-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μόλις λήξει η νομική αντιπαράθεση;
Μόλις λήξει μπορούν, αρκεί να έχουν λόγο. Αλλά δεν είναι τόσο απλά. Γιατί εαν το κάνουν λόγω απόδοσης, υπάρχει διαδικασία με 3 προειδοποιήσεις και μετά απόλυση. Και επειδή είναι ετήσια η αξιολόγηση, πρέπει να έχεις 3 ετήσιες αξιολογήσεις κάτω του αποδεκτού και δεν είναι εύκολο να έχεις μια χρονιά άριστα και την επόμενη στον πάτο. Και μπορείς να ξεκινήσεις νέο κύκλο. Άστο....όταν τα έμαθα (και τα έζησα) είναι χάος. Εαν έχεις καλό δικηγόρο ουσιαστικά δεν μπορούν να σε απολύσουν ποτέ! Έναν συνάδελφό μου πλέον τον πληρώνουν και κάθεται, τον έχουν παροπλίσει αλλά δεν μπορούν να τον απολύσουν, λαμβάνει κανονικά τον μισθό του δντη καταστήματος, χωρίς να είναι.
-
Δεν εργάζονται όλοι σε πολυεθνικές με τσεους. Το 90 % την εργαζομένων εργάζεται σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.
Κοίτα εαν μιλάμε για το μπακάλικο της γειτονιάς, ΟΚ.
-
Έτσι, χαμός γίνεται. Και μετά πολλοί "συνάδελφοι" κάνουν τον κόπο να ενημερώσουν όποιον δεν έχει ενημερωθεί.
Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη σε πολλά εργασιακά περιβάλλοντα.
Για αυτό ο τομέας της εταιρικής ηθικής και κουλτούρας είναι σημαντικός
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν εργάζονται όλοι σε πολυεθνικές με τσεους. Το 90 % την εργαζομένων εργάζεται σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.
Κοίτα εαν μιλάμε για το μπακάλικο της γειτονιάς, ΟΚ.
Ξαναλέω. Το 90% των μισθωτών εργάζονται σε πολύ μικρές έως μικρές επιχειρήσεις.
Γνωρίζεις καλά τι σημαίνει ο όρος μικρή επιχείρηση και σε αριθμό εργαζομένων και σε τζίρο. Προφανώς δεν είναι μπακάλικα. -
Και επειδή είναι ετήσια η αξιολόγηση
Σε κάποιες εταιρίες είναι και μηναία ή τριμηνιαία ή εξαμηνιαία. Το ετήσια αξιολόγηση εργαζομένου είναι πιο σπάνιο. Προφανώς, κάποια συλλογική σύμβαση και κεκτημένο κρύβεται από πίσω στις τράπεζες
Το γνώριζες;
Είναι και παράλογο, 3 έτη να έχουν κάποιοι εργαζόμενοι κακή απόδοση, κακη προσέλευση εργασίας, κακή συνεργασία τμήματος και να πρέπει να περιμένεις 3 έτη για να κοινοποιήσεις απόλυση. Θα το κλείσεις το μαγαζί μέχρι τοτε.
-
Γνωρίζεις καλά τι σημαίνει ο όρος μικρή επιχείρηση και σε αριθμό εργαζομένων και σε τζίρο. Προφανώς δεν είναι μπακάλικα.Σε μικρές όχι. Γιατί όταν έχεις μια μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί 2.000 άτομα, θές 200 μικρές για τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων. Οπότε το 90% δεν εργάζεται σε μικρές επιχειρήσεις.
-
Δεν τα μεταφέρεις στο thread με τα εργασιακά ρε Φάνη;
-
Γνωρίζεις καλά τι σημαίνει ο όρος μικρή επιχείρηση και σε αριθμό εργαζομένων και σε τζίρο. Προφανώς δεν είναι μπακάλικα.Σε μικρές όχι. Γιατί όταν έχεις μια μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί 2.000 άτομα, θές 200 μικρές για τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων. Οπότε το 90% δεν εργάζεται σε μικρές επιχειρήσεις.
-
Ακριβώς!! Άρα καμία σχέση με το 90% που λές. Πάνω από 50% των υπαλλήλων εργάζονται σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, εαν κάνεις τις πράξεις. Άσχετα εαν αυτές ειναι μικρές σε αριθμό, είναια αυτό ακριβώς που λέω ότι μια μεγάλη επιχείρηση με 10.000 υπαλληλους είναι σαν 1000 μικρές.
Και έκτοτε έχουν κλείσει και αρκετές μικρές επιχειρήσεις, αλλά καμία μεγάλη.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Μπα. Ψέμματα είναι. Η Ελλάδα είναι "παράδεισος" στα εργασιακά.
Ρώτα και μένα που εργάζομαι σε Ιταλική πολυεθνική, σε μία μεγάλη θυγατρική της και τα γραφεία στην Ελλάδα είναι μέσα σε μία άλλη εταιρεία και πληρώνομαι τελικά από μία τρίτη θυγατρική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες.
Και καταγγελία να θέλω να κάνω θα πρέπει να βάλω τον Πουαρό να εντοπίσει τους πραγματικούς μου εργοδότες...
Προσπάθησα το 2020 να ξεφύγω από αυτό το εργασιακό καθεστώς και τελικά δεν τα κατάφερα... Πήγα να υπογράψω την "κανονική" πρόσληψή μου και βρέθηκα σε ένα εντελώς άσχετο κτίριο και παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό. Δεν το πίστευα αυτό που είδα εκείνη τη στιγμή.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σκεφτείτε μόνο ότι ενίοτε ποστάρουμε εν ώρα εργασίας. Κάποιοι άλλοι έχουν ακόμα χειρότερη καθημερινότητα.
-
Εν κενω μεταξύ αργασιων. Έχει διαφορά.
Για παράδειγμα περιμένεις μια απάντηση μέσω e mail για να συνεχίσεις ένα θέμα.
Τώρα αν ο άλλος που πρέπει να το γράψει γράφει εδώ μέσα....χαχαχα όντως καθυστερούμε
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Σκεφτείτε μόνο ότι ενίοτε ποστάρουμε εν ώρα εργασίας. Κάποιοι άλλοι έχουν ακόμα χειρότερη καθημερινότητα.
Κάποιοι (όπως εγώ) ποστάρουν από τα εργασιακά τους περιβάλλοντα μόνο και μόνο για αντίδραση, σε αυτά που βλέπουν και ακούνε γύρω τους.
Αν είχα άλλο τρόπο αντίδρασης να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ήμουν εδώ μέσα.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάποιοι (όπως εγώ) ποστάρουν από τα εργασιακά τους περιβάλλοντα μόνο και μόνο για αντίδραση, σε αυτά που βλέπουν και ακούνε γύρω τους.
Αν είχα άλλο τρόπο αντίδρασης να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ήμουν εδώ μέσα.
Γνωστός ενημερώθηκε ότι τον είδε το αφεντικό από την κάμερα ασφαλείας να κάνει διάλειμμα μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο και να βγάζει το κινητό έξω...
-
Αν ο γνωστός σου είναι σε εργασιακό περιβάλλον όπου οι υπόλοιποι συνάδελφοί του κάνουν διάλειμμα μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, μιλάνε στο κινητό και το αφεντικό κάνει τα στραβά μάτια, τότε θα έλεγα ότι πράγματι ο γνωστός σου έχει πρόβλημα.
Αν όμως όλοι οι εργαζόμενοι επιτηρούνται από τον προϊστάμενο με τον ίδιο τρόπο, τότε θα έλεγα ότι ο γνωστός σου εργάζεται σε ένα σκληρά εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι τραβάνε το ίδιο κουπί.
-
Γαλέρα. Κουπί. Κι άμα πεις κάτι, δε βρίσκεις δουλειά ούτε στο διπλανό νομό.
-
Εγώ πάντως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αν εργαζόμουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου στο τμήμα που θα ήμουν, όλοι θα εργαζόντουσαν στον ίδιο ρυθμό.
Δεν δέχομαι όμως με τίποτα τις μεμονωμένες εργασιακές εκμεταλλεύσεις και την κοροϊδία μπροστά στα μάτια μου.
π.χ. δεν δέχομαι άλλοι να πηγαίνουν για καφέ σε καφετέριες της περιοχής και να εξαφανίζονται για μία ή δύο ώρες κάθε μέρα και εγώ να μην μπορώ να κάνω ούτε το 20λεπτο νόμιμο διάλειμα για φαγητό ή για να πάρω λίγο αέρα εκτός εταιρείας.Ε, λοιπόν, αντιδρώ φίλε μου. Αντιδρώ.
Και στο φόρουμ γράφω όποτε μου καπνίσει και σηκώνομαι και εγώ και φεύγω και πάω βόλτα έξω. Και ας έρθει όποιος θέλει να μου πει κάτι. Θα του φέρω και τις τρεις οθόνες που έχω στο γραφείο στο κεφάλι.Όταν ένα πλοίο από τους 100 κωπηλάτες επιδιώκει να φθάσει στο προορισμό του όταν κωπηλατούν οι 10 και οι άλλοι κάθονται και κοιτάνε τη θάλασσα, τότε δεν θα φθάσει ποτέ.
Αυτό όμως δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Είναι πρόβλημα της εργοδοσίας και των κολλητών προϊσταμένων και διευθυνταράδων, που τους βάζει από την πίσω πόρτα και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν τελειώσει ούτε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ.
-
Μη θυμώνεις καταιγίδα. Μίλα όσο θες με όποιον θες! Ρε λογαριασμό θα μας δώσεις. Μπαααα! Εμείς σε πληρώνουμε;
-
Σοκ προκαλεί στον Βόλο, ο θάνατος ενός 28χρονου εργάτη στη Χαλυβουργία της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής. Πρόκειται για τον Μιχάλη Σαββανάκη, ο οποίος εργαζόταν σε εργολάβο. Την ώρα συντήρησης μηχανήματος, αυτό ενεργοποιήθηκε και σκότωσε τον άτυχο άνδρα.
-
Κρίμα το παιδί , μάλλον κανένας δεν έδωσε σημασία στις δικλίδες ασφαλείας ,αν υπήρχαν βέβαια
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....