-
nickthetrib wrote:
Megane98hp wrote:
Άλλο ένα καλοκαίρι ξεκίνησε για εμάς στο τουρισμό. Προσωπικά έχασα 3 μηνιάτικα. Έστω κι έτσι λοιπόν. Η σύμβαση δεν είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μηνιαία με τις ίδιες απολαβές.
Τι να σου πούμε και εσένα τώρα, καλό κουράγιο!
Να κρατήσει η σεζόν λίγο περισσότερο για να βγάλεις κανένα μεροκάματο και εσύ και (για μένα πιο βασικό) να μην σου φέρουν τίποτα κορωνοϊούς οι τουρίστες.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Μακάρι να βγω λάθος, αλλά η λέξη που υπάρχει στα χείλη όλων εδω είναι lock down. Όσο κι αν προσέχουμε, όσο μας λένε να μην έχουμε απολύτως καμμία επαφή με το κόσμο, στη πράξη είναι αδύνατο. Το καλυτερο σενάριο είναι φυσικά να έχουμε δουλειά όλο το καλοκαίρι. Το χειρότερο σενάριο είναι να κλείσουμε σε 10 μέρες το πολύ λόγω του ότι θα σκάσει κρούσμα.
Μεγάλο ζόρι και εσύ. Κουράγιο και όλα θα πάνε καλά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τύχει κάτι στην τουριστική περίοδο.
-
Fanis75 wrote:
Επίσης, έαν έχει έναν παθολόγο εν είδη οικογενειακού γιατρού, μπορείς να πέρνεις χαρτί άνετα. Εμένα η 'δικιά' μου παθολόγος μου δίνει και χωρίς να της ζητήσω! Μόνη της με ρωτάει όποτε πάω για εξέταση, 'χαρτί για την δουλειά σου θες?'.
Δυστυχώς ούτε γιατρό έχω, ούτε τίποτα. Αν είχα κάποιο γιατρό θα του έλεγα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω.
Είχα ακούσει ένα γνωστό μου που έχει οικογένεια ότι έχουν οικογενειακό γιατρό. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
Έχω μία κάρτα υγείας και αν μου σκάσει κάτι σοβαρό πάω σε εξωτερικά ιατρεία κάποιων ιδιωτικών νοσοκομείων και με στέλνουν εκεί μέσα σε κάποιο γιατρό.
Ρώτησα στο γυμναστήριο που πάω αν έχουν κάποιο γιατρό (που να συνεργάζονται ή πελάτη) και αδιαφόρησαν εντελώς.
Άστα. Σκατά όλα.
τι εννοεις καρτα υγειας? απο αυτα τα ευ κλαμπ κλπ? που πας και καλα καπου με εκπτωση? ΑΠΑΤΗ. ΕΝΤΕΛΩΣ.
-
Τί να πω ρε παιδιά, και στην Ελλάδα τα 15 χρόνια που δούλευα σε αξιοπρεπή βιομηχανία, και πριν και μετά την αλλαγήιδιοκτησίας, είχαμε κάποιες τριβές ας πούμε 'κυνηγώντας το τέλειο', τα πράγματα όμως ήταν πάντα ανθρώπινα έως καλά. Στο τέλος μόνο, κατά το κλείσιμο της επιχείρησης φτάσαμε σε κάποια άκρα, αλλά και πάλι εντός νόμου κι ελάχιστης αξιοπρέπειας...
Εδώ στην Αραπιά, 'ντρέπομαι' που υποτίθεται ήρθα στο πιο αυστηρό δεσποτικό θεοκρατικό κράτος του πλανήτη, αλλά τα επαγγελματικά είναι 17 φορές καλύτερα από το 'λίκνο της Δημοκρατίας' που υποτίθεται ζούμε με filotimo που δεν μεταφράζεται σε άλλες γλώσσες και μπλα μπλα, κι ακούω αυτά από σας. Φτώχεια = μιζέρια τελικά . -
-
Δυστυχώς ούτε γιατρό έχω, ούτε τίποτα. Αν είχα κάποιο γιατρό θα του έλεγα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω.
Εεε καλά αυτό στο χέρι σου είναι, δεν είναι τίποτα. Βρίσκεις κάποιον (πήγαινε στην 'δικιά' μου, Ασημακοπούλου στα Βριλήσσια), πηαίνεις για όλα εκεί, αφού είναι παθολόγος και κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.
