-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μιλάω πάντα για διαφορές στην καθημερινή χρήση π.χ ταξίδι σε ορεινή διαδρομή ή κάτι ανάλογο, όπως και να έχει δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά στον κινητήρα του Scirocco DSG με το manual. Απλά και μόνο γιατί αργά οι γρήγορα θα το ανακαλύψουν κάποιοι και τότε απλά δεν θα πουλήσει το DSG με ότι αυτό σημαίνει για την εταιρεία που επένδυσε στην εξέλιξη του κάποια αρκετά μεγάλα ποσά φαντάζομαιΠροφανώς και κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό.Αν απλά αγοράζει κάποιος DSG νομίζοντας ότι έτσι αγοράζει ένα πιο γρήγορο αμάξι, τότε κακώς πάει να πάρει DSG.
Το DSG είναι κυρίως ένα αυτόματο κιβώτιο είτε μας αρέσει είτε όχι (όπως έχω ξαναγράψει) και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.Συν του ότι σίγουρα κάποιους θα τους 'ξενίσει' ο τρόπος λειτουργίας του, αφού αυτό τις αλλάζει με κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έστω πλησιάζει τον τρόπο με τον οποίο εμείς οδηγούμε). Απλά 'τυχαίνει' να έχει και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό (ταχύτατες αλλαγές).Σε ορεινή διαδρομή διαφορές είναι πολύ μικρές σε σχέση με ένα manual κιβώτιο (υπέρ του DSG κατά την άποψή μου).
Πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλοι στο μυαλό τους ότι όταν πάρεις ένα αμάξι με DSG (σε άλλες εταιρίες μπορεί να το ονομάσουν αλλιώς πχ PDK), τότε αγοράζεις ένα αμάξι που είναι καταρχάς αυτόματο με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει (πιο χαλαρή οδήγηση, αποκόβει λίγη αίσθηση από την οδήγηση, κινείσαι πιο ξεκούραστα μέσα στην κίνηση, συγκεκριμένα με το DSG έχεις ελάχιστα μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με ένα αμάξι αντίστοιχο manual κιβώτιο κ.ο.κ.) και μετά οτιδήποτε άλλο (ταχύτερες αλλαγές, ταχύτερους χρόνους στα 'φανάρια' κτλ).
Το video το έβαλα μόνο και μόνο για να δει κάποιος τις διαφορές σε 2 ίδια αμάξια σε κατάσταση dragster (0-100km/h, 0-400m κ.ο.κ.) και να μη νομίζει ότι το αμάξι 'ψοφάει' όπως γινόταν παλιά με τα αυτόματα κιβώτια ή ότι αυτό το 0,2sec στο 0-100km/h είναι αμελητέο.
Δύο μεγάλα μειονεκτήματα έχει το DSG:
1)Προφανώς και το DSG αυξάνει την πολυπλοκότητα του κιβωτίου, που σημαίνει ότι ΑΝ εμφανίσει πρόβλημα (που δεν το εύχομαι σε κανέναν), θα πρέπει να βάλει το χέρι του πολύυυυυ βαθιά στην τσέπη.
2)δεν έχει μετατροπέα ροπής όπως το κλασσικό αυτόματο, που ΑΝ τον είχε θα διευκόλυνε κάπως στις μανούβρες σε παρκάρισμα (κυρίως ανηφόρες-κατηφόρες) ή σε ξεκίνημα στην ανηφόρα που δε σε παίρνει πίσω εύκολα (όταν τώρα πρέπει να τραβήξεις το χειρόφρενο όπως όταν οδηγούσες χειροκίνητο σασμάν).ΥΓ:Συγνώμη αν σας κούρασα πάλι με το DSG.
-
+1
Διαφορά στους κινητήρες ΣΑΦΩΣ και δεν υπάρχει. Στο βίντεο του κάβουρα το DSG ρίχνει κάποιες καρότσες στο χειροκίνητο για δύο λόγους:
-
σαφώς το DSG κάνει πιο γρήγορα τις αλλαγές ακόμη και αν στο τιμόνι βρίσκεται ο γερόRohrl !
