-
Είμαστε άκρα αντίθετα,αλλά δεν πειράζει!
Το RX-8 καγκουριά, με τόσες ιδέες στο αμάξωμά του και τόσο ψάξιμο στη μηχανολογία του, εγώ δεν θα το αποκαλούσα...Θα σου δώσω κοντινότερα παραδείγματα όμως, για να αντιληφθείς τί λέγω
-Αlfa Romeo GTV, Fiat Coupe (στο πάτωμα του Τipo)
-Audi TT mk1&2 στα αντίστοιχα πατώματα γκολφΤα ανωτέρω δεν σου προκάλεσαν 'συναισθηματικό' ενδιαφέρον μεγαλύτερο σε σχέση με το Scirocco, κατά το λανσάρισμά τους αντίστοιχα?
Υ.Γ Γρηγόρη μαζί σου!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν το RX-8 δεν έπινε βενζίνη σαν τελειωμένος μεθύστακας, απλά θα είχε ΣΒΗΣΕΙ ο,τιδήποτε άλλο σε coupe υπάρχει!+1 τα'πες ολα..
ακόμα θυμάμαι όταν το είχα πρωτοδεί στο σινεμα στο x-men 2 και μόλις μάρσαρε και ακούστηκε ο ήχος όλοι στο σινεμά βγάλαμε ενα επιφώνημα και έπεσαν και αρκετά χειροκροτήματα ενω για κανα 2λεπτο συζητούσαν όλοι μόνο για το rx-8.εγω απορώ με την mazda που δε του εχει βάλει εναν 1.8T στα 150-170 άλογα για να κερδίσει και όσους δε το αγοράζουν λόγω κατανάλωσης.
δυστηχώς προσωπικά το scirocco δε μου βγάζει με την καμία το συναίσθημα που μου βγάζει το rx-8.. σαν ενα golf με εκτενές bodykit το νιώθω..
-
Σίγουρα φταίει ότι τα περισσότερα είναι φτιαγμένα (και κόκκινα, όχι ότι έχω κάτι με το χρώμα, αλλά ο συνδυασμός με το RX8 σκοτώνει ). Αλλά και άφτιαχτο δε νομίζω ότι διεκδικεί δάφνες στιλ...
Το TT μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν πρωτοκυκλοφόρησε και το mk2 μου αρέσει ακόμη περισσότερο. Είναι όμως 10.000 ακριβότερο από το Scirocco, ενώ στην ουσία πρόκειται για το ίδιο αμάξι. Και επίσης, δεν μπορώ ακόμη να σου πω ποιο προτιμώ από τα δύο, αφού δεν τα έχω δει δίπλα δίπλα.
Πάντως το Scirocco μου έκανε τρομερή εντύπωση από τότε που είδα το concept. Από τότε το έχω βάλει στο μάτι και το περιμένω. Ναι, με έχουν εντυπωσιάσει και κάτι Ferrari και Lamborghini, αλλά δεν μπορώ να τις αγοράσω, οπότε το «συναισθηματικό ενδιαφέρον» δεν είναι το ίδιο.
Το Golf V που έχω τώρα δε μου άρεσε καθόλου εμφανησιακά όταν πρωτοβγήκε. Αποφάσισα να το πάρω όταν το οδήγησα και σιγά σιγά συνήθισα και την εμφάνιση. Με το Scirocco τα πράγματα ήταν διαφορετικά, κεραυνοβόλος έρωτας. Που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος γνωρίζοντας ότι θα είναι ακόμη καλύτερο οδηγικά από το Golf μου...
-
Οπως πολυ σοφα εγραψε πιο πριν ο drdino: 'Ε γούστα είναι αυτά.'
Δεν θελω να αντιδικισω με κανεναν απο το forum. Απλα εκφραζω αποψη για το Scirocco.
Προσωπικα μου αρεσει τοσο πολυ που σκεφτομαι να αποχωριστω την ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ μου και ονειρο μου απο την εφηβεια μου , που εικονιζεται και στο αβαταρ μου (VW GOLF mk2 GTI 16V), για την αποκτηση του Scirocco.
Ξερω οτι οι μισοι θα με πουν 'τρελλο' που κανω αυτη την κινηση και οι αλλοι μισοι 'τρελλο' που δεν την εχω κανει εδω και χρονια!
Ευχομαι η συγχρονη VW να μην με απογοητευσει (οδηγικα).
-
Αν το RX-8 δεν έπινε βενζίνη σαν τελειωμένος μεθύστακας, απλά θα είχε ΣΒΗΣΕΙ ο,τιδήποτε άλλο σε coupe υπάρχει!Αντε με το καλό να γίνει το Μετρό στο σπίτι μου, να χτυπήσω ένα μετάχειρο με κάνα 15Κ να βγάζω γούστα κι ας καίει όσο θέλει!
Έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλής πάγιας συντήρησης, οπότε αν δεν κάνεις χιλιόμετρα εντός πόλης, το RX-8 είναι μονόδρομος.
