεροδρόμιο, μαζί με ένα φίλο έγινε το εξής:
Φτάνουμε στο αεροδρόμιο, γράφει κάπου 19€, λέει 30 Τον ρωτήσαμε πως βγήκε αυτό, πρόσθεσε τα δικά του (του τύπου χρεώση 3€ μια μικρή βαλίτσα 7-8κιλά) αλλά και πάλι κατάφερε και τα έβγαλε 26. Λέμε τι έγινε με τα άλλα 4 και απαντάει 'εεεε η στρογγυλοποίηση'. Πήρε 25 γιατί κάναμε δικιά μας στρογγυλοποίηση, αν και μετά σκεφτήκαμε ότι πάλι ήταν πολλά... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πήρε κανείς χαμπάρι τη νέα καμπάνια του ΕΟΤ; (μάλλον)Έχει τεράστιες αφίσες στην ΑΟ κοντά στο Ελ. Βενιζέλος: φωτογραφία ταρίφα - συμπαθέστατου παππούλη με τραγιάσκα και από κάτω ατάκα 'Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κυρ Τάδε και την εξυπηρέτησή του', και καλά από τουρίστα που τον εξυπηρέτησε ο ταρίφας.
Αυτό, προς απόδειξη ότι είμαστε φιλόξενος λαός. Για το θεό, σε ποια χώρα ζούνε;
Πραγματικά, όσοι σχεδιάζουν αυτές τις αφίσες ή είναι πολύ ειρωνικοί ή είναι στον κόσμο τους!
Κάτι από τον Ρινόκερο του Ιονέσκο μου θυμίζει η κατάσταση... -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
'Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κυρ Τάδε και την εξυπηρέτησή του', και καλά από τουρίστα που τον εξυπηρέτησε ο ταρίφας.
Πραγματικά, όσοι σχεδιάζουν αυτές τις αφίσες ή είναι πολύ ειρωνικοί ή είναι στον κόσμο τους!
Κάτι από τον Ρινόκερο του Ιονέσκο μου θυμίζει η κατάσταση...Πρόκειται για σιβυλλική δήλωση...
-
δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πριν, αλλα η πιο εκνευριστική συνήθεια των ταξιτζήδων για μένα είναι ο derti fm
-
Σαλονικα παντως οι περισσοτεροι ειναι συντονισμενοι στο Aθλητικο Metropolis
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες