-
Σε ποια τράπεζα (έχω περάσει από αρκετές!)? Εαν θες φυσικά να το γράψεις δημόσια.
-
Όλα είναι θέμα προϊσταμένων φίλε Gatoz. Εγώ (ως γνωστόν) είμαι μηχανικός και εργάζομαι σε τομέα πληροφορικής/δικτύων/τηλεπικοινωνιών. Είμαι σε ένα τμήμα με 30 άτομα. Σε κάποιους έχουν δώσει φουλ εξοπλισμό και άλλους τους έχουν στο κλάσιμο.
Οι λόγοι που συμπεριφέρονται έτσι; Πολλοί και διάφοροι.
Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν θέλω να μου δώσουν τίποτα απολύτως. Να κάτσω εγώ τώρα 50 χρονών άνθρωπος να ασχολούμαι με τα βλαχαδερά. Ρε δεν πάνε να...
Αν ζητήσεις κάτι, το οτιδήποτε, στραβώνουν αμέσως. Σαν να τους χώνεις στα κάτεργα.
Αν σου δώσουν κάτι, ακόμη και ένα στυλό, μετά το χτυπάνε συνέχεια και σε κάνουν να νοιώθεις ότι τους χρωστάς χάρη. Λες και το πληρώνουν οι ίδιοι από το μισθό τους.
Γενικά υπάρχει απίστευτος εργασιακός ρατσισμός και εκφοβισμός (bullying), οπότε με τον τρόπο μου έχω 'παραιτηθεί'. Δεν ασχολούμαι. Υπολειτουργώ και όσο κρατήσει αυτό το κακό ανέκδοτο.
Και φυσικά δεν πρόκειται να πάω να σπαταλήσω μία περιουσία για εξοπλισμούς κλπ... για να καμαρώνουν τα βλαχαδερά.
Και Αγγλια καπως ετσι ειναι εκτος ισως οτι υπαρχουν μηχανηματα για να παρεις σπιτι. Εργασιακος ρατσισμος και εκφοβισμος παντως υπαρχει και σε αλλες χωρες και Γερμανια εχω ακουσει και Γαλλια αναλογα που θα πεσεις. Ποιο χαλαρα ειναι σε οτι εχει σχεση με δημοσιο.
Καναδα που εχω εμπηρεια ειναι η μονη χωρα (απο οσες εχω ζησει εγω) οπου ρατσισμος και εκφοβισμος απαγορευονται δια ροπαλου. Αν ο μανατζερ σου χρησιμοποιησει τετοια μεσα η απολυση γιαυτον ειναι δεδομενη αν παρει εκταση το θεμα (αν μαθευτει). Για να παρετε μια ιδεα ενας σχολιαστης στην τηλεοραση χρησιμοποιησε τον ορο 'νεος κοσμος' (new people προφανως υποτιμητικα για τους μεταναστες) οταν ηταν στην δουλεια, σε μια ωρα τον ειχαν απολυσει και τελειωσει την καρριερα του. Το ιδιο θα συνεβαινε αν οποιοσδηποτε σε καποια εταιρεια χαρακτηριζε ετσι μεταναστες εργαζομενους ή θα μιλαγε αρνητικα για μια εθνοτητα οπως οι ασιατες ή θα σχολιαζε και την εμφανιση κοσμου. Θα τον ειχαν απολυσει επιτοπου.
Προφανως και εκει υπαρχει ρατσισμος και εκφοβισμος αλλα δεν εκδηλωνεται αμεσα, γιατι το κρατος δεν το επιτρεπει. Οποτε την βγαζουν με δικαιολογιες τυπου ασυμφωνια χαρακτηρων και θελουμε να κοψουμε κοστολογια.
Σε δημοσια/ημιδημοσια εταιρεια στον Καναδα απλα δεν τολμανε να κανουν κιχ σε αυτα τα θεματα, σε ιδιωτικες εταιρειες και εκει μπορει καποιος να παρεκτραπει αλλα αν μαθευτει την εκανε.
Οποιος ειναι ταλαιπωρημενος οπως ο Στορμ κατευθειαν μεταναστης χαχα.
