-
Νομίζω και παγκοσμίως πρέπει να ανήκει στον πάτο των πρωτευουσών,στην κατηγορία Ισλαμαμπάντ,Χαρτούμ,Μπογκοτά κ.τ.λ.
μεταξυ ντουρμπαν (???) και ρηγας
83 Port Louis Mauritius
84 Taipei Taiwan
85 Kuala Lumpur Malaysia
86 Limassol Cyprus
86 Tallinn Estonia
88 Durban South Africa
89 Athens Greece
90 Riga Latvia
91 Buenos Aires Argentina
92 San Juan Puerto Rico
93 Santiago Chile
94 Busan South Korea
95 Cape Town South Africa
96 Johannesburg South Africahttps://mobilityexchange.mercer.com/insights/quality-of-living-rankings
-
μεταξυ ντουρμπαν (???) και ρηγας
83 Port Louis Mauritius
84 Taipei Taiwan
85 Kuala Lumpur Malaysia
86 Limassol Cyprus
86 Tallinn Estonia
88 Durban South Africa
89 Athens Greece
90 Riga Latvia
91 Buenos Aires Argentina
92 San Juan Puerto Rico
93 Santiago Chile
94 Busan South Korea
95 Cape Town South Africa
96 Johannesburg South Africahttps://mobilityexchange.mercer.com/insights/quality-of-living-rankings
Kαλά, αυτή η πόλη (Ρίγα) είναι χειρότερη από την βρωμερή,τσιμεντένια κι άχρωμη Αθήνα; Δε μου φαίνεται...
-
Πήλιου το 1978 δεν υπήρχε πρόβλημα οικοπέδων ...
Σκέψου ότι μόλις 8-10 χρόνια πριν , εμείς στο Χαλάνδρι , στο δημοτικό λέγαμε για ένα παιδί , ότι έμενε ΣΤΗΝ πολυκατοικία ...
Μία ήταν και αυτή καρακέντρο .
Πρόβλημα πολεοδομίας υπήρχε , αλλά κάπως πιο μαζεμένο ...
Μετά που ήρθε ο ολετήρας και ο λαός στην εξουσία ήρθαν και τα γρηγορόσημα παντού .
Μέχρι τότε ήταν στα ψηλά κλιμάκια ...
Μετά πήγε παντού και το καλύτερο κονέ ήταν ο κυλικιάρχης και οι φωτοτυπάδες...
Για την Αθήνα τα λέτε ΥΠΕΡΤΡΑΓΙΚΑ.
Εχει τα ζόρικα της μέρη , άλλα έχει και μέρη 10 φορές καλύτερα από τις άλλες πόλεις .
Ζόρικα μέρη έχουν και οι άλλες πόλεις . Και μάλιστα πολύ πιο ζόρικα...
Ωραία δεν έχουν τόσο ...
Προφανώς κάποιος που έρχεται από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα , θα του φανεί αλλιώς .
Αλλά και στις μικρές πόλεις τα παιδιά πάνε μόνα τους , γιατί όλοι ξέρουν ποιανού είναι...
-
Μετά από 12 χρόνια τελικά αποχώρησα από την εταιρεία που εργαζόμουν με ενα σχετικά καλό πόσο.
Θα μου λείψουν κάποιοι καλοί συνεργάτες αλλά τελευταία το κλίμα και πολλοί συνάδελφοι είχαν γίνει πολύ τοξικοι.
Το βλέπω σαν μια καλή ευκαιρία πάντως στα 42 μου να ξεβολευτώ και να κοιτάξω για κάτι διαφορετικό πλέον.
Εν τω μεταξύ φύγαμε 45 άτομα που όλοι ήμασταν εκεί 12 χρόνια και δεν βρέθηκε κάποιος από το management team να πει μια κουβέντα.
Όλοι εξαφανισμένοι..
-
Κάθε τέλος δίνει την δυνατότητα για μία νέα αρχή.
Τα χρόνια πίσω δεν γυρνούν οπότε είναι μία καλή ευκαιρία, είσαι και σε καλή ηλικία, για ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα.
Καλή συνέχεια να έχεις φίλε alf
-
Κοιτάω τις αγγελίες για τον γιο μου , που τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του και έτσι το κοίταγμα είναι περισσότερο διερευνητικό.