-
το DSG υπάρχει mode λειτουργίας 'launch control' το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει την τέλεια εκκίνηση. Εντυπωσιακό μεν αλλά ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ πολύ το κιβώτιο. Στο ανάλογο κιβώτιο του Νισαν GTR με κάποιες τέτοιες εκκινήσεις κιβώτια έχουν βγει τελέιως ΟΦ. Εντάξει άλλα τα άλογα εκεί αλλά τα άλογα εδώ αλλά και πάλι η επιβάρυνση παραμένει.
Εκτός όμως αυτών, σε συγκρίσεις χειροκίνητου εναντίον DSG στο ίδιο αμάξι, σε άλλα φόρουμ, ΣΑΦΩΣ το αυτόματο είναι μπροστά σε 1η και 2α αλλά από 3η και πάνω το χειροκίνητο αρχίζει και μαζεύει τη διαφορά.
Οπότε δεν παίρνετε 'λιγότερα' άλογα με το χειροκίνητο απλά τα άλογα του DSG φαίνονται λίγο περισσότερα στις εκκινήσεις.
Εντιτ: βάζω και ένα βίντεο για το πως μπαίνει σε launch control το DSG:
http://www.youtube.com/watch?v=hgEK17Ffslk' target='_blank -
-
Δεν εννοουσα οτι το DSG 'δινει' ως δια μαγειας αλογα στο μοτερ. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη τα 160ΗΡ και τα 25ΝΜ ροπης ειναι οριακα για το νεο 7αρι, οπως διαβασα καπου παραπανω εγινε μια υποθεση οτι μπορει στα αυτοματα να εχουν ριξει την αποδοση για λογους ασφαλειας.
Σαφως το DSG ειναι ξεκουραστο και ταχυτατο στις αλλαγες. Σαφως προσφερει μεγαλυτερη οικονομια καυσιμου, ειδικα στην πολη. Σαφως δινει αλλη αισθηση στην οδηγηση. Και σαφως ειναι το μελλον της αυτοκινησης, ειμαι σιγουρος οτι στο αμεσο μελλον ολα τα αμαξια θα εχουν τετοια κιβωτια και το μηχανικο θα καταργηθει.
Σαν μεγαλα μειονεκτιματα ομως εγω φοβαμαι τα εξης:
-
Αμα χαλασει κατι, εκτος του τεραστιου κοστους, κακα τα ψεματα, εδω στο Ελλαδισταν ποσοι μηχανικοι θα μπορεσουν να βαλουν χερι και να κανουν αξιοπιστη επισκευη; Εδω καλα-καλα τα απλα/συμβατικα αυτοματα κιβωτια ειναι ελαχιστα στην Ελλαδα! Ποσοι μηχανικαρες μας θα εχουν τη γνωση να δουλεψουν πανω σε ενα τοσο νεο τυπο κιβωτιου;
-
Το 7αρι ειναι ξηρου τυπου, απαιτει ελαχιστο λαδι για λυπανση/ψυξη. Αν ομως το ζορισεις και ειδικα σε εποχες με υψηλες θερμοκρασιες, που στη χωρα μας ειναι το μεγαλυτερο μερος του χρονου, φανταζομαι θα υπερθερμανθει με οποιες συνεπειες εχει αυτο, απο ενα απλο 'safe mode' που θα κοβει την ισχυ του κινητηρα μεχρι να κολλησει...
-
Σιγουρα σε παρκαρισμα και μικρες μανουβρες πρεπει να ειναι μανικι, απουσια του μετατροπεα ροπης. Για τις εκκινησεις σε ανηφορες ομως υπαρχει το συστημα hill hold assist σαν στανταρντ σε ολα τα DSG.
-
Ηδη ο συνδιασμος κομπρεσσορα-τουρμπο κανει το αμαξι περιπλοκο, και πολυ φοβαμαι οτι αν στην εξισωση μπει και ο ορος DSG τα πραγματα περιπλεκονται πολυ περισσοτερο.