-
Laptop δίνουν οι περισσότεροι αλλά έχω και περιπτώσεις που παίρνουν οθόνες, headset, καρέκλες γραφείου (!!!). Αλλά τι να το κάνεις αυτό, όσο δεν ελέγχεται με κανέναν τρόπο ο εργοδότης ότι ο υπάλληλος του εργάζεται λογικές ώρες;;; Η εκμετάλλευση πάει κ έρχεται.
Όσο για το τηλ. χρειάζεται μόνο όταν έχεις να κάνεις με πελάτες τηλ. κλπ, αλλιώς τι το θέλεις; Να σε πρήζουν όλη την ώρα; Φτου φτου, μακρυα από εμένα (είχα, δεν θέλω).
-
Το smartphone απαιτείται γιατί με ειδικό λογισμικό τηλεφωνίας γίνεται mirroring το τηλέφωνο της εργασίας (collaboration application).
Δηλαδή ότι αριθμό έχει ο καθένας στο γραφείο του, πλέον τον έχει και στο κινητό. Και πολλές άλλες δυνατότητες και υπηρεσίες της σύγχρονης τηλεφωνίας κλπ...κλπ...
Είναι υποχρεωτικό να έχει ο υπάλληλος σύγχρονο smartphone με συγκεκριμένες εκδόσεις λογισμικού (android ή ios). Και μάλιστα να είναι αξιόπιστης εταιρείας ώστε να έχει περάσει και τις δοκιμές καλής λειτουργίας των εφαρμογών.
-
Αν περιγράφουν ως κατεργο την δουλειά γραφείου απ το σπίτι οι Μηχανικοί, Τραπεζικοί κλπ. φανταστείτε (δύσκολο να μπείτε στη θέση τους) τι συμβαίνει με τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού που πρέπει στη δουλειά τους να δουλεύουν με εργαλεία, να ανεβοκατεβαινουν σκάλες, να μεταφέρουν φορτία, να στέκονται κλπ. για ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες που θα τους στειλει ο κάθε μαλάκας υπουργάκος να μαζέψουν τις ελιές με ρεπό μετά από 6 μήνες...
-
Πάντως εμάς σε μεγάλη επιχείρηση επίπλων μας έριξαν μια εθελουσία αποχώρηση και αύριο ετοιμαζόμαστε να αποχωρησουμε 40 άτομα μετά από 12 χρόνια εργασίας οι περισσότεροι..
-
Και σε μας ψήνεται μία δήθεν 'εθελούσια' και μάλλον θα πάρει και μένα η μπάλα. Είμαι από τους νέους στην εταιρεία και ταυτόχρονα από τους μεγάλους σε ηλικία. Ιδανική περίπτωση για μία κλωτσά...
Αλλά δεν με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Θα το ήθελα ώστε να έχω άπλετο χρόνο για να σχεδιάσω την άμεση απόδρασή μου από την Αττική. Όσο εργάζομαι δεν μπορώ να οργανώσω απολύτως τίποτα.
-
Υπαρχει διαθεσιμο σπιτι στην επαρχια αν το σκεφτεσαι. Μεγαλη ευκαιρια.
-
Θα σε ενημερώσω φίλε αν προκύψει κάτι στο άμεσο μέλλον. Περιμένω να μαζευτεί το πλήθος στα γραφεία (αν μαζευτεί) για να τρέξουν οι εξελίξεις. Κάτι θα σκάσει αλλά δεν ξέρω ακόμη ποιους θα πάρει το ωστικό κύμα.
Εγώ πάντως προχωράω κανονικά στο πλάνο που έχω σχεδιάσει.
-
Να και άλλος για επαρχία.
Θα δείτε πόσοι θα γίνουν με την τηλεργασια που έρχεται... Θα γεμίσει η επαρχία ΙΤαδες κλπ επαγγέλματα με σύνδεση σε ίντερνετ και υπολογιστή.
Πολυ θετικό το βρίσκω.
-
Τι τηλεργασία; Εγώ θέλω να πάω επαρχία και να κάθοοοομαιιιιι!!! Και όταν δεν θα κάθομαι θα βολτάρω όξω στις παραλίες και στις αμμουδιές. Τρέξιμο, εκδρομούλες και εξορμήσεις με ένα μικρό αυτοκινητάκι, ποδήλατο, οξυγόνο, αλμύρα, καθαρές βροχές. Ζωή ρε!!!! Πήξαμε στο Χαβουζοαθηνιστάν!!!!