Μπροστά του, το Scirocco είναι ένα λίγο πιο εντυπωσιακό μικρομεσαίο.Αντικειμενικά είναι πολύ πιο όμορο το scirocco από το RX-8...
Aπλά το RX-8 οδηγικά είναι αλλού και τέτοιες επιδόσεις σε οδική συμπεριφορά αίσθηση κ.λ.π. για να τις βρεις πρέπει να πας σε άλλο επίπεδο... -
Aντικειμενικά??????????
Παρακαλώ να παρατεθούν μετρήσεις, στατιστικές αναλύσεις, επιλύσεις με ελάχιστα τετράγωνα, pie charts , κανόνες χρυσών αναλογιών κλπ.
Θα κάνουμε πάλι την συζήτηση για την αντικειμενική υποκειμενικότητα της ομορφιάς? -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aντικειμενικά??????????
Παρακαλώ να παρατεθούν μετρήσεις, στατιστικές αναλύσεις, επιλύσεις με ελάχιστα τετράγωνα, pie charts , κανόνες χρυσών αναλογιών κλπ.
Θα κάνουμε πάλι την συζήτηση για την αντικειμενική υποκειμενικότητα της ομορφιάς?εφοσον η προταση ξεκιναει με το 'αντικειμενικα' σημαινει οτι η 'αληθεια' που ακολουθει δεν επιδεχεται αμφισβητησης...μιραγκε τπτ δεν εχεις μαθει ακομα...
-
RΧ8...το μόνο αυτοκίνητο τα τελευταία 3 χρόνια που μου προκάλεσε τέτοιο χαμόγελο ( τύπου τζόκερ θα έλεγα ) και το μόνο που με μια βόλτα μονίμως στο πλάι μου ανέβασε τους σφυγμούς και προκάλεσε απίστευτη έκκριση αδρεναλίνης. Εξαιρετικό αλλά και διαφορετικό στην όψη , με νούμερα κατανάλωσης που οι ιδιοκτήτες του στην αρχή πάθαιναν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο μόλις τα έβλεπαν (βλέπεις στην ελλάδα όλοι εκθείαζαν τα θετικά κανείς δεν προειδοποίησε για τα λίγα αρνητικά ) ενώ ο ξαδερφός μου που είναι κάτοχος του αναφέρει δυσκολία στο πάρκινγκ λόγω πλάτους και φουσκωμάτων που εμποδίζουν την ορατότητα, τίποτε άλλο δεν τον χάλασε.
Το σιρόκο από την άλλη δείχνει διαφορετικής φιλοσοφίας ,κάτι σαν ένα πρακτικό κουπεοειδές χάτσμπακ έχει και την κίνηση σε λάθος θέση για κουπέ.. όμως μου αρέσει για άλλους διαφορετικούς λόγους , αποτελεί την ώριμη επιλογή σε δύσκολους καιρούς. Θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aντικειμενικά??????????
Θα κάνουμε πάλι την συζήτηση για την αντικειμενική υποκειμενικότητα της ομορφιάς?Εγώ τότε είχα υποστηρίξει ότι υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτό οπότε και με καλύπτει η πρότερη δήλωσή μου...
Άλλο δεν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει και άλλο είναι όμορφο ή δεν είναι. Τουλάχιστο σε προσωπικό επίπεδο εγώ κάνω αυτό το διαχωρισμό. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν το RX-8 δεν έπινε βενζίνη σαν τελειωμένος μεθύστακας, απλά θα είχε ΣΒΗΣΕΙ ο,τιδήποτε άλλο σε coupe υπάρχει!
Αντε με το καλό να γίνει το Μετρό στο σπίτι μου, να χτυπήσω ένα μετάχειρο με κάνα 15Κ να βγάζω γούστα κι ας καίει όσο θέλει!
Έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλής πάγιας συντήρησης, οπότε αν δεν κάνεις χιλιόμετρα εντός πόλης, το RX-8 είναι μονόδρομος.
Μπροστά του, το Scirocco είναι ένα λίγο πιο εντυπωσιακό μικρομεσαίο.Αντικειμενικά είναι πολύ πιο όμορο το scirocco από το RX-8...
Aπλά το RX-8 οδηγικά είναι αλλού και τέτοιες επιδόσεις σε οδική συμπεριφορά αίσθηση κ.λ.π. για να τις βρεις πρέπει να πας σε άλλο επίπεδο... -
Και μην ξεχνάμε το πρόβλημα που έχει το κιβώτιο του RX-8
-
Το δίλλημα Scirocco - RX-8 πάντως ειναι 'σκληρό'. Πραγματικά αν είχα τα λεφτά μάλλον θα αποφάσιζα με coin flip...
-
Επίσης, για εμάς τους Πατρινούς που θέλουμε να δούμε το Σιρόκο απο κοντά θα υπάρχει showroom model απ τις 20 του μήνα στην έκθεση της Δέλτα Καρ...
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Οπως πολυ σοφα εγραψε πιο πριν ο drdino: 'Ε γούστα είναι αυτά.'