Ειδομεν... Εχουμε καιρο για να το σκεφτουμε...
Κατι αλλο.. Γνωριζουμε ποσο κοστιζει η επεκταση της εγγυησης απο 2 σε 4 χρονια;
-
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
+1Διαφορά στους κινητήρες ΣΑΦΩΣ και δεν υπάρχει. Στο βίντεο του κάβουρα το DSG ρίχνει κάποιες καρότσες στο χειροκίνητο για δύο λόγους:
-
σαφώς το DSG κάνει πιο γρήγορα τις αλλαγές ακόμη και αν στο τιμόνι βρίσκεται ο γερόRohrl !
-
το DSG υπάρχει mode λειτουργίας 'launch control' το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει την τέλεια εκκίνηση. Εντυπωσιακό μεν αλλά ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ πολύ το κιβώτιο. Στο ανάλογο κιβώτιο του Νισαν GTR με κάποιες τέτοιες εκκινήσεις κιβώτια έχουν βγει τελέιως ΟΦ. Εντάξει άλλα τα άλογα εκεί αλλά τα άλογα εδώ αλλά και πάλι η επιβάρυνση παραμένει.
Εκτός όμως αυτών, σε συγκρίσεις χειροκίνητου εναντίον DSG στο ίδιο αμάξι, σε άλλα φόρουμ, ΣΑΦΩΣ το αυτόματο είναι μπροστά σε 1η και 2α αλλά από 3η και πάνω το χειροκίνητο αρχίζει και μαζεύει τη διαφορά.
Οπότε δεν παίρνετε 'λιγότερα' άλογα με το χειροκίνητο απλά τα άλογα του DSG φαίνονται λίγο περισσότερα στις εκκινήσεις.
Εντιτ: βάζω και ένα βίντεο για το πως μπαίνει σε launch control το DSG:
http://www.youtube.com/watch?v=hgEK17Ffslk' target='_blank' target='_blank' target='_blank'Καροτσες' με 0.5sec στο 400αρι υπερ του DSG δεν υφιστανται, ποσο μαλλον οταν στο video
δεν πετυχαινει καλη εκκινηση με 1η ο οδηγος του manual.
Σιγουρα στο 90% των περιπτωσεων το DSG θα κανει καλυτερη εκκινηση, το θεμα ειναι οτι
εφοσον καποιος κανει αγορα με βαση σπορ χρηση (εκκινησεις κλπ), το χειροκινητο βολευει καλυτερα και πιθανοτατα αντεχει περισσοτερο αυτου του ειδους την χρηση. -
-
Ο χρήστης k0k05 έγραψε:
Κατι αλλο.. Γνωριζουμε ποσο κοστιζει η επεκταση της εγγυησης απο 2 σε 4 χρονια;
470 ευρώ αν θυμάμαι σωστά....
-
Συμφωνω με k0k05 για την πολυπλοκοτητα και την αδυναμια εμπιστοσυνης στα
ελληνικα συνεργεια.
Ειναι λαθος να δινεται η εντυπωση οτι DSG ειναι πιο γρηγορο απο καποιον οδηγο
που γνωριζει να κανει γρηγορες αλλαγες ταχυτητων, απλα οι χρονοι του μπορουν
να ειναι πολυ κοντα και ισως καλυτεροι απο το μεσο ορο των οδηγων που δεν μπορουν να
κανουν γρηγορες αλλαγες.
Οποιος προβει σε αγορα dsg με την προσδοκια οτι
θα ειναι πιο 'γρηγορος' απο καποιον που οδηγει χειροκινητο, θα απογοητευτει
πιστευω. Ο πρωταρχικος ρολος αυτου του κιβωτιου ειναι η ευκολια του αυτοματου σε συνδυασμο με μειωση ρυπων, καταναλωσης, και στη συνεχεια με επιτευξη πολυ κοντινων
επιδοσεων σε σχεση με το χειροκινητο, αλλα οχι στον ιδιο βαθμο αξιοπιστιας σε συνθηκες πιεσης.