Είναι η πρώτη φορά που κοιτάω αγγελίες , αφού εγώ από την αρχή ήμουν στο ελεύθερο επάγγελμα , οπότε δεν κοίταξα ποτέ αγγελίες για μένα .
Βλέπω πολλές αγγελίες για πτυχιούχους πληροφορικής , αλλά διαβάζω και εδώ σχόλια , ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες .
Πως γίνεται με τόσες αγγελίες πληροφορικής να είναι δύσκολες οι συνθήκες ?
Είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι και υπάρχει μεγάλη προσφορά ?
Οσοι έχουν διάθεση για κουβέντα ας πουν την άποψη τους.
-
Εγώ δεν εργάζομαι στην 'Πληροφορική' αλλά η ενασχόλησή μου με τον τομέα μου λέει το εξής: πρώτα υπάρχει απόλυτη εξειδίκευση και μετά υπάρχει απόλυτος κατακερματισμός κάθε εργασίας. Αυτό οδηγεί στο να μην εξαρτάται κανένα έργο από κανέναν άνθρωπο στον τεχνικό τομέα, όσο γίνεται σε άλλες εργασίες, υπάρχει δηλαδή μια όσο γίνεται πιο πλήρης ρομποτοποίηση των ατόμων που δουλεύουν στο 'τεχνικό κομμάτι' ενώ παράγουν καθαρά 'πνευματική εργασία'.
Στο πλαίσιο του 'σύγχρονου μάνατζμεντ' όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σχεδόν ως πλήρως και άμεσα αντικαταστάσιμα ρομπότ που εργάζονται σε αυτοτελή έργα που πρέπει να περαιωθούν όσο γίνεται συντομότερα. Είναι το άκρον άωτον της 'Γραμμής Παραγωγής' όπως τη σατίριζε ο Σαρλό τον προηγούμενο αιώνα, αλλά για Πνευματική εργασία... όσοι έχετε παιδιά που σπουδάζουν στον τομέα για να βιοπορισθούν απ' αυτόν, καθοδηγήστε τα ή να ασχοληθούν με το Μάνατζμεντ Πληροφορικής ή να αποκτήσουν τις γνώσεις ώστε να εργάζονται ως Αναλυτές ή σε κάπιον 'Creative' τομέα, γιατί στο 'τεχνικό' κομμάτι, έχουν να ρίξουν πνευματικό γκασμά που δεν αναπληρώνεται από κανένα μοντέρνο κτίριο ή best working environment award...
-
-
Καλή άρχη σε όσου κάνουν restart στην καριέρα τους!
Εμένα με έχουνε φάει οι πελάτες μου να τους βρώ άτομα λές και τους κουβαλάω στην τσέπη μου! Μεγάλη ζήτηση για δικτυάδες, μηχανογράφους, support κτλ (πολλοί επένδυσαν λόγω mydata) και το κλασσικό.. τεχνικοί για σέρβις.
Μου λένε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που στέλνει βιογραφικό και κάνουν interviews αλλά οι υποψήφιοι δεν πληρούν τα ελάχιστα που απαιτούνται ώστε να συνεργαστούνε. Εγώ πιστεύω ότι ισχύει και το 'ότι πληρώνεις παίρνεις'. Πώς να προσελκύσεις κόσμο αν δεν του προσφέρεις το κάτι παραπάνω.. άρα φταίνε και οι ίδιοι.
Από την άλλη αν κάποιος ψάχνεται στον κλάδο ας το πεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας.
-
Καλή αρχή @alf!! Όπως είπε και ο Στόρμ κάθε τέλος μια νέα αρχή.
-
Καλή άρχη σε όσου κάνουν restart στην καριέρα τους!
Εμένα με έχουνε φάει οι πελάτες μου να τους βρώ άτομα λές και τους κουβαλάω στην τσέπη μου! Μεγάλη ζήτηση για δικτυάδες, μηχανογράφους, support κτλ (πολλοί επένδυσαν λόγω mydata) και το κλασσικό.. τεχνικοί για σέρβις.
Μου λένε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που στέλνει βιογραφικό και κάνουν interviews αλλά οι υποψήφιοι δεν πληρούν τα ελάχιστα που απαιτούνται ώστε να συνεργαστούνε. Εγώ πιστεύω ότι ισχύει και το 'ότι πληρώνεις παίρνεις'. Πώς να προσελκύσεις κόσμο αν δεν του προσφέρεις το κάτι παραπάνω.. άρα φταίνε και οι ίδιοι.
