-
-
Κουφάλα γατούλη, γι' αυτό κι εσύ πήρες το 3008 σε μαύρο, κατ' επιταγή των επιθυμιών της γυναικός. Μην έρθει και στη φάει τη γυναίκα κανάς δημόσιος υπάλληλος με μαύρη Corolla sedan και άπειρο ελεύθερο χρόνο...
Πότε μαύρισε το phev ρε παιδιά, λαδί δεν ήταν;
-
Απο το κακο, ντε
-
harisma23 wrote:
Κουφάλα γατούλη, γι' αυτό κι εσύ πήρες το 3008 σε μαύρο, κατ' επιταγή των επιθυμιών της γυναικός. Μην έρθει και στη φάει τη γυναίκα κανάς δημόσιος υπάλληλος με μαύρη Corolla sedan και άπειρο ελεύθερο χρόνο...
Μαύρισε για να δει άσπρη μέρα (και χαρά στα σκέλια του - με το μπαρδόν) ο γάτος.
-
piliourits wrote:
harisma23 wrote:
Μαύρισε για να δει άσπρη μέρα (και χαρά στα σκέλια του - με το μπαρδόν) ο γάτος.
Να μαυρίσει αυτό το λαδί, είναι χειρότερο κι απ' τα εγκλήματα των κομμουνιστώνε!...
Τα αυτοκίνητα που είναι πραγματικά όμορφα σε μαύρο είναι ελάχιστα, κι αυτό για 15-20 λεπτά μετά το πλύσιμο...
-
Πτυχιούχοι AEI στα θρανία των ΙΕΚ
https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/267207_ptyhioyhoi-aei-sta-thrania-ton-iek
`
λόγω και καλά αναβάθμισης των ΙΕΚ,όσοι έχουν πιστοποίηση θα μπορουν να εισέρχονται με κατατακτήριες στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.Αν και αυτός ο τρόπος εισαγωγης είναι δύσκολος.Η σύνοδος των πρυτάνεων δεν συμφωνούσε αλλά τελικά πέρασε..
-
Ισχύει,ο δημόσιος υπάλληλος έχει σταθερή δουλειά,σίγουρα καλύερο μισθό από τον βασικό του ιδιωτικού,είναι καμια 200 ευρώ η διαφορά για υπαλλήλους ΔΕ.μισθολογικές ωριμανσεις ανά 2-3 χρόνια και οι κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ ωφελειμένοι λογω μεταπτυχιακού που πλέον σχεδόν όλοι έχουν.και τώρα λόγω covid άδειες ειδικου σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες και όσοι υπάλληλοι έχουν παιδιά στο σχολείο.Αντίθετα με το lockdown ο ε.ε πως να αντεπεξέλθει?
-
Επειδή αφορά το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μάλλον ταιριάζει εδώ καλύτερα.
Είναι γεγονός; Το νέο εργασιακό θα δίνει το δικαίωμα σε κάποιον που εργάζεται 10 ώρες την ημέρα να παίρνει μία μέρα ρεπό εβδομαδιαίως; Έτσι εργαζόμουν στην Γερμανία πριν 17 χρόνια. Από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη ωράριο 7.30-17.30 και ελεύθερο τριήμερο Παρασκευή/Σαββάτο/Κυριακή. Μάλιστα αυτό το μέτρο βόλευε για εκπαιδεύσεις, αφού υπήρχε η δυνατότητα από τις 15.30-17.30 να κάνουμε σεμινάρια και μαθήματα Γερμανικών μέσα στην εταιρεία.
Φυσικά τώρα ποια δεν με ενδιαφέρει αυτό το μέτρο. Πριν 17 χρόνια είχε κάποια αξία.
Αυτό το μέτρο θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις;
Επιπλέον, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα τετραήμερης εργασίας. «Οι 5 ημέρες με 8ωρη εργασία θα μπορούν να αντιστοιχούν σε 4 ημέρες με 10ωρη και μία ημέρα ανάπαυσης. Το σύστημα ωφελεί τους εργαζόμενους που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερο κάποιες ημέρες, προκειμένου, π.χ., να μπορούν να λάβουν άδεια, ή να δουλέψουν λιγότερο άλλες ημέρες, ή τους εργαζόμενους που επιθυμούν να δουλέψουν για 4 ημέρες την εβδομάδα! Χωρίς ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους ούτε να αυξάνεται ο μέσος όρος εργασίας, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβεί τις 5 ημέρες την εβδομάδα και 8 ώρες την ημέρα. Διερωτώμαστε, αυτοί που μας κατηγορούν θέλουν άραγε να στερήσουν την τετραήμερη εργασία από τον εργαζόμενο, αν την θέλει ο ίδιος;», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/neo-ergasiako-nomoshedio-paroysiase-hatzidakis-4imeri-ergasia
-
Το θέμα είναι πόσο θα τηρείται αυτό ή θα γίνει βάση για να δουλεύεις 12ωρα κάθε μέρα +μπόνους για το σπίτι.