-
Θα βαρεθείς ρε συ νέος άνθρωπος.
Απο την αλλη θα γευτείς την ζωη. Καλό ακούγεται.
-
Ναι σωστά. Μόλις έκλεισα τα 18 και περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων...και μετά ξύπνησα.
Νέος ήμουν πριν 30 χρόνια φίλε LAP!!!!
-
Ρε συ 50ρηδες είναι μια χαρά νεοι άνθρωποι....
Αν έχεις παιδιά τότε αυτομάτως είσαι τρίτη ηλικία στα 50. Αν όχι..... Τοτε είσαι ενας 35αρης με γκρίζους κροτάφους.... Σιγά...
Αλλο οι άντρες άλλο οι γυναίκες. Αλλα τα εσωτερικά και σωματικά ημερολόγια των δύο φύλων.
-
Εγώ πάντως αισθάνομαι ότι είμαι σε καθεστώς κατεδάφισης...
-
και ομως θα συμφωνησω με τον καταιγις... αν δεν ειχα 2 γατια, 1 γατα και αλλες 30 γατοοικογενειες απο πισω θα εκποιουσα οτι ακινητο εχω να μαζεψω 2-3 κατοσταρικα να με βγαλουν πλουσιοπαροχα μεχρι τα ξηνταδυομιση που θα βγει η συνταξ ερρορ και θα πηγαινα σε χωριο στην ευρυτανια να λιωσω στο περπατημα στο δασος. δεν θα μου ελειπε καθολου το γαμοκινητο, το γαμοπριμιο τουτου, το γαμοβραδο που γυρναω αναισθητος απο την κουραση.
οκ, θα μου λειπανε λιγο τα μιλφατα αλλα εχει κατι μπαμπουσκες ανατολικες στα χωρια αραουντ απαιχτες.
-
Σταματα.
Οσο και αν σου φαίνεται παράξενο σε δύσκολες στιγμές της εργασίας αποτελείς (και εσύ) ένα παράδειγμα εργατικότητας και επίτευξης ενος αλλού μέλλοντος.
Δεν σε ξέρω προσωπικά, δεν σε έχω δει ποτέ, αλλά από αυτά που γράφεις δίνεις ώθηση σε άλλους νεότερους.
Αν τα παρατήσεις και εσύ και δεν βρίσκεις νόημα.... Τοτε μπαίνουν δεύτερες σκέψεις και σε αυτούς που σε διαβαζουν.
-
Ξεχάστε τα αυτά με τις καλοπεράσεις στας επαρχίας. Οι μόνοι που χαίρονται την πανέμορφη πατρίδα μας είναι οι Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι που εχουν αγοράσει ή νοικιάσει τα πάντα στον τόπο καταγωγής μου (Μεσσηνία) και οι ντόπιοι Ελληνες τους εξυπηρετούν ως σερβιτόροι και γενικά στις υπηρεσίες. Οι Ελληνες συνταξιούχοι επίσης αποκλειόνται απο την καλοπέραση γιατι βοηθανε παιδιά με τις συντάξεις. Και εμείς βέβαια, ειδικά οσοι εχουμε παιδιά και υποχρεώσεις, απλά τραβάμε κουπί στην γαλέρα της Αθήνας. Γκρίκ σάμμερ ναι... Αλλά για τους άλλους.
-
και ομως θα συμφωνησω με τον καταιγις... αν δεν ειχα 2 γατια, 1 γατα και αλλες 30 γατοοικογενειες απο πισω θα εκποιουσα οτι ακινητο εχω να μαζεψω 2-3 κατοσταρικα να με βγαλουν πλουσιοπαροχα μεχρι τα ξηνταδυομιση που θα βγει η συνταξ ερρορ και θα πηγαινα σε χωριο στην ευρυτανια να λιωσω στο περπατημα στο δασος. δεν θα μου ελειπε καθολου το γαμοκινητο, το γαμοπριμιο τουτου, το γαμοβραδο που γυρναω αναισθητος απο την κουραση.
οκ, θα μου λειπανε λιγο τα μιλφατα αλλα εχει κατι μπαμπουσκες ανατολικες στα χωρια αραουντ απαιχτες.