Η χρηση του σε γρηγορες εκκινησεις ειναι πιθανο να αποβει συντομα μοιραια. -
Ο χρήστης k0k05 έγραψε:
3)Σιγουρα σε παρκαρισμα και μικρες μανουβρες πρεπει να ειναι μανικι, απουσια του μετατροπεα ροπης. Για τις εκκινησεις σε ανηφορες ομως υπαρχει το συστημα hill hold assist σαν στανταρντ σε ολα τα DSG.Τι θα έκανες χωρίς το hill hold?
θα τραβούσες χειρόφρενο, θα άφηνες το φρένο μέχρι να νιώσεις το αμάξι να τείνει να πάει μπροστά και τσουπ, το έλυνες και το αμάξι έφευγε.
Το ίδιο κάνει και το hill hold, απλά ηλεκτρονικά.Στις μικρές μανούβρες και σε παρκάρισμα στο ίσιωμα ή σε μικρές (σχετικά) κλίσεις, δε θα έλεγα ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα.
σε μεγάλες κλίσεις τώρα, Ο.Κ. δεν μπορείς να το κινείς στον πόντο, χωρίς να υπάρχει έντονο πρόβλημα και πάλι.Εξοικείωση θέλει.Αρχικά εγώ δεν μπορούσα να παρκάρω σε έντονα κατηφορικό δρόμο καθώς το αμάξι μου 'έφευγε' στην όπισθεν (πήγαινε αρκετά πιο πίσω από όσο ήθελα) με αποτέλεσμα να 'καίω' θέσεις σε τέτοιους δρόμους.Πλέον έχω εξοικειωθεί και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Το ίδιο όμως δεν κάναμε όταν πρωτο-οδηγούσαμε?Δε μπορούσαμε να ξεκινήσουμε σε έντονη ανηφόρα ή αποφεύγαμε να παρκάρουμε σε έντονα ανηφορικά-κατηφορικά κομμάτια.Προσωπικά δε φοβάμαι μη βγάλει πρόβλημα το DSG/Stronic.Ως και σήμερα έχουν καταγραφεί ελάχιστα προβληματικά DSG** και αυτά, αντικαταστάθηκαν με εξολοκλήρου νέα κιβώτια (οδηγία της VW-group).
**όλα εμφάνισαν την δυσλειτουργία τους εν στάση, μόλις προσπαθούσες να βάλεις από P σε D ή S ή R και δεν μπορούσε ο χρήστης να επιλέξει καμία ταχύτητα.
-
@Κίκιζας Γρηγόρης
Πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Απλά να προσθέσω ότι πολλοί αγοραστές του DSG το πήραν μόνο και μόνο για να κάνουν το 0-100 σε 0.3-0.4 sec γρηγορότερα από το αντίστοιχο χειροκίνητο. Γενικά θεωρώ ότι είναι 'καλό' που υπάρχει σε σχέση με τα κιβώτια προ δεκαετίας όπου πραγματικά ήταν η κατάσταση απαράδεκτη. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι το μέλλον της αυτοκίνησης. Το χειροκίνητο θα συνεχίσει να μας συντροφεύει για πολλές δεκαετίες ακόμη. Και αυτό είναι κάτι σωστό και καλό...Για την επισκευή σε κάποια ενδεχόμενη βλάβη νομίζω ότι σε τέτοιες κατασκευές δεν υφίσταται 'επισκευή'. Συνήθως υπάρχει αλλαγή ολόκληρου του κιβωτίου αν είναι μηχανικό το πρόβλημα και όχι ηλεκτρονικό.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
ελληνικα συνεργεια.
να ειναι πολυ κοντα και ισως καλυτεροι απο το μεσο ορο των οδηγων που δεν μπορουν να
κανουν γρηγορες αλλαγες.
