Apr 21, 2013, 1:31 PM

Ο χρήστης nass έγραψε:

Καλά, ό,τι πεις, μάλλον ξέρεις εσύ καλύτερα από μένα τι εκπαίδευση παίρνουν τα παιδιά μου.
(Παρεμπιπτόντως είμαι πολύ ευχαριστημένος, το θέμα είναι αν αντέχεται μια παρέκλιση της μορφής 'για τις επόμενες 4 ώρες θα το πάμε πιο χαλαρά'. Εσυ λες ότι είναι τραγικό και απαράδεκτο, εγώ λέω ότι δεν έγινε και τίποτα)

Από την μια λες. Ωραία εκπαιδεύουν το παιδί μου. Από την άλλη λες, σιγά μωρέ την σουπερ-ντουπερ εκπαίδευση. Ότι μας συμφέρει λέμε;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οι 8 ώρες σε νηπιαγωγείο δεν ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ από την νηπιαγωγό και δεν οφελούν σχεδόν καθόλου στο παιδί (αν είναι από την ίδια νηπιαγωγό) και εσύ ως nass δεν μπορείς να το καταλάβεις και δεν περιμένω να το καταλάβεις.

Οχι, ζητάω να μην ξεβολευτούν 20 άνθρωποι αλλά μόνο η δασκάλα. Αν ήταν για μένα μόνο ούτε που θα το συζητούσα.

Ναι τώρα σε έπιασε ο πόνος για τους άλλους.
Και εγώ θέλω η κοπέλα να μην είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδος, να μην την αντιμετωπίζουν με καχυποψία αν λείψει, να μην έχει για 8 ώρες παιδιά πάνω από το κεφάλι της, να μην έχει να κάνει με κάθε γονέα που βρίσκεται στο κόσμο του. Ζητάω πολλά;

Μάλλον δεν κατάλαβες

Ίσως

Σε παραπέμπω παραπάνω. Τον κώλο 20 ανθρώπων, όχι μόνο το δικό μου.

Η δασκάλα στα αρχ@@@ μας ε; Αυτή φύτρωσε, δεν έχει οικογένεια και υποχρεώσεις.

ΟΚ αν μου πεις (εμένα και των άλλων 19) 'ελάτε να πάρετε τα παιδιά σας στις 12' μας γαμάς τη δουλειά μας. Συμφωνούμε ?
Εξήγησέ μου τώρα πως γαμιέται η δουλειά της νηπιαγωγού από το να κάτσει 4 ώρες παραπάνω (πληρωμένες εννοείται ως υπερωρία).
Θα κάνει την εκπαίδευση που θα έπρεπε / ήθελε ? Οχι. ΟΚ.
Το ερώτημα είναι η ισορροπία που λες. Από τη μία 20 γαμημένες δουλειές, από την άλλη τι ακριβώς ? Εκπαίδευση όχι στο 90% που γίνεται συνήθως αλλά στο 50% ?

Υπερωρίες; Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.
Ζητάς ουσιαστικά, για να μην ξεβολευτείς εσύ (και οι άλλοι όποιοι 19) υπό της παρούσες συνθήκες να κάτσει 4 ώρες τζάμπα για να εκπαιδεύει ή να προσέχει το παιδί σου.
Δεν μπορώ να μπω στην λογική του να αντιπαραβάλλεις από την μια τις δουλειές των 19 και από την άλλη την ασήμαντη (αυτό κατάλαβα) δουλειά της νηπιαγωγού.

Ουτε λίγη κατανόηση στο πρόβλημα των άλλων βλάπτει.

Ζητάς κατανόηση από την νηπιαγωγό αλλά από την πλευρά σου υπάρχει;

Για τελευταία φορά γιατί το κουράσαμε. Έχεις δίκιο ότι πολλές φορές είναι μ@@κια, πουστ@@ (όπως θες πεστο) να πρέπει να κοιτάξεις το παιδί σου ενώ έχεις δουλειά (και υπό τον κίνδυνο της απόλυσης). Μαζί σου είμαι.
Αλλά είμαι και μαζί με την νηπιαγωγό που δεν φταίει σε τίποτα να αναγκαστεί να κάνει διπλή δουλειά ημερησίως, επειδή αρρώστησε η συνάδελφος και μάλιστα τζάμπα.
Δεν αναφέρομαι ούτε σε περιπτώσεις απεργίας, ούτε σε περιπτώσεις συνεδριάσεων, σεμιναρίων κλπ αλλά σε έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις.
ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε πιο γρήγορη πληροφόρηση στους γονείς, ή αναπλήρωση της θέσης ή κάτι άλλο τελοςπάντων.