-
@wantone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μα ρε συ πηγα τον Φλεβ 1 εβδομαδα εμεινα και μπορω να σου δωσω αναλυτικα τι ξοδεψα και που.
ΕΠισης πρεπει να ξερεις που πηγαινεις, αν πηγαινεις στα τουριστικα στον επιασαν.
Και στην Αθήνα αν ξέρεις πού πηγαίνεις θα βγει πιο φτηνά
Το ίδιο και στα τουριστικά. Αθήνα με Παρίσι στο Παρίσι είναι πολύ πιο ακριβό
Πήγα και σε κακόφημες περιοχές που ναι μεν ήταν φτηνότερα αλλά και πάλι καμία σχέση με Ελλάδα
Εγω πηγα σε καλες περιοχες και μονο αλλα ειχα φιλο που με καθοδηγουσε που να παω. Αν δεν εχεις καποιον να ξερει ειναι δυσκολο γιατι εχουν πολυ τουρισμο και πολλες παγιδες.
Το να ειναι φθηνοτερα στην ΑΘηνα (που δεν ειναι τοσο φθηνα πια) ειναι ασχετο γιατι ειναι υποβαθμισμενη πολη σε σχεση με παρισι δυστυχως.
Άλλο η ποιότητα ζωής και άλλο αν είναι ακριβά. Συνεχίζει η Ελλάδα να είναι φτηνή . (Όχι για μας φυσικα, για χώρες με πολύ μεγαλύτερους μισθούς όμως είναι παμφτηνα)
Εγώ δεν είχα κάποιον γνωστό. Αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι. Θα συγκρίνεις ίδια πράγματα. Με γνωστό στην Αθήνα και γνωστό στο Παρίσι το Παρίσι θα είναι σίγουρα ακριβότερο δεν τίθεται ζήτημα .
Διαφωνω με αυτο. Πιστευω οτι συνολικα η Γαλλια θα ειναι ποιο φθηνη αν αναλογιστουμε οτι εχει καλυτερο συστημα υγειας. Οκ δεν εχω ζησει εκει αλλα εχω πολλους φιλους και μου εχουν πει πολλα για την ζωη εκει περα. Για να συγκρινεις πρεπει και το επιπεδο υπηρεσιας να ειναι το ιδιο. Οταν πληρωνεις 20% παραπανω στο Παρισι για 50% καλυτερη υπηρεσια ποιο φθηνα ειναι τελικα στο Παρισι, εγω ετσι το βλεπω. Μακροχρονια θα ειναι και φθηνοτερα συνολικα. Αλλα υπαρχει και πολυ προσωπικο στοιχειο γιατι κανενας δεν κανει τα ιδια πραγματα και δεν εχει τις ιδιες απαιτησεις. Επισης αλλοι το ψαχνουν αλλοι οχι. Χρονος ειναι χρημα για πολυ κοσμο. Συνολικα ομως αν υποθεσουμε οτι οι Γαλλοι ειναι πλουσιοτεροι απο τους Ελληνες αυτη η διαφορα δεν μπορει να βγαινει απο το πουθενα.
Καλά οκ όπως νομίζεις δεν χρειάζεται να συμφωνούμε
Εγώ έχω πάει σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο και έχω την δική μου σκέψη τι είναι ακριβό και τι όχι. Ε στο δικό μου μυαλό το Παρίσι είναι πανάκριβο . Από τα νοίκια μέχρι ότι θες , εσύ μπορείς να έχεις άλλη γνώμη
Δεν ειναι θεμα γνωμης. Εχω ζησει σε 3 χωρες για χρονια στην καθεμια και επισης εχει επισκεφτει μακροχρονια αλλες 4 και ξερω πολλα για κοστη εκει. Μπορω να εχω καλη αποψη τι ειναι φθηνο και τι ακριβο.
Για παραδειγμα το Λονδινο ειναι απο τις ποιο ακριβες συνολικα πολεις στον κοσμο. Αλλα μπορεις να βρεις καθημερινα πραγματα τα οποια εγω προσωπικα τα χρειαζομαι οχι μονο φθηνοτερα απο την Αθηνα αλλα 3 φορες φθηνοτερα. Μερικα απο αυτα δεν τα βρισκω καθολου στην Αθηνα.