-
Είχα ακούσει ένα γνωστό μου που έχει οικογένεια ότι έχουν οικογενειακό γιατρό. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
Storm, εγώ καρδιολόγος είμαι κι ότι θες πες μου (και με email,αν προτιμάς -βέβαια η εξ αποστάσεως ιατρική δεν είναι και πάντα η ενδεδειγμένη,αλλά όσο μπορώ θα βοηθήσω), αν και με βάση τα προβλήματα που έχεις αναφέρει μάλλον αχρείαστος -ευτυχώς- για σένα είμαι. Αλλά όπως λέει κι ο Φάνης, μπορείς να έχεις έναν παθολόγο ή γενικό ιατρό που να ξέρει το ιστορικό σου και να σου παρέχει λύσεις ή να σε κατευθύνει -όταν χρειάζεται- σε ανάλογη ειδικότητα.
Ο οικογενειακός ιατρός είναι συνήθως παθολόγος ή γενικός ιατρός,συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ για δωρεάν επισκέψεις στο ιδιωτικό ιατρείο του ή σε ΤΟΜΥ (τοπική μονάδα υγείας της εκάστοτε περιοχής),όπου πας,συμπληρώνεις μια αίτηση με ένα σύντομο ιστορικό σου κι επιλέγεις ποιος θέλεις να σε παρακολουθεί.
-
Storm wrote:
Εεε καλά αυτό στο χέρι σου είναι, δεν είναι τίποτα. Βρίσκεις κάποιον (πήγαινε στην 'δικιά' μου, Ασημακοπούλου στα Βριλήσσια), πηαίνεις για όλα εκεί, αφού είναι παθολόγος και κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.
Σε ευχαριστώ Fanis75. Σημειώνω τη γιατρό. Θα σου στείλω και email άμεσα. Ευχαριστώ.
Storm, εγώ καρδιολόγος είμαι κι ότι θες πες μου (και με email,αν προτιμάς -βέβαια η εξ αποστάσεως ιατρική δεν είναι και πάντα η ενδεδειγμένη,αλλά όσο μπορώ θα βοηθήσω), αν και με βάση τα προβλήματα που έχεις αναφέρει μάλλον αχρείαστος -ευτυχώς- για σένα είμαι. Αλλά όπως λέει κι ο Φάνης, μπορείς να έχεις έναν παθολόγο ή γενικό ιατρό που να ξέρει το ιστορικό σου και να σου παρέχει λύσεις ή να σε κατευθύνει -όταν χρειάζεται- σε ανάλογη ειδικότητα.
Ο οικογενειακός ιατρός είναι συνήθως παθολόγος ή γενικός ιατρός,συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ για δωρεάν επισκέψεις στο ιδιωτικό ιατρείο του ή σε ΤΟΜΥ (τοπική μονάδα υγείας της εκάστοτε περιοχής),όπου πας,συμπληρώνεις μια αίτηση με ένα σύντομο ιστορικό σου κι επιλέγεις ποιος θέλεις να σε παρακολουθεί.
Panormus772 είσαι καρδιολόγος;;;; Κάτι είχα καταλάβει ότι είσαι γιατρός αλλά δεν ήξερα την ειδικότητα σου. Σίγουρα θα τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή.
Αυτά που γράφεις για τον οικογενειακό γιατρό δεν τα ήξερα. Είναι επίσημος θεσμός αυτός; Αφορά και τους ανύπαντρους που δεν έχουν οικογένεια; Έψαξα λίγο στο Google για πληροφορίες αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο. Το ΤΟΜΥ είναι καινούριο φρούτο; Ψάχνω να βρω που είναι αυτές οι μονάδες και δεν βρίσκω τίποτα. Στα νοσοκομεία μέσα είναι;
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
τι εννοεις καρτα υγειας? απο αυτα τα ευ κλαμπ κλπ? που πας και καλα καπου με εκπτωση? ΑΠΑΤΗ. ΕΝΤΕΛΩΣ.
Από το 2007 παίζω με καρτούλες, για να έχω κάποιες υπηρεσίες υγείας για ώρα ανάγκης. Κάποιες φορές τις έχω χρησιμοποιήσει. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω αυτή: https://www.orizonins.gr/online/health/
110euro το χρόνο πληρώνω.
Συνήθως με στέλνουν στο Praxis Ygeias στο Χαλάνδρι. Το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα είναι απρόσωπη εντελώς.
Κάθε φορά διαφορετικοί γιατροί, κάθε φορά εξηγείς από την αρχή το σύμπτωμα, δεν δίνουν σημασία καθόλου, σε κοιτάνε μόνο σαν πορτοφόλι. Γενικά συμπεριφέρονται σαν να είναι αγγαρεία αυτό που κάνουν.Και φυσικά δεν δίνουν και χαρτί για να δικαιολογήσω την ολιγόωρη απουσία από την εργασία μου.
Ευτυχώς που δεν αρρωσταίνω πολύ σοβαρά. Τι θα έκανα αν αρρώσταινα; Πως θα πήγαινα στη δουλειά; Μόνο που το σκέφτομαι πανικοβάλλομαι. Από το 2011 που εργάζομαι σε δύο συγκεκριμένους εργοδότες όσες φορές αρρώστησα πήγαινα και πάω κανονικά στη δουλειά.
Αλλά και μέσα στο χώρο εργασίας να πάθω κάτι, συνεχίζω και εργάζομαι κανονικά. Λες στον προϊστάμενο ότι δεν είσαι καλά, ότι είσαι έτοιμος να πέσεις κάτω, σε βλέπει π.χ. πρισμένο γεμάτο κνιδώσεις, είσαι με αλλεργικό σοκ και αυτός σκέφτεται δύο πράγματα μόνο:
-
πως να σε φυγαδεύσει κάπου για να μην επηρεαστούν οι υπόλοιποι στο τμήμα και να μην μαθευτεί ότι κάποιος από το τμήμα του, αρρώστησε μέσα στο χώρο εργασίας.
-
πως να σε πείσει ότι δεν έχεις τίποτα και ότι είσαι μια χαρά. α! και ότι αυτός έχει περάσει χειρότερα, αυτός έχει να σου πει πολλά για τον εαυτό του, αυτός, αυτός, αυτός... Και τελικά πείθεσαι ότι προέχει αυτός....
Σύγχρονες εργασιακές γαλέρες.
-
-
Μήπως τα παραλέτε λίγο για τις εργασιακές συνθήκες;
Μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση τα όσα περιγράφετε.
-
Αυτά που γράφεις για τον οικογενειακό γιατρό δεν τα ήξερα. Είναι επίσημος θεσμός αυτός; Αφορά και τους ανύπαντρους που δεν έχουν οικογένεια; Έψαξα λίγο στο Google για πληροφορίες αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο. Το ΤΟΜΥ είναι καινούριο φρούτο; Ψάχνω να βρω που είναι αυτές οι μονάδες και δεν βρίσκω τίποτα. Στα νοσοκομεία μέσα είναι;
Storm, είναι επίσημος θεσμός και -ας λέγεται οικογενειακός- δεν αφορά μόνο παντρεμένους ή με παιδιά, είναι για όλους τους ασφαλισμένους.Όπως σου είπα είναι ιδιώτες ιατροί (παθολόγοι ή γενικοί ιατροί) συμβεβλημένοι.Ανάλογα την περιοχή σου μπορείς να βρεις κάποιον (αν και δεν είναι πάρα πολλοί).
Οι ΤΟ.Μ.Υ είναι εκτός νοσοκομείου και στην ουσία παίζουν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού,αλλά έχουν περισσότερο προσωπικό,κάτι σαν αστικά κέντρα υγείας (αλλά με λιγότερο ιατρικό εργαστηριακό εξοπλισμό).Ήταν να γίνουν περίπου 54 στην Αθήνα.
Δες περισσότερα εδώ για τις To.M.Y.
-
@ fanis75 kai storm...
Ευχαριστώ πολύ ότι καλύτερο και για εσάς προσωπικά!!!
-
Storm wrote:
Storm, είναι επίσημος θεσμός και -ας λέγεται οικογενειακός- δεν αφορά μόνο παντρεμένους ή με παιδιά, είναι για όλους τους ασφαλισμένους.Όπως σου είπα είναι ιδιώτες ιατροί (παθολόγοι ή γενικοί ιατροί) συμβεβλημένοι.Ανάλογα την περιοχή σου μπορείς να βρεις κάποιον (αν και δεν είναι πάρα πολλοί).
Οι ΤΟ.Μ.Υ είναι εκτός νοσοκομείου και στην ουσία παίζουν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού,αλλά έχουν περισσότερο προσωπικό,κάτι σαν αστικά κέντρα υγείας (αλλά με λιγότερο ιατρικό εργαστηριακό εξοπλισμό).Ήταν να γίνουν περίπου 54 στην Αθήνα.
Δες περισσότερα εδώ για τις To.M.Y.
Ευχαριστώ φίλε. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει αυτός ο θεσμός. Θα το ψάξω στο site.