Από την άλλη αν κάποιος ψάχνεται στον κλάδο ας το πεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας.
Επειδή ψάχνομαι (δίκτυα/τηλεπικοινωνίες/πληροφοριακά συστήματα) οι πελάτες σου έχουν κάπου αγγελίες;
-
Είναι το άκρον άωτον της 'Γραμμής Παραγωγής' όπως τη σατίριζε ο Σαρλό τον προηγούμενο αιώνα, αλλά για Πνευματική εργασία...
Έχω έναν γνωστό. Ακριβώς έτσι είναι. Τον παίρνουν σε μια εταιρία, δουλεύει μερικούς μήνες σε ένα πρότζεκτ, το τελειώνει, τον διώχνουν. Σταθερή κατάσταση από τότε που πήρε πτυχία. Νομίζω το ρεκόρ του ήταν μια διετία στην ίδια επιχείρηση. Τώρα με τον Covid δούλευε από το σπίτι.. Πάντως δεν έχει μείνει χωρίς δουλειά για πάνω από δίμηνο. Όμως δεν είναι ιδανικός τρόπος διαβίωσης με δυο παιδιά από πίσω.
-
Βλέπω πολλές αγγελίες για πτυχιούχους πληροφορικής
Που βλέπεις πολλές αγγελίες για πληροφορική;
-
Κοιτάω τις αγγελίες για τον γιο μου , που τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του και έτσι το κοίταγμα είναι περισσότερο διερευνητικό.
Είναι η πρώτη φορά που κοιτάω αγγελίες , αφού εγώ από την αρχή ήμουν στο ελεύθερο επάγγελμα , οπότε δεν κοίταξα ποτέ αγγελίες για μένα .
Βλέπω πολλές αγγελίες για πτυχιούχους πληροφορικής , αλλά διαβάζω και εδώ σχόλια , ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες .
Πως γίνεται με τόσες αγγελίες πληροφορικής να είναι δύσκολες οι συνθήκες ?
Είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι και υπάρχει μεγάλη προσφορά ?
Οσοι έχουν διάθεση για κουβέντα ας πουν την άποψη τους.
Ειδικα σε μια επιχειρηση το ΙΤ ειναι κοστος. Ειναι απαραιτητο για να λειτουργησει αλλα πρεπει να δουλευει σωστα και με efficiency και το κοστος να κρατειται χαμηλα (εξελιξεις στην τεχνολογια επιτρεπουν πολλες φορες να μειωσεις το κοστος με το να παρεις νεα μηχανηματα και λογισμικο). Του ανθρωπους που χρειαζεσαι για να τρεξει το συστημα θελεις να σου στοιχιζουν οσο το δυνατον λιγοτερα και να μην ζητουν πολλα (ουτε να σε εκβιαζουν, πολλες φορες συμβαινει αυτο αν κρατανε τις γνωσεις του συστηματος για τον εαυτο τους και δεν τις μοιραζοντε). Αρα μηχανηματα, λογισμικο, ανθρωποι ΙΤ ολοι ειναι κοστος και βασικα ενας εργαζομενος στο ΙΤ εκτος απο τους μανατζαραιους δεν διαφερει πολυ απο ενα μηχανημα (και οι δυο κοστος). Αρα για να κρατησεις χαμηλα το κοστος πρεπει να τους αλλαζεις συνεχως και να προσλαμβανεις εναν νεοτερο που και φρεσκος θα ειναι και καλυτερες γνωσεις πιθανον να εχει και θα δουλευει με πολυ λιγοτερα αφου ξεκιναει την καρριερα του.
Το ιδιο ισχυει και για εργατες αλλα και αλλους εργαζομενους σε αλλες επιχειρησεις.
-
στο άι τι υπαρχουν 2 ειδων αγορες εργασίας: σε εταιρεια επισης άι τι και σε εταιρεια οχι άι τι. οι εταιρειες εμποριας μηχανογραφικου εξοπλισμου, οχι δεν ειναι εταιρειες άι τι, ειναι εμπορικες.