Γενικά η απομακρυσμένη εργασία έχει φέρει νέο μπελά σε αυτόν τον τομέα όπου δεν μπορεί πρακτικά να ελεγχθεί πόσες ώρες εργάζεται κάποιος απομακρυσμένα.
-
Το θέμα είναι πόσο θα τηρείται αυτό ή θα γίνει βάση για να δουλεύεις 12ωρα κάθε μέρα +μπόνους για το σπίτι.
Θα τηρείται όσο και το 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σχεδόν καθόλου! Πρακτικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά οι ελάχιστες εταιρείες που θέλουν να είναι σωστές με τους εργαζομένους τους, θα έχουν μια επιπλέον ευελιξία.
-
Εγώ το πρόβλημα που έχω με την τηλεργασία είναι αυτή η εμμονή από την πλευρά της εταιρείας να θεωρεί ότι είμαι υποχρεωμένος να στήσω ένα ολοκληρωμένο γραφείο/περιβάλλον της εταιρείας μέσα στο σπίτι μου. Σαν παράρτημα της εταιρείας.
Δηλαδή να πληρώσω με δικά μου χρήματα για να έχω σταθερό υπολογιστή αλλά και φορητό τελευταίας γενιάς με μεγάλες οθόνες, κινητό τηλέφωνο τύπου παντόφλας τελευταίας γενιάς αξιόπιστης εταιρείας, πολυμηχάνημα, vdsl γραμμή, χώρο για να στηθούν όλα αυτά, διάφορα αξεσουάρ τύπου ακουστικά, κεφαλόφωνα, κάμερες.
Και εκτός από αυτά να μην έχω κανέναν στο σπίτι, ούτε παιδιά, ούτε οικογένεια, ούτε γκόμενα, ούτε τίποτα. Να είμαι όπως ακριβώς στο γραφείο. Και φυσικά θεωρείται δεδομένο ότι θα έχω μόνιμη θέρμανση ή κλιματισμό και ησυχία από τον περιβάλλοντα χώρο της περιοχής αλλά και της πολυκατοικίας.
α! και μία εξτρά αποθήκη γιατί έχουμε και περιπτώσεις logistics. Στη μούφα μεταφορά προϊόντων και εξοπλισμού.
Σόρυ αλλά αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.
Ειδικά όταν δεν υπάρχει ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση μεταξύ εργαζομένων. Σε άλλους ξεκάρφωτους να δίνει εξοπλισμούς, τα πάντα όλα και σε άλλους να τους υποχρεώνει να στήνουν εργασιακά περιβάλλοντα με δικά τους έξοδα μέσα στα σπίτια τους.
Απαράδεκτοι.
-
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο Στόρμ. Η εταριεία οφείλει να παρέχει τα πάντα που χρειάζονται για την τηλεργασία. Εμάς μας δίνει εξοπλισμό, αλλά ιντερνετ, θέρμανση κλπ. τα πληρώνουμε εμείς και είναι ένα θέμα που έχουμε θίξει αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση.
-
xenos wrote:
Θα τηρείται όσο και το 8ωρο στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σχεδόν καθόλου! Πρακτικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια διαφορά, αλλά οι ελάχιστες εταιρείες που θέλουν να είναι σωστές με τους εργαζομένους τους, θα έχουν μια επιπλέον ευελιξία.
Εμ αυτά έχει η πρόοδος! Όπως τα λες είναι Φάνη, απλά οι 'σωστές' εταιρίες είναι το ...10; 15%;
Οι περισσότερες πρακτικά θα έχουν τον υπάλληλο περισσότερες ώρες στο γραφείο νόμιμα, ενώ την μέρα του 'ρεπό' θα εργάζονται από το σπίτι τους. Προς τη δουλεία πάμε παρά προς τη δουλειά.
-
Εμείς έχουμε ανεπίσημα και νέες μεταλλάξεις της τηλεργασίας.
Είσαι γραφείο και φεύγεις μετά το ωράριο; Κανένα πρόβλημα. Αφού πας σπίτι, μπες από το σπίτι remote και συνέχισε να εργάζεσαι.
Και υπάρχουν αρκετοί στο τμήμα που το κάνουν αυτό. Από τις 8 το πρωί μέχρι μεταμεσονύχτια remote μέσα στα συστήματα. Emails πάνε και έρχονται 24ώρες το 24ωρο.
-
Το νέο νομοσχέδιο το προβλέπει αυτό και λένε θα υπάρχει το 'δικαίωμα αποσύνδεσης'.... Αντε να δουμε πως θα εφαρμοστεί.
-
Όσο υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνει κάποιος remote στην εταιρεία του οποιαδήποτε στιγμή, αυτό το πρόβλημα θα μεγεθύνει τα εργασιακά προβλήματα.
Ήδη εμείς έχουμε συγκρουσιακό κλίμα μέσα στον τομέα μου γιατί:
-
οι δύο προϊστάμενοι προσπαθούν να πείσουν ότι ο σωστός εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο.