Εντάξει αφού εσύ έχεις καλή άποψη άσε εμένα να έχω κακή άποψη δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο από αυτό. Πάντως να μου αλλάξεις την άποψη μου για το πανάκριβο Παρίσι και αυτά που πλήρωνα πριν 2 βδομάδες δεν πρόκειται να συμβεί . Εσύ λέγε σε όποιον θες ότι το Παρίσι είναι φτηνό
Ok εσυ λεγε οτι ειναι ακριβο εγω θα λεω οτι ειναι φθηνο. Δεν λεει και τιποτα το σχολιο αυτο.
Όχι δεν λέει αλλά δεν έχω όρεξη να προβάλω επηχειρηματα για κάτι που για μένα είναι τόσο προφανές.
Συμφωνούμε ότι σαν ζωή είναι πολύ καλύτερα σε μια ανεπτυγμένη χώρα σαν την Γαλλία και κλείνει εκεί για μενα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο αν βγάζεις αρκετά χρήματα
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
χειριστης γερανου στην Γαλλια 3500 ευρω καθαρα και δωρεαν διαμονη. ελληνας ο συγκεκριμενος πτυχιουχος οικονομικης σχολης (Λαπ ακους;) που στα 40+ αποφασικσε να παρει χαρτια ικανοτητων. τωρα τοποθετει ανεμογεννητριες στην θαλασσα βορεια απο Γαλλια και νοτια Αγγλιας.
3500 στην Γαλλία δεν έχουν σχέση με 3500 στην Ελλάδα παντως. Την προηγούμενη βδομάδα γύρισα από Παρίσι και έχω πάει και Λυών και Τουλούζη. Είναι όλα πανάκριβα, στα κατεβάζουν και σε φερμαρουν , ειδικά στο Παρίσι . Δεν είναι κανας φοβερός μισθός αυτός. Αν όμως του παρέχουν δωρεάν διαμονή όπως λες ναι τότε είναι οκ γιατί τα νοίκια είναι πανάκριβα.
μιλαμε για καποιον που στα 40+ κανει μαθηματα και αποκτα πιστοποιηση χειριστη γερανου και ειναι η πρωτη του δουλεια. διαμονη φαγητο πληρωμενα. πρωτη του δουλεια επαναλαμβανω
παρισι ειχα παει για 1 εβδομαδα τον Φλεβαρη. Ειναι λιγο παραπανω τα εξοδα απο Αθηνα αλλα δεν ειναι καθολου ακριβα οπως το παρουσιαζεις. μαλιστα θα ελεγα οτι ειναι σαφεστατα φθηνοτερα απο αθηνα αν αναλογιστεις και την ποιοτητα της πολης, την ποιοτητα της υποδομης που εχει και τους υψηλοτερους μισθους.
Δεν θα τα έλεγα τόσο καλά, σύμφωνα με άτομο που ζει εκεί και είναι στέλεχος μεγάλης επιχείρησης.
Ασε που το ενοίκιο σου πρέπει να είναι μέχρι το 30 % του εισοδήματος σου και αν δεν θέλεις να ζεις σε περίεργα προάστια, τα 2 υπνοδωμάτια, είναι στα 2000 τουλάχιστον, τα 3 στα 3000 και οι γκαρσονιέρες πάνω από 1300.
ο φιλος μου νοικιαζε (ειναι ιδιοκτητης) διαμερισμα 2αρι με 800 μαλιστα το ανακαινιζε οκ σε λαικο προαστειο Νασιον αλλα πηγα και ειδα μια χαρα ειναι. δεν εχει τουρισμο η περιοχη αλλα Παρισι ειναι μεσα στο δακτυλιδι.
εννοειται οτι αγοραζεις αμεσως, δεν ειναι αυτες οι εποχες να εισαι στο νοικι.
Εντάξει συγκρίνεις ασύγκριτα.