πιστευω. Ο πρωταρχικος ρολος αυτου του κιβωτιου ειναι η ευκολια του αυτοματου σε συνδυασμο με μειωση ρυπων, καταναλωσης, και στη συνεχεια με επιτευξη πολυ κοντινων
επιδοσεων σε σχεση με το χειροκινητο, αλλα οχι στον ιδιο βαθμο αξιοπιστιας σε συνθηκες πιεσης.
Η χρηση του σε γρηγορες εκκινησεις ειναι πιθανο να αποβει συντομα μοιραια.παντως το best motoring που δοκιμασε το GTi σε πιστα με DSG και χωρις, εβγαλε οτι το DSG ειναι ελαφρως πιο γρηγορο...
-
'Καροτσες' με 0.5sec στο 400αρι υπερ του DSG δεν υφιστανται...Μην υποτιμάς το 0.5 sec...
Στα 160χαω (ΜΟΤ εξόδου απο 400άρι στο GTi) ένα αυτοκίνητο καλύπτει ~44 μέτρα / 1 sec = 22μ / 0.5 sec...
Πόσες 'καρότσες' των 4.2μ χωράνε στα 22μ...?Πρόχειρο διαγώνισμα...
-
Ποσοι απο σας εχουν παραγγειλει η σκοπευουν να παραγγειλουν το Σιροκο με ηλιοροφη?
Κατ' αρχας ποσο κοστιζει?Δευτερον, απο οτι ειδα στην εκθεση, δεν ανοιγει το τξαμι, παρα μονο παιρνει μια μικρη κλιση προς τα πανω. Δεν ειναι λιγο μουφα αυτο? Κατα τα αλλα, ναι ειναι πιο ωραιο μεσα το εσωτερικο, ενω το εξωτερικο γινεται πιο αγριο με τη μαυρη οροφη.
Αν ομως κοστιζει πολυ και αυξανει το χρονο παραδοσης, ε τοτε ειναι λαλακια.
ελληνικα συνεργεια.
κανουν γρηγορες αλλαγες.
Η χρηση του σε γρηγορες εκκινησεις ειναι πιθανο να αποβει συντομα μοιραια.Το DSG κανει πιο γρηγορες αλλαγες και απο το κιβωτιο μιας Ferrari F430 Scuderia. Της Veyron τουλαχιστον, αν και νομιζω οτι ολα τα DSG το ιδιο πραγμα κανουν. Επομενως, ειναι λογικο να ειναι πιο γρηγορο απο το χειροκινητο και ας εισαι ο Μιχαλης Σουμαχεροπουλος.
-
Στο DSG οι αλλαγες πραγματοποιουνται σε 80 χιλιοστα του δευτερολεπτου οταν για την αντιστοιχη διαδικασια στο κιβωτιο της F-430 απαιτουνται 150!
-
To βγάζει και με ηλιοροφή και με πανοραμική οροφή?
Όχι ταυτόχρονα προφανώς... -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
To βγάζει και με ηλιοροφή και με πανοραμική οροφή?
Όχι ταυτόχρονα προφανώς...Η οροφή είναι πανοραμική μόνο και ανοίγει μόνο λίγο προς τα επάνω, όχι ολόκληρη!
Η τιμή της απο όσο θυμάμαι 925€!
Αν άνοιγε ολόκληρη θα την έβαζα κ εγώ θεωρώ όμως παρα πολλά τα χρήματα γι' αυτό που προσφέρει! -
Παιδιά, μια και μιλάμε για την ηλιοροφή, τι γίνεται σε περίπτωση σύγκρουσης; (φτουφτουφτου) Δε μειώνει την ακαμψία της καμπίνας; Θα φας και τα γυαλιά στο κεφάλι...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Στις μικρές μανούβρες και σε παρκάρισμα στο ίσιωμα ή σε μικρές (σχετικά) κλίσεις, δε θα έλεγα ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα.