Δεν θελω να αντιδικισω με κανεναν απο το forum. Απλα εκφραζω αποψη για το Scirocco.
Προσωπικα μου αρεσει τοσο πολυ που σκεφτομαι να αποχωριστω την ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ μου και ονειρο μου απο την εφηβεια μου , που εικονιζεται και στο αβαταρ μου (VW GOLF mk2 GTI 16V), για την αποκτηση του Scirocco.
Ξερω οτι οι μισοι θα με πουν 'τρελλο' που κανω αυτη την κινηση και οι αλλοι μισοι 'τρελλο' που δεν την εχω κανει εδω και χρονια!
Ευχομαι η συγχρονη VW να μην με απογοητευσει (οδηγικα).
Eνα πράγμα και να με θυμάσαι......το αμάξι που έχεις θα το κλάψεις και θα το ψάχνεις.
Τέτοια αμάξια δεν ξαναβγαίνουν.Σίγουρα το νέο σου απόκτημα όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον τα οποία είναι καθαρά προιόντα μάρκετινγκ ουδεμία σχέση έχουν με τη νοοτροπία του χθες.
Θα έχει μπλιμπλίκια πολλά τα άλογα αν είναι πχ 150 θα τα υπολογίσεις καμιά 120 ΒΑΡΙΑ σε σχέση με τα παλιά καλά άλογα που είχες .........τα υπόλοιπα θα μας τα πεις όταν με το καλό το αποκτήσεις. -
Αν το RX-8 δεν έπινε βενζίνη σαν τελειωμένος μεθύστακας, απλά θα είχε ΣΒΗΣΕΙ ο,τιδήποτε άλλο σε coupe υπάρχει!Aν συνέβαινε αυτό που λες πολύ απλά οι Γερμανοί τη δεκαετία του 70 δε θα πουλούσαν την πατέντα τους
Α έχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα ο βάνκελ,η αξιοπιστία των στεγανών του ρότορα
Οπότε αν η mazda ήταν toyota δε θα την αγόραζε η ford κι αν ήταν subaru θα έβγαζε μποξερ μοτορια κι αν ήταν mercedes θα έβγαζε και φορτηγά κι αν ήμουν εγώ παπάς θα είχα παπαδιά κι αν πήγαινα για ύπνο θα έγραφα το πόστ αύριο -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σε έχασα...
Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Η G6 στρογγυλοφάναρη corolla μου αρέσει πάρα πολύ. Αντικειμενικά όμως δεν είναι όμορφο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Eνα πράγμα και να με θυμάσαι......το αμάξι που έχεις θα το κλάψεις και θα το ψάχνεις.
Τέτοια αμάξια δεν ξαναβγαίνουν.Σίγουρα το νέο σου απόκτημα όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον τα οποία είναι καθαρά προιόντα μάρκετινγκ ουδεμία σχέση έχουν με τη νοοτροπία του χθες.
Θα έχει μπλιμπλίκια πολλά τα άλογα αν είναι πχ 150 θα τα υπολογίσεις καμιά 120 ΒΑΡΙΑ σε σχέση με τα παλιά καλά άλογα που είχες .........τα υπόλοιπα θα μας τα πεις όταν με το καλό το αποκτήσεις.Φιλε G60,
το οτι τετοια αυτ/τα δεν ξαναβγαινουν το ξερω πολυ καλα!
Το οτι θα το κλαψω και θα το ψαχνω ειναι τοσο σιγουρο οσο το οτι η γη γυριζει! Οχι απλα θα το κλαψω , αλλα το κλαμα θα ειναι και με μαυρο δακρυ!
Αυτοι ειναι και οι λογοι που με κανουν ακομα να το σκεφτομαι!
Ξερω τι εχω στα χερια μου!
Πιθανον να μην το δωσω και να το κρατησω μεχρι να μην αντεχω οικονομικα τη συντηρηση του , οποτε και θα καταθεσω πινακιδες και μετα ... μονο πιστα !Το παρακατω link ειναι για οσους δεν εχουν επιγνωση τι θα πει Golf mk2.
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1701276842?bctid=1804003629Με αγαπη
για το παιδικο μου ονειρο
και τη σημερινη μου πραγματικοτητα! -
Σε μερικά χρώματα εκτός του μπλέ και λευκού...
Κα μία του εσωτερικού με το απλό ηχπσύστημα.
Τέλος, μία σύγκριση 19' με 17'
-
Νομίζω ότι στην τελευταία φώτο οι ζάντες αριστερά είναι 18' (interlagos).
-
Θα συμφωνήσω με την τοποθέτηση του tsilis.
Και θα προσθέσω ότι ο χαρακτηρισμός 'coupe' είναι τελείως άκυρος, δεν έχει καμία σχέση με coupe το σχήμα του Σιρόκο, ένα τυπικό hatchback είναι. Πιο πολύ θα καταλάβαινα να το χαρακτηρίσουν shooting brake, αν ήθελαν να πρωτοτυπήσουν, παρά coupe.
VW Scirocco