Ακριβώς αυτό το πλάνο έχω.
Και μάλλον είναι εύκολο να το υλοποιήσω γιατί ούτε γατιά έχω, ούτε σκυλιά, ούτε καναρίνια, ούτε τίποτα.
Είμαι και παιδί της επαρχίας, οπότε 'πνίγομαι' μέσα στην Αθήνα.
-
Αν έχεις παιδιά , η μετακόμιση σε πραγματικό μικρό απομονωμένο χωριό, κατευθείαν του στερεί τις ευκαιρίες στην εκπαίδευση και σε πνευματική πρόοδο. Με την εκπαίδευση είναι ευκόλως κατανοητό τι θέλω να πω, οπότε φανταστείτε το παιδί σας , σχεδόν μόνο του (ελάχιστα τα παιδιά σε χωριά πια) το οποίο θα αποτελεί τη μασκότ της πλατείας του χωριού και τα ερεθίσματά του θα είναι κυρίως πόσο δάκο έχει φέτος η ελιά ή ποιος κέρδισε στο τουρνουά κολτσίνας.
Τα χωριά της ευρυτανίας δεν τα έχω ζήσει, επισκέπτης μόνο, αλλά προχθές πήγα για δουλειά σε πολύ ορεινό χωριό της κοιλάδας του Ασπροποτάμου (Αχελώος κοινώς). Κάτσαμε καφενείο , ώρα 10 , κάτω από παχύ πλάτανο, σέρβιρε φρέντο (ο καφετζής επέμενε με καμάρι ) , το ραδιόφωνο διαπασών στο ράδιο ήπειρος ( έπαιζε ένα από αυτά τα δήθεν δημοτικά , έψαξα μετά στο youtube , δε το βρήκα), θαμώνες έκαστος από ένα τραπέζι, περιβολή καθημερινή ( παντελόνι παραλλαγής , μπλουζάκι ζωοτροφές τάδε, η καφέ αθάνατη παντόφλα Ε.Σ. θα φορεθεί αργότερα όταν καλοκαιριάσει είναι νωρίς ακόμα). Μετά από την καταγραφή απωλειών σε ανθρώπινο (ποιος πέθανε) και ζωικό κεφάλαιο (πού χτύπησε ο λύκος ) , η κουβέντα ατόνησε. Αυτή είναι η καθημερινότητα στα ορεινά. Αυτά σάββατο καλοκαιριού , χειμώνα θα είχε λιγότερο κόσμο , θα ήμασταν μέσα γύρω από τη ξυλόσομπα, θα ακούγαμε ιστορίες κυνηγιού και θα σέρβιρε μόνο τσίπουρο. Α ναι γυναίκα ούτε για δείγμα , πόσο μάλλον ελεύθερη.
Μην παρεξηγηθώ, δε έχω καμιά διάθεση να κοροϊδέψω, αυτά είναι τα μέρη μου , σε αυτά μεγάλωσα, αυτοί με 'τρέφουν¨ σε ένα βαθμό, σε ένα τέτοιο χωριό έχω σπίτι το οποίο το λατρεύω και καταφεύγω πολύ συχνά, οι θαμώνες πιθανότατα να είναι συγγενής μου, αλλά ακροβώς επείδή τα έχω ζήσει και τα ζω, με τίποτα δεν θα έμενα μόνιμα , πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θα γίνεις ερημίτης για τέτοιο άλμα ,επίσης θα πρέπει να μάθεις να συντηρείς μπαξέ το καλοκαίρι για να περνάει η ώρα ( το χειμώνα δεν περνάει). Πιθανότατα τα γνωρίζετε όλα αυτά, οπότε απλά κουβέντα να γίνεται.
Πέρα από την πλάκα όποιος μπορεί να μετακομίσει σε πόλη της επαρχίας ή σε κεφαλοχώρι , μακάρι να το πράξει . Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από άποψης κόσμου που μένει στην επαρχία αν δεν υπήρχε η εξωτερική μετανάστευση καθώς λίγοι πλέον φεύγουν για αθήνα , περισσότεροι επιστρέφουν μάλλον. Απλά δυστυχώς οι δουλειές είναι ελάχιστες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....