Και εδώ μπορείς να νοικιάσεις στον Ασπρόπυργο φτηνά. Στην Φυλή, σε κάτι στενά στην Αχαρνών και στην Λιοσίων.
Εννοείται μετά τις 5 το απόγευμα δεν βγαίνεις έξω.
Φίλη πριν 20 χρόνια νοίκιαζε τέτοιο 2άρι στα 800 ευρώ και ήταν τα παλαιά δωμάτια υπηρετριών στον 6ο όροφο, σε σοφίτες, χωρίς ασανσέρ εννοείται, αλλά ήταν κεντρικά.
Σήμερα 1500 χαλαρά.
Μάλλον ο Ασπρόπυργος θα είναι πολύ κυριλέ για την Νασιόν...
με αυτο που γραφεις φαινεται οτι εχεις περιορισμενες εμπηρειες. Νασιον ειναι μια χαρα περιοχη αναλογη πχ με την Ηλιουπολη στην ΑΘηνα (με πολυ καλυτερη υποδομη βεβαια). Δεν ειναι στις περιοχες στο Παρισι που ειναι τα γκετο. Οι χαμηλες τιμες ειναι γιατι δεν εχει τουρισμο.
επισης η Αθηνα ειναι μια απο τις χειροτερες πολεις της Ευρωπης το οτι εχει καλα νοτια και βορεια προαστεια δεν αλλαζουν συνολικα τα προβληματα, Πχ ο Ασπροπυργος οντως ειναι χαλια και συγκρινετε με τα γκετο στο παρισι. συνολικα δεν προκειται να πεισεις κανεναν περα απο τα 10 ατομα που γραφουν σε αυτο το φορουμ οτι η Αθηνα ειναι το καλυτερο οικοπεδο του κοσμου χαχα
Πήρα τηλέφωνο Γαλλία. Λοιπόν Νασιον μέχρι μέτρια περιοχή Περιστέρι και Αγία Βαρβάρα.
Δεν είναι γκέτο είναι μακριά από το κέντρο οπότε σαν μεσαία περιοχή των δικών μας δυτικών προαστίων.Δηλαδή κάπου στα 2500 για τα σημερινά ελάχιστα νεόδμητα έναντι 4000+ στην Ηλιούπολη και 5000 όσων βλέπουν θάλασσα.
Επίσης δεν έχω διάθεση να πείσω κανέναν γιατί όλοι εδώ ζούμε.
-
Συμφωνω οτι ειναι αντιστοιχο του περιστεριου το οποιο τωρα εχει ανεβει πολυ λογω καλου δημαρχου. το 2007 σπιτι στο περιστερι (παλιο αλλα το οικοπεδο ειχε αξια) 350 χιλ ευρω πουληθηκε.
Η περιοχη ειναι πολυ αξιοπρεπης. Δεν θα εμενα εκει μονιμα αλλα για τους πρωτους 6 μηνες στο παρισι μια χαρα θα ηταν.
Ελεος παλι με τις τιμες, 5000 στην βουλα πουλανε διαμερισματα. Στην Ηλιουπολη δεν ξερω ποσο πανε τωρα αλλα η περιοχη για τα δικα μου γουστα δεν ειναι καλη οποτε δεν ασχολουμε.
-
Εκεί ο μέσος μισθός είναι 2800 ευρω και σε εμας 1300!!!
Απλά παράνοια!
Ένα απλό Dacia είναι φθηνότερο κατά 20% από οτι στην Ελλάδα!
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εκεί ο μέσος μισθός είναι 2800 ευρω και σε εμας 1300!!!
Απλά παράνοια!
αν βαλεις και αυτο ειναι πολυ φθηνοτερα.
-
Ναι αγοραστική δύναμη
-
Ζούμε σε μια άκρως προβληματική οικονομία!
Όταν το μέσο εισόδημα είναι χαμηλό και οι τιμες αυξάνονται είναι ξεκαθαρο δείγμα μαύρων χρημάτων, καρτέλ στις αγορές, ξέπλυμα χρήματος!