-
Αξίζει για νέα απόφοιτη μηχανικό (24 ετών) μισθός 1100 + το ΦΠΑ με μπλοκάκι, ωράριο 8:30-17:30, για δύο χρόνια δουλειάς πάνω στον τομέα της (απόκτηση εμπειρίας -> κτηματογράφηση) και με έξοδα μετακίνησης (βενζίνη) 50 ευρώ την εβδομάδα ; Πόσα θα τις μένουν στο τέλος και με τις εισφορές που θα πληρώνει ;
-
Είναι λάθος η ερώτηση σου .
Η ερώτηση έπρεπε να είναι : Θα της είναι χρήσιμη στο βιογραφικό της μία τέτοια εμπειρία ?
Γιατί προφανώς θα είναι μια χαρά να αποκτήσει εμπειρία στο αντικείμενο της , ακόμα και αν τα λεφτά δεν είναι άριστα , που είναι πολύ καλά . Αλλωστε με μπλοκάκι και μέχρι 3 εργοδότες φορολογείται σαν μισθωτή υπηρεσία και έχει αφορολόγητο . Αλλά και οι εισφορές των νέων νομίζω είναι αρκετά μικρότερες των άλλων .
-
Τουλάχιστον 800€ καθαρά θα παίρνει η κοπέλα του παραδείγματος, σωστά; Οπότε είναι προσωπική απόφαση...
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
criuser η δουλειά θα της είναι χρήσιμη για το βιογραφικό της για τα επόμενα 5 ίσως και 10 χρόνια που ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί το εθνικό κτηματολόγιο στο σύνολο της χώρας. Δηλαδή την επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν έως τώρα συλλεχθεί, την προανάρτηση - διορθώσεις - ανάρτηση - ενστάσεις κλπ. Εν τάχει ουσιαστικά είναι data entry νομικής πληροφορίας για την ιδιοκτησία κάθε ακινήτου σε βάσεις δεδομένων και απεικόνιση σε γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών. Στο τελευταίο παίζεται το παιχνίδι με τα ακριβή όρια από τυχόν σωστά και πρόσφατα τοπογραφικά και ανάλογα βέβαια τις υποδείξεις των ορίων από κάθε ιδιοκτήτη. Ο μισθός και η σχέση εργασίας είναι στάνταρ σε όλα τα γραφεία αναδόχων από τα λεγόμενα και άλλων συμφοιτητών της. Τέλος επειδή είσαι χρόνια στο χώρο των μηχανικών & των οικοδομικών κατασκευών να σε ρωτήσω, σε αυτήν την ηλικία προτείνεις (συμφέρει περισσότερο) μπλοκάκι με παρόμοιο μισθό και ωράριο μισθωτού (που δεν σου αφήνει περιθώριο για άλλες δουλειές = έσοδα) ή ελεύθερος επαγγελματίας με δικό σου γραφείο με επιδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ της τάξης των 15000 ευρώ ;
piliourits είναι 800 ευρώ καθαρά με ή χωρίς τα έξοδα βενζίνης (περίπου στα 200 ευρώ το μήνα από νότια -> δυτικά προάστια) ;
-
Το ατομικό τεχνικό γραφείο όπως το ξέραμε έχει πεθάνει πλέον .
Ακόμα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στα 24 έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου να ψαχτείς . Αν εχεις και ένα μισθό και δουλίτσα είσαι μια χαρά .
Ασε που με το ωράριο 8.30 - 17.30 , αν δεν σου τρώει χρόνο πολύ η μετακίνηση έχεις και χρόνο να ψιλοψαχτείς και για καμιά ιδιωτική δουλίτσα , έχοντας και το Σάββατο .
Το ατομικό τεχνικό γραφείο αν θέλεις πραγματικά να το κυνηγήσεις έχεις ωράριο 7.30-8 το πρωί έως τις 21.00 , ενίοτε και αργότερα , με κάποια μικροδιακοπή για φαγητό και κανένα καφέ . Ακόμη το Σάββατο πάλι δουλεύεις , τουλάχιστον το πρωί .
Βάλε και το συνεχές διάβασμα της νομοθεσίας η οποία αλλάζει συνεχώς και τις μεγάλες ευθύνες , όπως και τις πιστοποιήσεις που θα χρειαστείς .
Ετσι το νέο τεχνικό γραφείο πρέπει να έχει περισσότερους μηχανικούς , διαφορετικών ειδικοτήτων , αλλά σαν έθνος δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασίας και ομαδικής εργασίας και είναι δύσκολο αυτό .