-
κάποιοι υπάλληλοι είναι σκυλάκια τους και τους ακολουθούν πιστά περιμένοντας να τους πετάξουν ένα κοκαλάκι. Το κοκαλάκι είναι ένα 'Μπράβο Τάσο' μπροστά σε όλους και ο Τάσος καμαρώνει που του είπαν μπράβο.
-
και κάποιοι άλλοι υπάλληλοι έχουν υποχρεώσεις, έχουν και ζωή μετά το 8ωρο και δεν γουστάρουν να την χαραμίζουν για ένα υποκριτικό 'Μπράβο Τάσο' αλλά ούτε να μεταφέρουν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις σε άλλους ανθρώπους. π.χ. δεν μπορεί ένας που έχει μωρό να πει σε κάποιον άλλο άντρα να πάει να παίξει το ρόλο του πατέρα στο παιδί του. Έχει το κάθε δικαίωμα να δει και αυτός το παιδί του να μεγαλώνει. Επειδή κάποιοι έχουν παρκάρει τα παιδιά τους σε άλλους ή τα θεωρούν βάρος δεν είναι δεδομένο ότι όλοι έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται.
-
-
Καλά, αν υπάρχει εταιρεία που περιμένει να κάνεις τηλεεργασία χωρίς να σου παραχωρήσει τουλάχιστον ένα laptop, τι να πω...
Είναι σαφές ότι τραβάμε όλα τα υπόλοιπα έξοδα (θέρμανση, ψύξη, internet) κλπ αλλά προσωπικά έχω γλυτώσει και 200 ευρώ τον μήνα από τις μετακινήσεις σε πετρέλεια και διόδια οπότε δεν θεωρώ και τόσο fair να τα διεκδικήσω.
-
ρε συ καταιγις σε τι γαλερες δουλευεις...αλοιμονο, ενα λαπτοπ, ενα τηλεφωνο....
-
Όλα είναι θέμα προϊσταμένων φίλε Gatoz. Εγώ (ως γνωστόν) είμαι μηχανικός και εργάζομαι σε τομέα πληροφορικής/δικτύων/τηλεπικοινωνιών. Είμαι σε ένα τμήμα με 30 άτομα. Σε κάποιους έχουν δώσει φουλ εξοπλισμό και άλλους τους έχουν στο κλάσιμο.
Οι λόγοι που συμπεριφέρονται έτσι; Πολλοί και διάφοροι.
Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν θέλω να μου δώσουν τίποτα απολύτως. Να κάτσω εγώ τώρα 50 χρονών άνθρωπος να ασχολούμαι με τα βλαχαδερά. Ρε δεν πάνε να...
Αν ζητήσεις κάτι, το οτιδήποτε, στραβώνουν αμέσως. Σαν να τους χώνεις στα κάτεργα.
Αν σου δώσουν κάτι, ακόμη και ένα στυλό, μετά το χτυπάνε συνέχεια και σε κάνουν να νοιώθεις ότι τους χρωστάς χάρη. Λες και το πληρώνουν οι ίδιοι από το μισθό τους.
Γενικά υπάρχει απίστευτος εργασιακός ρατσισμός και εκφοβισμός (bullying), οπότε με τον τρόπο μου έχω 'παραιτηθεί'. Δεν ασχολούμαι. Υπολειτουργώ και όσο κρατήσει αυτό το κακό ανέκδοτο.
Και φυσικά δεν πρόκειται να πάω να σπαταλήσω μία περιουσία για εξοπλισμούς κλπ... για να καμαρώνουν τα βλαχαδερά.
-
@storm αυτά που λες λέω και στην γυναίκα μου και με κοιτάει περίεργα !
@Gatoz Στην σύζυγο που δουλεύει σε τράπεζα και δουλεύει από το σπίτι 1 χρόνο τώρα , τους παρακαλάει για ένα lap top ή για ένα σταθερό να κάνει δουλειά , χρησιμοποιούσε τον δικό μου σταθερό μέχρι που μπήκε ο it της εταιρείας για να τις ανοίξει κάποια προγράμματα και στράβωσα γιατί έχω προσωπικά αρχεία μέσα , έθεσε το θέμα στην προϊσταμένη της και τις είπε ότι στο τέλος του '21 ίσως να έχουν Hardware !
Πήγα στην cosmodata και πήρα ένα desktop HP refurbised με 100ε και άστο να σέρνεται!
Γλυτώνει την ταλαιπωρία με τις συγκοινωνίες ,γλυτώνει 3 ώρες καθημερινά πήγαινε - έλα (κάνα 30ε η κάρτα) και το ποιο πρωινό ξύπνημα για καλλωπισμό και την επικινδυνότητα λόγο covid αλλά υπό άλλες συνθήκες δεν θα δούλευε η θέρμανση - ψύξη για άλλες 8 ώρες!
Αλλά το ωράριο είναι 8 ώρες και 40' διάλειμμα , μπαίνει ο καθένας απομακρυσμένα στον υπολογιστή του γραφείου στην εταιρεία ( mirroring ? αν τα λέω καλά) και μόλις μπουν με κωδικό ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση ... σε αυτά είναι ολόσωστοι !
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....