σε μεγάλες κλίσεις τώρα, Ο.Κ. δεν μπορείς να το κινείς στον πόντο, χωρίς να υπάρχει έντονο πρόβλημα και πάλι.Εξοικείωση θέλει.Αρχικά εγώ δεν μπορούσα να παρκάρω σε έντονα κατηφορικό δρόμο καθώς το αμάξι μου 'έφευγε' στην όπισθεν (πήγαινε αρκετά πιο πίσω από όσο ήθελα) με αποτέλεσμα να 'καίω' θέσεις σε τέτοιους δρόμους.Πλέον έχω εξοικειωθεί και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Το ίδιο όμως δεν κάναμε όταν πρωτο-οδηγούσαμε?Δε μπορούσαμε να ξεκινήσουμε σε έντονη ανηφόρα ή αποφεύγαμε να παρκάρουμε σε έντονα ανηφορικά-κατηφορικά κομμάτια.Αυτό με το χειρισμό σε χαμηλές ταχύτητες είναι κάτι που με προβληματίζει...
-
Μπορείς να παρκάρεις πατώντας ταυτόχρονα γκάζι ΚΑΙ φρένο όπως με κλασσικό αυτόματο κιβώτιο;
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Στο DSG οι αλλαγες πραγματοποιουνται σε 80 χιλιοστα του δευτερολεπτου οταν για την αντιστοιχη διαδικασια στο κιβωτιο της F-430 απαιτουνται 150!Μία διόρθωση (αντιγράφω από wikipedia):*
This means that the DSG takes only about 8 milliseconds to upshift. In comparison, the sequential manual transmission (SMT) in the Ferrari Enzo takes 150 milliseconds to upshift.
The quoted time for upshifts is the time the wheels are completely non-powered.*Εγώ έχω διαβάσει βέβαια για 30msec συνολικό διάστημα όταν η αλλαγή είναι αναμενόμενη (από το κιβώτιο) και 60 με 80msec όταν δεν είναι αναμενόμενη.
olympian2
κάτι τέτοιο υπάρχει όταν έχουμε μεγάλη ανηφόρα-κατηφόρα (μιλάμε για 5-6% κλίση τουλάχιστον) και όπως έγραψα και πιο πάνω είναι καθαρά θέμα εξοικείωσης.
Τουλάχιστον εμένα στο αμάξι μου (1.8Τ) πλέον δε με ενοχλεί-προβληματίζει καθόλου.
Τώρα τι να σου πω?Είναι και θέμα πώς θα το πάρει κανείς.
Εγώ το είδα ως κάτι καινούριο, προσπάθησα να μπω στη λογική του για να αξιοποιήσω το μέγιστο από το κιβώτιο (και κινητήρα προφανώς ) και μετά από 5 μήνες χρήσης, μπορώ να πω ότι απλά χρειάζεται έναν διαφορετικό χειρισμό από ό,τι ήταν είχα manual κιβώτιο...
Μπορεί κάποιον να μην τον βολέψει και ποτέ, αν το πάρει αρνητικά ('πώς δουλεύει έτσι μ@λ@κισμέν@?' ή αν έχει παρόμοια στάση).Το ξαναλέω και το τονίζω.Είναι καθαρά θέμα εξοικείωσης.
Πρέπει να το δει σα να ξαναπαίρνει (σχεδόν) δίπλωμα όταν κάποιος αγοράζει αυτόματο κιβώτιο (όχι απαραίτητα DSG)Απλά με τον μετατροπέα ροπής, επειδή το αμάξι έχει μόνιμα μία τάση να πάει μπροστά (ή πίσω αν έχεις όπισθεν), πρέπει να πατάς πολύ το φρένο για να μην τσουλάει καθόλου ακόμα και σε μικρή ανηφόρα (ή ανηφόρα αντίστοιχα). Οπότε το να αφήνεις σιγά-σιγά το φρένο (πάλι όμως το πατάς αρκετά) μέχρι να τσουλήσει (τόσο σιγά όσο εσένα σε βολεύει) είναι ένας χειρισμός πολύ οικείος προς τον οποιοδήποτε οδηγό και θα προσαρμοστεί πιο εύκολα σε αυτή τη λογική.