στη δευτερη περιπτωση λιγο ως πολυ ισχυουν του θελειενα. αν και με την εξαρτηση πλεον απο το άι τι αναπτυσονται τα τμηματα υποστηριξης του σε βαρος των υπολοιπων. προβλημα εδω, και ο βασικος λογος παροχης χαμηλων σχετικα αμοιβων, οτι σε αγγελια 'τεχνικου πληροφορικης' απαντα η σαρα, η γνωστη τζερμαν χοτγουάιφ, και ο συναπαντημας. επειδη καποιος βιδωσε ενα πισι, εβαλε ενα ρουτερ ή εστησε γουιντους δηλωνει ειδικος. παπαρια μαντολες. η υπαρξη ομως ολων αυτων των τυχαιων υποβαθμιζει τις αμοιβες του κλαδου. και εδω πρεπει καταιγις να εντοπισεις το προβλημα του χωρου.
στη πρωτη περιπτωσις ειναι απαραιτητη η στοιχειωδης καταρτιση. που δεν υπαρχει. επισης δηλωνουν πληροφορικαριοι ολοι. αμ δε. οταν ας πουμε προσλαμβανω καποιον περιμενω οτι ουσιαστικα θα μπαινω μεσα απο αυτον για ενα εξαμηνο τουλαχιστον, μεχρι να καταρτισθει στο συγκεκριμενο αντικειμενο. αυτο ομως απεχει παρα πολυ απο το 'ειμαι προθυμος να μαθω' που απανταει η μαριδα, γιατι απλα δεν ξερει τη τυφλα της. χρειαζεται χρονια για να μαθει τα βασικα και μετα το αντικειμενο. και αν τα δωσεις, μολις νοιωσει ικανος καποιος σε αφηνει για αλλες πολιτειες με την επενδυση σου στο χερι. ή απλα εκβιαζει καθως δεν μετρα την δικη σου επενδυση αλλα μονο τον χαμηλο του μισθο που ουτε αυτον επρεπε να παιρνει οντας ζημια για την επιχειρηση για ετη.
και φυσικα το προβλημα ξεκιναει απο τη παιδεια, και του εκπαιδευτικου συστηματος που βγαζει αναλφαβητους ψηφιακα άι τι πτυχιουχους αλλα και του καταπληκτικου λαου που πιστευει οτι 'το παιδι ξερει κομπιουτερ' , 'ειναι για τη νασα' αλλα δεν παει επειδη του αρεσει το παστιτσιο της μαμας.
-
Επειδή ψάχνομαι (δίκτυα/τηλεπικοινωνίες/πληροφοριακά συστήματα) οι πελάτες σου έχουν κάπου αγγελίες;
Storm αν θές στείλε μου mail να σου απαντήσω εκεί. Δεν έχει επιλογή να σου στείλω εγώ mail μέσω 4Τ
-
που πιστευει οτι 'το παιδι ξερει κομπιουτερ' , 'ειναι για τη νασα' αλλα δεν παει επειδη του αρεσει το παστιτσιο της μαμας.
Εντάξει....όλα τα λεφτά αυτό το σχόλιο!!! Έγραψες....κλαίω...αχαχαχαχα!!!
-
Storm wrote:
Storm αν θές στείλε μου mail να σου απαντήσω εκεί. Δεν έχει επιλογή να σου στείλω εγώ mail μέσω 4Τ
Έχεις δίκιο. Δεν έχω ενεργοποιήσει το email στο φόρουμ. Σου έστειλα εγώ. Σε ευχαριστώ.
-
Έχεις δίκιο. Δεν έχω ενεργοποιήσει το email στο φόρουμ. Σου έστειλα εγώ. Σε ευχαριστώ.
Done, σου απάντησα. Τίποτα man, να σαι καλά
-
Ωραία το πάμε .
Γράφω στον γούγλη 'επάγγελμα που θέλω' εργασία και μου βγάζει αποτελέσματα ...
Στο ψάξιμο όμως βρήκα και αυτό .
Αν και αυτό δίνει έμφαση στους διορισμούς στο δημόσιο στο κομμάτι ιδιωτικός τομέας , θέσεις εργασίας , βγάζει τις μεγάλες εταιρείες που ψάχνουν.
Εκεί είδα αρκετή ζήτηση για πληροφορική...
https://workenter.gr/el/category/19/8eseis-ergasias
Βέβαια αυτά αλλάζουν , αλλά να μία που βρήκα πρόχειρα και είναι πολυεθνική
https://workenter.gr/el/article/29359/nestle-aggelies-gia-upopsifious-tessaron-eidikothton
Αλλά και στα γενικά σάιτ εύρεσης εργασίας , βλέπω προσφορές πληροφορικής .
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....