-
Συμφωνω οτι ειναι αντιστοιχο του περιστεριου το οποιο τωρα εχει ανεβει πολυ λογω καλου δημαρχου. το 2007 σπιτι στο περιστερι (παλιο αλλα το οικοπεδο ειχε αξια) 350 χιλ ευρω πουληθηκε.
Η περιοχη ειναι πολυ αξιοπρεπης. Δεν θα εμενα εκει μονιμα αλλα για τους πρωτους 6 μηνες στο παρισι μια χαρα θα ηταν.
Ελεος παλι με τις τιμες, 5000 στην βουλα πουλανε διαμερισματα. Στην Ηλιουπολη δεν ξερω ποσο πανε τωρα αλλα η περιοχη για τα δικα μου γουστα δεν ειναι καλη οποτε δεν ασχολουμε.
Υπάρχουν διάφορες περιοχές.
Αν μένεις στην Βούλα σε ανηφόρες και δεν βλέπεις θάλασσα γιατί να πάει κάποιος εκεί ;
Χαμηλά κοντά στην παραλία τα καινούργια πολύ πάνω με 50 % αντιπαροχή και μετρητά που ζητούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων. -
Το θέμα είναι ότι εσείς δίνετε αυτα που ζητούν αυτοί διότι θα βρείτε πελάτες με μαύρα και ξέπλυμα χρήματος μέσω δανεισμού να τα αγοράσουν! Είναι ένας φαύλος κύκλος που πλουτίζουν οσοι συμμετέχουν σε αυτόν!
αυτός ο κύκλος ανεβάζει τις τιμες μέχρι ένα σημείο που θα είναι αδύνατη η αγορά κατοικίας, θα επέλθει μια ρύθμιση για να μην υπάρξει κοινωνικό πρόβλημα και θα γίνει χαμός!
Έχει χαρακτηριστικά χρηματιστηριακών μετοχων, όλοι σκέφτονται πως ακόμα και αν ξεφουσκώσει αυτοί δεν υα χάσουν το κεφάλαιο! Ο άτυχος θα είναι ο τελευταίος πριν το ξεφούσκωμα!
Από τη μια δεν λυπάμαι αυτούς που θα χάσουν διότι αγόρασαν με μαύρο χρήμα, και αυτό είναι το ρίσκο τους!
Τους άλλους λυπάμαι που τίμια απέκτησαν ένα κεφάλαιο κσι θα ναι τελευταίοι πριν την απαξίωση!
-
Το θέμα είναι ότι εσείς δίνεται αυτα που ζητούν αυτοί διότι θα βρείτε πελάτες με μαύρα και ξέπλυμα χρήματος μέσω δανεισμού να τα αγοράσουν! Είναι ένας φαύλος κύκλος που πλουτίζουν οσοι συμμετέχουν σε αυτόν!
Δεν λες να ξεκολλήσεις από την εμμονή.
Σου λέω ότι η αγορά μετά την κρίση δεν έχει σχέση με τράπεζες δάνεια και μαύρα.
Ουδείς ασχολείται με αυτά όταν οι τιμές είναι ψηλές.
Αλλά πάντα στην Βούλα οι τιμές ήταν ψηλές. Μόνο για έχοντες.
Για αυτό τώρα οι δήμαρχοι εκεί δεν θέλουν τα μπόνους γιατί θέλουν να στηρίξουν τους ήδη διαμένοντες.
Σκέψου οικόπεδο 1500 τμ χτίζει 1200 και με τα μπόνους πατάρια πήγαινε στα 1500.
Οι ιδιοκτήτες θέλουν 5 χαρτιά.
Στα 1500 τμ πάει 3300 το τμ Στα 1200 4200. Βάλε και 2500 κόστος γιατί εκεί είναι πολυτέλεια πάμε για πωλήσεις 8 στην πρώτη 10 στην δεύτερη.
Σε κάθε περίπτωση για ειδικό πελατολόγιο.
-
Δεν μπορεί να δικαιολογηθουν διαμερισματα με 5000-6000-7000 ευρω το τετραγωνικό με τοσους πελάτες με βάση τα επίσημα εισοδηματα των Ελλήνων!