Αν είναι τοπογράφος , είναι καλό να πάει εκεί και ως γυναίκα , γιατί οι τοπογράφοι έχουν και ζόρικη άσκηση του επαγγέλματος με περπάτημα σε βουνά και λαγκάδια . Εκεί θα μάθει κάποια πράγματα που θα την βοηθήσουν στην νομική γνώση του χώρου των ακινήτων , αλλά και ίσως την οδηγήσουν στο να πάρει μελετητικό πτυχίο .
Προσωπικά θεωρώ ότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν βήμα βήμα με ανοικτό μυαλό και να ψάχνονται συνέχεια .
Το κακό είναι ότι δεν είναι εύκολο να μας ακούσουν σε αυτά που τους λέμε . Το αντιμετωπίζω και με τον γιο μου που είναι λίγο μεγαλύτερος και σε πολύ λίγο καιρό που τελειώνει την θητεία του , θα είναι σε ανάλογη λογική ως προς την δουλειά που θα ψάξει , παρέα με το μεταπτυχιακό που θα κάνει .
-
Στην τσέπη της, νομίζω ότι θα πηγαίνει πάντως 1.100 - 20%*1.100 ( παρακράτηση φόρου ) = 880 + ΦΠΑ ( το οποίο βέβαια θα αποδίδει).
Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές αυτές ( αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας) τότε η κατώτερη τάξη είναι κάπου στα 200 €, δεν ξέρω τι αλλάζει όταν λογίζεσαι ως μισθωτός . Κοινώς κάπου στα 700€ + την παρακράτηση, μέρος της οποίας θα της επιστρέφεται κάθε καλοκαίρι με την εκκαθάριση. Τα παραπάνω αν δεν κάνω κάποιο χοντρό λάθος.
Η δουλειά αυτή στο γραφείο θα σε κάνει ειδικό σε θέματα κυρίως κτηματολογίου και νομικής φύσεως ( θέματα οριζοντίων και καθέτων ιδιοκτησιών, δημοτικές εκτάσεις , καταπατήσεις, και λοιπά ωραία. ) Κοινώς θα βαρεθεί να διαβάζει άδειες, συμβόλαια και κληρονομιές. Μετρήσεις στο πεδίο δεν θα έχει και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για ένα τοπογράφο.
Το θέμα είναι γιατί να μην μπορείς ταυτόχρονα να επιδοτηθείς και με την επιδότηση του ΟΑΕΔ. Από τη στιγμή που θα πληρώνεται με μπλοκάκι θα μπορεί να έχει και ιδιόκτητο γραφείο, ελεύθερος επαγγελματίας εξακολουθεί να είναι. Μήπως να το ξαναδείτε αυτό; Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι κατά πόσο σε συμφέρει φορολογικά. Επίσης κακά τα ψέματα από άποψη χρόνου και φόρτου εργασίας θα τα προλαβαίνει και τα δύο, όπως προαναφέρθηκε.
Τέλος δυστυχώς οι αμοιβές των νέων συναδέλφων έχουν καταποντιστεί ( έχω ακούσει περιπτώσεις να λένε έλα εργοτάξιο να δουλέψεις σαν πρακτική για ένα διάστημα , χωρίς αμοιβή, και η δουλειά του τοπογράφου στο εργοτάξιο είναι δύσκολη ...) και το ελεύθερο επάγγελμα είναι πολύ δύσκολο αν δεν κληρονομήσεις το πελατολόγιο κάποιου( ιδίως στην ανωνυμία της πρωτεύουσας). Οπότε αν δεν μπορεί να μαθητεύσει δίπλα σε έναν ιδιώτη συνάδελφο με αρκετό φόρτο εργασίας, μου μοιάζει μια κάποια λύση η εργασία στο γραφείο κτηματογράφησης με ταυτόχρονο άνοιγμα, με επιδότηση, προσωπικού γραφείου το οποίο για αρχή θα διαχειρίζεται απλές λογικά υποθέσεις .
-
στη περιπτωση 'μπλοκακι' οι ασφαλιστικες εισφορες ειναι οι αναλογες του μισθωτου και επιμεριζονται σε εργοδοτη-εργαζομενου, αν και ο εργοδοτης τις παρακρατει και τις αποδιδει και του εργαζομενου και αντιστοιχα τις αφαιρει απο την αμοιβη. για αυτο δεν καταλαβαινω γιατι οι προσληψεις να μην ειναι κανονικες...