Το μόνο πρόβλημα που εγώ αντιμετώπισα (αρχικά) είναι αυτό που μπορεί να έχει κανείς (πολύ συχνά) και με το κλασσικό αυτόματο (με μετατροπέα ροπής): όταν αφήνοντας το φρένο το αμάξι 'κολώνει' και δεν πάει μπροστά (ή πίσω αντίστοιχα) γιατί η ανηφόρα είναι αρκετά μεγάλη/έντονη, τότε πρέπει 'αναγκαστικά' να πατήσεις το γκάζι (απαλά/γλυκά) για να ξεκινήσει, να πάει μπροστά (ή πίσω αντίστοιχα - tip: έχοντας και το χέρι στο χειρόφρενο για παν ενδεχόμενο** -τώρα αν έχεις mercedes, γ@μησέ τα ). Αν πατήσεις πολύ το γκάζι, θα πάρει φόρα και θα τρακάρει τον μπροστά (ή τον πίσω σου αντίστοιχα).Γι'αυτό έγραψα το 'απαλά/γλυκά' μέσα στην παρένθεση..
Το θετικό με το manual κιβώτιο είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, αποσυμπλέκεις, οπότε δεν έχει δύναμη το αμάξι πλέον να πάει μπροστά.
Αλλά μιλάμε για πολύ ειδική περίπτωση.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Κατά τα άλλα...είπαμε...όλα είναι καθαρά θέμα εξοικείωσης.
Προσωπικά, αρχικά απέφευγα να παρκάρω σε δρόμους με έντονες κλίσεις και εξοικειώθηκα με το κιβώτιο καθώς όλο και κάπου χρειάστηκε να ξεκινήσω σε ανηφόρα (πχ σταμάτησα σε φανάρι-στενάκι).
Πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα.** Παράδειγμα του 'παν ενδοχόμενο'?ας πούμε έπεσες σε κάποια λακούβα (κατά το παρκάρισμα σε ανηφόρα) και το αμάξι δεν τσουλάει.Πατάς γκάζι και μόλις βγεις από αυτήν, το γκάζι που 'δίνεις' είναι παραπάνω από αρκετό, οπότε το αμάξι να πάει περισσότερο μπροστά από όσο θα ήθελες.
leonp
Γιατί μπορείς με το κλασσικό αυτόματο (με μετατροπέα ροπής) να πατήσεις το γκάζι, ενώ πατάς φρένο και μην πάρεις τίποτα στο χέρι?
Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό που λες πάντως κατά το παρκάρισμα...Σε στάση το έχω δοκιμάσει σε ίσιωμα και άκουγα το διαφορικό πίσω (mercedes C) να πιέζεται έντονα.
Επίσης δε μπορώ να φανταστώ σε ποιά περίπτωση βολεύει να πατάς γκάζι-φρένο μαζί κατά το παρκάρισμα.Δίνεις ένα παράδειγμα σε παρακαλώ?
(πάντως ναι.στο DSG μπορείς άνετα να πατήσεις γκάζι ενώ πατάς φρένο είτε έχεις D ή S είτε R χωρίς κανένα πρόβλημα.)ΥΓ:Κάτι έχω πάθει και γράφω 'σεντόνια' όλη την ώρα...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
'Καροτσες' με 0.5sec στο 400αρι υπερ του DSG δεν υφιστανται...
Μην υποτιμάς το 0.5 sec...
Στα 160χαω (ΜΟΤ εξόδου απο 400άρι στο GTi) ένα αυτοκίνητο καλύπτει ~44 μέτρα / 1 sec = 22μ / 0.5 sec...
Δασκαλε τα 44 μετρα πως προκυπτουν?
-
'Καροτσες' με 0.5sec στο 400αρι υπερ του DSG δεν υφιστανται...
Μην υποτιμάς το 0.5 sec...
Δασκαλε τα 44 μετρα πως προκυπτουν?
απλη μέθοδος των τριων
στα 3600 δευτερόλεπτα(1 ώρα) διανύει 160.000 μετρα
στο 0.5 δευτερόλεπτο πόσο? χ= 160.000 *(0.5/3600) = 22.2 μέτρα.
VW Scirocco