Ούτε καν με 3000-4000 το τμ
Τα δανεια δίνονται με εγγυήσεις που ξέρουν οι τράπεζες, καλύτερα από το κράτος, και έτσι εμφανίζεται ο καημένος να αγοράζει σπίτι με δόση !!!!
Περνάει κάτω από τα ραντάρ!!!
Είναι μαύρο χρήμα το οποίο παίρνει μια νόμιμη μορφή, ξεπλένεται και φορολογείται κιόλας μέσω ενφια και έτσι όλοι είναι χαρούμενοι κάνοντας τα στραβά μάτια, άσε που μεγενθύνει δείκτες του ΑΕΠ ώστε να μειώνεται ο λόγος εξυπηρέτησης του χρέους κσι να υπάρχει αφήγημα πως η χωρα έχει ανάπτυξη!!!
Μόνο που η θεωρία λέει πως η μεγενθυνση μεταφράζεται ως ανάπτυξη όταν το σύνολο της κοινωνίας βελτιώνει την ποιότητα διαβίωσης του ειδάλλως υπάρχει μονάχα μεγενθυνση με προοπτική ανάπτυξης στο μέλλον!
-
Σου ξαναλέω είναι ελάχιστα σαν αριθμός αυτά τα σπίτια σε σχέση με το παρελθόν και δεν απευθύνονται σε μισθωτούς εκτός αν έχουν εταιρικό αμάξι αξίας Τέσλα και άνω.
Η αγορά έχει αυτή την στιγμή δύο κατηγορίες.
Κάτω από 250 - 300000 που απευθύνονται σε Έλληνες και πάνω από 400-500000 που απευθύνονται σε πλούσιους Έλληνες και ξένους. -
Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα νούμερα είναι τα ονοματικά, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη στην πράξη με λεφτά σε σακούλες!
Και όπως έχω πει η πρωτογενής αγορά που είναι αυτή των νεόδμητων επηρεάζει και την δευτερογενή που απευθύνεται σε χαμηλότερα εισοδηματα!
Δηλαδή επειδή μια κλίκα επαγγελματιών δραστηριοποιούνται μέσα σε μαύρο χρήμα αυτό είναι γνωστό στην αγορά που την οδηγεί να ζητά υψηλότερες παροχές από τους κατασκευαστές, αυτοί να τις μεταβιβάζουν στους υποψήφιους πελάτες και πάντα στις ονομαστικές τιμες που είναι πλασματικές προς τα κάτω!
Αυτό επηρεάζει με τη σειρά του τα μεταχειρισμένα σπίτια όπου σε παρόμοιες περιοχές αυξάνουν τις τιμες τους και τα ενοίκια άνω του 40% για να έχουν μια σταθερή απόσταση από τα νεόδμητα! Αυτοί οντως είναι ωφελημένοι από την κατάσταση αυτή, εφόσον έχουν πληθώρα σπιτιών!
Όλοι αυτοί, η κλίκα, απολαμβάνει τζίρο και κέρδη παράνομων χρημάτων που ο Θεός ξέρει από που προέρχονται καθώς επενδύουν και ξένοι από διαφορες χώρες του κόσμου που θελουν να ξεπλύνουν χρήμα!
Ο δανεισμός είναι καμουφλάζ για αυτούς, δεν τον έχουν ανάγκη!
Και το κράτος το αφήνει να συμβαίνει όλο αυτό, κάνοντας τα στραβά μάτια διότι δεν έχει κάτι άλλο να παρουσιάσει ως ανάπτυξη!
Και το καλύτερο .... βγάζουν και γλώσσα!
-
Λες πασοκιες...
Έχεις κολλήσει στο 1981.
-
χειριστης γερανου στην Γαλλια 3500 ευρω καθαρα και δωρεαν διαμονη. ελληνας ο συγκεκριμενος πτυχιουχος οικονομικης σχολης (Λαπ ακους;) που στα 40+ αποφασικσε να παρει χαρτια ικανοτητων. τωρα τοποθετει ανεμογεννητριες στην θαλασσα βορεια απο Γαλλια και νοτια Αγγλιας.