στο θεμα, οποιαδηποτε δουλεια πανω στο αντικειμενο, ειναι μια δουλεια πανω στο αντικειμενο σε μια χωρα που δεν προσφερει ευκαιριες, οποτε την αρπαζεις και μαθαινεις οτι μπορεις, ακομη και ο χειρισμος των ανθρωπων ειναι τεραστιο κεφαλαιο. τις επιδοτησεις ποτες δεν τις πηγαινα, αν δεν κανεις λαμογιες να σου μεινει κατι δεν αξιζουν και σε δεσμευουν, ειναι στημενες οχι να βοηθανε αλλα να εξυπηρετουν.
-
criuser ευχαριστώ, ναι τοπογράφος είναι και θα της μεταφέρω τις χρήσιμες πληροφορίες που έγραψες. Της άρεσε η θέση, το κλίμα στην εταιρεία, οι προϊστάμενοι που μίλησε και ο εργασιακός χώρος δηλαδή κτήριο και γραφεία γιατί υπάρχουν κάτι άλλα σε υπόγεια, ισόγεια, σχεδόν τρώγλες. Το μόνο ανασταλτικό είναι η απόσταση και οι δρόμοι που θα έχουν πάντα κίνηση.
civil357 συμφωνώ με την πρότασή σου 'γραφείο με επιδότηση & μπλοκάκι' ταυτόχρονα. Το ιδανικό για εκείνη θα ήταν εργασία σε μελετητική εταιρεία που να ασχολείται με τοπογραφικές, υδραυλικές, συγκοινωνιακές, πολεοδομικές, χωροταξικές και περιβαλλοντικές μελέτες. Περι αμοιβών συμφοιτητές της για την ίδια δουλειά σε αντίστοιχες εταιρείες παίρνουν 900 ευρώ με μπλοκάκι αλλά σε εταιρείες κοντά σε σταθμούς μετρό (άρα εύκολη πρόσβαση). Άλλοι συμφοιτητές που βρήκαν δουλειά ως μισθωτοί κάνουν δουλειές πεδίου - αποτυπώσεις για 650 ευρώ.
gatoz δεν γνωρίζω τον ακριβή λόγο που προτιμούν μπλοκάκια, αλλά και σε άλλες τρεις συνεντεύξεις που πήγε της είπαν μόνο μπλοκάκι για 4 έως 10 μήνες δουλειά ενώ τώρα της είπαν 2 με 3 χρόνια ! Βέβαια δεν θα έχει άδειες, δώρα κλπ. Για τις επιδοτήσεις (στους μηχανικούς τουλάχιστον) καταναλώνονται στην αγορά εξοπλισμού για εργασίες υπαίθρου (gps, χωροβάτη, total station κλπ), desktop & laptop, plotters, λογισμικά γραφείου, οπότε ουσιαστικά καταλήγουν να χρηματοδοτούν τις εταιρείες που τα εμπορεύονται. Δεν σου μένουν από αυτά αλλά δεν πληρώνεις και από την τσέπη σου χιλιάδες ευρώ για να μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμα.
-
Τα τουλάχιστον 800 ευρώ που ανέφερα πως θα της μένουν καθαρά, είναι χοντρική εκτίμιση την οποία βλέπω πως επιβεβαιώνουν οι πιο έμπειροι στον τομέα, δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να υπολογίσω ακριβώς, ένας λογιστής θα μπορούσε, αλλά θεωρώ πως αυτό το ποσό θα μένει στην τσέπη μετά από βενζίνες κλπ.
Έχω φίλους που δουλέυουν χρόνια σε μεγάλες βιομηχανίες με μπλοκάκι, μάλλον γιατί δεν δεσμεύεται η εταιρεία και γλυτώνει όλα τα επιπλέον (δώρα, άδειες, κλπ.) που σε περίπτωση απόλυσης μετά από κανονική πρόσληψη, θεωρούνται εισόδημα που επιμερίζεται σε αποζημίωση. Απαράδεκτη η λογική αλλά αυτή είναι η Ελλαδάρα μας σήμερα, με περίσσεια από greek filotimo (αμετάφραστο) ...
Αν έχει κάποια καλύτερη πρόταση εντάξει, αν δεν έχει, να μην απορρίψει κάτι πριν το δοκιμάσει, κι όταν βρεθεί καλύτερη ευκαιρία αποφασίζει (αν και δεν ακούγεται καθόλου άσχημα να ξεκινήσει κάποιος χωρίς εμπειρία με αυτά τα λεφτά + έξοδα μετακίνησης + καλό περιβάλλον εργασίας).
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....