πές κι άλλα σε παρακαλώ. Πώς τα παίρνουμε αυτά τα χαρτιά ακριβώς;
-
Λες πασοκιες...
Έχεις κολλήσει στο 1981.
Εβλεπα για λίγο ομιλία του Στέφανου στην Πάτρα!
Βάζω να δω ομιλία στην Πάτρα στο ίδιο σημείο αλλά το 85 για την δεύτερη θητεία!!!Χαχαχα
Πως λέμε καμια σχέση, αυτό!
Δείτε τι γίνεται στις πολυκατοικίες! Δεν ξέρω ανα αντέχουν τα μπαλκόνια τέτοιο βάρος!!!!
-
Ζούμε σε μια άκρως προβληματική οικονομία!
Όταν το μέσο εισόδημα είναι χαμηλό και οι τιμες αυξάνονται είναι ξεκαθαρο δείγμα μαύρων χρημάτων, καρτέλ στις αγορές, ξέπλυμα χρήματος!
Ζούμε σε μια τριτοκοσμική οικονομία τυρογαριδάκι. Οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για το μέλλον μας φτάνει σ ενα λοφάκι απ όπου φαίνεται πόσο τυρογαριδάκι είναι η φάση και μετά ξανατσουλάει πίσω ηττημενη.
Τουρισμός (μαύρη κονόμα και αρπαχτες) και ναυτιλία (μονο ως εικόνα όμως γιατι λεφτα δεν θα δείς απο κει ως οικονομία).
Όλα τα υπόλοιπα (πχ πληροφορικη) φυτοζωούν απ τα παραπάνω. Εμπόριο και σερβισις και λοτζιστικς και σι σαν και σεξ. Ακους οτι ο ταδε παραγει κολοχαρτο και σου ρχεται να πας να του φιλησεις τα χερια που...παραγει κατι. Μεχρι και πατατες γμ τ κρτ μ απο Αιγυπτο παιρνουμε.Αυταααα.
-
Ναι αλλά ΑΝΑΠΤΥΚΣΗ διπλάσια απ την Ευρώπη λέει.
Κι όποιος πει το αντίθετο, είναι κομμουνιστης που εχθρευεται τον Μητσοτάκη. -
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ναι αλλά ΑΝΑΠΤΥΚΣΗ διπλάσια απ την Ευρώπη λέει.
Κι όποιος πει το αντίθετο, είναι κομμουνιστης που εχθρευεται τον Μητσοτάκη.Προσωπικά τους έχω γραμμένους ολους. Σχετικά με ανάπτυξη τα λέει εδώ αυτός ο πολιτικάντης ασχετος καφενόβιος:
H φραση κλειδι ειναι: ενα εργοστασιο χτιζει 100 σπιτια. 100 σπιτια δεν χτιζουν ενα εργοστασιο. Τι σκατα χτιζεται στην ελλαδα της αναπτυξης εχω ματια και το βλεπω.
-
Υπάρχουν διάφορες περιοχές.
Αν μένεις στην Βούλα σε ανηφόρες και δεν βλέπεις θάλασσα γιατί να πάει κάποιος εκεί ;
Χαμηλά κοντά στην παραλία τα καινούργια πολύ πάνω με 50 % αντιπαροχή και μετρητά που ζητούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων.Oριστε? Στο πανοραμα και στην Βουλα πανω απο την Βουλιαγμενη βλεπουν ολη την ριβιερα στο πιατο. Στην Κατω Βουλα δηλ στις ακριβες περιοχες δεν βλεπεις θαλασσα εκτος και εισαι πανω στην παραλιακη οποτε τρως και τον θορυβο. Βεβαια εισαι κοντα με τα ποδια. Οταν βγεις απο Βουλιαγμενη εχει αμεσως ανηφορα (δηλ 300 μετρα να πας μεσα βλεπεις θαλασσα ακομα και απο τον δρομο).
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....